אין פתרונות קסם

רמץ

New member
אין פתרונות קסם

אתמול הותקפתי ע"י נחיל של מוזות שלא הניחו לי עד שלא העליתי על הכתב 2.5 עמודי מחברת של לארפ Vampire עשוי פוטנציאל טהור. אלא שלאחת מהן, זאת שמטפלת ביכולות מיוחדות בלארפים, היתה ישיבה דחופה באיזה מקום והמחליפה שלה, שלא שמעה על לארפ בחיים שלה, כל הזמן הציעה רעיונות יפים אך לא פרקטיים בעליל כמו Hell Hounds ו-Obfusecate ונעלבה כשניסיתי להסביר לה שזה בלתי אפשרי. איך עושים את זה? איך עושים "על טבעי" בלארפים? דרישות: א. למתוח כמה שפחות את השעיית הספק - כשתפקיד ה-Hell Hound משוחק ע"י איש בתחפושת של כלב זאת מתיחה של השעיית הספק (אלא אם לילה והתחפושת והשחקן טובים. המממ... בעצם זה סוג של פתרון...). ב. לדרוש מהשחקנים כמה שפחות אובייקטיביות, בגרות, גדלות רוח ויכולת משחק - להתעלם ממישהו שעושה obfusecate זה דורשני מדי. ג. כמה שפחות Offplay - "שניה, אני מזיז את החרב לכאן עם טלקינזיס" - לא. ג. הפעלה מינימלית של ה-Story Tellers (עדיף בכלל בלי) - היכולות המיוחדות הן רבות והדמויות המפעילות אותן הן רבות עוד יותר ואילו המספרים הם מעטים ובד"כ עסוקים בלהיות נאפסים (דב"שים) במקביל, ככה שקשה להצמיד מספר לכל דמות עם Auspex לאורך כל המשחק. ד. בטיחות - "היי, רמץ! יש לי רעיון ממש טוב ל-Lure of the Flames, קח ספריי ומצית ו..." - לא. ה. תקציב - פירוטכניקה עולה. בעיות נפוצות וחסרות פתרון פרקטי: * מציצת דם - תקלת בטיחות בידיהם של שחקנים שרוטים ועוד יותר חמור - הטרדה מינית בידיהם של שחקנים בודדים או כנגד שחקנים רגישים/ריאקציונרים/הומופוביים. * Celerity - הפתרון שנתקלתי בו עד היום היה מתן זמן קצוב של פעולה חופשית בזמן שכל שאר השחקנים עומדים במקום ו"לא מודעים" למתרחש. הפתרון הזה, בנוסף לכך שהוא לא נאמן לדיסיפלינה המקורית, חורג באופן שיטתי מכל ההגבלות לעיל למעט תקציב ובטיחות והוא גרוע. הפתרון שחשבתי עליו הוא גם גרוע: רכיסת "מדי הכבדה" - שרוולים ומכנסיים המעמיסים איזה 15 ק"ג על כל איבר - על המשתתפים הרלוונטיים. * Obfusecate - ? למעשה, הדיסיפלינות היחידות שאין לי בעיה איתן הן Dominate ובאופן מפתיע Necromancy, אז כל רעיון לכל דבר יהיה טוב.

ננסק

New member
אין ספק

שעכשיו אני עוד יותר מרוצה מכך שאני לא אוהב לא לארפים ולא VTM =)

Nihau

New member
כשסופרת פורנו נותנת השראה לשיטה...

אז עולות לך בעיות כמו "מציצת הדם" המאוסה לחלוטין בטירוף כי לפי הספר הננשך חווה תחושה אירוטית חזקה בגלל הרעל שהנשיכה מחדירה לזרם הדם של *המסכן* בעוד הנושך נהנה פחות או יותר מאותו סוג של תענוג מהכיוון השני. איזה גועל נפש!!!!!!!!!! נפשי אוהדת הערפדים נרתעת בזעזוע מלא רעידות OOC בלתי רצוניות קיבת הברזל שלי מתהפכת ברטט קל של אדמנטיום זרועותי מתגעגעות לחרב ורגלי חסרות סבלנות ששות אלי מרדף אחר המתבגר המחוצף הבא שחושב במוחו שטוף ההורמונים שזה "מגניב" ערפדים גנטלמנים סנובים איסטניסטים אמיתיים לא "מוצצים" דם זה הרבה יותר מידי חייתי והם הרי מתנהגים בתרבותיות קונים את השקית מבנק הדם בקרוב שברשותם או משדלים את הקורבן המיועד ומהממים אותו ואז מנקזים ממנו את המשקה האהוב עליהם לכלים נקיים לאחר שחיטאו היטב את האיזור המנוקב הערפדים ב Vampire מחשיבים את בני האדם מהם הם ניזונים כשקיות אוכל מלוכלוכות ומגעילות שצריך להתעסק איתן כמה שפחות כי זה פיחס. אז כל הקטע המטופש מלחתכילה של "מציצת" דם הופך גם למשחק גרוע. מה שנותן לך את היכולת בלארפ לערוך אלפי סצינות ומצבים בהם השחקנים צריכים למצוא דרכים יצירתיות איך לא "למצוץ" דם לאף שחקן\נית אחר\ת.

JuffoWup

New member
הקטע של האקסטזה ב'נשיקה'

מתקשר לעטלף הערפד שמזרים סם הרדמה לאיזור שאליו הוא מתחבר. חוצמזה- זו הכללה להגיד שערפדים ג'נטלמניים לא מנקזים את הדם בנשיקה, כל הקטע של השקיות וכלי האוכל הוא כל כך חדשני. איפה ה- Old School אני שואל אותכם? איפה קצת כבוד למסורת? אתה תמצוץ דם כמו 'אבא' שלך ו'אביו' לפניו! Damn Ventrue.

Nihau

New member
זה בדיוק הקטע

הערפדים הבאמת זקנים אמורים לזכור איך חיו הערפדים לפני שלמדו מזו אצולה והם אמורים לזכור אותם חייתיים ולא מתורבתים. אומנם חלק מהם אמורים לחשוב שגם לבני אצולה מותר להיות גסי רוח ומזוהמים אבל רוב הערפדים פיתחו איזו איסטניסטיות שמחשיבה בני אדם כמלוכלכים ופרימיטיביים ובכלל איכסה בלתי נמנע אחד גדול. אז אם הם לא כולם הומואים בטירוף או אימפוטנטים רודפי נשים... אז בסופו של דבר הם יעדיפו לא לגעת בבני אדם מלוכלכים עם הפה... אולי כבר עדיף לחתוך אותם לשניים ולרוקן את החצי העליון מעל קערת פונץ לצלילי הצרחות המענגות אוזניים...

JuffoWup

New member
לחתוך לשניים? אוקיי- איכס.

יש גם תפוחים רקובים נורמאלים בחבית האל-מתים הזו, כאלו שלא מתרגשים מזה שהם נושכים מישהו (זאת הדרך 'שהטבע' רצה שנעשה את זה) ולא עושים עניין אירוטי מהתהליך או לפחות לא יותר מדי). אחרי הכל, מה הלחץ בלשתות בני אדם? שתי שניות וזה נגמר, כל אחד הולך לדרכו וזהו- לא צריך לעשות מזה עניין מטורף.

Nihau

New member
זה מוציא את כל המפלצתיות מהעיניין

ערפדים הם כלבלבים חמודים ומגניבים שנושכים מידי פעם וזה עושה *נעים* כל כך, אופס כמעט והתמכרתי...

מירטל

New member
זה בערך כמו להגיד שבגלל המסורת...

בני אדם צריכים לאכול בשר נא ישר מהחיה המתה. אני מעדיפה את הגישה של ניהאו.

רמץ

New member
לניהאו, ג'ופו ומירטל

עדיין לא המציאו את המסורת/ות (סטגדיש!) זה משחק מימי הביניים. ההזנה הקלאסית לא היתה old skool, היא היתה school. ונכון שאפשר גם לשתות מכל מקום אחר בגוף אבל הצואר מתבקש אם אתה מחפש תנוחה שבה תוכל להחזיק את הטרף בלי שיזוז. אולי זה רק אני, אבל אם איזה ערפד היה מתנפל פתאום על היד שלי, הייתי מכניס לשימוש את היד השניה (תחת ההנחה השגויה שהייתי מתנגד...). וחוץ מזה שלא כולם ventrue. וחוץ שהזנה במסווה של התניית אהבים היא שיטה בהחלט נפוצה, מאוד הומאנית, נעימה לשני הצדדים ויעילה למדי - לכל מתנגדי הרומנים הזולים ששריריהם המסוקסים משתרגים תכופות בעוויתות זעם אלים או שחזן העדין עולה ויורד קצובות בנשימות עמוקות הולכות וגוברות של גועל בלתי ניתן לריסון...

רמץ

New member
אם בְּעָבַרִי הייתי פר, מאוד! ../images/Emo80.gif

קל וחומר אם חלב היה גורם לי לתחושת עונג שמימי וממכר.

JuffoWup

New member
העניין של ה-ventrue התייחס לשיטת

השתייה :האלגנטית" יותר. היא פשוט נראית לי קצת מתנשאת, ולא מתאימה לאיזה ברוח'ה אופנוען שקורע את המדינה על ההארלי וכאשר הוא בא לנשוך מישהו כאשר הוא מכוסה בבוץ ולכלוך הוא חושב האם כדאי לארגן לי איזה שולחן לאור נרות וקערת פונץ'. חוצמזה שזה נותן מובן שונה לגמרי למשפט: Someone SPIKED the punch...

Nihau

New member
אופנוען מכוסה בוץ...

כבר מתאים לי שיוריד חצי צוואר בנשיכה הזו, ישתה את כולו בתוך פחות מחצי דקה ויכוסה בתוסף נוזל אדום לבוץ שלו. רק לא ילקק למישהו את העורף, סוטה.

JuffoWup

New member
לא ידוע למה, אבל נזכרתי בסצנה שנתנה

לסרט אמריקן פאי את השם שלו... בתאבון!

ני

אם הדמות חייבת לשתות דם (בקערת פונץ' או בליקוקי עורף) כדי להיות מעניינת, למה לשחק אותה בכלל? כי פעם מישהו אמר באיזה מקום שדווקא זה משחק עומק? הערפדים המיוסרים וצמאי הדמים נראים לי משעממים בדיוק כמו האלפים בעלי התוספים - חיקויים דלוחים למין האנושי.

Nihau

New member
אני אסביר משהו מעניין הפעם

דמות ערפדית אינה מעניינת בגלל שתיית הדם דמות ערפדית מעניינת בגלל הניגוד בין האופי האנושי והבע החייתי שנכפה עליה בעל כורחה. לשחק דמות שהייתה אדם רגיל עד שמישהו זדוני התעלל בה קשות, רצח אותה וכפה עליה קיום אל מת שכוח החיים האל טיבעי שלה מחזיק אותה בחיים בפראות חייתית. ערפד כזה לא מסוגל להרוג את עצמו או למנוע מעצמו אוכל בדיוק כמו שאדם לא יכול להרוג את עצמו על ידי הפסקת נשימה. סופו של אדם העוצר את נשימתו להתעלף ואז יחזור לנשום מעצמו. סופו של ערפד כזה שיצריו ישתלטו עליו והוא ישתולל (berzerker) עד שיצריו יבואו על סיפוקם. הנפש האנושית בתוך הגוף החייתי- זו הדילמה האמיתית של משחק ערפדי- מנקודת מבט פנימית של הדמות. נקודת המבט החיצונית- של הדמות עם הסביבה הערפדית והאנושית- היא נקודת מבט תלויית GM - איך הוא בנה את החברה הערפדית הגדולה והחברה האנושית הגדולה עוד יותר אך לא תמיד מודעת לחברה הערפדית הנסתרת כמו רקבון בעומק השורש. - אז נפתחות אפשרויות פוליטיות ארוכות טווח של מאות שנים- כי ערפדים קיימים הרבה זמן - יותר ממה שאדם רגיל חי. הלך הרוח שלהם והגישה לחיים של עצמם ושל בני אדם מקנה לעסקים שלהם זווית אחרת ששווה לחקור אותה. אלו חלק מהאספקטים של משחק עומק ערפדי. משחק רדוד תמיד יהיה רדוד ולא משנה איזה דמויות תקח.

Fenris

New member
ניסחת את זה מצויין.

אז למה שערפד כזה לא יוכל להימשך מינית לבני-אדם? הוא הרי היה אחד מהם, בדר"כ לפחות עד גיל הבגרות, כך שהוא רגיל לראות בהם יצורים מושכים. נכון, אין לו כבר יצר מיני (לפחות לא במובן הקלאסי) אבל הוא עדיין חושב כמו בן-אדם במונחים של יופי ומיניות. לא צריכה להיות לו שום בעיה ללטף את צווארה הענוג של העלמה הרועדת, לנשק אותו, ובלהט הרגע (שלו ושלה) לנשוך ולינוק את הנוזל החם היישר מהעורק הצווארי.... ממממ.... כן.... אההה..... |מנגב את הפה| --------------------------------------------------------------------- ערפד צמא? "עסיס" מרווה! שתו דיאט דם... מאנורקסיות טבעוניות! מצטער, הייתי חייב.

למעלה