אין נביא בעירו

I r o n f i s t

New member
תודה סנסיי יונה

אני מתאמן אצל ומכיר את סנסיי יונה מלניק כבר 31 שנים והוא לי כמו אבא שני. אני חב לו חוב גדול של כבוד, אהבה, השכלה במגוון תחומים והיכולת להתמודד עם הקשיים הרגילים יותר ורגילים פחות בהם נתקלים בחיים. אני כלל לא מודאג או כועס לגבי הפסקת תפקידו כמאמן הנבחרת. זה כמעט היה צפוי. טיפשות, צרות עין ורוע לב מעולם היו קיימים במינונים גבוהים מאשר כבוד, התמדה וענווה. קרני האור ששפך סנסיי יונה על חברי הנבחרת יספיקו אולי לעזור להם להשיג את המדליות הנכספות באולימפיאדה הקרובה אבל, בלעדיו הישגיהם יהיו ריקים מתוכן והם ייעלמו מדפי הכבוד בהיסטוריה במהרה. מלבד זאת, באופן התנהגותם והדבקות המאוסה בפוליטיקה ופולחן האישיות אותו הם דואגים לפתח יהיו בעוכריהם כאשר יפרשו מהג'ודו. כפי שאמר חכם סיני זקן: "זין זה בומרנג!" . אבל העיקר הוא שסנסיי יונה עדיין מדריך דורות שלמים של ג'ודוקות, ילדים ומבוגרים כאחד, שיגדלו לאהוב את הספורט, להיות בני אדם נעימים יותר וימשיכו בדרכו. לרגל יום הולדתו אני רוצה לאחל לו חיים ארוכים ומאושרים וברכה קטנה בשבילי, שאוכל להמשיך וליהנות ולהתעשר מהדרכתו. תודה סנסיי יונה.

בודוקאן

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

וואו, אוטוטו כל הקבוצה כאן

WaveGal

New member
פתחתי את הטאוטהצ'ינג וראו מה מצאתי:

אהבת החומר המיטיב ללכת אינו משאיר אחריו עקיבות הדובר הטוב אינו מותיר ספקות החשבונאי הטוב לא צריך מקלות חישוב הבנאי הטוב לא נדרש למסמרים המיטיב לקשור לא נזקק להרבה חבלים אבל יש גם אנשים רעים בעולם ולאנשים הרעים היו מורים טובים עיקר העיקרים של הסוד הוא אהבת החומר אשר בידך לא לכבד את המורה זו טעות גדולה אפילו לחכמים אנשים טובים מדריכים גם אנשים רעים (טאו טה צ'ינג 27\לאו צה. תירגום ניסים אמון)

WaveGal

New member
וגם מזל טוב ליונה סנסיי!

פגשתי אותו רק במפגש הפורום (שאירח שלמה דוד) והתרשמתי מאוד (גם מהחיוך של בודוקאן כשיונה הניף וניפנף אותה לכל עבר. ראו שהיא גאה להיות שם ונהינת עד מאוד) ואפילו הצלחתי ללמוד. הרשים אותי גם הזמן שהקדיש אחרי האימון, לענות על כל שאלה קטנה וגם לעשות פושינגהנדס (ולא אגיד עם מי) בתשומת לב רבה. אגב, הקריירה הקצרה שלי כג'דוקא נקטעה בכיתה ד' (עם חגורה כתומה אני חושב...) כשאת המורה רפי (הקיבוצניק מנירים) שנהנה מהג'ודו החליף מאמן מאופקים שהתחרויות היו מה שעמד בראש מעיניו. המשכנו בדרכינו הנפרדות (הוא די הצליח בלעדי
).

מזל טוב ליונה מלניק!

ואגב, גל, הדאו דה צ'ינג מתחיל להזכיר לי ספרים אחרים שהיו פותחים בכל אירוע וב"מקרה" היה בהם קטע שמתאים, נניח, הספרים של הרבי מלובביץ'

WaveGal

New member
רגע.זה לא הלובביצ'ר כתב את הט.ט.צ'?

ובדיחת קרש אמיתית מספרת על מתקן מכונות כביסה שהיה גובה 100 לירות (רק כדי להראות כמה הבדיחה ישנה) על מכה אחת בפטיש. אם היו מתלוננים, הוא היה מפרט בקבלה: מכה בפטיש-1 לירה, איפה להרביץ-99 לירות. גם לפתוח צריך לדעת...

בודוקאן

New member
../images/Emo24.gif נפלת לי מהשמיים

לא יאומן
אני יושבת כעת ושוברת את הראש על כרטיס הברכה ליום הולדת, אצלו הערב. והנה אתה נוחת עם זה
עכשיו, אנא גל, תסביר לי מנאיפו זה. (ואם כולם מכירים ורק אני...
, אז במסרים) תודה תודה, על הכל.

WaveGal

New member
לי יש ספר שקניתי בארץ...

יש כמה תרגומים וזה ("ספר הטאו tao te ching" לאו צה. תרגום ניסים אמון) לדעתי מוצלח במיוחד (ואני מקווה שגם קרוב לרוח המקור). יש בודאי גם תרגומים לאנגלית ברשת. יש מומחים גדולים ממני לטאו טה צ'ינג שמסתובבים בפורום ונמצאים בארץ. אחד מהם בודאי חוכל "לסדר" לך להשיג את הספר.

WaveGal

New member
זאת ועוד...

משום מה לספר אין ISBN אבל ההוצאה היא www.hoshen.com וגם באתר של המחבר www.taos-greece.com

אני מאוד מודה לכולכם ../images/Emo51.gif

ידידים יקרים, התרגשתי מאוד לקרא את כל הברכות שלכם בפורום. אני חייב לציין שכאשר אני קורא את מה שכתבתם, אני מרגיש שאכן ישנם אומני לחימה אמיתיים אצלנו כאן בארץ. אני מוקיר את ההערכה הרבה שהבעתם כלפי, ואני גאה להיות חלק מהקהילה הנפלאה הזו. תודה רבה לכם על הברכות,ואני מקווה לפגוש את כולכם במפגשים משותפים. שלכם בידידות, יונה מלניק.

isaacl

New member
והתודה שלך

היא הכבוד הרם ביותר לפורום שלנו מעולם!!! תודה רבה וכל הכבוד שלך.

orii

New member
../images/Emo39.gif ברוך הבא

גם עלי עשית רושם נפלא. (אני זה זה שבמפגש הפורום ביקש לעשות איתך את ה"פושינג הנדס" של הטאי צ'י). היה יופי של שיעור. אני מבין מדוע בודוקאן תלמידה כל כך מסורה. עצוב לשמוע על הפוליטיקה האירגונית. אני מאחל לך שתיצור לך סביבה עצמאית, נטולת פוליטיקה. יישר כוח.

למעלה