אין ממש כותרת מתאימה

אין ממש כותרת מתאימה

יש לי חבר שבמשך ה3 וחצי שנים האחרונות אנחנו כמו אחים. אנחנו מבלים ביחד כמעט כל יום שזה אפשרי. אני כמעט בן 18, הוא בן 20. לי יש לימודים, חברה, הרבה חברים אחרים, משפחה אוהבת וכמעט תמיד משהו לעשות. הוא מצידו, מובטל, חיי בארץ לבד ללא משפחה, כישורי חברה גרועים, לא לומד וכמעט תמיד משועמם. לי יש כסף, לו יש חובות בכל מקום. אני מאוד אוהב אותו והיו תקופות שהוא היה בן בית אצלי. כיום המשפחה שלי לא אוהבת להזמין אותו לשבתות בגלל שב90% מהפעמים הוא מבריז. הוא מאוד מוכשר כשזה בא לעבודה על מצפון והוא מסוגל לגרום לי להרגיש חרא על משהו שלא עשיתי. אני לא תמים לגמרי אבל אני מאוד "מרחם" עליו. פעם עוד היה יוצא לי משהו מזה בגלל שהיה לו דירה ומדי פעם הייתי "משתלט" לו על המקום בשביל המיטה הזוגית והאפשרות להנות מסוף שבוע עם החברה. עכשיו הוא גר במקום של מישהו אחר. לפני חצי שנה הוא שבר את האמון שהיה לי בו וניתקתי איתו קשר לחודש. [המשך בתגובה]

המשך

אחרי ההפסקה של חודש שבו לא דיברתי איתו בכלל כל היחסים שלנו השתנו. כבר לא נתתי לנצל אותי ולא לקחתי ממנו הרצאות של כמה אני בנאדם מנייאק [למרות שתמיד הקדשתי לו שעות שלא היו לי ושיצאתי עם חברה שלי פחות ושביליתי איתו על חשבון המון שעות שינה, שנתתי לו מאות שקלים בלי לשאול שאילות ובלי שהוא יצטרך להחזיר לי, שעזרתי לו למצוא חברים שבסופו של דבר הוא הפך אותם נגדי, שחיפשתי לי עבודות שהוא לא קם בכלל בבוקר ופוטר תוך שבוע, שדאגתי לזכור את ימי ההולדת שלו ולסדר לו מסיבות בבארים ומועדונים שקורעים לך את הנשמה לפני שנותנים לך לערוך מסיבה, לקנות לו מתנות ומה לא!?]. בזמן האחרון הכל דיי שקט אבל אני מרגיש שהוא מנסה להחזיר אותנו לאן שהיינו פעם, דהיינו שהייתי הזונה שלו. אשמח אם תוכלו להמליץ לי מה לעשות ואיך להתנהג. סליחה על המגילה ותודה לעוזרים! המשך יומטוב!

אתה יודע מה עד לפני שנה

היה לי סיפור דומה אני באה מבית אמיד למדי והכרתי מישהו היינו ידידים 13 שנה תמיד הייתי אני המשלמת ואפילו המוציאה מהבית כי לי יש את האוטו והרישיון ואז הכרתי מישהו והוא סכסך בינינו והלך עם הבחור שיצאתי הקודם לפני זה שהכרתי כי הוא הציע לו עבודה ובגד באמון שלי היה לי קשה מאוד הרגשתי במובן מסוים ועדיין שאין לי מספיק חברים אבל אתה יודע מה אני מעדיפה שיהיו לי פחות חברים מאשר אותו אדם היו עוד סיפורים עם אותו חבר לא חבר שהיינו ידידים 13 שנה כיום אני שמחה שזה נגמר זה קשה אבל אתה חייב אתה עוד תודה לעצמך בהצלחה

תודה לך!

שאלוהים ישמור אתכם נשמות! חח לא חשבתי שיש מקום בעולם שיכול לתת אפילו חצי מהנחמה שאתה מעניקים. תודה.

SupermanZW

Well-known member
פשוט להתנתק ממנו

הוא בעקביות החזיר לך רעה תחת טובה. כשינסה לפנות אליך פרט בפניו מה שפירטת בהודעותיך אלה ואמור לו שזו הסיבה שאינך מעוניין לחזור להיות איתו בקשר ושיחפש לו פראייר אחר.

זאת תשובה הגיונית מאוד.

עכשיו יש עוד כמה בעיות ששחכתי להזכיר. 1) הוא גר בעיר ונמצא שם כל הזמן. גם אני נמצא בעיר הרבה במיוחד בלילות כשכולם יוצאים. אם אני אצטרך לראות אותו כל הזמן במקומות שאנחנו שנינו אוהבים, יהיה לי קשה מאוד. 2) זה שאני מרחם עליו לפעמים מתגבר על רגשות העצבים וכדו` שהוא גורם לי. 3) כיום הוא כבר חלק מהחיים שלי בגלל החברים שלי שמכירים אותו דרכי ובגלל המשפחה. 4) בסך הכל במשך השנים למדתי להתמודד ולהתעלם ויהיה לי קשה להתנתק מאחר ואני אחשוב לעצמי "עכשיו זה לא גרוע, יהיה יותר טוב". 5) כשאתה נותן הרבה לבנאדם אתה מתחיל לאהוב אותו וזה מה שקרה לי. [תודה לך על העזרה!]

sh53

New member
לעזור לו = להתרחק ממנו קצת

שיחשוב קצת על מה שקרה שינסה להתמודד עם החיים והמציאות לבד שיראה איך זה בלעדיך שינסה לשקם את עצמו לבד ולא להיות תלוי בך כל הזמן. אפשר לדבר ולשוחח בהחלט, אבל השאלה היא אם הוא הגיע למסקנות הנכונות ויש לאן להתקדם הלאה ולא להישאר במקום (יש אנשים שיחזרו על טעויות גם מיליון פעם ואף פעם לא יסיקו את המסקנה הנכונה כי הם לא רוצים/כי נוח להם ככה/כי הם פוחדים משינויים).

אז נראה שאני פוחד משינויים

ומתבייש כנראה לומר [פעם ראשונה שהיו לי ת`ביצים לומר את זה]. איך מתגברים על זה?

sweetdreams

New member
אני בכלל חושבת שמה שאתה צריך זה..

לקחת ממנו צעד אחד אחורה.. מה ז'תומרת? אתה מתאר פה שני מצבים: שאתם בקשר מאוד מאוד קרוב והדוק או שאתם בנתק. ואני חושבת שיש עוד מצבים באמצע.. יכול להיות שהוא לא הטיפוס שרצוי להחזיק קרוב מדי, כי מערכת היחסים הזאת היא לא הדדית, הוא יותר מבוגר ממך, אתה יותר "מוצלח" ממנו, אתם לא שווים בשום צורה, ולמרות שיש הרבה אנשים שמצליחים להתגבר על שינויים מהסוג הזה ולקיים יחסי חברות שווים, זה ברור שזה לא המצב אצלכם. זה לא אומר שאתה צריך לנתק ממנו את הקשר, רק "להוריד" אותו לדרגת ידיד/מכר, משהו שהוא פחות ממה שאתה מחשיב ממנו היום. לא כל מי שאתה בקשר איתו חייב להיות "החבר הכי טוב", ובטח שלא אחד כזה, ואני לא מתייחסת בכלל לאם זה בגללך או בגללו, זה פשוט ברור שאתם לא מתאימים אחד לשני מהבחינה הזאת.. היחס שהוא נותן לך, ואיך שאתה מדבר עכשיו עליו, אין שם יותר מדי כבוד בניכם, וזה דווקא כן הדדי.

קודם כל, תודה!

תראי. אני דיי איבדתי עניין מהחברות ההדוקה הזאת כבר ממתי שהוא איבד את האמון שלי במעשה מאוד מגעיל. אז וויתרתי לו. לאחר מכן הייתה עוד תקרית שבה הלכתי לסרט ערב אחד עם חבר קרוב מאוד, לבד. הוא התעצבן שלא הזמנתי אותו ושלח לי קללות בsms באורך של 4 הודעות. כשזה קרה ניתקתי איתו קשר לגמרי ואמרתי לו שאני בחיים שלי לא רוצה לשמוע ממנו או לראות את הפרצוף תחת שלו יותר. הוא הבין שהפעם זה רציני ושלא יספיקו לו כמה מילים וזהו, אני חוזר למצב הקודם. הוא שלח הודעות התנצלו כל יומיים ובשלב מסוים נשברתי והסכמתי לעשות איתו תנאים על מנת שהחברות תוכל להתקיים. מאז הוא עדיין מחשיב אותי כ"החבר הכי טוב" שלו וחושב שאני גם מחשיב אותו כך. הוא מאוד קיצוני ואין כ"כ "משהו באמצע" אצלו. שלא תביני אותי לא נכון, אני לא לגמרי מתעב את הבנאדם אבל אני לא רוצה יותר מ"סתם חברים" ו"מישהו שאני מכיר מהעיר". אני לא חשבון בנק ולא עובד סוצאלי. אבל... אני לא רואה איך יוצאים מזה.

sweetdreams

New member
אתה אומר בדיוק את מה שאני אומרת..

גם לפי דעתי אתה צריך להחשיב אותו בתור "סתם חבר" או "מישהו שאתה מכיר מהעיר".. לא יותר מזה.. אתה גם לא צריך לתת לו שום סיבות ותירוצים. אתם לא זוג, ואתה לא "זורק" אותו.. אין כאן שום צורך בשיחת תיאום ציפיות או משהו כזה.. פשוט להוריד לחץ בכל מה שקשור אליו. בא לך לדבר איתו- תדבר. בא לך להפגש איתו- סבבה. לא בא לך- אל תעשה את זה! זה הכל.. אולי בהתחלה הוא יהיה זה שייזום יותר ואתה תהיה זה שייסרב יותר, אבל בסדר, מה זה מפריע לך?? מה, אתה עושה לו משהו רע בזה שאתה אומר שלא מתאים לך, לא נוח לך, לא בא לך עכשיו?? לא.. מותר לך לא לרצות, אתה לא חייב לו כלום.. כך שבעצם העצה שלי אליך היא לא לעשות כלום.. לא להרגיש מחוייב אליו, ומצד שני לא לנתק איתו את הקשר. פשוט תעשה מה שבא לך..

sweetdreams

New member
הבהרה..

כמובן שאתה יכול גם לנתק את הקשר לגמרי אם הוא לגמרי לא מתאים לך ואם זה מה שאתה רוצה לעשות.. אבל מה שאני אומרת, זה שזה לא מחויב המציאות.. אתה יכול להסתפק רק בלהוריד פרופיל. רוצה לרדוף אחריך? שירדוף.. מתישהו הוא יתעייף/ יקלוט את המסר/ לא יקלוט ואז תזרוק אותו סופית אם זה כבר יימאס עליך.. אבל מה שאני אומרת פה בעצם, שזו בעיה שלו איך שהוא רואה את הקשר בניכם, ולא שלך.. ואתה סתם מנסה להפוך את הבעיה שלו לשלך, ואין בכך צורך.. הוא ילד גדול, בן 20, אתה לא צריך להיות אחראי למה שהוא חושב.. זה לא שאתה מרמה אותו או משהו כזה..

בסדר.

אני אשתדל להוריד מינון ולהתעלם/לסרב יותר ונראה איך זה ילך. אני אמשיך לעדכן אתכם. תודה רבה.

sh53

New member
עושים רשימה של דברים לגבי השינוי

למה אני רוצה את השינוי הזה? מה יתן לי השינוי הזה? כמה אני מוכן להשקיע בשינוי הזה? מה המכשלות שאני צריך להתמודד איתם בדרך לגבי השינוי הזה? אם אחליט להישאר עומד במקום ולא לערוך את השינוי - מה יקרה? מה החסרונות? מה זה יגרום לי ואיך ארגיש בקשר לכך? איך החברה תראה אותי במצב הזה? בתור התחלה זה יתן לך תמונה כללית לקראת מה אתה הולך וזה גם יתן לך את הכוחות.

זה רעיון טוב.

אני אנסה אבל לא נראה לי שזה יעבוד בגלל שאפילו לי זה יהיה קשה מדי ואני אעדיף פשוט לומר "עזוב, בשביל מה אתה צריך את הכאב ראש הזה? שב בשקט ותסבול פחות"... [ובאמת תודה! אנשים מדהימים יש פה!]

ואני בגישה שונה לכל הנושא...^^

קום כל, דיברת איתו אי פעם? אמרת לו מה את מרגיש? לפני שאתה מחליט לנתק איתו כל קשר, כדאי שתדבר איתו. תסביר לו את ההשלכות של כל מה שהוא עושה ותבהיר לו שככה לא מתנהגים. אולי הוא חושב שככה מתנהגים כלפי אחרים ולכן, חשוב שתבהיר לו איך צריך להתנהג איתך לפחות. ורק אם הוא ימשיך להתנהג ככה, אז תשקול על הצעד הבא שבמקרה שלך הוא להתרחק קצת ממנו... בהדרגה.. מקווה שתחזור לעדכן על כל מה שהתרחש.

ברור שדיברתי איתו.

תאמין לי, יש לי לב טוב ואני לא טיפש. לא חשבתי לשניה על אופציה שדיבור איתו לא נמצא בו. דיברתי איתו המון והוא אף פעם לא התייכס יותר מדי.

למעלה