אין מילים.

nili6

New member
אין מילים.

קראתי עכשו את הפרק על האינטיליגנציה אצל איילון. מה אני אגיד לכם... תמו המילים. (אגב שייקה, באיזה עמ' , אם אתה זוכר, הביקורת שכתבת על הספר?).

נו, ומה כתוב שם על אינטלגנציה ?

אני שואל היות שלא קראתי את הספר. שייקה כתב מאמר ביקורת על הספר וזה מצוי במאמרי הפורום, תיכנסי ולא תוכלי לפספס את זה.

nili6

New member
בבוווווקר

"בבוווווקר ישנה, ובאאאאלילות עושה קסמים, ולא איכפת לי שיגידו, היא היא בעננים.... של מי? רמז: מן הסתם מרווחים גדולים בכתב שמעידים על חוש קצב וכישרון מוסיקאלי.

nili6

New member
אממממ........

מממ... האמת, על ההקדמה דילגתי , עברתי על הפרמטרים.... ואבוי, נדמה לי שהמדינה חשוכת אינטיליגנטים. ואני תמיד חשבתי שיש פה הרבה יותר אינטיליגנציה. אבל אל המאמר של שייקה אני אוהבת לשוב כל פעם מחדש, כל פעם שאני קוראת עוד איזה פרק שדילגתי עליו שם פעם, הרגת אותי שייקה עם התורשה והסביבה והאינטיליגנציה. חשבתי שמאחר שאני יודעת ממילא מה כתוב שם (בתחילת בפרק) אין טעם לקרוא את המלל הזה, אבל מסתבר אין גבול לחידושים ותמיד אפשר ללמוד.... לדעתי חובה אבל להוסיף שם, במאמר שלך, על הפרק על המהימנות, שזה שיא השיאים כי שם באמת כבר הכל הפוך. אבל ברצינות, זה עלול להטעות כל זה, אין שום בקרה? והרשימות האלה של התכונות שחוזרות על עצמן כל רגע. (קצת כמו אודם, להבדיל).

היי נילי

לא מצאת בספר הזה של איילון שום דבר מעניין, שימושי או חידוש כלשהו ? כאילו הכל לא נכון ומטעה ? שייקה, בלשון המעטה, לא הכי משתגע מהנ"ל ונתן לכך ביטוי פומבי לא פעם אחת, אני רק שואל האם הוא לא שלף מהספר מספר דוגמאות קטן, שגוי ומטעה, כדי להמחיש את דעתו, או שכל הספר מתחילתו עד סופו הוא כזה.

nili6

New member
היי אודי.

מה , אתה שואל באמת? אתה לא סומך על שייקה?! בכל מקרה. האמת היא כזאת מאחר שזהו הספר הראשון שבא לידיי בתחום, דווקא בהתחלה היה נראה בסדר. איפהשהוא במהלך הקריאה ולא זוכרת באיזה שלב, פתאום באחת בא לי להכרה שהספר מה זה שטחי, כאילו צוחקים לי בפרצוף, והעריכה- שלא נדע מצרות. כלומר אני לאיודעת האם זה תפקיד העורך או המחבר ובכל מקרה זה כתוב בצורה איומה. ואז מצאתי את המאמר של שייקה ושמחתי לראות שלא אני היחידה שחושבת ככה באופן כללי , לשאלה שלך: לא!- אני לא חושבת שזה ספר מיותר. הוא עשוי לתרום, אלא שמבקביל הוא עלול גם להטעות. האמת אהבתי את המבחנים האלה. נחמד. יש את הבעייה עם ההתייחסות המאגית הזאת לאותיות. וכבר סיפרתי שלמדתי אצל מרצה בוגר המכללה שלו, והספיקו לי שלושה שעורים. ורשימת כל התכונות האלה לגבי כל אות- ויש הבנתי איזה מאתיים וחמישים לכל אות- רגע מה אני אמורה לעשות, ללמוד הכל בע"פ? אז עכשו יספרו לי שיש הגיון בכל צורה כזאת. טוב. באמת, לא שוללת את הספר , רק שייערך שוב, שייכתב חלקית מחדש אפילו.... הסכנה היא בהטעייה. עליו לעבור עריכה מחודשת, והוא יכול להיות ספר פתיחה לא רע בכלל. אבל בחייאת- לא ככה, זה עבודה בעיניים.

nili6

New member
סליחה- מאתיים וחמישים צורות לכל אות

התכוונתי.

מה זה קשור לסמוך על שייקה ?

את בעצמך כותבת שאת לא שוללת את הספר, שמה את הדגש על עריכה מחדש ואפילו מחמיאה לספר שיכול להיות ספר פתיחה "לא רע". מאמרו של שייקה שלף מהספר דוגמאות לאבסורדים, ולא מצא שום קרן אור מוצלחת שניתן לשבחה, והיות שלא קראתי את הספר שאלתי אם אין שם גם דברים אחרים, מוצלחים ומועילים יותר, ולדברייך יש. אגב, אם הולכים בכוון כזה יש עוד ספרים שיש בהם אבסורדים ולא נקטלו בצורה כזו.

nili6

New member
אכן, קרן אור באפלה- יש.

והשאלה שלי הייתה סתם, בהומור.

גם אני בעד שהספר יכתב מחדש

אבל קודם, שהחמודי ילמד קורס רציני בתחום, יעשה סטאג', יעבור את הבחינות במקום מוכר,וגם יקרא משהו על פסיכולוגיה.

למעלה