אין לנו על מי לסמוך...

אני יודע ...

בוא נקצר ונקח דוגמא את התימנים. לכל הדיעות התימנים הם יהודים שגלו מהארץ אחרי בית ראשון, ולא חזרו עלו חזרה בתקופת בית שני. מאותה הסיבה גם מוסכם על כולם ששפתם היא שפת הקודש האמיתית, אותה שפה שהייתה בשימוש עוד בזמן בית ראשון (ישנה מחלוקת קטנה מצד האשכנזים לגבי ביטוי האות ג´), כמו כן גם המנהגים שהיו נהוגים אז נשמרו. עכשיו, נניח שאני בן לעדה התימנית, אז כשאבי מספר לי על התורה והעדות שנמסרה לו מאבותיו וכך גם מאבות אבותיו שחיו בתקופת בית ראשון (כאן כבר הספק מצטמצם כמעט לאפס, כשבית המקדש היה קיים לא היה ספק בקשר לבורא עולם מפני שניסים התרחשו תדיר!!), והם קיבלו מאבותיהם (בית ראשון באוירה ניסית מוחשית וגלויה), ואבותיהם היו בדור המדבר הוא אותו הדור שקיבלו את התורה בהר סיני במוחש!! ואותם אבות היו עדים לנס קריעת ים סוף ולניסים שהתרחשו במצרים (עשר המכות). אז אתה מצפה שאני אכנה את אבי שקרן??!! תבוא ותטען שהוא כן שיקר שלא במודע או שלא באשמתו כי כך הוא קיבל את השקר? רק רגע בוא נבדוק. אבא שלו שיקר.. אבי אביו שיקר... אבותם (בית ראשון) שיקרו... אבותם דור המדבר עדי מעמד הר סיני וקריעת ים סוף ועשרת המכות במצרים שיקרו??!! אמממ... אני יודע שאבי לא שיקר!

לא אתה לא יודע....

האמת היא שאף אדם לא יודע כלום.... אנשים מאמינים. וכל דבר (אבל כל דבר) בעצם מתחיל מאמונה פשוטה. אפילו המדע מתחיל מזה שאנשים מאמינים שיש איזו חוקיות בטבע. כך שאתה לא יודע אתה גם לא חושב אתה מאמין. ועם אמונה אי אפשר להתווכח.

Dorfl

New member
זה ההבדל בין ילד קטן למבוגר

בתור מבוגר אתה אמור להבין שאפילו אם תביט כרגע מהחלון אתה רק "תחשוב" שעכשיו בוקר או ערב, אין לך שום ידע מוחלט.

זו סתם תגובה...

פלספנית מתחמקת. אולי נוח לך לחיות בסימני שאלה פילוסופים מדעיים, כמו "אולי..." "אם..." "נניח..." ועוד בהיות באויר מהסוג הנ"ל. אני חי במציאות ובעולם שבו גם אתה חי, אם מה שאתה רואה מהחלון גורם לך לחשוב שאולי אתה זה לא אתה ומה שאתה רואה זה בסך הכל פאטה מורגנה זו בעיה שלך ולא שלי, כנראה שאני מחובר למציאות הרבה יותר ממך. כאדם, נזר הבריאה, יש לי את כל הכלים הדרושים כדי להסיק את המסקנות המתבקשות. אני לא זקוק לאישור המדע או לאיש רוח כזה או אחר שיקבע לי מה אני רואה ומה אני חש, וגרוע מכל, מה ואיך אני צריך לחשוב. אם נוח לך להרגיש עבד למדע שכבר כאלפיים שנה רק מזגזג במסקנותיו שיבושם לך - זבש"ך.

קראתי את תגובתך לdorfl

עוד הפעם, אתה לא יודע אתה מאמין ווהשאלה היא רק בצורת המִינוּח (ידע מצריך הוכחה ומאחר וכל הוכחה מצריכה אקסיומה... אתה לא יודע אתה מאמין!!!)סיימתי את טיעוני

The-G

New member
אין לנו על מי לסמוך...

אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים ובדיחות בזוקה!

איילת1974

New member
דווקא אני התאכזבתי מבדיחות בזוקה

הבטיחו לי שאני יגיע לירח עד גיל 21, ועברו מאז 6 שנים, ואני עדיין כאן.

Dorfl

New member
אבל שכחת!

אלוהים (ובדיחות בזוקה) הוא מעל למקום ולזמן, כך שייתכנו עדיין שני דברים: 1. תגיעי לירח בעתיד וזה יחשב כ-"בעוד שש שנים" מהרגע שהיית א-מ-ו-ר-ה לקרוא את בדיחת הבזוקה (כי קראת אותה בטרם זמנך והתערבת על ידי כך עם התוכנית האלוהית). 2. כבר הגעת לירח אבל את לא מודעת לזה מאחר ואת, בניגוד לאלוהין ולבדיחות בזוקה, לא מעל למקום ולזמן.

preacher

New member
מכירים את הסטיקר הזה?

אז חבר שלי לקח אחד כזה וזוג מספרים ויצר את הסטיקר משובב הנפש "אין לסמוך על אבינו שבשמיים"...

למעלה