אין לכולכם מושג

zzzrrr

New member
אין לכולכם מושג

כל הדיבורים בפורום וההגנות שמפתחים פה סביב הגברת אווה הם רק בגלל שאינכם מכירים אותה באמת אלא רק מהפורום. כל מי שעבד איתה אי פעם מבין והבין שהגברת אולי יודעת תאוריה אבל בשטח היא אפס מוחלט. היא גורמת לאנשים להם היא מייעצת להיכנס להוצאות שאינן נחוצות וממליצה על רעיונות לא פרקטיים לחיים. כמו כן היא ממש גרועה בתכנון חשמל, מים וביקה מה באמת המשפחה צריכה - בדיוק ההיפך ממה שהיא מציגה לכם כאן. אז אולי תפסיקו להגן עליה? היא גם מגעילה וגם מאוד לא מקצועית. אולי היא טובה לכם עם הסיפורים שלה אבל הכל פשוט באויר!!!!!!!!!!!

קובּי

New member
ומדוע שפשוט

לא תיסתלק? נמאס לישמוע את אותו הדבר מאותו אדם מ20 כינויים לא נאה לך לא יאה לך שלום שלום כמה את יכול לקטר? חאלס!

ללכלך ללא שם, עבירה פלילית, אפילו

באינטרנט. אילו דברך היו נכונים, היית יכול לכתוב את השם שלך, את הפרויקט, שעבדת אתי....אם אני לא פוחדת להשתמש בשם האמיתי שלי, אז מה יש לך להסתיר? את השקר? בכל אופן, הסבלנות שלי תם, אבקש מהנהלת תפוז לברר את לכלכן, כדי לתבוע אותך, בגלל פגיע בשם הטוב!

zzzrrr

New member
סליחה אבל

לא כדאי להתחיל כאן בהוצאות דיבה וכו´. החברה שאת דירתה למכירה השמצת יכולה לפעול באותה צורה אך בגלל שהיא מכבדת את עצמה לא תעשה זאת. זהו פורום ולא עיתון, וכל אחד בדמוקרטיה הזאת יכול להביע את דעתו. אפשר פשוט למחוק את ההודעות כמו שעשיתם בעבר למי שלא נראה לכם. יותר פשוט להתחיל להתיחס לאנשים בצורה מכובדת שבטוח תכבד גם את המקצוע של כל אחד בפני עצמו.

Rשף

New member
zzzrrr אין משמעות להצהרות שלך

תן את הפרטים, או לפחות דוגמאות אם אתה לא רוצה להיחשף. ביננו, נראה לי שיש מו הצדק בדבריך, אבל לזרוק השמצות בלי בסיס זה לא מועיל, ולא ניתן להתייחס ענינית- למשל מה זה "גורמת" לאנשים ?. אגב החברה שהדירה שלה הושמצה יכולה אולי לתבוע אבל לא בטוח שתזכה מאחר שלהשמצות יש בסיס מוצק למדי.

Rשף

New member
אווה- למה לא למחוק ?

גם לך אין יותר מדי בסיס כנגד zzzrrr אלא אם כן הוא ממשיך להטריד, פשוט תמחקי ותתעלמי.

יש הבדל להגיד דברים על דעותי,

בין לכתוב שקרים...לפגוע בשמי הטוב, בעבודתי... ואני כן דורשת חסיפה של שמו, ושל הפרויקט, שכותב עלו, מפני "שלא זכור לי", מקרה כזה...אם אני מוחקת, כאילו רוצה להסתיר משהוא! בנוסף, מודה לך, שבלי להכיר את עבודתי, מוצא דבר מה, בשקרים של איש שמסתיר את זהותו, לא כותב פרטים על פרויקט, שלטענתו פעלתי לא בסדר.

Rשף

New member
הסבר

אני לא מוצא כלום בדברים שלו להיפך בדרך כלל הודעות כאלה מרמזות על אדם עצבני ותו לא, פשוט נראה לי הגיוני שתכנונן שלך יעלה לא מעט כסף ויגרור הוצאות, בלי קשר לאיכות מבחינה תיכנונית.

החבדל ביננו, שאתה מבאיה דעה על

בסיס "נראה לי", אני מעדיפה עובדות... תכנון כלל אומדן עלויות, בין הקבלנים מכרז, וביטול הוצאות שינוי באמצע עבודה. כאשר מתחילה את העבודה, תמיד שואלת את גובה התקציב, ואם הוא נמוך מדי לביצוע, ממליצה לדחות, או להקטין את הדברים...הרבה פעמים אני צריכה לעצור את התלחבות הקניות של הלקוח, בהתחלה... העיניין, שבמאת אתה לא מכיר את צורת עבודתי, את המחירון שלי...למשל יעוץ במקום, 200 ש"ח לשעה + מעמ והוצאות נסיעה... מסכום הזה משלמת מס הכנסה, ביטוח לאומי, קרן פנסיה, קרן השתלמות...בערך נישאר 100 ש"ח לשעה...זה ממש הון! כרגע מסיימת בדיקת חשבון של הקבלן, שהגיש, כתוספות נקודות חשמל. הסכום שדרשו 5155$ ! - לאחר בדיקה במקום, בדיקת מפרט הטכני והחוזה, הכנתי תבלה...והסכום שמגיע לקבלן 800$ !!! שכר טרחה שלי על העבודה הזאת 600 ש"ח + מעמ. תחליט בעצמך שכדאי, או לא...אנשים בקלות משלמים 4000$ יותר לקבלן, רק שיחסכו 600 שקל! אם זה הגיוני, אז אני משוגעת...

Rשף

New member
לא רוצה להמשיך את הויכוח

אענה לענין- ללקוח לא משנה כמה נשאר לך (דרך אגב קרן פנסיה והשתלמות זה כסף שנשאר לך, אין מה להכניס אותם לחשבון) הוא שילם כאמור 200+מע"מ+נסיעות... וגם ה 600ש"ח שלך הם יותר מזה ללקוח. אף אחד (אני לפחות) לא אמר שאת מתעשרת מהיעוץ, אבל הסכום לא זניח לכל אחד, מה עוד שכתוצאה מהיעוץ יש צורך בהוצאות נוספות בבניה, מן הסתם. האם החשבון הוא מקבלן של בית פרטי או משותף ? אם זה קבלן של בית משותף ( או בית פרטי בפרויקט) הסכומים לשינויים מוגדרים היטב וכל אחד עם קצת נסיון ועזרה מחברים יכול לבדוק (לרוב יש מחירון שינויים ברור למדי). כמובן שלמי שאין כלל ידע או יכולת כדאי ורצוי שייגש לבדיקה דומה.

גם אני לא...

אבל יש הבדל בין סכום ברוטו ונטו - אם שכיר מדבר על משכורתו, לא אומר את הברוטו, שרק על ניר רואה...פנסיה, לכל אדם צריך, כדי להזדקן במצב סביר, גם שכירים מקבלים... מדובר בבית משותף, שתכננתי את השינוי, לפני חתימת החוזה, והקבלן כל אורך הדרך, מנסה לכניס תוספות...לפי שיטתך, הכל אפשר לעשות לבד...מי שלא מכיר את התחום, צריך 8-9 שעות עבודה כדי לעשות את הבדיקה, שאני עושה... בסוף, תמיד מגיעים לאותם נקודות: מקצועניות או חובבנות...

Rשף

New member
כנראה שמצב השוק ממש קשה

הקבלן הסכים לקבל תוכנית שנויים ולהתמקח עליה לפני חתימת החוזה ? כנראה שהמצב בשוק ממש קשה לפני זמן לא רב לא דיברו איתך בכלל עד שהחוזה נחתם, ואז איבדת את כל כושר המיקוח (החוזה כבר חתום...). למה התכוונת שהקבלן מנסה להכניס תוספות ? בדרך כלל מחירון השינויים די חד משמעי- הזזת קיר זה X ש"ח, הזזת שקע Y ש"ח וריצוף באלכסון זה Z ש"ח, כמה ניתן להתווכח ? אלא אם כן הקבלן מנסה לתחמן.

כן, השוק במצב קשה, וגם מודעות של

אנשים מסויימים גדל: בעכבות זאת לפני חתימת החוזה סגרו כל דבר, שהייה אפשר לחשוב עלו...לפי תכנית השינויים שהכנתי לפני חתימת החוזה. הקבלן, כמובן לא שמח, ובכל אורך הדרך מנסה לכניס תשלום תוסף. מפני שבבניה, אינסטלציה לא יכול, ניסה בנקודות חשמל, שהלקוח ביקש כמה תוספות, במשך הבניה...ופתום נזכר הקבלן, שבגלל GEWIS הוא צריך 20% תוספת... קבלנים קטנים, שבונים בית משותף, בגוש דן, תמיד היו יותר גמישים, מאשר חברות בניה הגדולות, עכשיו יש פחות עבודה, ומצוות קטן יותר קשה לפטר אנשים... לפי פרסומות הדביליות, (קוטג´) אזורים גם לא במצב הכי טוב... המיתון התחיל ב: 1996 ...בינתיים היו קצת עליות בחזרה, אבל הטרנד יורד...בשנה הזאת, כאשר הצמיכה במשך 0% ! בבניה המצב מחריד... לא הייה בעיה, אם היו יוצאים מהשוק קבלנים לא מספיק מקצועים, אבל אני בספק, שזה מה שקורה...

Rשף

New member
דווקא הקבלנים המקצוענים בבעיה

כי לרוב בניה נכונה עולה יותר כסף, מה שמשליך על מחיר הדירה.

לא בטוח!

אפשר אפילו לחדש את העסק.. כבר כתבתי, שכאשר סגרתי את המשרד (הייה רטיבות מבית השכן, והבעל הבית חשב, שזה הזמן להוציא אותי מהמקום, לאחר שהשקעתי הרבה כסף, עבודה לבנייתו, ורק עברו שנתיים משבע השנים, שהחוזה שלנו קבע...יצאתי, כי לא רציתי לקבל אסטמה, אבל המקום עד היום סגור! שד´ ח"ן 59. מי שרוצה לבדוק אותי...יצאתי, אבל אמרתי לו, שמהמקום הזה הוא לא ירוויח...אכן, הוא לא...) חזרתי הביתה, עם דיכאון, וחוב לא קטן בבנק...שלושה ימים שכבתי בחדר חשוך עם מגרנה, אבל אחרי זה קמתי...חיפשתי עבודה, כשכירה, הלכתי ללמוד אך מנהלים עסק קטן, כי הרגשתי, שבזה כשלתי...שיניתי את כל חיי במשך שנה וחצי, וחזרתי להיות עצמאית, במשרה מלאה... קבלנים רבים לא עובדים בצורה יעילה, אפילו שעובדים באיכות טובה...ללמוד לא בושה...עבודה העסקית של הרבה קבלנים (ולא רק שלהם) כמו דלי עם חורים רבים בתחתית...לא פלה, שקשה למעלות... כבר כתבתי קודם, שאיכות לא תמיד עולה יותר! דוגמה פשוטה, כאשר "אנסתי קבלן לעשות פנלים שקועים בקירות גבס" - אם מסתכלים על כל הדברים: עלות חומר+ עלות עבודה = יכול להיות פחות אפילו! בקשר לפנלים השקועים, העבודה רצה...קשה לעשות רע, אם לא רוצים לחסוך בקטן! כן, זהו: הרבה אנשים רוצים לחסוך בגרושים, ובאותו זמן אלפים דולפים החוצה! אני יודעת, אתה לא מאמין לי - אבל אתה צעיר, עוד יכול לקרוא לך, שתזכור: המכשפה העצבנית, עם שגיאות כתיב ומבטה הונגרית, אמרה פעם משהוא...
שבת שלום.

Rשף

New member
עצה כללית

גם אם אני מסכים עם העובדות. אל תנקבי בשמות (או לתת פרטים מזהים)- הכתובת של הדירה או שם הקבלן בפרוספקט, בסוף יתבעו אותך...

לא הבנתי...

הכתובת לא של הדירה שלי! זה המשרד, שסגרתי לפני 7 שנים! בקשר לדירות, שמפרסמים למכירה....ומעבירים ביקורת....זה לא דבר, שיכולים לתבוע אותי: כמו סרטים, ספרים, תכניות טלוויזיה, אפילו מסעדות אפשר לבקר בפומבי, גם דירות שאדריכל כלהוא עשה...שזה פוגעה במחירה? שיזמין תכנון טוב יותר! מסעדן, שמבקר כותב על המסעדה שלו, שהאוכל לא טוב, הדבר היחידי שיכול לעשות - להחליף את הטבח!חוץ מזה, בחיים לא כתבתי שום דבר, בלי לחתום את שמי... עבירה פלילית - לשון הרעה: במקרה, של הודעת השרשור, הוא טוען דבר, בלי פרטים והסברים, שכל מילה, מכבנתחילה פוגעה בשם הטוב שלי, כמתכננת. באינטרנט, רק לכורה יכול להסתתר מישהוא - את הפרטים של הלכלכן המשטרה יכול להסיג...זה מה שקורה עכשיו.

Rשף

New member
אני יענה כאן כי זה קשור קצת לפורום

הבנתי שהדירה לא שלך, את השמצת (בצדק או שלא בצדק) את בעל הדירה. נכון שביקורת זה דבר לגיטימי, אבל לא תמיד חוקי. מה יקרה אם הייתי כותב שהדירה נוראית והנימוקים שלי היו לא נכונים, את לא היית מוחקת ומישהו היה קורא ? המשטרה מתערבת בגלל הודעה אחת ??? כל הכבוד להם !

לא השמצתי אף אחד!

התגובה שלי היתה ביקורתית, בקשר לתכנון הדירה, וצר, שלא פנו קודם לפורום, לפני שקנו את הדירה, כי אפשר הייה לשפר את התכנית... אני לא משפטנית, אבל, מה שקשור למקצוע שלי, בדקתי בחוק, מזמן...ביקורת יצירה חוקי, וכמובן לגיטימי...את הנימוקים לכך, אין לי בעייה להגיד גם מול בית משפט - לא צריך לדאג לי... מה אתה דואג ללכלכן? או יש לך סיבה לדאוג?

למעלה