אין לי כותרת , כנסו

מריוס זכריה

Member
מנהל
האם "ללכת עם הלב" זה לא רציני?

אולי. אז מה אתה אומר, שבגלל שהסיכוי להצלחה לאורך זמן הוא קטן, צריך לחתוך מעכשיו, למרות שהם אוהבים מאוד וטוב להם יחד? ואיך הם יחיו עם זה אחר כך, כשכל אחד יהיה נשוי למישהו שאתו "יש סיכויים יותר טובים", והם יתגעגעו לאהבה ההיא?

czar

New member
כן ולא

תלוי איזה גיל מנתח את הסיכונים. מה שאני אומר הוא שהוא חייב לעשות ניתוח סיכונים אמיתי. חלק מהניתוח לאהבה יש משקל אבל לא רק לה.

אוהד 1917

New member
לפני שאתה נכנס לזה - תזכורת קטנה

אנחנו חברה אלימה, אגואיסטית, בינונית ורדודה. קבלת השונה אף פעם לא היתה ערך אמיתי לשאוף אליו. מתסכל מאוד ששני אנשים שרוצים לחיות יחד צריכים לעשות את השיקולים האלה. מה זה לעזאזל חשוב אם העם שלך סוגד לקיר שנותר מבית כנסת עתיק או לכיפה שנמצאת 100 מטר שמאלה. אבל כאן זה קשה כי החברה לגמרי לא טולרנטית. אם תרצו לחיות יחד, ישראל היא לא המקום.

אני חושבת שהבעיה היא לא בלאום

אני דווקא חושבת על הצירוף של רופא ושחקנית- לא נראה לי אותו ראש. אבל בעניין הלאום- האהבה מגשרת על הכל. העניין הוא שבמחוזותינו לא ררגילים לצירוף של יהוד- ערבי, גם פעם בארצות הברית הצירוף של שחור ולבנה היה מזעזע אנשים רבים והיום יש נשיא שחור. הכל עניין של הרגל אני מאמינה שככל שיעברו השנים כן יהיו הרבה זוגות מעורבים, אני גם לומדת מקצוע רפואי ולומדים איתי ערבים רבים שהם ידידים שלי, אני לא רואה שום שוני ביני לבינם, ודרך אגב לפעמים הפער בין אשכנזי- מיזרחי, ובין דתי - חילוני הוא הרבה יותר גדול בעיני, ומה לא מתחתנים בין עדות?? מבחינתי ערבי שהוא חילוני ומשכיל - הרבה יותר קרוב אלי ודומה לי מיהודי.........ואני לא ימשיך. בקיצור אם אתם אוהבים אחד את השני ומיסתדרים תתחתנו. הסיכוי להתגרש עומד היום על חמישים אחוז בכל מקרה. בהצלחה בזוגיות, ובהצלחה בלימודי הרפואה, אל תיתן לזה להפריע לך בלימודים.

czar

New member
אויש נו - אפילו בשם הפוליטיקלי קורקט את

לא פוגעת.... מכבד את דעתך, אולי בקצה יש שם אי התאמת עיסוק אבל זה פסיק הפסיקים לעומת הלאומיות הכל כך שונה. בואו נכבד את כותב השאלה, הוא היה פתוח, מבקש תשובות אמיתיות, ומגיע לו לקבל כאלו. אפילו הצד שלו (שכנראה גם חכמים) לא אהבו את זה בהתחלה ויש לזאת סיבה. אני נוטה להניח שמשפחתו לא רוצה להרע לו הסתייגו. יאללה, בואו נדבר עברית קצת.

אוהד 1917

New member
רופא ושחקנית זה דווקא מושלם

בטח כל היום ישחקו ברופא-חולה. מי צריך יותר מזה?

seeyou

New member
ישראל היא לא המקום../images/Emo12.gif?יוגוסלביה לשעבר כן?

אין בעולם מקום סטרילי לשיקולי לאום-דת או זרמים בדת אירלנד כדוגמא

אוהד 1917

New member
זה לא קשור

נכון, יש אולי מקומות גרועים יותר לחיות בהם ככל שזה נוגע לסובלנות כלפי השונה. אבל יש גם הרבה יותר טובים. אני לא מדבר רק על לאום. למשל, דבר פעם עם ישראלי ממוצע ושמע מה דעתו על העליה הרוסית האחרונה. החברה בה אנחנו חיים היא ללא ספק לא מציאה מהבחינה הזו.

seeyou

New member
מה שאתה מציין בקשר לעליה מרוסיה-זה נכון

אתה לא צריך לספר לי על ה"סחורה" שקיימת בארץ הרי אכלתי הרבה שנים כעולה חדש מהרבה עדות ותיקות
אנחנו מפולגים בינינו אבל ככול מה שידוע לי בקשר לדת באופן כללי ה" ישראלי הממוצע" מוכן יותר מכול דת אחרת לקבל כשווים את כול הדתות בתנאי שגם יתקבל כשווה. הרבה יותר אתיאיסטים יש בין היהודים(באופן יחסי למספרם) ליתר הדתות.

אוהד 1917

New member
כן, יש מין אגדה כזו

שאנחנו מוכנים לקבל כל אחד כשווה. זה בולשיט. סלח לי כן? אבל יש כ"כ הרבה דוגמאות סותרות. אנחנו גזענים ולא שוויוניים. תראה למשל את השלטון, להזכיר לך מי שר החוץ שלנו? שר החוץ, רבאק. לא שר לעניינו שום דבר. ככה אנחנו נראים בעולם, זו דמותנו. זה אנחנו. תראה איך רק לאחרונה אדם "שחור", ששמו האמצעי חוסיין, נבחר ע"י מיליוני לבנים להוביל את ארה"ב. זה לא סתם, זה לא מקרי.

ענתי410

New member
אל תתלהב ממנה../images/Emo201.gif

זוהי הפעם הראשונה שלך עם בחורה והדבר כמעט ודאי,שכשגבר מתחתן עם הבחורה הראשונה שהיה איתה, אחרי כמה שנים מתפתחת סקרנות להכיר עוד-אתה תרגיש הרגשת פספוס ותלך לבגוד... חבל, תצא ותכיר עוד בחורות ואז תחליט בראש צלול ולא מסוחרר, כפי שהוא עכשיו...

CNN10

New member
יש לי פירספקטיבה אחרת

לעדתי אתם מקבלים את המצב באופו דרמטי מדי , בקשר לדת ולילדים , אל תשכחו שבעולם מתוקן הדת לא היתה אמורה לעבור בירושה , אלא מתוך בחירה . החברה האנושית שכחה שדת היא בעיקר יחס עמודי בין האדם לבוראו ואינו משטר עדתי אוטונומי , לכן הייתי מוכן להתגייר , ואני לא רואה בזה ויתור על המסורת שלי או התרבות שלי , חוץ מזה אין לי בעיה להיות דו-תרבותי , ואין לי בעיה שילדיי יהיו יהודים כי מה שהייתי רוצה להנחיל לילדיי זה הרבה דברים ואספקטים אחרים חוץ מהזווית הדתית , מה עוד שעדיין מדובר על דת שרשום על תעודת זהות ותיוג חברתי . הייתי מגדל אותם על יהדות בתחילת חייהם כדי להשתלב בחברה ובסביבה , אחר כך הייתי נונתן להם לבחור את המשך דרכם , ומעניק להם חשיבה חופשית ורצון חופשי , ואפילו לא דואג להעניק להם את האורנטצייה הדי חיולנית שלי . בקשר לעניין הזוגיות , אני הצעתי נישואין מתוך אמונה פנימית שאכן מדובר בבן האדם שרציתי לחיות איתו חיים משותפים , וגם צריך להתחייב להרבה דברים בחיים , עוד מעט אצטרך לעבוד בבתי חולם , ולחשוב על קלינקה פרטית , ואיך אני אמור הייתי להסביר להורים את השהות בתל אביב (כי עדיין זה לא כל כך מקובל לקיים יחסים מחוץ למסגרת הנישואין ) אבל עדיין המשך הזוגיות גם אם לא יתקיים נישואין עדיין על הפרק . דרך אגם גם השם שלי , אמיר , נראה לי תקף לשתי העדות , אם אני לא טועה . אני אכן מודה , שעצם זה שחל סוג של איסור חברתי מהסוג הזה , והשוני המסויים מהמקומות שממנה באנו , הוסיף פלפל ואקזוטיות למערכת היחסים , אבל זה לגיטימי בעניי . זה טבעו של הבן אדם , ככל שהדבר אסור , לפעמים רצוי ומסקרן לנסות . למה שני המינים (הגברים והנשים) נמשכים זה לזה , לשוני משקל גדול , אנחנו שונים בגוף ובנשמה , וככל שהשוני גדל נמשכים יותר כמו מטען חיובי ושלילי (עד סף מסויים ,שעדיין לא עברתי ) . גם עצם היותנו באים ממקומות קצת שונים מכניסה אספקט של סקרנות למערכת היחסים , אבל צריך לדעת לתעל את זה בצורה חיובית . אני מבין וגם מזדהה עם צרכיו וחששותיו של הקולקטיב היהודי , מודע לייסורי ההיסטוריה של עם זה , ומודע לקונפליקט ההישרדותי שבוא הוא נמצא , מבין שהחברה מנסה לשמור על הגזע היהודי כי מספרם לא גדול בעולם , בלשון המעטה . יודע שחלק מהחברה מתייחסת ליהודיה שתמחתנת עם ערבי , כאילו תומכת באיום הדמוגרפי על המדינה , ומודע שחלק מהחברה מגדלת ילדיה על אותה דמות אמורפית של הערבי האלים שמאיים עליהם , וקשה להשתחרר מזה בייחוד כאשר מדובר בנושא רגיש כמו נישואין . אך אני ציפיתי , בגלל שהמשפחה שמאלנית ליבראלית , ובגלל שהם הכירו אותי מספיק זמן וידעו על עמדותיי ועל איזה בן אדם מדובר , שיתייחסו לנושא אחרת .
בכל אופן , בנתיים , כנראה שההורים שלה התרככו , והודיעו לי היום שהם באים לבקר אצלנו בנצרת .

czar

New member
קודם כל שיהיה בהצלחה

אבל בכל הפסקה שהתחלת אתה מדבר על אחרית הימים וזה מראה כמה תום לא מציאותי יש בך/בכם. מאחל לך בכל ליבי שתצליחו ותתעלו מעל המכשולים הקיימים בחיים ממילא ומאלו שיציפו מתוך השוני בינכם. עזוב אותך מפילפולי תבלינים ומיני בשמים, בחיים עובדים והולכים למכולת, קצת יותר מציאות לא תזיק.

למעלה