יש לי פירספקטיבה אחרת
לעדתי אתם מקבלים את המצב באופו דרמטי מדי , בקשר לדת ולילדים , אל תשכחו שבעולם מתוקן הדת לא היתה אמורה לעבור בירושה , אלא מתוך בחירה . החברה האנושית שכחה שדת היא בעיקר יחס עמודי בין האדם לבוראו ואינו משטר עדתי אוטונומי , לכן הייתי מוכן להתגייר , ואני לא רואה בזה ויתור על המסורת שלי או התרבות שלי , חוץ מזה אין לי בעיה להיות דו-תרבותי , ואין לי בעיה שילדיי יהיו יהודים כי מה שהייתי רוצה להנחיל לילדיי זה הרבה דברים ואספקטים אחרים חוץ מהזווית הדתית , מה עוד שעדיין מדובר על דת שרשום על תעודת זהות ותיוג חברתי . הייתי מגדל אותם על יהדות בתחילת חייהם כדי להשתלב בחברה ובסביבה , אחר כך הייתי נונתן להם לבחור את המשך דרכם , ומעניק להם חשיבה חופשית ורצון חופשי , ואפילו לא דואג להעניק להם את האורנטצייה הדי חיולנית שלי . בקשר לעניין הזוגיות , אני הצעתי נישואין מתוך אמונה פנימית שאכן מדובר בבן האדם שרציתי לחיות איתו חיים משותפים , וגם צריך להתחייב להרבה דברים בחיים , עוד מעט אצטרך לעבוד בבתי חולם , ולחשוב על קלינקה פרטית , ואיך אני אמור הייתי להסביר להורים את השהות בתל אביב (כי עדיין זה לא כל כך מקובל לקיים יחסים מחוץ למסגרת הנישואין ) אבל עדיין המשך הזוגיות גם אם לא יתקיים נישואין עדיין על הפרק . דרך אגם גם השם שלי , אמיר , נראה לי תקף לשתי העדות , אם אני לא טועה . אני אכן מודה , שעצם זה שחל סוג של איסור חברתי מהסוג הזה , והשוני המסויים מהמקומות שממנה באנו , הוסיף פלפל ואקזוטיות למערכת היחסים , אבל זה לגיטימי בעניי . זה טבעו של הבן אדם , ככל שהדבר אסור , לפעמים רצוי ומסקרן לנסות . למה שני המינים (הגברים והנשים) נמשכים זה לזה , לשוני משקל גדול , אנחנו שונים בגוף ובנשמה , וככל שהשוני גדל נמשכים יותר כמו מטען חיובי ושלילי (עד סף מסויים ,שעדיין לא עברתי ) . גם עצם היותנו באים ממקומות קצת שונים מכניסה אספקט של סקרנות למערכת היחסים , אבל צריך לדעת לתעל את זה בצורה חיובית . אני מבין וגם מזדהה עם צרכיו וחששותיו של הקולקטיב היהודי , מודע לייסורי ההיסטוריה של עם זה , ומודע לקונפליקט ההישרדותי שבוא הוא נמצא , מבין שהחברה מנסה לשמור על הגזע היהודי כי מספרם לא גדול בעולם , בלשון המעטה . יודע שחלק מהחברה מתייחסת ליהודיה שתמחתנת עם ערבי , כאילו תומכת באיום הדמוגרפי על המדינה , ומודע שחלק מהחברה מגדלת ילדיה על אותה דמות אמורפית של הערבי האלים שמאיים עליהם , וקשה להשתחרר מזה בייחוד כאשר מדובר בנושא רגיש כמו נישואין . אך אני ציפיתי , בגלל שהמשפחה שמאלנית ליבראלית , ובגלל שהם הכירו אותי מספיק זמן וידעו על עמדותיי ועל איזה בן אדם מדובר , שיתייחסו לנושא אחרת .
בכל אופן , בנתיים , כנראה שההורים שלה התרככו , והודיעו לי היום שהם באים לבקר אצלנו בנצרת .