אין לי כוח לחיות!!!

Le Fay

New member
הי, תודה! אבל

שהטאג ליין יהיה של יוצאים. לתובנות כולם מגיעים במשך הזמן.

rigoletto111

New member
כן, אבל את כבר הגעת אליהן

ומאד אהבתי את ההסברים שלך על זה ש"משמעות החיים זה משהו שכל אחד יוצר לעצמו" ודברים דומים אחרים. וליוצאים הדברים האלו לא מובנים מאליהם - ולכן זה יועיל בטאגליין שלך.

MAYA20

New member
../images/Emo31.gif

דבר ראשון לא כולנו כאן. בין 400 ל500 אנשים מתאבדים מדי שנה וזה לא כולל את כל נסיונות התאבדות. מסיבה זו אני לא מסכימה עם כל התגובות בסגנון ה:"יהיה בסדר", "זה קורה לכולם" ו"תפסיקי להתבכיין". אנשים חייבים לקחת את התופעה הזו ברצינות. המקרה שתואר כאן הוא לא דיכאון סתמי חד פעמי, היא תיארה מצב שמתמשך לאורך זמן ארוך ללא קשר עם התהליך שהיא עוברת או לא עוברת עכשיו. אתם מתיחסים למצב כאילו היא כתבה שהיא סתם עצובה היום. ההודעה היתה קריאה רמה וצלולה לעזרה ולא ללטיפה על הראש!

Le Fay

New member
אני לא איש מקצוע

אבל מעט המתאבדים שהיכרתי בחרו בהתאבדות בגלל כאב בלתי נסבל, פיזי או אחר, לא בגלל צער קיומי על סתמיות החיים וחוסר התכלית המשווע שלהם (חוץ מזה הם לא נהגו לחלוק את הכוונות שלהם עם אחרים). ההתוודעות לסתמיות הקיום של הפרט האנושי, והדכדוך הנורא שנלווה לה, נראים לי שלב הכרחי (גם אם לא מספק) בהתפתחות של כל אדם נבון. לדעתי אם לוקחים את הזמן לבחינה הדרגתית ממושכת (גם שנה-שנתיים אם צריך) של עצמך, העולם ויחסי הגומלין ביניכם - זו עשויה להיות מתנה אמיתית. בריחה לשמחה מאולצת או לרעש חיצוני פשוט מבזבזת את ההזדמנות; וההזדמנויות האלה גם נדירות וגם יקרות מאד במונחים של משאבים נפשיים.

היה

New member
אני מאוד מזדהה איתך ושוקל התאבדות

שלום, רציתי מאוד להזדהות איתך, גם לי אין כח לחיות וגם אני כבר 7 שנים חושב על התאבדות, ואין לי כח לחיים המטופשים האלה, אין ספק שחיי הדת הם מטופשים ושקריים מאוד, אך גם בחיים הרגילים זה קשה, בפרט למי שהיה דתי. על כן כפי שנשמע משמי אני רוצה לומר לך שאני גם כן שוקל התאבדות או ללכת לפסיכולוג או שניהם.

אורית ג.

New member
רגע רגע רגע ל"איפשהו באמצע" ו"היה"

לפני שאתם מחפשים מאיפה לקפוץ!!! שניה. למות אפשר תמיד, אז לא תפסידו כלום אם תנסו לקבל עזרה מארגון "סהר" (סיוע והקשבה ברשת) 1. יש להם פורום לתמיכה נפשית לצעירים בתפוז 2. יש להם פורום לתמיכה נפשית במבוגרים בתפוז 3. יש להם אתר עצמאי , הכנסו אליו, ויש שם הפניה לשיחה אישית בצ'אט כל יום מ-21.00

למחשבות אובדניות יש לך כח?

כל הכבוד לך על הזמן והכח תוך כדי העבודה הקשה, לי אין זמן לחשוב על זה, למרות שכשאני גולש כאן אני מתחיל לחשוב כמעט ברצינות על להתאבד או לבצע איזה פיגוע ולקחת איתי כמה (א)נשים מעצבנים/ות במיוחד..

MAYA20

New member
אני אנסה להסביר לך למה המשפט שאמרה

הגיוני. כשאמרה "אין לי כח" כנראה התכוונה שאין לה כח נפשי כדי להתמודד עם החיים שלה עכשיו. כדי להתאבד לא צריך כח נפשי אלא מן יאוש נפשי. נראה לי אני לא בטוחה. תשאל אותה אם לזה התכוונה.

אסתי2002

New member
התאבדות זו בריחה

קראתי פה את כל השרשור, אני מסכימה לגמרי עם מיה20 שלומר "יהיה בסדר" מחר יש יום חדש והשמש תזרח............. זה בולשיט בוודאי למי שמרגיש דיכאון. נכון שלהיות בדיכאון זה חרא, קשה וכשהוא מתמשך- זה עוד יותר קשה , וקשה לצאת ממנו. אבל עדיין זו לא סיבה להתאבד, כתב פה אלישע בן אבויה- מתישהוא את אני וכולנו נעבור לעולם הבא (איפה זה בדיוק???), אבל עד אז מוטל עלינו לעשות את הכח טוב בשביל החיים שלנו פה. לא תמיד אפשר לבד ובשביל זה יש תומכים- החל מאילו שבסביבה הקרובה- בני משפחה או חברים, וכלה בתמיכות מקצועיות - פסיכולוגים, פסיכיאטרים ועובדים סוציאליים, לא תמיד קל לפנות לטיפול, אבל יש גם דרך ביניים - אילו האתרים באינטרנט- ואתר נוסף שלא ראיתי שכתבו לך עלי הוא פורום ער"ן- עזרה ראשונעה נששית- שווה לנסות www.1201.0rg.il כנסי לפורום של ער"ן בwalla ותעזרי בתורנים מתנדבים שישמחו לסייע לך. תזכרי שמהתאבדות אין דרך חזרה, אז חבל, וחבל שתקשיבי לאילו שדוגלים בהתאבדות. לא זה הדרך............. אמר את זה אחד העם הרבה לפני.

למעלה