אין לי כוח לחיות!!!

אין לי כוח לחיות!!!

אם אהיה אכזרית עם עצמי אומר. אין לי כוח לחיים. הם לא ממש מענינים אותי. נכון, טוב לי בדרך כלל. אך מדי פעם אני נתקפת בכל מיני מחשבות אובדניות. שוב ושוב אני שואלת את עצמי למה לקום בבוקר. נמאס לי כבר. המחשבות האובדניות תוקפות אותי דרך כלל בעיתות צרה. או בעיתות שלווה. כשקשה לי, ועל גבי נערמים עוד ועוד מטלות אני לא נשברת מלעבוד. אני נשברת מלחיות. וזו הצרה. וגם כשאני רגועה ויש לי פתאום זמן לעצמי, לחשוב קצת על עצמי. אני פתאום שולת את עצמי בשביל מה לעזאזל לקום בבוקר ועד מתי אאלץ כל בוקר לקום לעבודה ולנהוג כשור לעול וכחמור למשא. ולא. אין קשר סיבתי בין מצבי ובין מחשבותי לצאת בשאלה. הייתי כזאת גם כחרדית רק שאז לא עבדתי כל כך קשה. מה עושים? איך מתגברים על זה? בא לי כבר למות, נמאס לי מהחיים. אוווווווף.

למה, זה לא מוכר לך?

את נשמעת כמי שהענין חדש להּ. ולא נולדתְּ אתמול. אשר על כן הרשי לי לפעֹר פה בתדהמה. לרֻבנו אין בחיים נחת כמעט (או בכלל) מכלום, חלקנו מוצאים את עצמנו, קרי - את מקור התענוג והנחת שלנו, בגיל מבֻגר במידה זו או אחרת. על אבא שלי, לדֻגמא, זה נפל בגיל 45 בערך. לכן לי אישית אין פרטנזיות יוצאות דֹּפן לחיים. הדבר היחיד שאפשר לעשות הוא לרצות, להשקיע מאמץ ולקוות לטוב. וזה גם מה שאני מציע לך לעשות. בברכת מציאה עצמית מהירה. יוינע

ShakeSpearE

New member
../images/Emo140.gif תנסי פעם

לטעום שוקולד, או גלידה, או כל דבר שעושה לך את זה
תרגישי זאת!!! . . . נסי להנות מהרגע הזה. . . . חשבי: אם תמותי, לא יהיו לך רגעים כאלה!!!!!! זה נראה לי ממש נורא ואיום.

rigoletto111

New member
יזכיר לו יום המיתה ...

אוי, זה מדכא קצת.... וכמו שאמר וודי אלן : אם אתה מת חיי המין שלך הרוסים לגמרי
ותחשבי על זה ששיקספיר (המקורי, לא שלנו) כתב סונטות בשנות העשרים לחייו מתוך תחושה והבנה עמוקה שרוב הסיכויים שנותר לו רק עשור אחד של חיים (לפי תוחלת החיים דאז). והסונטות שלו הן התמודדות האדם עם הכיליון הסופי. וכמו שכתב המתרגם שלו לעברית, אריה סתיו, בעיבוד חופשי: "המשורר ידע שסופו יבוא עם המוות. הוא חשב שצדק. אנו יודעים שטעה". (שמעתי אתמול את סתיו מדבר. אדם חכם ורב תחומי, חבל שהאישיות שלו דופקת אותו קצת)

Le Fay

New member
פשששיו - מצטט שייקספיר בחתימה, אה?

עכשיו יכולה לומר שמכירה כבר שלושה אנשים צעירים שקוראים אותו (אתה בחברה טובה: את הסונטה הזאת אפילו סטינג מצטט).

rigoletto111

New member
../images/Emo99.gif היא הכי מפורסמת/יפה ...

נ.ב. חשבת שאני קורא כל היום את הקוראן?

Le Fay

New member
חשבתי שהפורום לא משאיר לך פנאי

לא לשייקספיר ולא לקוראן (ושההפסד כולו של שייקספיר
).

rigoletto111

New member
לסונטה על הגבירה ששדיה

השתזפו קלות בשמש הבריטית וכבר אינם צחים כשלג (היית מאמינה?? נודיסטית בתקופה האליזבתנית!)

Le Fay

New member
ברצון הייתי מנכסת את זה

למסורת הנטוריזם (נשמע הרבה יותר טוב מה-Jugendbewgung) אבל דומני שוויליאם התכוון רק ללחוש לנו באוזן שהיא לא לגמרי לבנה...

rigoletto111

New member
מוקדש לכל היפהפיות

כן, אבל דעותיו רחוקות להיות שחור לבן... ואולי הוא די ליגלג על "הגוף הצחור" ... אם את מכירה את הסונטה מספר 127 In the old age black was not counted fair, Or if it were it bore not beauty's name: But now is black beauty's successive heir, And beauty slandered with a bastard shame, For since each hand hath put on nature's power, Fairing the foul with art's false borrowed face, Sweet beauty hath no name no holy bower, But is profaned, if not lives in disgrace. Therefore my mistress' eyes are raven black, Her eyes so suited, and they mourners seem, At such who not born fair no beauty lack, Slandering creation with a false esteem, Yet so they mourn becoming of their woe, That every tongue says beauty should look so.

Le Fay

New member
מכירה ../images/Emo99.gif

חן-חן, תענוג למצוא כאן מובאות כאלה (ולא רק ליפהפיות: לדעתי צריך לתרגם גם לחייקה ומחופש, או לנו)! אולי בעיקר לעג למשוררים ולציירים שנרתמו לפאר את ה-Fair. ככה זה, כשאתה אוהב מישהו ואתה ויליאם הגדול אתה לא נכנע לכללי הזמן והמקום אלא מנסה לשנות אותם בשבילו. מזכיר לך משהו?
וכמו שהחבר-הכי-טוב שלי אומר באנחה - בנזונה, לא השאיר לנו שום דבר חדש לחשוב אותו לפניו, ובטח לא להיטיב לומר אותו ממנו. גם לא Black is beautiful, מתברר.

almog4

New member
וגם אנחנו היוצאים תורמים

וגם אנחנו היוצאים, ושלוחנו החילונים, תורמים נופך נוסף ליצירתו של שייקספיר. בקובץ המצורף - כתבה מהעיתון על מחאה חילונית (נטורליסטית משהו) שאפילו שייקספיר לא היה מעלה על הדעת. הקובץ מצורף כאן - לגאוות היוצאים - וגם לדמיונם הפרוע של הבנים...
דני

Le Fay

New member
כיין ../images/Emo13.gif פופ ג'ואן החמודה

כבר הציבה את זה כאן אבל נטוריסטים אומרים שאין דבר כזה, עירום חלקי: מקווה שהיא תיקח את זה לתשומת לבה בנסיעה הבאה.

MAYA20

New member
אוקי. יכולים להיות שני מקרים.

או שאת אדם דיכאוני בדרך כלל. או שאת עוברת משהו מסוים קשה שכשהוא יעבור תרגישי יותר טוב, תשאלי את עצמך למה את עצובה? אחר כך תחשבי לעצמך, לו לא היו קיימים דברים אלה איך היית מרגישה? אם עדין חרא אז זה כנראה המקרה הראשון. אם את שייכת למקרה הראשון, לכי כמה שיותר מהר ליעוץ פסיכולוגי ותשאלי אותו אם אולי כדאי גם טיפול פסיכיאטרי. אם את שייכת למקרה השני אז תנסי לשפר בנתיים את המצב רוח שלך בשטויות שעוזרים לך (שימי לב שאת לא מפריזה, כי אם כן אז הגיוני שאת שייכת לקבוצה הראשונה) וזה עובר די מהר. ויש גם פורום עזרה נפשית בתפוז וכנראה שבעוד מקומות ויש גם את ער"ן ולא יודעת מה עוד. בהצלחה.

סיטרא

New member
מה זאת אומרת

"אין לי כוח להיות" ??? אין כזה דבר, גם לי אין כוח. נראה לך שלכולם יש כוח ? טעות בידך !! כן, גם לי אין כוח, אבל אין ברירה, שמים את הנטיות האובדניות בצד וחיים איתן. כאילו יש לך פטנט אחר ??? סיטרא.

MAYA20

New member
האא?????

תראה, יש שני "פטאנטים" כדי להפטר מנטיות אובדניות. או שאתה מתאבד או שאתה הולך טיפול פסיכולוגי\פסיכיאטרי. מה בדיוק אתה רוצה שהיא תעשה? אנשים לא אמורים להרגיש: "אין לי כוח להיות". זה לא נורמלי. זה לא דבר נכון. לרוב האנשים יש כוח להיות ואם לא הם סובלים סתם, נכון שלכולם לפעמים נמאס מהכל אבל אתה לא צריך לדחוף אותה לייאוש! בפתרון שלך נראה שאתה מזדהה עם התחושה ולכן מסיק שכך זה צריך להיות. זה לא.

למעלה