אין לי חברות

אין לי חברות

רק מכרה מהצבא שאני פוגשת פעם בכמה חודשים (נשארנו בקשר מאז).
אני מרגישה נורא בודדה. חוויתי בעבר שתי נטישות מחברות. נטישות מכוערות ממש, הן פשוט קמו ועזבו בגועל נפש של התנהגות.
בעבודה אין לי חברות (מתייחסים אליי כמו אל מסכנה/לא נורמלית).
בלימודים אין לי חברות (הרוב מבוגרות. אני כן יוצרת קשר ברמת הדיבור, אבל הן יכולות להיות אימהות שלי).
ומובן שאין לי חבר (אני לא נראית טוב ואני לא חברותית. איזה בחור נורמלי יחשוב בכלל לנסות להתחיל איתי?).
אני סקפטית לגבי חברות בכלל. קשה לי לסמוך. יש דרגות של חברות? יש קוד כניסה אחד לחברים?
פעם רבתי עם איזו חיילת מהפלוגה והיא הטיחה בפניי שאנחנו לא חברות (לא חשבתי שכן, אבל למה להעליב בצורה כזו? ז"א, למה לגעת בנקודה רגישה, למה להזכיר לי שאני לא מסוגלת להתחבר?) או שאיזה מישהו שהיו בינינו יחסים מקצועיים למשך כמה חודשים אמר לי מראש שהוא לא מעוניין להכיר אותי (הרגשתי ממנו תחושה אבהית מסויימת, ונפגעתי).
אני רוצה להתחבא, לומר, אין לי חברים, אני לא צריכה חברים, יש לי את המשפחה שלי. אבל זו לא אמת כי כואב לי להיות בודדה (למי לא כואב? אין מישהו שרוצה להיות כל הזמן לבד.) ואני לא יכולה לסמוך על התא המשפחתי כי במקרה שלי הוא לא תורם בכלל, אפילו מקלקל, והוא לא אופציית בריחה. ותמיד אני יכולה לאבד אותם.

יש שמש במרפסת היום?

ראשית ברוכה הבאה

גם אני מדסקסת ביני לבין עצמי את הבעיה הזאת וגם פה קצת
ועדיין אין לי מסקנות רשמיות

ובכל זאת אני רוצה להגיד לך שתסתכלי סביבך ותראי כמה נשים שלא נראות טוב
שיש להן בן זוג והן שמחות ומאושרות ויש להן הרבה חברות וחברים
זה לא קשור למראה
זה כנראה קשור למשהו שמשדרים
לבטחון העצמי
לצורת הדיבור
אין לי מושג למה אבל ברור שזה משהו כזה

מה זה אומר שאת לא חברותית?

קשה לי עם בני-אדם

(אני לא אוהבת בני-אדם, לא מבינה אותם, לא חומלת עליהם, מקנאה באנשים חזקים) נתקעתי איפשהו באמצע -- לא התפתחתי כמו רוב האנשים בגילי, יש הרבה דברים בנפש שלא התבגרו, שלא בשלו. אני מרגישה שאין לי אישיות, ואני נורא, אבל נורא תקועה וקטנה.
אני לא חברותית גם מהבחינה שקשה לי לדבר, לשוחח וליצור קשר עין מלא, כי אני נורא חסרת ביטחון, למרות שפעם זה היה כלי מאוד חשוב אצלי, מנגנון הגנה חשוב (הדיבור) ולפחות חשבתי שהאמצעי הזה חולל את מה שקיוויתי לו - אהדה/הערצה. היום אין כמעט מילה שלא יוצאת ממני בלי לעבור את השיניים החותכות של חוסר הביטחון.
ואנשים לא סובלים אותי כי גם אני לא הייתי יכולה לסבול בן-אדם כמוני, זה מובן לי, כי זה לא פשוט, להיות סבלני כלפי מישהו כמוני, שהוא חלש ומחפש פידבקים כל הזמן, וחיזוקים ומרבה להתלונן. הייתי כזו מאז שאני זוכרת את עצמי, אהבתי לברוח אל הצורך באישורים, ואז זה עשה חותם בנפש, ונהפך לחלק דומיננטי ממי שאני.
אבוי לי כי עכשיו זה כמעט כל מה שאני, והעבודה היא איפוס ממש, להתחיל מאפס, להתחיל מכלום שזה להפסיק לעשות חשבון למה אנשים חושבים. קודם כל.

תשמעי

אני לא מגדירה את עצמי במצב שלך אבל אני מאד מבינה מה את עושה לעצמך
בזה אני בדיוק כמוך
ביקורתיות יתר!
זה לא המקצוע שלי ואני לא רוצה לשפוט אותך ולתת עצות
אבל אני מרגישה שאת באמת תקועה בינך לבין עצמך ואם רק היית משחררת קצת היה לך יותר קל לפתור את הבעיות שקיימות.

בשנה האחרונה למדתי משהו חשוב - להגיד לעצמי שהכל בסדר. שבאמת אני בסדר.
שאני סולחת לעצמי על כל דבר שעשיתי או אמרתי או שלא עשיתי או שלא אמרתי כי שום דבר לא היה מכוונה לא טובה.
כי אם אני לא אסלח לעצמי ורק אמצא בי פגמים זה לא יעזור לי בכלום.

כמו שאני אתייחס לעצמי ככה אחרים יתיחסו אלי ואנשים בכלל לא ביקורתיים כמוך וכמוני.
הם רק מגיבים למה שאת משדרת.

את עדיין בתחילת חייך הבוגרים וכל העתיד לפנייך
כל הכבוד שאת מחפשת ומגדירה את הבעיות שלך ועכשיו הזמן למצוא את הפתרונות.
תמיד את יכולה לשנות את עצמך. אפילו את החלקים הדומיננטיים.
אין שום צורך ש"תאפסי" את עצמך. יש בך המון ואם תאבדי את זה את עלולה לחזור על אותן שגיאות.
תתחילי מהמקום שבו את נמצאת ותחפשי מה את יכולה לשנות עכשיו. בלי שום צורך בהכנות והקדמות.
מה ישפר לך את החיים. מה את יכולה לעשות כדי להאיר פינה קטנה שתעשה לך טוב פעם ביום.

סליחה אם חפרתי מידי ואם שפטתי כי ממש לא התכוונתי.
אני שומעת את הזעקה לעזרה שלך ולא יכולה להשאר אדישה

תודה

לא חפרת בכלל, אני מודה לך על היחס והתמיכה

אני בטיפול פסיכולוגי, ואני עושה מאמץ במסגרת זאת לתת לשכל את הפיקוד, כי עד עכשיו הייתי נטו רגשנית וקטגורית של הזולת ומתגוננת להחריד. אז זה מאוד קשה, יש לי כרגע פירורים בידיים אבל אני מכירה בזה שזה משהו, ופחות בגישה של הכל או כלום.
לגבי ה"שחרור" - כבר אמרו לי שאני נראית מה-זה לחוצה ושאני חייבת "לשחרר" (לנשום... לשחרר) אבל שאני עושה את זה, איך שבא לי בטוב, ככה לפרוק, לשים ז, לתפוס קצת ביטחון אז יוצא הרבה רוע באקט ההתנהגותי הזה שאני לא יודעת איך 'לאכול' אותו אח"כ. נרי רעה. חוסר טאקט, מגעילות, אפילו קצת אכזריות. ויש הרבה רוע (מה לעשות איתו? סרט?) והכי גרוע לדעתי - שאני אוהבת להגזים דברים, אני מחפשת ריגוש מיוחד, צומי, 'לשחק אותה' ולמרות שההיגיון אומר שאני מגזימה אני בכל זאת נכנסת לזה כמו איזו שחקנית תיאטרון כדי לעשות רוח באוויר. למה, סתם. כי אני מרגישה קטנה בדברים הקטנים והשקטים, בא לי לעשות רעש כשהמנוע המאובק מאחורה עובד פתאום ונותן פול גז.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
ברוכה הבאה

קראתי את שני ההודעות שלך..מזדהה איתך

עברתי תקופה כזו..מאחר ואת משדרת ייאוש כמעט אספר לך משהו שעברתי

בערך בן 26 הייתי מנותק ממשפחה מחברים אולי גם מעצמי...עד שלילה אחד ישבתי ביני וביני וחשבתי לי מוטב מותי מחיי ?
ראיתי אז בעיניי רוחי כתוב כך כאילו בשמיים על רקע כוכבים בגדול..
והנה נתתי לפנייך את החיים ואת הטוב את המוות ואת הרע ובחרת בחיים, למען תחייה"
עד אז לא ראיתי לפניי פסוק זה...(אחרי תקופה חיפשתי ומצאתי את כל הפסוק המלא דברים פרק ל' פס' טו...והבנתי שכנראה בזמן הזה היה מספיק חלק ממנו אח"כ לעשות היתר בעז"ה עוד אצליח )
באותו הלילה בו ברגע הבנתי שלמען תחיה ...זה יותר מסתם לבחור בחיים ולא להתאבד חס וחלילה...אלא לבחור בטוב לעצמי לטובתי ..הבנתי שאם יש לי מודעות למצבי
כל מה שעליי לעשות הוא להקשיב לליבי ולעשות...וכך עשיתי .. התחלתי לעשות טוב באמת לעצמי ( כמו לראות את הכישורים שלי לא החסרונות..להבין מה יעשה לי טוב קדימה לעתיד וכדומה) זמן לא רב עבר נפתחה לי דרך ללימודים והביטחון עלה ...ועימו באו קצת חברים ..ועוד דברים טובים
בשלב מסווים גם הייתי שנה וחצי בטיפול נפשי עם לימודים גבוהים יותר במכללה...
ובעיקר בעיקר הבנתי מאז ש הכל תלוי בי מה שאני משדר החוצה חוזר אליי ..מאז אני משתדל לשדר נעימות ואמינות בטחון עם חיוך (אף אם הוא מעושה לפעמים) וזה עובד..
אגב מכתיבתך עולה שיש לך כנות עצמית מודעות ופתיחות , תאמיני לי שיגיע הבחור שידע להעריך זאת (שאת תעשי שינוי בעצמך )...ועוד יהיה לך זוגיות נפלאה

ירון

אני אוהבת את הסיפור שלך ואת התגובה שכתבת

כל הכבוד שהצלחת לעשות את השינוי הזה
ואני בטוחה שתגיע האשה שתדע להעריך אותך והיא תזכה בך

כל הכבוד לך

ולאלה שמצליחים לעשות את השינוי הזה. זה נשמע כל-כך קל אבל זה קשה. צריך הרבה פתיחות ואומץ בשביל להחליט לשנות כיוון וללכת על זה. זה כולל גם התמודדות, ולי זה מאוד קשה. אז שאפו.
לגבי הזוגיות - אני חולמת על זה. אבל הפרופורציות שלי אומרות לי פשוט לשכוח מזה. כי אם אני לוקחת בחשבון זוגיות רצינית (כי אני חייבת להיות רצינית ולא 'זרוקה' בקטע הזה, המשפחה הפרמיטיבית נוקשת מאחורה, למרות שמאוד הייתי רוצה להתנסות בזוגיות שמבוססת רק על סקס כי אני מתה לחוות את זה.)
אף-פעם לא הסתדרתי עם בנים, תמיד קיבלתי הערות על המראה החיצוני, חלקן קשות ביותר (אני לא מגזימה) אני לא חושבת שאני יפה (למרות שכשיש לי מצב רוח טוב אז אני כן מרגישה יפה, אבל זה בדר"כ לא קורה). ואין לי ביטחון, פשוט. אני ממש חסרת ביטחון.

נרי.

את רק קוטלת את עצמך וראיתי מה כתבת בפורום אחר.את משדרת:"אני בלתי נסבלת ומכוערת"תתרחקו ממני.הגישה שלך שלילית מאד וככה את משדרת כלפי חוץ.
את וירטואלית.לא רואים אותך.למה את חושבת שאת "נראית לא טוב ואיזה בחור נורמלי יתחיל איתי"?למה יש לך עין אחת?קרניים?שוב למה את חושבת שאת מבריחה אנשים במראה?
במה את מתביישת בעצמך?שמנה?יש גברים שאין להם בעייה עם שמנות.אני קורא את ההודעות שלך ופשוט איך שאת נשמעת פה כאילו את רוצה לשים גדר גם בפנינו.את עושה טעות גדולה.
תפסיקי להיות יותר מידי אנטי.

אני עושה השתדלות, אם לא לפרגן

לעצמי, אז לפחות לקטול כמה שפחות...
אני מניחה שהשאלות ששאלת הן שאלות רטוריות, אבל אני כן רוצה להתייחס, מאחר שאני תופסת את עצמי פחות מן הממוצע מבחינת המראה (ומגיל מאוד מאוד צעיר אני רגילה לקבל 'קטילות' על המראה שלי. וזה נמשך עד היום, גם מאנשים מבוגרים, הפעם האחרונה למשל, הייתה בחור בן 27. כבר לא ילד החמוד הזה, אלא בולדוזר גדול).
אני אגע באחת הנקודות הרגישות ביותר שלי (וזה סיכון לא קטן, כי כשהייתי נחשפת, היו מקרים שהשתמשו בזה כדי לפגוע בי) דבר שאני מנסה להסתיר בדר"כ עם הרבה איפור - אנשים אמרו לי שאני מזכירה להם... כלב. את החיה כלב. שמעתי את זה ספציפית מגיל 15 ואילך. ו-וואלה יום אחד הסתכלתי במראה וראיתי שיש בזה משהו. לא מחמיא בכלל. ניסיתי להתחכם, להתבדח על חשבוני, להגיד שהכלבים יפים נורא, ואולי אני אלך לתחרות כלבים עם כלב שאקנה לי ובין כה יהיה דומה לי, ויש למראה סקס-אפיל כשזה משתלב עם תווים נשיים ועוד כל מיני אמירות מעפנות שמנסות ככה בשיניים להיחלץ מהדיכאון. בולשיט. זה קריפי. לא עוזר להעלות את הביטחון ו-מזה לא אטרקטיבי. אז זו אחת הבעיות שלי, אבן נגף רצינית. קשה לי לסתכל על עצמי במראה בצורה כזאת.
גם אחרי שני ניתוחים וטיפולי עור (ששיפרו בקושי).

נרי

כתבת באחת התגובות שלפעמים כשיש לך מצב רוח טוב את מרגישה יפה.
אז מין הסתם את צריכה להשקיע קצת ולהביא את עצמך למצב הזה כמה שיותר.
להיות במצב רוח טוב, להשקיע בלבוש שמחמיא לך, להתאפר ולהרגיש יפה.

פעם קראתי באיזה מקום שתמיד כלבים דומים לבעלים שלהם ומאז אני שמה לב לזה.
זה הרבה פעמים נכון גם כשהבעלים היא יפיופה רצינית

את שוב מחמיאה עם עצמך והצעד הראשון שאת צריכה לעשות לדעתי זה
להשלים עם עצמך
את בטוח לא פחות מאף אחד אחר שהולך לידך ברחוב
כמו שאת כותבת את בטח יותר מהרבה מהם

אולי יום אחד אני אמצא את הכלב שדומה לי

ואז אנשים יראו את החינניות שבזה
ולא יתייחסו אליי כאל מוטציה

נכון, כשאני במצב רוח טוב אני מרגישה יפה :) משתדלת לעבוד על זה, לעודד יותר את מצב הרוח

האיפור לא תמיד עוזר, אגב. לפעמים אני מרגישה יותר יפה ללא איפור בכלל, אבל אני מקפידה להתאפר יום יום בכל זאת...

פריאל12

New member
נרי

אני קוראת אותך וכל מה שבא לי לעשות הוא לחבק אותך חזק!
את יודעת מה את? את קיפודית קטנה ויקרה.
פיתחת לך מנגנוני הגנה כדי להימנע מדחיה ופגיעה ועם השנים שיכללת אותם לכדי אומנות.
כזו דרגת אומנות, שאת חשדנית כלפי כל אחד ואחת שרק יעשו את הצעד הקטן ביותר לעברך.
סביר להניח שבמו ידייך את מונעת את הקשר שיכול להיווצר כדי לתת הצדקה לכך שאת לא יוצרת קשרים חברתיים.
זה אולי לא נעשה באופן מודע, אך גורם להתנהגות המרחיקה את הסובבים.
חביבתי, כולנו זקוקים לחברים! הם אלו שמקבלים אותנו כפי שאנחנו, אלו המשמשים כמצפן האנושי שלנו ואלו התומכים בנו כשאנו זקוקים לעזרתם ומשמשים לנו כרשת ביטחון. הם אלו שגם תורמים לנו לתחושת הדימוי העצמי שלנו.
אגב, יש לך חרא של ראי! (וסליחה על הביטוי
).
הבעיה שלנו (ואני ממעיטה כאן, כי לי יש המון
) היא שאנחנו מבלבלים בין שני מושגים: דימוי גוף ודימוי עצמי.
את לא בר רפאלי (סוד קטן: גם אני לא!) אבל המראה החיצוני לא מגדיר אותנו כאנשים. יש בנו כ"כ הרבה בנוסף: רגישות, הומור, אמפטיה, רצון לעזור, קבלת השונה, סובלנות לדעות שונות, חן, קסם אישי.....
הניחי לאנשים להכיר את הטוב שבך ותגלי שהמראה החיצוני יהפוך לרק אחד מהדברים המרכיבים אותך, בנוסף לשאר.
שמרי על משפחתך קרוב קרוב..... הם אלו שרואים בך את מה שאחרים יגלו עם הזמן.
יקירה, זה בסדר לתת לאנשים לדעת שהתייחסותם פוגעת בך.... והפסיקי לעשות זאת בעצמך עם מעטה הציניות שאת מקיפה בו את עצמך. את תראי, שכשאת תתחילי להרפות, זה יהיה הדדי.
שבת מבורכת

בחזרה

לגבי חברות, בצבא היו לי שתי חברות, ואלו היו הקשרים החברתיים הטובים ביותר שהיו לי מעולם. הייתי לידן מי שאני, הרגשתי ביטחון ולא התביישתי בחסרונות שלי, ואפילו יצא ממני הומור דק ושנון כזה שיוצא רק בסביבה שאני מרגישה הגנה בתוכה.
עם אחת אני כבר לא בקשר (ומתגעגעת אליה נורא) ועם השניה כן, אבל אנחנו מתראות אחת לכמה חודשים והקשר הוא לא כפי שהיה.
אני רוצה שיהיו לי חברות, אני ממש לא רוצה להיות לבד וקיוויתי שעם פתיחת שנת הלימודים במכללה אני אזכה להתחבר למישהי ותיהיה בינינו אינטרקציה טובה ונעימה. בינתיים זה לא קרה. אבל בטח זה יקרה באחד מהפרוייקטים הבאים. אני מקווה.

שבת שלום ושבוע טוב

KujA

New member
לנרי

קודם כל רוצה להגיד לך שאני נורא מזדהה. גם עם ההרגשה של הלבד וגם עם תחושת חוסר האונים וחוסר המוצא. אני לא יודעת אם יש פתרון או תשובה אחת, ואני לא אגיד לך לעבוד על עצמך או לחשוב חיובי או ללכת לטיפול כי כבכר בטח אמרו לך את זה הרבה. אני כן יכולה להגיד שלפעמים מספיק רק חבר/חברה אחת שתהיה בעולם שלך, וזה יעשה את כל ההבדל. ואני חושבת שאין סיבה בעולם שלא תהיה לך את החברה הזאת, כי גם את את חושבת על עצמך את כל הדברים שאמרת, אני בטוחה שאת בנדם טוב וחברה טובה, ואת זה אף אחד לא יכול לקחת ממך.
אני כן שומעת ממך שאת נמצאת בתהליך של בחינה עצמית, ובחינה של העבר שלך. זו נקודה שיכולה להביא אותך לשינוי ונקודה שאת יכולה לצמוח וללמוד ממנה. בנקודה הזו, כן יכול לעזור לך לדבר עם איש מקצוע (פסיכולוג, מטפל, מישהי מבוגרת יותר, קואוצ'ר, קבוצת תמיכה ועוד).
בכל מקרה, יש לי עוד הרבה מחשבות על הנושא, אם תרצי לדבר אני אשמח.

yairzer

New member
לנרי

אני מאוד מזדהה איתך!
גם אני מרגיש שאין לי חברים ואני לבד
למעט המשפחה שלי שלא מבינה אותי
האמת שאני אפילו רב איתם לפעמים על זה
וזה מדכא כי אני אדם שיש לו מה לתת
אם את רוצה פרטנר לדבר איתו , אשמח לדבר איתך

למעלה