אין לי ארץ אחרת

אין לי ארץ אחרת ../images/Emo104.gif

ארה"ב ידועה כהמקום שבו יש לכולם הזדמנות להצליח, המשכורות והרמת חיים גבוהות יותר, וזה מושך אנשים לעבור לשם לפחות כדי לעבוד אם לא ליותר. האם אתן מרגישות שהעובדה שאתן גרות בישראל, שהיא ארץ שבה המשכורות לא גבוהות כל כך כמו באמריקה, מגבילה את ההתפתחות האישית והמקצועית שלכן
לו ניתנה לכן האפשרות- הייתן עוברות לאמריקה כדי לקבל הזדמנות טובה יותר

פעם חשבתי לעבור לגור שם

כי לא היה לי טוב, אם זה מבחינה תעזוקתית, זוגית ומשפחתית... היום אני במקום אחר אבל לא אתנגד לנסוע לשנת שבתון אחת...
ובמצוגע שלי, כן אני מרגישה שהמשכורת מגבילה, אך לא את ההתפתחות המקצועית והאישית... לעומת ארצות אחרות אנו במקום נמוך ביותר מבחינת משכורת במגזר ציבורי זה...

CARA MIA

New member
מה שרואים משם לא רואים מכאן../images/Emo104.gif

חייתי בחו"ל חמש שנים. כמו בכל מקום, רמת חיים גבוהה יש למי שיש לו הרבה כסף. כמו בכל מקום, הרבה כסף יש למי שיש לו מישרה יוקרתית והוא עובד מצאת החמה עד צאת הנשמה. לא לגמרי ברור לי למה אנשים חושבים שבאמריקה מקבלים הזדמנות טובה יותר ??! יש שם מיליוני הומלסים ברחובות, גזענות בהרבה מקומות, אלימות כמעט בכל מקום (בעיקר בבי"ס) ועוד הרבה אלמנטים שהרבה אנשים משום מה לא חושבים שקיימים. להתמודד שם עם ריחוק ממשפחה וחברים, ביטוח בריאות שעולה מינימום אלפי דולרים בשנה; ההרגשה של זרות וקשיי שפה וקליטה- גם זה קיים, ובגדול !. הייתי שמחה לשנות אוירה לשנה- שנתיים בשביל החוויה אבל למה אמריקה ??! ביוון או הודו או דרום איטליה נשמע לי הרבה יותר כייף !!

אין לי ארץ אחרת.

בן דוד שלי גר בשנים האחרונות בארה"ב. כעת הוא בביקור בארץ ונפגשנו לשיחה. הוא בן 26 ובדרכו למליון הראשון שם בארצות הברית. מבחינה כספית הוא מסודר ומאושר ואף מעבר לכך. יש לו חברים, חברות אבל חסך רציני במשפחה. בשייכות. הוא שוקל ברצינות רבה את חזרתו לארץ אף על הידיעה כי המליון עלול אף להתעכב כאן לעומת שם. ואני מסכימה איתו. אין לי ארץ אחרת. זה המקום שלי. כאן נולדתי וכאן אשאר. לעתים אני חושבת על ההתפתחות המקצועית שלי, חושבת שהייתי יכולה להרוויח יותר כסף שם אבל גם כאן אני יכולה, אולי זה קצת יותר קשה אבל בהחלט שווה ולו בגלל השייכות שלי.

nataly36

New member
ארץ אחרת?! בכלל לא עולה על הדעת!

לא בגלל שאני חושבת שהמדינה הזו נפלאה- כי היא לא. לא בגלל ששם פחות טוב - כי אני בטוחה שיש מקומות נפלאים. אלא בגלל אמונה עמוקה. אמונה דתית אם אפשר להתנסח כך. כאן מקומי. כאן האפשרויות הרוחניות שלי - החיבור האלוהי שלי. וזהו בעצם, השאר לא כל כך חשוב. למרות שכמו כל אחד, הייתי שמחה להיות עם מליון......

דגנית

New member
לו היה לי אומץ

והגעגועים לא היו שוברים אותי הייתי דווקא עוברת להודו יש שם אנרגיה אחרת לגמרי

למעלה