אין כניסה לנשים

zoti

New member
גם כשרבנים מחליטים שאסור לחטט

באף בשבת או שאסור לקרוע נייר טואלט זה מרים כמה גבות.

zion bouchris

New member
מרים כמה גבות שלנו

אנחנו האנשים הנאורים והמתקדמים...כמה זמן אנחנו חיים 80 שנה? אתה יכול להשוות את זה לעומת התורה שהיא הדבר העתיק ביותר בעולם...ושרשומים בא דברים מדעיים שרק עכשיו מתחילים לגלות אותם בעזרת המכשירים החדשים...אז זותי לא מתוך התנשאות...אפשר ללמוד את הנושא ואז להגיד שזה מרים כמה גבות...
לילה טוב

ננדין

New member
לא הייתי מהמר על החיים שלי

בזה שהיהדות זה הדבר הכי עתיק בעולם... ואגב, היום גם מפריכים הרבה מאותם דברים "מדעיים" מהתורה...

zion bouchris

New member
העם היהודי הוא העם הכי עתיק...

אתה יכול לבדוק את זה...בזמן שממלכות ועמים קמו עלות והתאדו מהעולם...אנחנו עדיין על המפה...
אתה יכול להגיד לי אולי איזה דברים מפריכים...?

ננדין

New member
בסדר...

בדקתי ואתה טועה... לך לכל אוניברסיטה ותשאל. עזוב! אתה צודק במאה אחוז ואני טעיתי! איך בכלל אני מעיז להגיד שהעם היהודי הוא לא העם הכי עתיק??? במיוחד שכתוב בספר בראשית שאדם וחווה היו האנשים הראשונים על פני כדור הארץ ומוצאנו בכלל לא מהקוף... אני מתנצל... (מה אני בכלל מתדיין עם גאון בן 17?)

zion bouchris

New member
גאון בן 17? אולי אתה מתחיל לפחד

מזה שאתה מגלה שאתה טועה אז אתה מתחיל עם ההשמצות שלך...לך תלמד קצת יהדות לפני שאתה בא להסביר ולהטעות כאן את כולם... בדקתי ומצאתי שהעם היהודי הוא הכי עתיק...אני אשתדל בעז"ה אם יהיה לי זמן לחפש את המקורות ולהביא לך... ואם אתה חושב שמוצאנו מהקוף כדאי שתחזור ללמוד כי כבר הפריכו את השטויות האלה...ורק בארצנו הקטנטונת ממשיכים ללמד את השטויות האלו...

ציון והמתכתבים

בבקשה להמנע מהשמצות והשמצות נגד. באופן כללי, מקום הדיון הזה בפורום אחר.

ננדין

New member
צודק אני מפחד...

בגלל שחשפתה אותי... אין לי בעיה איתך, תמשיך להאמין במה שאתה רוצה. רק אל תדחוף את הדעות הלא מלומדות והעיוורות שלך לאנשים שלא רוצים לשמוע... וכן אם אתה מאמין שאדם וחווה הם האנשים הראשונים על פני כדור הארץ ומכאן שושלת היהדות העתיקה אז אין לנו מה לדבר יותר...

zion bouchris

New member
אני לא דחפתי תדעות שלי לאפחד

זה היית אתה...אני אמשיך להאמין במי שאני רוצה ויודע שהוא נכון... ואני אתפלל שיגיע היום שגם אתה תבין את זה...יום טוב

ננדין

New member
תתפלל תתפלל...

רק בהיזדמנות תאיית מחדש את הכותרת כי בעברית שאני מכיר אין לה משמעות...

אם אתה יודע, זו כבר לא אמונה

זו ידיעה. אמונה זה משהו שאתה מאמין בו, אבל מאחר שאתה לא יכול להוכיח, זה נשאר בגדר אמונה. אם אתה יודע ויכול להוכיח, אתה כבר לא צריך להסתפק בסתם אמונה. סתם נק' שרציתי להדגיש בקשר למינוחים.

marx04

New member
דרכים שונות ודומות

שלום דוד, אני מסכים אתך שיש הבדל גדול בין היהודים האורתודוכסים לבין היהודים הרפורמים, ואתה הבהרת זאת היטב. אני חולק עליך שאין המדובר בפרשנות של אותה דרך. אם אינני טועה (ומאד יתכן שאני טועה) האיסור על נסיעה בשבת מבוסס על האיסור לעשות מלאכה בשבת. מהי "מלאכה" אסורה היא שאלה שניתן לפרש אותה בדרכים שונות. אלה מפרשים כך ואלה מפרשים אחרת. אגב, בעיניי - האפיקורס - ההבדלים בין האורתודוקסים לבין הרפורמים בטלים בשישים: אלה מאמינים בקיומו של האל ואלה מאמינים בקיומו של האל. אלו מאמינים בקיומו של ציווי אלוהי, ואלה גם. העיקר שכולם יהיו בריאים. בברכה, אורי.

לא מסכים. אם פרשנות אחת היתה

מקובלת 3,500 שנה (לא רק איסור מלאכה אלא גם איסור להצית אש, עיין ערך מנוע שריפה פנימית) על עם שלם ועכשיו קבוצה של רבנים אומרת אחרת, זה כבר לא ענין של פרשנות. לגבי האמונה באל, נכון. שניהם מאמינים, ולחילוני הם דומים - כמו שבעיני הישראלים דומים הסינים, הקוריאנים והיפנים, כמו שבעיני הסינים דומים היהודים, הנוצרים והמוסלמים.

zion bouchris

New member
תראה אורי

אתה יכול להגיד את זה על כל דבר שהעניין הוא בפירוש של הדברים... למשל אם רב רוצה להיות פוסק שגם במקרה זה הוא לא יכול לשנות סדרי בראשית אלא רק להתגמש קצת...הוא צריך ללמוד שנים על גבי שנים... אז לא אני ולא אתה יכולים להחליט לפרש איך שאנחנו רוצים...(ראה ערך התשובה של דוד) יום טוב לכולם

marx04

New member
כללי פרשנות

שלום ציון, כאשר קיים כלל מסויים הוא בהכרח מושא לפרשנות. האיסור על מלאכה בשבת והאיסור על הבערת אש בשבת הם כללים, ויש לפרש אותם על מנת ליישם אותם לגבי כל פעולה ופעולה (האם היא מותרת בשבת או לא). לדעתי המחלוקת האמיתית היא בדבר הלגיטימיות של הפרשנות. פירמידת הנורמות ביהדות האורתודוכסית קובעת שמפרש (פוסק) מאוחר לא יכול לסתור מפרש (פוסק) מוקדם. כלומר אם נקבעה הלכה בחומש, הרי שהתנאים לא יכלו לסתור אותה, אלא רק לאבחן אותה. אם נקבעה הלכה בתלמוד אז ראשונים ואחרונים לא יכלו לסתור אותה אלא רק לאבחן אותה. ואם הרמב"ם או ר' יוסף קארו קבעו הלכה אז הרב עובדיה יוסף אינו יכול לסתור אותה אלא רק לאבחן אותה. אני מניח שאתה יהודי אורתודוכסי, ועל כן אתה מחוייב לפירמידת הנורמות הזאת. אינני בקיא בעקרונות היהדות הרפורמית, אך אני מניח שפירמידת הנורמות שלהם שונה, ואני מניח שהפרשנות שלהם סותרת מפרשים מוקדמים, ועל כן היא בלתי לגיטימית בעיניך. אלא שאני אדם חופשי (חילוני), ואני אינני כפוף לעקרונות היהדות האורתודוכסית ואף לא לעקרונות היהדות הרפורמית, ולכן הפרשנות של שני הזרמים לגיטימית בעיני. אגב, מעניין לציין שהשינוי שהתנועה הרפורמית הכניסה ליהדות מזכיר לי את השינוי שמרטין לותר הכניס לנצרות. גם היהודים הרפורמים וגם מרטין לותר כפרו בפירמידת הנורמות ובפרשנות של הזרם המרכזי בדתם (מרטין לותר חלק על המונופול של הכנסיה הקתולית הרומית בפרשנות כתבי הקודש), ובעקבות זאת הביאו לפילוג וליצירת זרמים שונים בדתות במסגרתם הם פעלו. בעיני גם הקתולים וגם הפרוטסטנטים הם נוצרים (בזרמים שונים), ובאופן דומה גם האורתודוכסים והרפורמים הם יהודים (בזרמים שונים). בברכה, אורי.

zion bouchris

New member
תראה זרמים שונים ביהדות

אתה יכול לקרוא לברסלב חסידות גור וכו' זרמים שונים ביהדות כי הם חלק מיהדות יש להם אומנם מנהגים שונים אבל יש את הבסיס הרחב שכולם מסכימים עליו ושברור שאפחד לא יעבור עליו... עכשיו כאן נכנסו הרפורמים וכשמם מנסים לעשות רפורמות בתורה ובדת ישראל...בעניין הפרשות תראה מה שדוד כפרי רשם...אם זה מעניין אותך תוכל לעיין כאן http://www.kipa.co.il/kids/show.asp?id=997 יום טוב

למעלה