אין דבר יותר מעצבן!

noosh

New member
את צודקת!

בזמן האחרון כולם כותבים לפניי את מה שאני רוצה לכתוב מצד שני... ששמעתי את "נוקינג און הבנס דור" בגרסה של אבריל לוין, ואמרתי לעצמי שזה כ"כ גרוע, ופשוט בושה, ואיך מסכימים לזה, פתאום עלתה בי המחשבה שאולי זה דווקא די טוב... אולי זה דווקא פותח לאנשים דלת לעבר עולם המוזיקה היותר.. איכותי, לטעמי, ורומז להם שהמוזיקה הייתה יותר טובה אז, יותר איכותית

ThePiper

New member
לnoosh

אוףף לקחת לי את הציטוט:) לפי מה שאני רואה חצי מהאנשים בכלל לא יודעים מי ביצע את זה במקור וגם אם כן לא אכפת להם ממש מזה או שהם בכלל לא מכירים את מי שביצע את זה במקור.

פותח דלתות? באמת!

זה פותח דלתות? יכול להיות שאתה צודק ובחלק מהמקרים זה קורה, אבל בשאר המקרים, החלקם הגדול הם לוקחים מנגינה וקומפוזיציה גאונית ומטביעים אותה בכל ה"חדשנות" שיש למוזיקה היום. בין אם זה מוזיקה אלקטרונית, או סמפלים של היפ הופ - זה לא תירוץ להשחטה.

חולוני

New member
חבל רק שרק את חושבת שזאת השחטה..

בעוד האמנים עצמם דווקא נותנים רשות ברצון לסמפל את היצירה שלהם, ואף לרוב מוחמאים מכך שרוצים לסמפל אותם. חלקם מסכימים אפילו לא רק לסמפל אלא גם לשתף פעולה עם האמן המסמפל, כמו סטינג עם קרייג דיויד, וכמו למשל כמו אליל ה-Fאנק, אייזק הייס, ששיתף פעולה עם Wu-Tang Clan בשיר "I Can't Go To Sleep", לאחר ששמע שהם נוהגים לסמפל אותו, והוחמא מכך.

SickAgain

New member
אבל מאידך מסתבר...

שכל כך הרבה אנשים נחשפו בפעם הראשונה ללד זפלין והפסיקו לשמוע ראפ אחרי ששמעו את הקאבר לקאשמיר שרק בשביל זה, זה היה שווה...אני אישת שמעתי על כמה וכמה מקרים כאלה...אם זאת הדרך לחשוף את המוסיקה הזאת לאנשים היום, אין מה לעשות....אפילו אם בן אדם אחד שאל "מי זה לד זפלין" אחרי ששמע את הקאבר לקאשמיר זה כבר היה שווה. ולמרות שאני (שעדיין מעריץ ענק של זפלין) חושב שהגרסה הזאת (להבדיל אלפי הבדלות מהמקור כמובן) דווקא דיי מעניינת. כמובן שאין מה להשוות למקור כי עשו מזה שיר אחר ואי אפשר להשוות שום דבר ללד זפלין בטח ובטח שלא את הראפר המגוחך הזה..

שתי סטירות הוא התעורר

(אם כי בדרך אל החדר הוא חשב שאם במילא גוררים אותו שתי אלה...) קל להגיד שביצועים חדשים לשירים ישנים שאנחנו אוהבים זה הזניה של המוסיקה, אני חייב להגיד, שאני מאוד סנטימנטלי בקשר למוסיקה, וגם אותי מעצבן לשמוע את הביצועים הללו, אבל, וזה אבל די גדול, מוסיקה היא דבר חי שמתקדם ומשתנה כל הזמן, זה רק טבעי שאומנים חדשים רוצים לנסות את מזלם עם יצירות גדולות מהעבר, זה גם טבעי שבעלי זכויות היוצרים על אותן יצירות מאפשרים זאת (מסיבות כלכליות או אומנתיות), אני לא רואה בזה שום דבר רע, ההיפך זה רק מעיד על ניצחיות היצרה אותה מחדשים. יכול להיות שיש היום ילדים שחושבים שאבריל לאווין כתבה את "מדפק על שערי מרום" (כפי שתרגם מאיר אריאל) ו We are the champions זה שיר של רובי וויליאמס אבל עוד 10 או 20 השירים הללו ישארו הרבה אחרי שהעלמה לאווין או מר וויליאמס ישכחו והביצועים שלהם (אגב בשני המקרים מדובר בביצועים לא גרועים במיוחד, לפחות לדעתי) ישארו כעוד פרשנות לשיר. ואם בנתיים כמה אנשים הכירו את דילן וקלפטון בזכות אבריל לאווין, דיינו

Wonder goat

New member
ואולי האומנים האלה מעריצים

את האומנים שהם מחדשים את השירים שלהם אז הם משמרים אותם שלא ישכחו

godsdice

New member
לעומת זאת

הביצוע של run dmc ל walk this way הוא מה שהביא את הראפ לתעשייה שהיא היום. אולי אירוסמית מנסים להחזיר את ההצלחה של העבר?? מה שבטוח שהכול נגמר בכסף! לזכותו של אמינם השילוב של stan (אני חושב שככה קוראים לשיר) לשיר של dido היה מעולה.

yon2k

New member
בההה! אירוסמית

השיר שלהם walk this way עם run dmc ביסס את תחילתה של התקופה המכוערת של אירוסמית - תקופת הsell-out שנמשכת עד היום.

הי אני חדשה פה!!

הי אני חדשה פה אז שלום. את ממש צודקת ,בעיקר בקטע הזה של רובי וויליאמס, אם מישהו באמת היה טורח לשמוע תקול המדהים של פרדי מרקורי, הוא היה שוכח בכלל מי זה רובי וויליאמס. אין לדור היום שום עיניין במוזיקה האמיתית של פעם, אפילו הרוק של היום רק עסוק באיך להמציא שירים שהם לגמרה פופ עם קצת גיטרות ברקע.... כל הזמרים רק עסוקים בלחדש שירים כי רק ככה הולך להם והם מצליחים...

Nir of GondoliN

New member
אם יעשו ממוצע גילאים פה

אני בספק אם הוא יעלה מעל 20 או מקסימום 25 מה שאומר שרוב האנשים כאן אפילו לא חיו בתקופת הרוק הקלאסי, דבר הנותן תקווה שלדור הצעיר יש גישה לזרם הזה. לדעתי בזכות האינטרנט לאנשים יש היום גישה כמעט לכל דבר שהם רוצים ובסופו של דבר אנשים שהטעם המוסיקלי שלהם הוא בסגנון הלהקות המדוברות פה יגיעו אליהם באמצעות תוכנות שיתוף קבצים לא חוקיות והטובים שבאנשים אלה ילכו לקנות את הדיסקים. בקיצור קאזא היא לא כולה רוע.

badgorilla

New member
יש דבר יותר מעצבן......@!!!#

אז לדעתי זה ככה.... קוברים זה נחמד כיף חמוד ומגניב אבל הרגע שממסחרים את זה ועושים לזה קליפ' ומרוויחים מזה כסףזה מגעיל....אלא אם כן זה למטרת צדקה הוא הנצחה של מישהוא.... ובקשר לזה שאנשים משקיעים במוזיקה ואז גונבים להם רעיונות או עושים קובר ממוסחר יש משהוא שהרבה יותר מציק...אנשים קטנים שעושים מוסיקה טובה ולא מספיק אנשים מעריכים אותה ואז קשה לאומן להמשיך לעשות את אותה מוסיקה...

למעלה