אין דבר יותר מעצבן!

אין דבר יותר מעצבן!

יום אחד אני יושבת לי בבית ומקשיבה ל- Dream On של אירוסמית' ויום אחרי זה אני רואה בMTV את הקליפ החדש של אמינם. אותי, אישית, זה מעצבן לראות אמנים סוג ב' לוקחים שירים מדהימים, שאחרים הזיעו בעמל יצירתם והורסים אותם. אני בטוחה שרובכם תסכימו שמה שפאף דאדי או פי די די (מי כבר עוקב?!) עשה לקשמיר של לד זפלין זה זוועה. דבר שמפריעה לי יותר, הוא שהאומנים מסכימים לשחיטה הזאת ומרוויחים מזה יפה מאוד. זו כמובן בחירתם האישית אבל עדיין דורשת ביקורת! אני חושבת שזה הזמן לחשוב לא על הכסף (שלרובם ממש לא חסר) אלא על המוזיקה שהם יוצרים או יצרו בעבר, כדי שמחר כשנזכיר את We are the champions מישהו לא יגיד "אהה! השיר הזה של רובי וויליאמס?".

Miss CB

New member
אוהו... הוצאת לי את המילים מהפה

עיין ערך, השוגה-פרך (אה, לא ככה קוראים להן? שוגה-בייבס? סליחה באמת) ב"תרומה שלהם" *תעשו לי טובה* לשיר המדהים "שייפ אוף מיי הארט" של סטינג. והוא היה מאחורי זה. באמת, אבל באמת, שהעניין הזה לא ברור לי. ומזה הדואט הזה עם מה-שמו דיוויד? תסלחו לי מאוד, אבל עם שימוש במגינה של סטינג, ובערך שלוש שורות על ידו, זה נראה כאילו קרייג מרחם עליו ונותן לו להשתתף בקליפ. מספיק כבר עם השטויות. לא הולך טוב בזמן האחרון? זאת לא סיבה מספיק טובה! מעריכים אותו מאוד גם בלי השיתופי-פעולה האלה!

חולוני

New member
דווקא אחלה קאבר של השוגהבייבס.

יש לי את האלבום המקורי של סטינג עם "שייפ אוף מיי הארט" בבית, ואהבתי יותר את הגירסה של השוגהבייבס. אבל הדואט עם קרייג דיוויד באמת יצא זוועה..

Miss CB

New member
ממממ.... אתעלם מזה

גם לי יש את האלבום (ואיזה אלבום... טן סאמנרס טיילס... לא מזמן גיליתי אותו. היה לי אותו כבר כמה חודשים אבל לא התחברתי כל כך, לא מזמן שמעתי שוב ונורא אהבתי) ו... אוקיי, אז תגיד שהקאבר שלהם טוב, אני אקבל ואגיד, כל אחד לטעמו שלו. אבל יותר טוב מהמקורי? ברצינות?

חולוני

New member
כן, ברצינות.

והאלבום הזה של סטינג נחמד מאוד, אבל יותר אהבתי את התקופה שלו בפוליס.

Miss CB

New member
עם זה אני מסכימה =)

זאת אומרת, גם אני אוהבת יותר את הפוליס מאשר אותו לבד. למרות שיש לו כמה דברים ממש מגניבים לבד (ע"ע טן סאמנרז טיילז), אני נורא אוהבת את הפוליס... אז תרגישו חופשי לזלזל, פוליס זה סתם פוליס פה פוליס שם... זה פשוט מקפיץ וכיף לשמוע

ThePiper

New member
אני מסכימה איתך לחלוטין!!!

והחידוש המזעזע של אבריל לווין לנוקינג און הוונס דור! הגרסה של ווייקליף ז'אן לוויש יו וור היר! מספיק עם כל ההתעללות המזוויעה בשירים מעולים! קצת כבוד מצד האומנים לשירים שלהם!

ואם כבר מדברים על ווייקלף.....

הוא גם עשה קאבר מזוויע ל - another one bites the dust של קווין, שיר מדהים בפני עצמו והוא היה חייב להרוס אותו!

חולוני

New member
תרגע, זה רק סימפול.

כל ההיפ-הופ מבוסס על סימפולים מאז ומתמיד. שלא נדבר שכבר קמו להקות כמו The Avalanches שכל המוזיקה שלהן מבוססת אך ורק על סימפולים. וזה דווקא יצא יפה מאוד לדעתי. אז אמינם סימפל את אירוסמית', ביג דיל. אפשר לחשוב מה זה כבר עשה להם? זאת לא הפעם הראשונה שהוא, הוא אמן היפ-הופ אחר סימפלו מישהו, וגם לא האחרונה...(וגם RUN DMC סימפלו ושיתפו פעולה עם אירוסמית' אם זכור לך..) אמינם גם סימפל את דיידו, ויצא לו מזה את Stan. ובסה"כ זה עשה טוב לשניהם, היא צריכה להודות על זה שהוא עשה לה קריירה בזכות הסימפול של השיר שלה ב"סטאן". בדר"כ אמני היפ-הופ מספלים אמני סול ו-Fאנק (לרוב את את אייזק הייס ומרווין גיי), אז הפעם מישהו (אמינם) סימפל את אירוסמית'. אז מה? אני בטוח שזה לא יפגע בהם... ואני לא חושב שקיימים אנשים בעולם (מעל גיל 12) שחושבים ש-"We Are The Champions" זה שיר של רובי וויליאמס...

חולוני

New member
ועוד קצת על האוולאנשז..

האוולאנשז היא להקה שנשמעת כמו העתיד של המוסיקה האלקטרונית - הרבה סימפולים, סקרצ'ינג, פנק ואינסוף השפעות אחרות כלולות בתוך המוסיקה מלאת החיים שלהם. ההפתעה הגדולה היא שהלהקה מגיעה מאוסטרליה, מדינה שלא ידועה בדרך כלל ביצוא של מוסיקה אלקטרונית חדשנית ומעניינת. הלהקה התחילה את דרכה באמצע שנות ה-90, כחמישייה שצירפה אליה מאוחר יותר חבר שישי - הקלידן ג'יימס דה לה קרוז. חברי הלהקה ניגנו על סמפלרים ועל פטיפונים ויצרו סאונד היפ-הופי ופנקי שהושפע מלהקות כמו הוו טאנג קלאן והביסטי בויז. בשנת 97' הוציאה הלהקה את הסינגל הראשון שלה, “Rock City", בחברת “Trifekta”. אחרי הסינגל הם הוציאו אי.פי בשם El Producto. באותה תקופה הרבו האוולאנשז להופיע וחיממו להקות גדולות כמו הביסטי בויז ופאבליק אנמי. בשנת 98' יצא אי.פי נוסף שלהם, Undersea Community. אחרי שצברו ניסיון בהוצאת אי.פיז ובהופעות, הוציאו האוולאנשז בשנת 2000 את אלבום הבכורה שלהם. האלבום נקרא Since I Left You, והוא יצא בהתחלה באוסטרליה בלבד. רק בשנת 2001 יצא האלבום גם בהוצאה אנגלית. Since I Left You זכה לתגובות נלהבות בכל העולם והצליח לקנות ללהקה קהל רב. בין המפרגנים הרבים לאלבום הייתה גם מדונה, שאישרה ללהקה לסמפל את הבס של השיר “Holiday”. האלבום כלל השפעות רבות ומגוונות והוכיח את הפתיחות המוסיקלית ואת הכישרון שמאפיינים את חברי ההרכב הזה. אחרי צאת האלבום הספיקה הלהקה להוציא אי.פי נוסף בשם Frontier Psychiatrist.

ThePiper

New member
מרוב סימפולים לא רואים את ה????

מישהו יכול למצוא לי מילה מתאימה להשלמת הפתגם?

ThePiper

New member
ממ נחמד

חשבתי יותר על משהו בסגנון הכוונה האמיתית של האומן, אבל לא מצאתי לזה מילה אחת :)

לא לזה התכוונתי

לא דיברתי על אמנים שמשתפים פעולה כמו אירוסמית' וראן די אם סי או דידו ואמינם ולא דיברתי על אמנים חדשים שמנסים להתפרסם. אני התכוונתי למוזיקאים האדירים שתמיד ישארו חלק מההיסטוריה של המוזיקה העולמית שמוכרים את השירים של עצמם וכאילו מובילים אותם לגרדום. וממש לא דיברתי על אמינם ואירוסמית' בפרט, זו הייתה רק דוגמה....

חולוני

New member
מה הקשר?

הם לא מכרו כלום, ואני גם בטוח שהם שיתפו פעולה ברצון. וקאברים תמיד היו ותמיד יהיו.. רוב החומר של ג'ו קוקר למשל, זה קאברים... אז על מה את מתלוננת בדיוק? וגם אין שום דבר רע בסימפולים, אם כמובן עושים בהם שימוש נכון ובטוב טעם...(כמו אצל אמני ההיפ-הופ המוכשרים באמת וגם אצל המפיקים הטובים ביותר..).

למעלה