אין גבול לכסילות

צריך לעלות את הפסיקה לדיון

על האזרחים לדעת מי הם החרדים. זה נחשב לכפייה דתית מאחר והחרדים עלולים להעלות את החוק בכנסת ולנסות להעבירו

tapr

New member
"עלולים"

ידוע שיש לרבנים רבים דעות שמגמדות את ימי הביניים... אף אחד לא יביא את זה לחקיקה...

אי אפשר לדעת

תאמין לי שאני הראשון שאשמח שלא יעלו הצעות כאלו, אני נ' הפסיקה הדפוקה הזאת. אבל לחרדים יש ראש מאותה תקופה שחשבו שהעולם הוא מרובע ולכן גם הם כאלו

אמבסדור חיטוט באף זה מיותר

אני לא מחטט באף לא משנה איזה יום. מי שמחטט אין כל הבדל אם זה שבת או יום חול, זה עוד חוק דבילי של הרבנים

asafz8

New member
5אני לא יודע אם לצחוק או לבכות..

פשוט פטתיים. עד איפה תגיע הכפייה הדתית?!?! אני לא יודע אם קראתם את כל הכתוב שם.. פשוט טימטום שאין כדוגמתו!

מה הקשר לכפייה דתית?!

שהם יחיו איך שבא להם. זה ממש לא מעניין אותי איך הם חיים, איך הם מחטטים באף או איך הם תולשים שערות מהאוזן. שיעשו את זה כמה שבא להם. איש איש באמונתו יחיה. ואסור לנו לשכוח את זה.

ליאור אין לי בעיה שיחטטו באף

למרות שזה מעשה פרימיטיבי, אך ברגע שאסור לחטט ביום שבת הם כופים על המחטטים לא לחטט

tapr

New member
טום...

מישהו כופה עליך לא לחטט? מוטלים עליך קנסות, מופעל לחץ חברתי, מקודמת חקיקה?... לא כל פסיקה היא כפייה. יש גבול לא כל כך דק בין כפייה לאמירה פשוטה. זכותו של הרב להביע את דעתו, וזוהי פסיקתו בסופו של דבר, דעתו. לדעת הרב כנראה יש השלכות על הציבור החרדי, או לפחות על חלק ממנו, אבל איזו השפעה יש לה עליך, חוץ מגיחוך קל?

אני לא מחטט באף

בניגוד לחרדים אני מכיר הטישו, מרתיח אותי שיש פסיקות כאלו. וכמו שרשמת זה מהווה עבורי גיחוך על הכסילות שלהם

asafz8

New member
אני פגשתי לא מזמן נערה חרדית..

שכשאמרתי לה את זה היא התפוצצה מצחוק.

אולי יש לנערה עתיד

מי יודע אולי היא תצא בשאלה ימים יגידו. במקום שיהיה לחרדים שכל בתוך הראש יש להם כובע מעל הראש

נכון החרדים שברו את שיא הטימטום

אסור לחטט באף ביום שבת, אז אני מבין שנהוג לחטט בימי חול. מעניין אם יש לרב עוד רעיונות

למעלה