אין גבול לחוצפה?

begone

New member
לא מספיק מבריק

אם נסתרות דרכי האל - אז אין שום טעם להאמין, כי בין כה וכה אלוהים יעשה דברים המנוגדים לתורת השכר והעונש. שהרי אם חרדים מתו בשואה, זה אומר שאין שום טעם להאמין (בכל מקרה כולם ימותו ביחד).

chan

New member
תבין דבר מאוד בסיסי

עניין השכר והעונש אינו מדובר על העולם הזה אלה על העולם הבא. לפי התורה ייתכן מצב בעולם הזה של צדיק ורע לו רשע וטוב לו.

begone

New member
בעולם הבא?

איזה עולם הבא? איזה מין בלבול-מוח זה העולם הבא? את המשכורת אנחנו מקבלים בראשון לחודש. מעביד שיגיד לעובד שלו שהוא יקבל את המשכורת בעולם הבא, יחטוף תביעה משפטית. צריך להיות נבל אמיתי בשביל לטעון שמקבלים שכר בעולם הבא. אין העולם הבא, וההבטחה הנ"ל היא פשוט צ´ק דחוי לאף-פעם-לא.

chan

New member
אתה לא מבין

1) עניין השכר ועונש בתורה לא בעולם הזה (לא השכר בעבודה). 2) אתה כל הזמן טוען תיראו איך גם אנשים דתיים שמאמנים קראו להם דברים נוראיים, אבל אתה לא מסתכל על התמונה הכוללת ולכן אתה בכלל לא יכול לשפוט.

begone

New member
מבין, אך לא מסכים

"עניין השכר ועונש בתורה לא בעולם הזה (לא השכר בעבודה)" אין העולם הבא. אשמח אם תביא הוכחות לטענתך. "אתה לא מסתכל על התמונה הכוללת" האם השואה איננה ´תמונה כוללת´ מספיק? שישה מליון זה לא מספיק בשבילך?

chan

New member
מבין ???

אם אתה מבין אז מה הטענה שלך בקשר לשואה, נראה לי שלא הבנת תחזור ותקרא את ההודעות האחרונות לגבי שכר ועונש.

איילת1974

New member
נכון מאוד

כו כן אני מציעה להוסיף לימות השנה ערב זכרון מיוחד, לכל אלו שנפלו על אהבתה של תורה, ואינם עמנו עוד.

ofir_y

New member
של החרדים שהיו שם.

"כמו שזכותך להשתתף בהפגנה ליד הבקו"ם כך גם זכותם של אותם חרדים לעשות כרצונם" - טעות. החזרת קטינים בתשובה=עבירה פלילית. ובקש לחוצפה, שיותר קשורה להיגיון ומוסר, החרדים הם אלה שמשתמטים - אז זאת שיא החוצפה לבוא לבסיס גיוס ולהחזיר אנשים בתשובה, לא?! אם הם כבר שם, שיתגייסו.

אני בהחלט מסכים עם אופיר

החזרה בתשובה של קטין שקל להשפיע עליו צריכה להחשב כעברה פלילית! למה אונס קטינים זה עברה פלילית ו"אונס למורל והאישיות" שלהם זה בסדר??? הייתי רוצה לראות מה יגיד בוכר ישיבה "מכובד" אם אני אחזיר את בנו בן ה14-16 בשאלה שלמה ואמונה מלאה בטכנולוגיה ובמדע?? אני בטוח שהוא לא ישמח כלכך ויעשה הכל כדי ש"אסון" כזה לא יקרה יותר לאף אחד ממשפחתו או שכניו.. הוא בטח יאסוף כמה חברים ויבוא לנקודת ה"החזרה בשאלה" שלי וינסה להכניס לי מכות. אז אני רואה פה בעיה מסויימת... החזרה בשאלה זה דבר כלכך רע והחזרה בתשובה זה דבר כלכך יפה? ניקח לדוגמא משפחה חילונית. אם ההורים היו רוצים שהילד יהיה חרדי הם היו מגדלים אותו כך שהוא יהיה חרדי... נכון או לא? אבל הם חינכו אותו בצורה מסויימת ולשום אדם זה אסור לבוא ולתת ערכים סוטרים לאותו הילד! בשביל זה יש לו הורים! ואני מכיר הרבה משפחות שהילדים שלהם חזרו בתשובה ופשוט נתקו כל קשר עם אותן המשפחות.. אז מחזירים בתשובה הורסים גם משפחות.. כמה נחמד... וכל זה בשביל אלוהים... שלדעתי לא קיים גם ככה! ואין מה לעשות... תשלימו עם זה!!!

ofir_y

New member
הערה

"החזרה בתשובה של קטין שקל להשפיע עליו צריכה להחשב כעברה פלילית!" - זה כבר נחשב לעבירה פלילית, פשוט החוק לא נאכף ע"י המשטרה והרשויות.

למעלה