אין במי לבחור!!

lithium1914

New member
"מרצ לא מציע פתרונות ביטחוניים"?!

אאל"ט מרצ תומכים בחומת האפרטהייד, ככה שיש לפחות פתרון בטחוני אחד שמרצ תומכים בו, ואתה לא. אני גם אשמח לדעת איזה פתרון בטחוני אי-פעם בא מהימין שסטה מקו ה"להיכנס בערבים". יום טוב.

Fleddermaus

New member
לא בחומת האפרטהייד. ../images/Emo119.gif

יען, לא בטוואי הנוכחי של החומה\גדר, אלא בגדר על הקו הירוק ללא פגיעה בזכויות אדם. מרצ אכן מכירה בצורך הבטחוני של ישראל בגדר בטחון, אבל תתמוך בגדר בטחון, ולא בחומה פוליטית המפרידה בין הפלסטינים לעצמם ומגינה על מדיניות הסיפוח במקום על ישראל.

noamgk

New member
לא חקרתי את הנושא...

מרצ לא כל כך מעניינת אותי. סך הכל סמכתי על מה שהיא אמרה - כאילו שאם מפלגה שלא מציעה פתרונות לעיניין מסוים אז העיניין הזה, כשהוא משמעותי כמו ביטחון או כלכלה, יטופל בכל מקרה - ודיברתי תיאורטית. יש שני פתרונות לימין: 1. להכנס בערבים. 2. לטרנספר אותם מפה. שניהם יותר אפקטיביים מחומה טיפשית, במיוחד בימי הקסאם הבאים עלינו לרעה.

iRoNBaLLz

New member
אבל לצערנו.. הפתרונות האלה פחות

ריאלים מאשר החומה חסרת התכלית הזאת שעלתה לנו הון תועפות...

noamgk

New member
הם מאוד ריאליים.

"להכנס בערבים" זה מאוד ריאלי, אבל אני לא חושב שזה הפתרון הנכון. עידוד ההגירה הוא גם ריאלי והוא גם הדרך היחידה לשלום ולבטחון אמיתיים.

iRoNBaLLz

New member
לצערי אף אחד לא ייתן לנו ליישם את

זה... זה למה אני חושב שזה לא ריאלי.

תשמע,

זה מאוד דמגוגי מה שאני הולך להגיד, אבל אני לא יכול לעמוד בפני האירוניה הזו. אני מטיל עליך משימה - ברר איך נקרא המשרד שבראשו עמד אדולף אייכמן (רמז: "המשרד לעידוד הגירה"). בכל אופן, ההפרכה לרעיון המגוחך הזה פשוטה מאוד - או שהפיצוי המוצע לא יספק מספר גדול מספיק של פלשתינאים, ועדין נשאר עם בעיה דמוגרפית ועם שנשלט על ידינו, או שההוצאות לצורכי פיצויים יהיו גדולות מכדי שישראל תוכל לעמוד בה. הניסיון הפתאטי להאחז בארץ ישראל השלמה בציפורניים גורם לימין הקיצוני יותר להמציא כל מיני פתרונות קסם יצירתיים. הבעיה היא, שמרוב שהפתרונות הללו הזויים, אף אחד לא טרח לברר אם הם ריאליים בכלל. אתה יודע, אם הבעיה העיקרית של הפלשתינאים היתה שהם מעוניינים באיזה מקום שקט לגור בו, כנראה שהם כבר היו אורזים את המזוודות מזמן. ברשות הפלשתינאית שוררים עוני ואבטלה במימדים אסטרונומים (פחות או יותר 60 אחוז מהפלשתינאים נמצאים מוגדרים כעניים ומובטלים) ובכל זאת, הפלשתינאים ממשיכים לגור כאן, על אף שלרובם ככולם יכול להיות עתיד מזהיר יותר אם יהגרו באופן עצמאי למדינה, כל מדינה, אחרת.

noamgk

New member
עידוד ההגירה כולל יותר מפיצויים.

אני לא יודע לפרט יותר מדי, אבל אני בטוח שמי שחושב על התוכניות האלה (האיחוד, חירות) יודע על מה הוא מדבר.

אה, נפלא אם כך.

נפלא, אתה אפילו לא טורח לבדוק כיצד התוכנית שאתה תומך בה מתמודדת עם הבעיות שהיא מעלה. אתה יודע, אפשר באותה מידה להגיד "ההתנתקות הגדולה של אולמרט היא תוכנית טובה. אני לא יודע ממש למה, אבל אני בטוח שמי שחושב על התוכנית הזאת יודע על מה הוא מדבר".

noamgk

New member
הבנת הנקרא.

אני לא יודע איך יעשו את זה, לא את הכל, אבל אני יודע שזה הפתרון היחיד, כמו שאני יודע שהבריחות של השמאל זה לא פתרון בכלל (אולי למחבלים). אני יכול לחשוב על כמה רעיונות, כמו להרוס / לסגור מוסדות ולפרק את הרשות, להפסיק להעביר כספים, למנוע בניה ערבית - לגרום להם לרצות לעזוב.

HPGV

New member
טוב

הבנו שכבר אי אפשר להחזיק בכל ארץ ישראל. אבל גם להקים מדינת חמאס ממש בתוך מדינת ישראל זה לא ריאלי, כי הם יחסלו אותנו. וגם הסכם שלום לא ממש נראה באופק. אז מה כן אפשר לעשות כדי להפסיק כבר את המלחמה שעושה רק רע לשני העמים?

the mnm factor

New member
מאוד פרקטי "להכנס בערבים"

הכוונה היא למלחמה כן? כלומר הפתרון של הימין (כמו שאתה הצגת אותו) הוא מלחמה... נפלא! אכן, רוצו לבחור בימין ותקבלו מלחמה בטוחה ועקובה מדם! בקשר לפתרון השני: טרנספר- אז יש לי כמה שאלות: 1. אם הפלשתנאים לא מוכנים לטרנספר... מה אז? נחזור לפתרון א? להכנס בהם? 2. מאיפה הכסף לעשות טרנספר ל3 מליון איש? 3. מאיפה כח האדם? 4. מה תעשה כשמדינות העולם (שמתנגדות) יפעילו סנקציות נגד ישראל? 5. מה תעשה כשמדינות ערב יכנסו לך באמ'אמא שלך? נכנס גם בהם? 6. לאן תעשה טרנספר? ואיך תשכנע את אותו מקום לקבל 3 מליון פליטים? כשתענה לי על כל השאלות... אז רק נתחיל לדבר על פתרון רלוונטי שהימין מציע.

noamgk

New member
מי אמר מלחמה?

"להכנס בערבים" יכול גם להיות פירוק תשתיות הטרור בכח (=בלי התרפסות לאבו-מאזן שיעשה את זה בעצמו). בקשר לטרנספר - קרא מה כתבתי לוינסטון סמית. אם אני הייתי עומד בראש מפלגה שמציעה טרנספר ל-3 מליון ערבים, הייתי כותב את התוכנית קודם, וגם הייתי יכול לענות לך. אם אפשר לבזבז 15 מיליארד ש"ח על גירוש 8000 יהודים, 1800 משפחות מבוססות, ועוד 10 מיליארד על חומה מיותרת, אפשר גם "לבזבז" את הכסף הזה (ואת הכסף שעתיד לגרש עוד 250,000 יהודים מיו"ש) על פתרון אמיתי, שחוץ מזה שהוא יקר... הוא גם פועל. כמובן, קחו בחשבון שזו תוכנית לטווח של שנים, אף אחד לא דוחק.

the mnm factor

New member
"פירוק תשתיות הטרור בכח"

מה ההבדל בין זה לבין להלחם בהם? ואנשי הטרור אוהבים להתחבא מאחורי חפים מפשע... מה תעשה אז? תכריז שהחפים מפשע הם משתפ"ים ותחסל גם אותם? מה ההבדל בין זה לבין מלחמה? "אם אני הייתי עומד בראש מפלגה שמציעה טרנספר ל-3 מליון ערבים, הייתי כותב את התוכנית קודם, וגם הייתי יכול לענות לך." בקיצור- אין לך מושג איך עושים כזה דבר... וגם לראשי המפלגות אין, אם היה להם מושג הם היו כותבים את זה במצע שלהם. " אם אפשר לבזבז 15 מיליארד ש"ח על גירוש 8000 יהודים, 1800 משפחות מבוססות" א. קיבלנו אחוזים נכבדים מהכסף מארצות העולם שתמכו במהלך- למהלך הגזעני שלך אין תמיכה מאף מדינה בעולם... איך תשיג את הכסף? ב. אתה כתבת כאן בעצמך שעלה הון לפנות 8,000 איש... מאיפה יהיה הכסף לפנות 3,000,000 איש? וכל זה בלי שענית לי אפילו על שאלה אחת! שלא נדבר על כולן... ועוד לא התחלנו לדבר על העובדה שהפתרון שלך לא מוסרי ואתה פשוט מחליט בשביל 3,000,000 איש מה לעשות...

iRoNBaLLz

New member
אותם 3 מיליון איש שזה בכלל 1.5 מיל

מיליון רוצים להעיף אותנו קיבינימט. הציעו להם מדינה והם העדיפו מלחמה. אי אפשר לקחת הימורים ולהגיד "וואלה הם השתנו אפשר לתת להם מדינה". הם מעיפים קאסמים כל היום על ערים ישראליות וזה בסדר. הם בחרו באירגון טרור שמטרתו העיקרית ואף היחידה היא כיבוש הארץ והעברת היהודים לים. ישראל חייה במגננה ולא במתקפה. מעיפים קאסמים כל יום. יש תקופות הם גלי פיגועים ששם נהרגים אנשים חפים מפשע. אני לא יודע מה איתך אבל אני מעדיף לפגוע בזכויות של בן אדם שרוצה להרוג אותי מאשר שבן אדם חף מפשע מהמדינה שלי ירצח. טרנספר לצערי לא ריאלי. אבל להיכנס בהם יותר ריאלי. בטח אחרי שהחמאס יתחיל לממש את יעודו להרוס אותנו ואז כל העולם יפה הנפש והגזען יראה שטעה וישתוק בזמן שישראל מגנה על עצמה מפני הטפיל הפלסתינאי. ואיראן? משקשקים מפני ארה"ב וגם למודיעין הישראלי יש את כל המידע הנחוץ עלייהם כדי שהם לא ישגרו עליינו את "טילי האטום שלהם".

חמאס יכולים לחסל אותנו?

כמה תמרורים [קאסם מוכן מתמרורים] שעפים לכיוון ישראל לא יכולים לחסל את המדינה שלנו היא מספיק חזקה בשביל לעמוד גם נגד החמאס אבל עדיין אני גם בעד להכנס להם בצורה

למעלה