מסכימה.
אם לא היינו אמורים להחזיק בגוף, לא היינו מקבלים אותו מלכתחילה, להבנתי. אין מה לוותר לא על האני ולא על האגו. אנחנו נטועים בעולם חומרי וקטגוריאלי, ולהגזים לכל צד בכל סקאלה פירושו להיות לא מאוזן. אני מציעה לנכס את הגוף ממקום של הומור ולטפל היטב במכונה שלנו. לזכור שיש אני, לא ממקום של ביטול ולא ממקום של נרקיסיזם, לדעת שאנחנו אנשים, לא מלאכים ולא ייצורים שיכולים להביא מושלמות לשומדבר, אולי דווקא בגלל שאנחנו בגוף, אנחנו נמצאים בתוך צורת חיים שיש בה מגבלות, מגבלות החומר והבשר, אנחנו יכולים לקבל את חוסר המושלמות שבחיים. אגב, אתמול קיבלתי שיעור מאחד השותפים שלי לאחד העסקים שלי, שהוא חוזר בתשובה, והוא הסביר לי שעל פי היהדות אדם הוא גבוה ממלאך והוא מהות הייקום, דווקא בגלל שהוא בתוך גוף ויש לו אגו שמציב בפניו אתגרים, מפני שדווקא מהמקום של הקושי, הבחירה, חוסר השלמות, הבחירה הנכונה הופכת את האלוהי לאלוהי יותר. זה מתאים לרעיון, שהאמונה צומחת מהספק. בקיצור, אין אין אני. אני אני, אני מה שחשוב, אני קיים, כל מה שיש הוא אני, העולם גלום בי ואני משרת את העולם, אני חשוב וכל אחד הוא אני בשביל עצמו. לנסות לעקוף את זה זה לנסות להיות מושלם, אלוהי, בעודינו בגוף. זה נסיון חסר תוחלת לדעתי. זהו. סיימתי.