להיות בכאן ואכשיו, להיות בהתבוננות, להיות בנוכחות שלנו בכאן ואכשיו, זוהי ההוויה. להתבונן בנשימה להתבונן בשאיפה ובנשיפה, זוהי ההוויה-הנוכחות שלנו כפי שאנו בכאן ואכשיו. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.
מתאונות דרכים קשות. והסיבה ? הם "התאבדו" להרף עין וזכו בחיים. ראיתי סרט על שייט שניסר לעצמו יד שנלכדה בסירה בה שט לבד, וכך זכה לחיות. (ערוץ דיסברי כמדומני, סיקרו תחרות שייט) התאבדות ? או להיות מעבר לחיים ומוות ולו לרגע כואב בו ניסר לעצמו את היד. אולי.
תצטרך לשאול את שאנטי, כי הוא קבע שהבנה היא תוצאה של חקירה, ובשביל הדיאלוג בינינו השתמשתי במילים שלו עכשיו כשאני שם לב לזה, יש גם חקירות שונות למשל אתה רוצה לחקור את תופעת חוסר המשקל בחלל אתה קורא נוסחאות פיזיקליות ורואה סרטים על אסטרונאוטים מתהפכים בניחותא בחללית האם
זאת גם חקירה, ואתה מגיע להבנה מסוימת בדבר חוסר כבידה. אתה גם יכול לדמיין איך תהיה התחושה, בהשוואה למצבך היום. מן הסתם זה שונה מאשר חקירה בה אתה שם עצמך במצב הזה של חוסר משקל, והגוף שלך מתנסה במצב
אמונה אי אפשר להפריך או להוכיח. הבנה כן. ולסיבור הדעת: כל חקירה (טובה ממש) מחייבת גם התנסות וגם שכל. וחוץ מיזה, לאלה מאיתנו (שמשום מה מוציאים על השכל 'דין רודף'): צריך להשתמש בו כראוי, ולא לדכא אותו.