קצת פאר אפריקני
אמממ... המאבק של נלסון מנדלה לשיחרור ארצו? (פרס נובל לשלום, לא?) קופי ענאן המצרי-נוצרי (קופטי) בראש ארגון האו"ם? בוב מארלי קפוארה וסמבה קונדוליסה רייס ואיך קוראים לגנרל ההוא האפרו-אמריקאי? ד"ר מרתין לותר קינג "We must learn to live togeather as brothers or else perish togeather as fools" מייקל ג'ורדן (זה יותר הנשמה, פחות הגוף) סימבה וכן- אני לא יודע אם העבדים שהשיטו את הספינות של קולומבוס היו שחורים, אבל הרבה מהלבנים המפוארים ביותר הגיעו לאן שהגיעו כיוון שעמדו על הכתפיים של עבדים שחורים - שלו רק על שום כך הם ראויים ליותר משמץ של הערכה כלפיהם, וכן ענווה ובושת פנים. קראתי ושמעתי שיש משוררים אפריקנים, סופרים ואנשי רוח ותרבות שהם נפלאים ומדהימים- ליצירותיהם לא ממש נחשפתי (קצת קשה להם, אני מניח, להתמודד בתחרות עם האליטות האשכנזיות שלא יורקות לכיוונם). אנו, אנשי ה"מערב", חייבים לאפריקנים חוב שאני לא יודע אם ניתן לפרוע אותו. ועד אז, מדינות אפריקה נמצאות תחת נטל חוב מ-ט-ו-ר-ף למלווים מערביים שבינהם מדינות ובנקים פרטיים. מדובר על מאות-מליארדי דולרים שהמדינות העניות אפילו לא מסוגלות לשלם את הריבית עליהם. בסך הכל העולם השלישי חייב 2.7 טריליון דולר, אני לא יודע כמה מתוך זה בדיוק "שייך" לאפריקה. כבוד!