אימא

אימא

הגרושלי ואשתו הגיעו עכשיו לקחת את הבנים אליהם. הגורשלי שאל אם שמעתי איך הבכור קורא לאשתו. - לא, איך? - אימא. - נו, וזה מפריע לך? לה? - לא. - טוב. אז גם לי לא. תתחדשו.

אופק 3

New member
עצוב לשמוע

איך זה לא מפריע לך???
במקום לומר תתחדשו! תסבירי לילד שאת אימא האמתית/ביולוגית שלו!! לי זה היה מפריע מאוד והייתי משתל לתקן את זה. לא בריא לאף אחד בטח בטח שזה כואב! באמת לא מפריע לך???????????????

רק שיר

New member
לי זה מאד צורם

אמא יש רק אחת ואם אשתו של הגרוש שלי תקרא אמא על ידי אחד מהילדים שלי אני אעמיד את שני הצדדים במקום. אני לא חריגה בדעותי נכון ???

לי יפריע באותה מידה בדיוק

יש לו אמא אחת ואבא אחד. לדעתי יש יוצאי מן הכלל - כשאין אבא/אמא בתמונה כלל טבעי מאד שהילד ירצה שיהיה לו...

רק שיר

New member
בהחלט יפריע

כמו ש'מחפשת ..' כתבה: כל עוד יש אבא ויש אמא בתמונה. זהו עקרון פנימי שלא אהיה מסוגלת להתמודד איתו

פוייייי מה עשית לי../images/Emo6.gif

כשסיפרת לי, אני מניחה שיכולת להבחין שהחסרתי נשימה. אבל אני מניחה שהתגובה שלי היא תגובה מהבטן ולא מהראש. אחרי שיחה עם עוד חברה והמון המון מחשבה, אני מניחה שצריך להתייחס לכמה נקודות חשובות - קודם כל, מדובר על אשתו של הגרוש ולא "סתם חברה" מתחלפת. הבנים מרגישים מספיק קרובים אליה ובנוח איתה וזה טוב. יש לי בעיה עם המילה "אמא". אולי הפתרון מבחינתי, היה לבקש מהילדים (כמובן אחרי שאני מתאמת עם הגרוש) למצוא כינוי אחר ו/או דומה שלכולם יהיה נוח איתו - למשל אימוש או אימיק וכו'. מצד אחד זה כינוי קרוב ואישי ומצד שני זה נותן את המקום ל"אמא". ההגיון אומר שזו רק מילה וממילא אמא (כמו גם אבא) יש רק אחת, אבל המילה הזו כל כך חזקה אצלי שאני מודה שהיה לי קשה. במאמר מוסגר אני חייבת להודות שכרגיל אני מורידה את הכובע בפניך. תמיד היית אישה מאוד חזקה בעיני. הלוואי ואני אהיה יותר דומה לך

../images/Emo25.gif

שמ"מיתי, אנחנו מכירות מספיק זמן כדי שתכירי בעובדה שאני אישה החזקה הכי ריגשית שאת מכירה

לא בבית-ספרי

אמא יש רק אחת ואבא יש רק אחד בפרק ב' יקראו הילדים משני הצדדים לבני הזוג בשמות הפרטיים ואם ילדיי לא ינהגו כך <חו"ח>, אעמיד אותם במקומם כנ"ל גם לגבי - לא אסכים להיקרא 'אבא' ע"י אף ילד מלבד השלושה שלי האמת - אני ממש לא מבין אותך... לא מבין את התגובה השלווה שלך

תודה לכולכם על התגובות../images/Emo24.gif

היחסים ביני ובין שני הבנים שלי מאוד מאוד חמים וקרובים. שניהם מאוד ילדים של אימא. הם גם שניהם יודעים היטב שאימא יש רק אחת ושאבא יש רק אחד. הכינוי אימא כלפיה הוא ריק מתוכן. מה שממלא אותו הם רק שני דברים (בעיני) - 1. העובדה שהיא נישאה לאבא שלו. 2. התקווה שלו שהיא תהיה סוג של דמות אימהית עבורו. אני יכולה לומר שמבחינתי (וכבר אמרתי לה ולגרושלי את זה מזמן בסיטואציות שונות) - הייתי רוצה שהיא תהיה דמות משמעותית וגם סמכותית מול הילדים שלי. יש לי הרגשה שהכינוי הזה כשהוא מושמע מפי בני לאשתו של הגרושלי - הוא סוג של בדיקה. הוא בודק את שלושתנו. איך נגיב. בעיקר כשהוא מגיע אחרי שבת של הרבה מאוד הצבת גבולות מבחינתי כלפיו (או יותר נכון לומר - אחרי הרבה חצייה של גבולות והצבה מחודשת שלהם). אני לא מאמינה שזה משהו שימשיך לאורך זמן. וגם אם כן - זה לא מפריע לי. היא נשתלה מזה. "אף אחד לא הכין אותי לזה"

ש ו פ י ת

New member
כל הכבוד

על האומץ , החשיבה המקורית ובעיקר על עמוד השדרה החזק שיודע מה את רוצה ומי את בעיני עצמך ואחרים שמילים יבשות מתוכן לא מרשימות אותך כל הכבוד שהסכמת להשאר מחוץ למעגל הקישקושים זהו מקור להמון כח וחוזק נפשי עבור הבנים שלך שופית

שרשירית

New member
מעריצה אותך על הכח שיש לך

נגעת בנקודה שרובנו לא התמודדנו איתה עדיין ולכן קשה לפעמים להגיב ממקום הגיוני שהוא לא ריגשי וטעון. אני בטח הייתי מתעלפת! הייתי מתעלפת אבל רק אחרי שהייתי משתוללת! למרות שאני יודעת שבמקום לפתוח במלחמת עולם שלישית הדרך בה הגבת היא הדרך הנכונה. מה שהוביל אותנו לאורך כל הגירושים הוא ההגיון הבריא והשמירה על כבוד הדדי. מודה שקשה לי לחשוב שהפשוש שלי ייקרא למישהי אחרת אמא, עם כל ההגיון הבריא שיש לי. אבל לא רואה דרך לנסות ולהילחם ולהתנגד. כל מה שפירטת: דמות סמכותית, סוג של בדיקה, חציית גבולות - זה נכון בהחלט. זה נכון לתקופה הזאת עבורם - אבא שלהם רק התחתן וזו הדרך שלהם להתמודד ולעכל. ואני מאמינה שזה יעבור וגם אם לא - כל מה שנותר זה להשלים ולקבל. הקור רוח שלך, הדרך הרציונלית שבה את רואה את הדברים מדהימה אותי כל פעם מחדש.

לא מסכים איתך בשתי נקודות :)

לא אשלים ולא אקבל דבר כזה אם יקרה ולא כל דבר צריך לפתור במלחמה בנקודה הזו כנראה שלכל אחד יש את הרציונל שלו

שרשירית

New member
הרציונל שלי אומר שאם תלחץ על ילד

הוא הרבה פעמים יעשה דווקא. ואם תרפה (לאו דווקא תשלים ותקבל) זה יכול לעבור מאליו. הרבה פעמים אנחנו מיחסים חשיבות, מתרגמים לא נכון, מעצימים דבר שעבור הילד הוא בר חלוף. הילד לא ייחס לזה חשיבות רבה ועצם היותינו מתעסקים בדבר אנחנו גורמים לו לתת משמעות יתרה לדבר שעבורו היה שולי מלכתחילה. ואת זה אני אומרת מניסיון. מ
ת 5 דברים שלא ידעתם עליי כדוגמא: כשאני התחלתי לעשן סיגריות (בגיל 16) אמא שלי חשבה שסוף העולם הגיע והדרך מהסיגריה לזנות קצרה מאוד. לי מאוד היה נוח להשתמש בזה נגדה, על תקן "מרד נעורים". ככל שהיא הציקה ואמרה לי להפסיק לעשן ככה עישנתי יותר. היא לא הניחה לדבר מה שאפשר לי בנינוחות להתוודע למיסטר באנג. לאחר שהיא קיבלה את העובדה שאני מעשנת, כשחזרתי מהודו היא לא הציקה בנושא כי התשובה הייתה ידועה. ואכן זו תקופה שהייתה וחלפה לה. לא היה צורך לעשות פיל מעכבר...

זה רציונל מסוג שונה

לדעתי, את לא יכולה להשוות בין מהות <אמא> לבין מקרה זה או אחר. את צודקת בזה שלפעמים אסור ללחוץ על ילדים, פשוט כי נקבל אפקט הפוך ממה שרצינו, אבל כאן זה דבר מהותי שחייבים להחליט -אני מקבל או לא מקבל את מה שקורה. בלי לחץ אלא בהסברה הגיונית שתתחיל משאלה שהילד יישאל - למה אתה קורא לגברת 'אמא'? ובהחלט צריך לייחס לנושא הזה חשיבות - כי הוא חשוב :)

למעלה