אילן יוחסין בארמית

שטמון

New member
זו רק התחלת העבודה

אחרי שתמצא את כל ארבעה עשר הדורות אחורה, האתגר האמיתי הוא להתחבר אלינו לעץ הפורום!

tsents

New member
עץ הפורום

גם בלי 14 דורות אחורה (רק 6) העץ שלי מכיל כבר מעל ל-700 אנשים. הבנתי שזמנית לא ניתן לשתול את העץ ביער הפורום ואני ממתין לשובו של ארנון כדי לעשות זאת. אבל, כפי שנוכחתי לדעת בזמן הקצר שאני עוסק בנושא, אתה צודק יש עוד הרבה עבודה...

שטמון

New member
עץ הפורום ולא יער הפורום

המדובר בשני דברים שונים! ביער הפורום "נטועים" העצים האישיים של חברי הפורום, ואילו עץ הפורום מחבר את כל חברי הפורום שהצליחו להתחבר אליו (ביניהם אני). מכיוון שלעץ גזעים רבים, אני בטוח שתוכל למצוא משם את הענף המוביל אליך ולהצטרף. (אם כי כאן ערן צריך להשיב אם ניתן לחבר אותך בהעדרו של ארנון). בתור זלזל קטן בעץ, שמצא בו חיבורים שלא ייאמנו, ושלא חשבתי עליהם אף פעם, אשמח לראות גם את הענף שלך.

tsents

New member
לא בטוח שהבנתי

הכוונה שכל חברי הפורום מצאו קשר משפחתי כלשהו ביניהם? אני לא הצלחתי למצוא ב- JewishGen שום קשר לעץ שלי, מה הסיכוי שאמצע בפורום המצומצם? בכל מקרה, מה אני צריך לעשות?

שטמון

New member
עץ הפורום

ראשית - כן. כעשרים מחברי הפורום (רובם, כמוני, ללא הכרות מוקדמת עם איש מחברי הפורום) מצאו את הקשר המשפחתי ביניהם. שנית - תתפלא. אני בטוח שאם יש לך שושלת שהולכת ארבעה עשר דורות אחורה (ועוד בארמית...) תמצא את החיבור. עץ הפורום נמצא ליד "יער הפורום" המדובר בקובץ בגודל בינוני של גנו פרו. גם אם לא תמצא את החיבור מעניין להסתכל, ולהכיר קצת יותר לעומק את תושבי הפורום והקשרים ביניהם.

tsents

New member
מעניין...

יש דרך לפתוח את הקובץ ללא תוכנת GENPRO? יש לי את FTM ודורותרי...

tsents

New member
העותק המודפס

קיבלתי את העותק המפוענח (לא להתרגז על האיכות, זה מה יש!) כתב היוחסין הזה נכתב ב1932 ומופיעים בו רבינו גרשון ועד יוחנן הסנדלר והלל הזקן. אני עדיין לא לגמרי מבין את הקשר של המשפחה שלי לאילן. לסבא של סבתא שלי קראו הרס שלמה מנדל רם משקודוויל (אולי זה קשור לבתי אבות משפחת רם הרב המפורסם?) ולאבא שלו קראו הרב יפה (אולי משה?) בכל מקרה יש לי עוד הרבה עבודה כדי להבין את הקשר המדוייק לאילן היוחסין, חוץ מזה שכפי שאתם מבינים האילן הוא לא בדיוק עפ"י פרוטוקול Gedcom... מי שיכול לעזור לי בהבנה או בנקודות אחיזה, מוזמן בשמחה. מעניין הא?

כוכה

New member
הערות: שקודוויל וצנציפר

א. שקודוויל - עיירה בליטא - בערך במרכז. רחובות העיירה השתמרו כמו מאז ותיירים רבים זורמים למקום כדי להבין כיצד נראתה עיירה יהודית טיפוסית בליטא. ב. צנציפר - האם היו לך קרובים שהגיעו מגלובוקה - רוסיה הלבנה???

tsents

New member
קרובים מגלובקה

אני לא מגיר קרובים מרוסיה הלבנה. מקורות המשפחה שאני מכיר, כולם מריגה, לטביה.

למעלה