אילן יוחסין בארמית

tsents

New member
אילן יוחסין בארמית

מצאתי אילן יוחסין ממוסגר אצל סבתא שלי על הקיר. איך אפשר לקרוא או לתרגם את הכתוב בו? האם מישהו מזהה שמותמ מוכרים?

א77

New member
נראה שטעית

הכנסת בטעות פעמיים את חציו השני של הדף. נראה לי שטעית גם בכך שקבעת שזה בארמית. לפענח מהדף זה קל מאד. אבל איכות הצילום כה ירודה. וממש דיי מעצבן לעבוד על זה. הבה אתן לך דוגמא. רבי יו"ט ליפמן העליר בעל התוספות יום טוב מוזכר. ספור שתי שורות אחרי המילה "אנחנו", שם כתוב השורה: יעקב והגאון הגדול רשכבה"ג ר'בן ש'ל כ'ל ב'ני הג'ולה ---- מו"ה אהרן מפראג ומגזע הרב הגאון ---- ------ מפראג חתן הגאון רשכבה"ג בעל תוספות יו"ט ברפרוף ראשוני קראתי, אבל כאמור, זה מעצבן לעבוד על איכות צילום זו. תשתדל לסרוק יותר טוב. וגם להביא את החצי הראשון.

tsents

New member
החצי השני..

תודה על ההערה. הוספתי את החצי השני. לגבי האיכות, לצערי זאת איכות המקור. למעשה אפילו טובה מהמקור מאחר וביצעתי מס' עיבודים אופטיים. לדעתך זה בעברית? האם אתה מכיר מישהו מהשמות?

א77

New member
עם האיכות הירודה, ורק מע"ג המסך

אז ארפרף מלמעלה בלבד. הרי כדי לפענח, שזו עבודה לא קשה אבל חייבת להיעשות, צריך לחשב לאיזה אות מכוין הכותב בקשקוש זה ובאיזה בקשקוש אחר. אז ככה מלמעלה, רק שתתחילי לקלוט שזה דיי קריא וזה לא כתב חרטומים. [היית אומר אפילו שמאד אהבתי את הכתב הזה]. ומלמעלה: הרב המפורסם וכו' מוהור"ר אליעזר ----- ---- הגדול החסיד ------............. בהרב הגאון המפורסם וכו' ----- ר' ישראל אב"ד ור"מ ------- ---- הגאון הגדול החסיד המפורסם קדוש ייאמר לו מו' יהודא ----- -- הגאון הגדול ------- ---- שלמה זלמן [לוי?] אב"ד ור"מ ------ הבה נדלג לדוגמא לשתי השורות שמעל האותיות המודפסות: בהרב הגאון הגדול מרנא רבי יהודא לייב [לוי? בלוי?] אב"ד הגליל דמדינת ---- בהרב הגאון הגדול מרנא ----- --אב"ד דקרקא בהרב הגאון הגדול רשכבה"ג [ר'בן ש'ל כ'ל ב'ני הג'ולה] מרנא רבי יצחק אייזיק ---- ממר עוקבא רי"ג [רי'ש ג'לותא] דבבל... כתבתי זאת רק בקריאה קלילה ממעל, ואני יכול להמשיך כך עד הסוף, אבל זה עדיין לחפני פיענוח שורשי ויסודי. אם זה מה שיש לך, אז עבודת הפיענוח חייבת להיות על נייר רגיל. והשלמת הפיענוח נעשה ע"י מספר גורמים. כהכרת השפה וראשי התבות [שבזה חושבני שאני מכיר, פרט לשמות ערים שבזה מעט יותר חלש] והכרת כל "קשקוש" של הכותב כפי שציינתי כבר. אגב, ה"קשקושים" אינן אופייניין לכותב זה בלבד. זה התאים לשנים ומדינות. העיקר שבת שלום.

א77

New member
אגב במבט מלמעלה אני מבחין שם

את הלל הזקן, רבי יוחנן הסנדלר, רבי יום טוב העליר בעל ה"תוספות יום טוב". גם את הערים [אב"ד] סלוצק ומינסק. מסקרנות, האם ידוע לכם מי כתב את זה? ובאיזה שנים נכתב?

tsents

New member
מישהו שיכול לפענח את הכתב

האם אתה מכיר מישהו שיכול לפענח ולתעד את השושלת בקלף? את הקלף קיבלה סבתא שלי מקרובת משפחה. אין לי מושג מי כתב אותו אבל זה נכתב (כך כתוב למטה) ב 1988. לפי מה שהקרובה אמרה לסבתא שלי מדובר ב- 13 דורות אחורה (של רבנים). נראה לי שזה שווה פענוח...

א77

New member
יכולני לפענח, לפחות את המקסימום

אם לא הכל הכל. אבל אני צריך את זה בדף מסודר, ולא על המסך. והאם זה יחוס של משפחתך? כי לעבוד על דף שנמצא מבלי לדעת למי הוא קשור, חבל על הזמן. אגב, מוזכרים שם הרבה יותר מ13 דורות לאחור, אבל ייתכן שדורות של בן אחר בן יש 13. כי יש אילנות שחסרים בו חוליות וכתוב שם "פלוני מגזע ה-----" וכו'.

tsents

New member
עדכון חם חם

מצאתי קרוב משפחה רחוק שעדיין מוקדם לגלות את זהותו שסיפר לי שהקלף המקורי נמצא בספריה הלאומית ובידיו קיים עותק מודפס של הפענוח של הקלף. סבא של סבתא שלי מופיע בקלף וזה אומר שאני הולך לגלות 13 דורות (+4) אחורה על המשפחה שלי. אני הולך להפגש עם קרוב המשפחה שאגב (רמז) קשור לתכתובת אחרת שלי בפורום. מסקרן? אני אדווח בהמך על ההתפתחויות. תודה רבה לכל מי שניסה והתאמץ...

א77

New member
החרוצה

עוד משהו חמוד. בטור השמאלי למעלה. שורה מספר 5: ואחותו של מוהר"ש [?] הרבנית החרוצה מרת רבקה אשת הרב---- ועוד משהו, דוגמא ל: מגזע של... שכתבתי בתגובה נפרדת. עיין בשורה רביעית מלמטה: נפתלי הערץ בהרב הגאון רבי הערש ---- חתן הגאון הגדול ---- רבי יו"ט ליפמאן בעמ"ח תוספות יו"ט, ויחוסו דור אחר דור עד משפחת הגאון רבינו גרשום מאור הגולה נ"ע [נ'שמתו ע'דן] אגב רבינו גרשום מאור הגולה הינו רבינו גרשום בעל החרמות שהתקבלו לעדות האשכנזים, ביניהם שלא לשאת שתי נשים, ושלא לקרוא מכתב הממוען לזולת. החרמות שהנהיג באו בעקבות סיפור מרטיט שעבר עליו. אך לא כאן המקום לפרוס את כל הסיפור. שבוע טוב ומבורך, זאבי.

ראם ערן

New member
נראה לי

נראה לי כי ישנו סיפור מרתק מאחורי הקלף שרק מחכה להתגלות. מסוקרן ערן

tsents

New member
עדכון חם חם

מצאתי קרוב משפחה רחוק שעדיין מוקדם לגלות את זהותו שסיפר לי שהקלף המקורי נמצא בספריה הלאומית ובידיו קיים עותק מודפס של הפענוח של הקלף. סבא של סבתא שלי מופיע בקלף וזה אומר שאני הולך לגלות 13 דורות (+4) אחורה על המשפחה שלי. אני הולך להפגש עם קרוב המשפחה שאגב (רמז) קשור לתכתובת אחרת שלי בפורום. מסקרן? אני אדווח בהמשך על ההתפתחויות. תודה רבה לכל מי שניסה והתאמץ...

ראם ערן

New member
מסקרן../images/Emo35.gif

איך אתה עושה לנו את זה? וואווו איזה גילוי! ערן. ועל זה נאמר: לפעמים התשובה נמצאת מתחת לאף.

למעלה