אילוץ לתת תרופה

arana1

New member
ממש לא לכל צד

נותן השירות,איש החינוך,לא רשאי לסרב או להתנות את שירותו במתן טיפול רפואי
זה פשוט לא חוקי
לצד השני
לאוטיסט ולבני ביתו
שמורה הזכות לבחור את השירות הנח והמתאים להם
בדיוק כמו שהזכות הזאת מתקיימת בכל מקום

אין סימטריה בין נותן השירות למקבלו
כל אחד מהם נתון לכללים אחרים

dina199

New member
לא נראה לי שאי פעם הצד של א"ס

יגיש תביעה משפטית על סירוב של נותן שירות לתת את השירות
.
אבל הצד הנותן השירות יכול להגש תביעה נגד הצד של א"ס בבית משפט . השאלה האם צד נותן שירות יכול לזכות ולהכריח ?

arana1

New member
אין בסיס חוקי לתביעה כזאת

לעומת זאת לתביעה מצד הא"ס או הוריו יש בסיס חוקי ואתי שאמור להיות ידוע לכל עורך דין שהוא לא לגמרי מטומטם(אני מאמין שיש גם כאלה)

שלומות0

New member
עד היום לא נתקלתי בהורהשיעיז לתבוע

את משרד החינוך על דבר כזה גם לא הורים שהם עצמם עורכי דין,
לעומת זאת למערכת יש הרבה כוח לפעול נגד הורה סרבן שמסרב לתת לילד תרופה, ויש להם הרבה אפשרויות להצדיק את עמדתם..
והרבה מאוד הורים עומדים במצב של ילדים בבית ובלי מסגרת ולא כל הורה יכול להרשות לעצמו שהילד בבית, ואם מדובר בלחץ לתת לילד תרופה אחת
אז הלחץ יכול אפילו להגיע עד כדי אשפוז .. והם בהחלט יכולים להפעיל את הרווחה לצורך כך וההורה נבהל ונכנע להם

שלומות0

New member
גם אצלנו בארץ

יצא לפני שבוע תקנון שהורה שלא יחסן את ילדיו תישלל זכאותו לקצבת ילדים..

arana1

New member
הורים לאוטיסטים רגילים לשלם קנס על קיומם

בסרט הזה יש חומר לכמה הרהורים בנושא

TikvaBonneh

New member
נכון, ובישראל

קראנו בפורום על מקרים ואני גם מכירה מקרים רבים, שמסגרת חינוכית לא הסכימה להכניס ילד בלי אישור מפסיכיאטר. והפסיכאטר בהחלט יכול מבחינה חוקית ומכל הבחינות להתנות את מתן האישור בקבלת טיפול תרופתי, כך שזה בכלל לא מצב תאורטי\נדיר.

abashel13

New member
והפסיכיאטר יכול גם לכתוב

שאין צורך בטיפול תרופתי... ועל כן מי שנראה לו שטיפול תרופתי עלול להזיק

לילד שלו ימצא פסיכיאטר שיתמוך בבריאות הילד כפי הבנתו... אני בדרך כלל מסתייע בשירותי רפואה התומכים בהבנתי את בריאותי

ונוטה שלא להתווכח עם גורמים שאין להם יד ורגל בבריאותי ובבריאות ילדי הקטינים.

שלומות0

New member

זה אחד הדרכים להתמודד עם ה"להכריח" את ההורה ואחת הדרכים להתמודד עם הלחץ שמופעל על ההורה..
כי אם ההורה יביא חוות דעת שהילד איננו זקוק לתרופות הלחץ יפסק..
אבל מצד שני מעטים הם הרופאים שלא נותנים תרופות..

TikvaBonneh

New member
זו העצה הטובה ביותר שפותחת השירשור קיבלה

פה.
היא צריכה למצוא פסיכיאטר שיתן לה חוות דעת שהילד לא צריך תרופות.

שלומות0

New member
ואז אני יכולה לתת לה טיפ

קטן אבל מאוד חשוב,
אם מדובר בילד שיש לו התקפי זעם/מחשבות אובדנות אין מצב שהיא תמצא פסיכיאטר שיסכים איתה!
פסיכיאטרים נותנים תרופות זו עבודתם,

asa112

New member
זה בחלט יכול לעזור

אנחנו היינו פעמיים במצב שמסגרת ניסתה ללחוץ אלינו - פעם אחד הלכנו לנוירולוג והבנו מכתב מנוירלוג בלי המלצה לטיפול תרופתי, וזה עזר. חייבת להגיד, שהיתה שם מחנכת ממש בן אדם טוב ולא הייה פסיכיאטרית בתוך מסגרת.

פעם אחד לפני זה , בגן תקשורתי, לחצו אילנו ולא הססכמנו, אמרנו , שנוירולוג לא ממליץ טיפול תרופתי, אז פסיכיאטרית של הגן אמרה, שהוא לא מבין בספקטרום והיא מבינה וחושבת, שבן שלנו צריך תרופות. לא הסכמנו, זה היה לפני עליה לכיתה א', אז הם לא עשו כלום, רק נתנו דוחות לא טובים.

dina199

New member
הם חזקים על חלשים.

מספיק שיש גורם מקצועי חזק (רופא) שיתנגד , הם כבר לא יכולים לעשות את 'שיטת מצליח' .

asa112

New member
לא תמיד, דינה

אם למסגרת יש רופא מטעמה, הם יכולים להגיע רחוק ...

אבל בהרבה מקרים מכתב מרופא יעזור.

ידוע לי גם מקרה מסוג אחר : ילד אחד למד בבית ספר לחינוך מיוחד ובמקביל קיבל גם טיפול תרופתי (שהתחילה רופאה ידועה מאוד).
לצוות היו בעיות עם ילד והם דרשו לפתרון תרופתי יותר טוב.
אמא החליפה פסיכיאטר, כי הרופאה הייתה עסוקה מדי ולא זמינה תמיד, מסיבות כאלו, לא בגלל שהיתה לא מרוצה.

הרופא החדש בדק ילד והחליט שהוא בכלל לא זקוק לרספירדל ולתרופות מסוגו . הוא רצה להגיע לפגישה לבית ספר (על חשבון האמא, כמובן) ושם ניסה להדריך צוות,
שצריך לארגן לילדים משחקים בהפסקות ודברים מסוג כזה. הילד נגמל מרספירדל בלי שום שינוי בהתהגות, צוות לא ממש מימש המלצות של הרופא ולא השתנה הרבה.
באופן כללי , הילד לא ממש מורכב ובבית אין איתו שום בעיות.

למעלה