אז היה לך חתול..
הוא יילל והפריע לשכנים.
אני מניחה שזרקת אותו מהבית.
(היישר לבית חם עם גינה, כמובן)
עכשיו לבן הזוג שלך יש כלבה שמציקה לאדוני ומעזה להתעורר מוקדם ולהפריע את שנתו.
כמה דברים שלא מסתדרים..
"..פוגע בנו ברמה יומית.."
הכיצד? אתה מגיע לישון שם רק בסופ"שים..
והרשה לי לצטט משפט נוסף - "..לי זה מפריע יותר ממנו הקימה המוקדמת שלה.."
אם כך - העניין מציק לך.. ולא ממש לבן הזוג שלך.
והעניין מציק לך על בסיס סוף-שבועי.. לא יומי.
כעת אתה מגיע לכאן ולא מבין מדוע כולם ממהרים להביע דעתם על יחסך לכלבה ולבעלי חיים באופן כללי.
הרי בסך הכל הגעת כדי לשאול האם עליך להשתתף בהוצאות האילוף של הכלבה.
אז זהו, שלא..
אתה טוען שאתה לא רוצה את הכלבה הזו בחיים שלך, ואם זה היה תלוי בך כבר היית "עוזר" לבן זוגך לזרוק אותה מהבית.
(היישר לעוד בית חם עם גינה, כמובן).
אנשים שיש להם טיפת חמלה בגוף, מייד יסבו את תשומת ליבך לאופן בו אתה נוהג בבעלי חיים כאילו היו צעצוע שזורקים לפח ברגע שהוא מתקלקל.. בעל חיים הוא לא צעצוע, הוא לא דבר מושלם, ולא נועד רק לספק ולשעשע את אדוני.
אני חושבת שאם בן הזוג שלך ייכנע ויזרוק את הכלבה מהבית בגלל שלאדון היא לא באה טוב ברשתית, הוא רק יפתח לך חלון לשלוט בכל אספקט אחר במערכת היחסים ביניכם ומהר מאוד יתחרט לא רק על הרגע בו זרק את הכלבה, אלא גם על הרגע בו הכרתם.
כמו שכבר אמרו לך, האינטרנט מוצף במיליון ואחת שיטות לאילוף בעלי חיים, לא מוכרחים לרוץ ולהוציא כסף על אילוף.
אך כמובן שנדרש כאן אדם בעל אורך רוח וסבלנות על מנת לנסות ליישם שיטות שונות ולמצוא את האחת שתהיה אפקטיבית.
אבל לך אין לא אורך רוח ולא סבלנות. אתה רוצה אילוף מיידי שישקיט את הכלבה, וכמה שיותר מהר.
ומה יהיה אם האילוף יצליח אך בבוא היום היא תפיל את קרם הפנים שלך מהמדף ותשבור אותו? או תרבוץ על הבגדים שלך ותמלא אותם בפרווה? מה יקרה אם יום אחד היא תקיא על המיטה שלך או תקרע נייר חשוב? שוב תרוץ לאילוף? או שתמצא לה פח עם גינה..
בקיצור תשלם אתה על האילוף. לבן הזוג שלך לא ממש מפריע שלכלבה יש צרכים ושהיא בוחרת להעיר אותו מאשר לחרבן על הרצפה.
מפריע לך? תשלם.