אילוף כלבה- מי משלם?

shirael

New member
גלית,

יש לך תשובות ממש לעניין, ואת מגיבה פה לא מעט. אז בהנחה שאין צבא של גליתות ואת אכן אדם אחד - אולי תרשמי יוזר ותצטרפי כבר עד הסוף? You know you want to

shirael

New member
חשבתי על זה רגע

וכן, יש הבדל. ברגע שמופיעה הכוכבית הקטנה הזאת השם שלידה נהיה חסר משמעות. באותה מידה באמת יכול היה להיות צבא של גליתיות ואף אחד לא היה יודע ולא היה אכפת. יוזר קבוע יוצר דמות קבועה וההודעות שנכתבות בונות לה אישיות שלמה, כזו שגם משתלבת בנוף של הדמויות האחרות כאן ויותר מזמינה תקשורת. זה להפוך לאחת מהחבר'ה. אבל כמובן תעשי מה שנראה לך לנכון

A לוןA

New member
בנוסף

יוזר קבוע נותן לך את האופציה לתיבת מסרים- יכול להיות שיש מישהו שרוצה להגיד לך משהו שלא בפומבי- אבל עכשיו אין לו את האפשרות הזו.
אין שום בעיה של אנונימיות בעניין הזה- כל הפרטים שאת צריכה למסור בהרשמה הם מייל שנשאר חסוי (וגם כאן את יכולה לפתוח מייל פיקטיבי או חד פעמי)- כך שההרשמה לא מפרה איזושהי פרטיות (וזה אחד היתרונות של תפוז)

אילוף כלבה- מי משלם?

יש לבן זוג שלי כלבה שצריך לאלף.
אחד הדברים: היא קמה מאוד מוקדם בבוקר ומייללת שרוצה ללכת למטה לסיבוב.
כל בוקר ב0530 זה חוזר.

פוגע בנו ברמה יומית.
הכלבה שלו, אבל אני מכיר אותו מאז שלקח אותה.

לדעתכם אני צריך להתחלק איתו במימון האילוף שלה? כי לי זה מפריע יותר ממנו הקימה המוקדמת שלה.

לדעתכם אני צריך להתחלק איתו בתשלומים על הכלבה? חיסונים, מזון?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אילוף אישה - מי משלם?

יש לבעלים שלי אישה שצריך לאלף.
אחד הדברים: היא לא קמה בבוקר ולא לוקחת אותי בחיים לסיבוב, גם אם אני מתפוצץ.
כל בוקר ב0530 זה חוזר.

פוגע בנו ברמה יומית.
האישה שלו, אני מכיר אותה מאז שהתחיל איתה.

לדעתכם אני צריך להתחלק איתו במימון האילוף שלה? כי לי זה מפריע יותר ממנו הסצנות האלה כל בוקר.

לדעתכם אני צריך להתחלק איתו בתשלומים על הכלבה? תכשיטים, בגדים? סושי?

מריוס זכריה

Member
מנהל
סתם השתעשעתי

אולי כי השאלה לא נשמעה לי הכי רצינית בעולם...
&nbsp
אבל אני אגלה לך סוד: "אילוף כלבים" זה מילה מכובסת.
כל מאלף כלבים יגיד לך שמי שמאלפים זה את הבעלים. מלמדים אותו איך להתנהג עם הכלב.
משמעת. סמכות. עקביות.
בהצלחה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
דרך אגב

כל אחד יודע שכלב זה הכנה לילד. שלב בדרך.
מי שלא מסתדר עם כלב, גם לא יסתדר עם ילד.
נראה אותך מאלפת את הילד שלא יקום ב 0530...

shirael

New member
מאיפה אתה יודע?

כלבים משתנים במשך החיים. אני מנחשת שאם אתה יוצא איתו סדר גודל של כמה חודשים ומכיר אותו מאז שלקח את כלבה, יש סיכוי די גדול שמדובר בכלבה צעירה, בת פחות מ-3, אולי אפילו עדיין גורה (אפילו אם היא נראית כבר גדולה). הם משתנים המון בגילאים האלה. סביר מאוד להניח שמתישהו יירדו לה הטורים והיא תבלה חלק נכבד מהיום בשינה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לדעתי תשלמו חצי חצי

אגיד לך גם למה.
באמת כלב זה כמו ילד (ויסלח לי מי שמזדעזע מהרעיון).
אם שניכם חיים איתו, שניכם ה"הורים" שלו. או הלהקה שלו. או הבעלים. לא משנה איך קוראים לזה.

אילוף זה לא רק כסף. כמו שכבר כתבתי, זה בעיקר מחויבות ומשמעת. של הבעלים.
מי שלא משלם לא מחוייב.
שלמו שניכם חצי חצי, אחרת זה לא יעבוד.
ואם אחד מכם עשיו והשני עני, שלמו 70/30 או 80/20. העיקר ששניכם תשלמו.

לא ככ מסכים

הרי אני לא רוצה את הכלבה. היא רק מציקה לי בשינה.
מבחנתי הייתי עוזר לו למצוא לה בית חם עם גינה.
&nbsp
אם הבנזוג היה בא עם 3 ילדים מנישואין קודמים- אני הייתי ממן אותם? בית ספר וכו׳?

מריוס זכריה

Member
מנהל
כמו שאידיליה2 כתבה

או שאתם חיים בשיתוף, ואז הילדים שלו הופכים להיות גם הילדים שלך.
אתה לא קונה אוכל רק לעצמך ולהם אסור לאכול ממנו.
בשיתוף מלא, לא יכול להיות מצב שהן זוג אחד חי ברמה גבוהה, כי יש לו הכנסה גבוהה ואין לו ילדים, ובן זוגו חי בעוני כי הוא מרוויח פחות או כי יש לו 3 ילדים.
אם זה שיתוף מלא, זה שיתוף מלא.
&nbsp
מצד שני, אף אחד לא אמר שאתם חייב להיות בשיתוף מלא.
אתם יכולים להיות זוג לבילויים, לטיולים, לסקס, חברים - אב כל אחד וחייו הנפרדים.
אני לא אומר שזה פחות טוב או פחות יפה.
זה פשוט משהו אחר.
&nbsp
וזה מה שאידיליה2 כתבה: אם אתם כבר חיים בשיתוף, אז שיתוף.
אם אתם רק זוג לבילויים, שכל אחד ישלם על עצמו.
&nbsp
ולגבי למסור את הכלב - לעניות דעתי, ולשם גילוי נאות כאוהב בעלי חיים מאוד מאוד - הגזמת.
אם זה הרצון האמיתי שלך, אני לא רואה עתיד גדול לקשר הזה, בין אם זה בשיתוף ובין אם זה רק לבילויים.
זה אכזרי בדיוק כמו לרצות להעיף את הילדים שלו. כלב הוא יצור תלוי, ויצור שנקשר. זה לא אופנוע שמוכרים.

אין קשר בין הדברים

אם גרים בבית קומות וכלבה לא מתאקלמת טוב בבית כזה,
לא צריך ללכת ראש בקיר ואפשר לחשוב על פתרון אחר.
&nbsp
&nbsp
לי בעבר היה חתול שילל ושיגע את כל הבית בבקרים.
להגיד לכל השכנים ולשותפים שלי - שיתמודדו כי הוא בן בית- זה לא פתרון

איה או

New member
ואם הבנזוג

היה בא עם שלושה ילדים, היית מציע לעזור לו למצוא להם בית חם עם גינה?

או בקיצור, זה רק העניין הנקודתי של החמש בבוקר או שאתה רוצה להיפטר מהכלבה? כי ממילא אי אפשר לאלף כלב לא לקום מוקדם, מקסימום אתם יכולים להוציא אותה מאוחר יותר בלילה ולרוץ איתה הרבה כדי שהיא תישן טוב יותר. כמו ילד! חה. חוץ מזה שהרשת מפוצצת במאמרים וקטעי וידאו שמלמדים מה לעשות במקרים כאלה, ככה שכסף זה לא האישיו, יותר המחויבות לזה.

אני חושבת שיהיה לך קשה לחיות לאורך זמן עם כלבה שאתה לא מסמפט, וזהו עצם העניין. אתה חושב שתוכל ללמוד לקבל אותה בחיבה כמו עוד תכונה שלו שלא מוצאת חן בעיניך? כי אחרת, איך אתה רואה את העתיד שלכם?

זו תשובה שסתם נוטה בדרך צינית

לא הייתי מציע לו למצוא להם בית חם עם גינה
אבל גם לא הייתי מסבסד אותם.
כי אם אני בחרתי לא להביא 3 ילדים (משיקול כלכלי או כל שיקול אחר)
אני לא חושב שאני צריך לעשות בכח.
&nbsp
אנחנו לא זוג נשוי. ולא עם חשבון משותף.

איה או

New member
אם אני צינית

זה כי כולם ענו לך את אותה התשובה, ואתה טוען שכולנו טועים, לא מבינים, ושזה בכלל לא המצב. אז אם אתה לא רוצה לשלם על האילוף, בשביל מה שאלת אם לשלם על האילוף? אל תשלם.

אבל אולי לבן זוג שלך זה לא מפריע באותה מידה, ובכל מקרה הוא אוהב את הכלבה מאוד, ככה שאתה זה שסובל וצובר מרמור. לא עדיף לקחת יוזמה, למצוא מאלף, לשלם, להראות שזה חשוב לך, ואולי להצליח לפתור את הבעיה וגם לחזק את היחסים?

ושוב, מהנסיון שלי, כל התשובות לצרות התנהגותיות של כלבים נמצאות במרחק מנוע חיפוש. אז אם הבעיה היא אך ורק כלכלית ואין פה משהו שמישהו מנסה להוכיח מעבר לזה, אתה יכול עוד היום ללמוד איך להתנהל בסיטואציה הזו. בלי שום ציניות. בהצלחה!

מריוס זכריה

Member
מנהל
נכון... יצאתי

אז אין אישה לאלף...
אין תינוק לאלף...
מה לעשות, לא כל בדיחה מצליחה...
אני הולך לשבת בפינה וחשוב על מעשיי.
&nbsp
לשואל: מצטער, ידידי. לא התכוונתי לצחוק על נטיות מיניות. בכלל לא הבחנתי שזה הוא והוא.

למעלה