אילון זר

fate spinner

New member
בבקשה. למען הדיון תתאמצי ותכתבי שוב

או לפחות תתמצתי כי זה די חשוב לי כל הנושא הזה.

תגובה

דבר ראשון, אני לא אוהבת הגדרות של מילון. הן קצרות ולא מנומקות. דבר שני, אני מפנה אותך להודעה של ניר קדם על פוליטיקה - תמצות מויקיפדיה. שם תבין קצת יותר לעומק מה זה פוליטיקה, שעל ההגדרה הזו ביססתי את ההודעה הקודמת שלי שנמחקה. אני מצפה שלפני שתמשיך את ההודעה תקרא את ההגדרה של ניר ואז תמשיך, כי זה דיי חשוב להבנת המשך ההודעה שלי. :) דבר שלישי, כתבת: "מעבר לזה לפי ההגדרה שלך אנחנו גם א-פוליטיים "צד פוליטי מתאפיין באופי חברתי, כלכלי ומדיני" לפי ההגדרה שלך צריך לביות לנו גם אופי חברתי, גם כלכלי וגם מדיני. בגלל שהתנועה לא בוחרת לקחת צד מדיני. שוב היא א-פוליטית." אתה יכול להסכים איתי שלא הכל שחור ולבן? אדם יכול להביע דעה חברתית ומדינית ולהיות פוליטי. זתומרת, לא חייבים להביע עמדה גם מדינית, גם כלכלית וגם חברתית. אפשר שניים מהרשימה ואפילו רק אחד. אתה עדיין פוליטי. בועידת נוער הגדרנו פוליטיקה לאחר חפירות רבות על המושג. ההגדרה היא כזו: "פוליטיקה- יחסי הגומלין בין הכוחות החברתיים בחברה". אני חושבת שהתנועה לוקחת חלק בתפקוד החברה, לא כמו שהיא צריכה אבל יש לה חלק קטן. היא מנסה לנווט את הכוחות החברתיים לטובתה ולמלא אחר האינטרסים שלה. למשל, כל שנה בעת חלוקת התקציבים לתנועות הנוער אני בטוחה (לא יודעת, אבל משערת...) שאנחנו מנסים לקבל תקציב יותר גדול. זה יחסי הגומלין בין הכוחות החברתיים בחברה. אנחנו כוח אחד, משרד החינוך כוח שני, אנחנו פועלים ויש בינינו הדדיות. וזה בדיוק פוליטיקה. משמע - אנחנו פוליטים. בכל דבר יש פוליטיקה, אי אפשר להתחמק מזה. כתבת ככה: "הצוות המארגן של ועדת פוליטיקה בועידת נוער בא מתוך כוונה ברורה. לצאת מהועידה עם בחירה בצד פוליטי. " זה לא נכון. בתור אחת מהצוות המארגן של פוליטיקה אני יכולה להגיד לך שזה לא ככה. אנחנו באנו בידיעה שהתנועה א-פוליטית, בדיוק כמו שהרוב חושבים כאן. בשיחה עם הצמ"ר התברר לנו שהתנועה פוליטית ושהיא מצהירה על כך ושהיא תמיד הייתה כזו. ההחלטה שלנו הייתה לעשות סמינרים בנוגע לפוליטיקה של התנועה, כי לנו היה חשוב, ועדיין חשוב, שחניך שמגיע לקורס מד"צים ידע מה הוא הולך לייצג כשהוא ילבש את החולצה הכחולה על כל רבדיה. חשוב לי לציין שזה לא אומר שמי שלא מסכים עם התנועה ועמדתה הפוליטית אין לו מקום בתנועה. חס ושלום! הבחירה היא של החניך אם להמשיך להתחנך בתנועה גם אחרי שהוא יודע שהוא לא מסכים איתה. אפחד לא יגיד לו לעזוב את התנועה. כל עוד הוא לא פועל נגד ערכיה ומטרותיה, זה לא יקרה. בקשר למסקנה שלך הסמינר הזה לא הגיוני. בדיוק מטרת הסמינר הייתה מטרת הקבוצה בועידת נוער. אבל לחניכים לא היה כל כך אכפת.. אני משערת שלא יהיה להם אכפת גם עכשיו. וזו הייתה, לדעתי, אחת הסיבות לצאת לועידת נוער. להיות שם כדי להשפיע! לא באת? אני לא חושבת שיש לך זכות להתלונן על מה שהוחלט שם. הייתה לך האפשרות לבוא ולא ניצלת אותה... כמו שרבין היה אומר: זבש"ך!

fate spinner

New member
לדעתי יש לי זכות על מה שהחלטתם

הסמינר לא היה זול. לא אפשר הגעה נוחה עליו (צמתים מרכזיות זה לא הגעה נוחה אין לי תמיד דרך להגיע לצומת המרכזית הקרובה) טולא פורסם טוב ככה שלחק מהאנשים בכלל לא הייתה האפשרות להשפיע. אני לא אוהב את ויקפדיה. כבר כמה פעמים מצאתי ערכים שכתובים בהם שלל שטויות ודברים לא נכונים. אני יותר מאוחר אשלח אימייל לynet כדי שהם יוסיפו את הערך לאנציקלופדיה שלהם. בנוסף אתם לא יכולים להגדיר מה זה פוליטיקה ואל הבסיס הזה להוציא את ההצהרה הזאת. אם אני אשב אם אנשים ואגדיר שפוליטיקה היא יחסים בין מדינות/יחס השלטון לעם/כל דבר אחר. אני יכול להצהיר שהתנועה פוליטית. פוליטיקה כבר מוגדרת. (בשביל הגדרות יש מילון) אתם לא צריכים להמציא שפה חדשה. אתם צריכים לעשות ישור קו

ה טמבל

New member
הרשימה של הישובים

הקהלתיים שבתנועת המושבים ארוכה, אתה מוזמן לבדוק. ואני בכלל לא מדבר על "מושבים" שבהם יש 300 בתים של הרחבה ועוד שני משקים וחצי שעוד פועלים בקושי. אם לא הבנת אותי, אין לך בכלל מה לדבר על האופי המיוחד של המושבים, כי הוא כבר לא קיים, לפחות לא כמו פעם. אבל זה ויכוח שצריך להמשיך כשניפגש, כי אני רואה מחשב רק פעם בכמה ימים...

t h e windman

New member
גל גלל....

אתה גר בעמק יזרעאל, ומעיז להדבר ככה על משובים? כפר יהושע, נהלל, בית שערים, תל עדשים בלפוריה, ציפורי, שדה יעקוב(לא בתנועה אבל לא חשוב) ועוד, הם לא מושבים? נכון שבחלקם יש הרחבות, לא בכולם, אבל בכולם עדיין יש הרבה מאוד משקים פעילים, והילדים שגדלו שם גדלו אולי לא כמו לפני שישים שנה, אבל בכל זאת הרבה מאוד מהם גדלו במשקים עם הרבה מאוד קשר למושב ולהווי של המושבים. רק לדוגמא, כפר יהושע, מתוך מי שב ט-גרעין. רק 4 מתוך משהו כמו 25 , זה ילדים ממשפחות שלא גדלו לגמרי בכפר- משפחות לא חקלאיות. ונכון שזה לא משקף את כל התנועה, אבל רק ככה בשביל כבוד המושבים. שלא תגיד סתם.

ה טמבל

New member
אני גר בעמק

ובגלל זה אני יודע שעוד פה ושם יש כמה מושבים שנשארו כמו פעם, אבל גם מושבים אלו כבר לא אותו הדבר כמו פעם... וזה לא משנה את העובדה שהיום בתנועה יש גם הרבה ישובים קהלתיים ומושבים בלי משק אחד פעיל. ויש לי הרבה מאוד כבוד למושבים, אל תדאג.

אין סתירה תקרא בעיון

בכוונה כתבתי קיבוצים כי כשהיישובים הקהילתיים הוקמו הם אכן שויכו לתנועת האם שלנו מאוחר יותר מעטים פרשו ולא ענית לי באיי סי קיו מסא אל חיר ניר

שיעורי בית למשתתפי הדיון

כדי ליצור שיחה מקדמת צריך לעשות דבר אחת מאד פשוט- לדבר באותה שפה, ליצור עולם מושגים משותף. כי אם אני אומרת כחול ואתה חושב על צהוב לא נוכל להבין אחד את השני. ולכן:אם בא לכם לא רק להיות נחרצים ולהתנסח יפה אלא גם לנהל דיון אמיתי ומקדם גשו בבקשה למקורות (ויקיפדיה באינטרנט, מילון, הראש שלכם וכ"ו) והעלו לכאן את ההגדרות למושגים הבאים: (אתם מוזמנים כמובן להוסיף מושגים) פוליטיקה שמאל-ימין סוציאליזם ליברליזם חמשת ערכי המושב כשתיוצר שפה אני אוכל להשתמש בה כדי לומר את דעתי. בהצלחה

NKstuff

New member
פוליטיקה - תמצות מתוך ויקפידיה.

כאן נמצא המקור. -------- פוליטיקה מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית. פוליטיקה הינה תחום הפעילות האנושית העוסקת בכוחות הפועלים בחברה, שימושם וחלוקתם בחברה. הגדרה זו ניתן לפרש בשני מובנים שונים, המשמשים שניהם בלשון הדיבור תחת הכותרת 'פוליטיקה'. פוליטיקה במובנה הרחב פוליטיקה במובנה הרחב היא עיצוב החברה ע"י התייחסות לכוחות הפועלים בה. בהגדרה זו, לכל פעילות אנושית קשר הדוק בפוליטיקה, שכן כל הפעולות המתבצעות ע"י האדם קשורות בכוחות חברתיים. הפוליטיקה הידועה ביותר היא הפוליטיקה העוסקת בעיצוב מוסדות הממשל וחוקיהם. בחלק זה של הפוליטיקה מעורבים כל הגורמים בעלי הכוח הרשמי בחברה (אצולה, מפלגות, וכדומה), מתחומים שונים, ובראשם המדינאים. לחלק הממשלי של הפוליטיקה מצטרפים כוחות מתחומים אחרים: כלכלה, חינוך, דת וכו'. כוחות אלו מעצבים את תרבותה של החברה ואת מבניה, ועל כן גם לגביהם מתקיימת פוליטיקה, העוסקת בשימושם ובחלוקתם של כוחות אלו. מכיוון שהכוחות החברתיים השונים קשורים אלו באלו ומהווים חברה אחת, הפוליטיקה המתייחסת אל הכוחות בחברה היא תחום עיסוק כוללני, המכיל זוויות שונות של בחינה, בהתאם לתחום הנבחר. דוגמה: הביטוי הבולט ביותר של סוגיית העבדות (שהיא סוגייה פוליטית ידועה) הוא כלכלי (שכן מדובר בתחום העסקה, רכישה ובעלות). למרות זאת, לסוגייה זו ביטויים חשובים לא פחות בתחומים אחרים: * בתחום הממשל: האפשרות לעבדות נקבעת בחוק, * בתחום החינוך: חינוך הנוער יכול להיות חינוך המאפשר הסתכלות על אדם כעל אובייקט או לא לאפשר, גם בלא התייחסות ישירה לנושא העבדות, * בתחום האמנות: שיכולה לתמוך ערכי חופש או בערכי מעמדות וסדר מוחלטים * וכן הלאה. כל פעולה בכל תחום שהוא של החיים, היא פעולה בעלת משמעות פוליטית (ומתוך כך גם בעלת משמעות לסוגיית העבדות), גם בלא קשר ישיר לתחומים השונים בהם הפוליטיקה עוסקת. פוליטיקה במובנה הצר פוליטיקה במובנה הצר היא תחום שלטוני המכיל את מאבקי הכוחות של כלל הגורמים הנוגעים בשליטה. בסיס הפוליטיקה הוא בכך שקיימים ריכוז ופיזור של כוח בידי גורמים נפרדים בחברה באופן לא מוחלט, כלומר - חלוקת הכוח והשימוש בו נקבעים באופן הנתון לשינוי, בהתאם לדינמיקה בין הגורמים הקשורים בו. שמאל וימין פוליטיים בפוליטיקה המודרנית נהוג למיין את התנועות והמגמות הפוליטיות לשמאל ולימין, למרות שחלוקה זו שונה במקצת בכל חברה על פני כדו"א. מקור מונחים אלה הוא במקומות הישיבה של הסיעות השונות בפרלמנט הצרפתי שהורכב אחרי המהפכה הצרפתית. ההבחנה בין שמאל לימין היא לרוב ע"פ צורת הפילוג והאיחוד של המרכיבים השונים של החברה. השמאל קורא לרוב איחוד ופילוג בני האדם על בסיס אוניברסלי (כלומר- על פי מדדים כלליים-אנושיים), בעוד הימין קורא לרוב לאיחוד ופילוג על בסיס חברתי ייחודי (כלומר- על פי מדדים תרבותיים, כלכליים וכו') בהתאם לחלוקה זו, לדוגמה, נוטה הימין בחברות מסוימות להענקת משמעות ללאום ולדת מסויימים המגדירים את החברה, ולקפיטליזם (כך מפולגים ומאוחדים בני אדם על בסיס מצבם הכלכלי ועל בסיס לאומי-דתי), והשמאל נוטה להענקת משמעות נמוכה ללאום ולדת אך דובק באוניברסליזם וקומוניזם (כך מפולגים ומאוחדים על בסיס השיטה הכלכלית בה הם מאמינים). כמובן שדוגמה זו אינה מוחלטת, ובכל מקום בנויה הפוליטיקה ומיון השמאל והימין בה בצורה שונה. לעיתים אף כדי היפוך תפקידים לכאורה כמו בנושא הגלובליזציה. במספר תחומים יש מעין דיכוטומיה בין הדעות של הימין לאלה של השמאל. להלן מובא סיכום קצר המתאר באופן די גס את עמדות אלה. על הקורא לזכור שיש ניואנסים וגישות ביניים בנוסף לאלה המוצגות כאן ושיתכן שיהיו תנועות שיחזיקו בנושא אחד דעות "ימניות" אך בנושא אחר דעות "שמאלניות". * דת: o הימין בדרך כלל נוטה למסורתיות, כבוד לת ואף לשמרנות דתית. o השמאל דוגל בחילוניות, בסובלנות דתית ולפעמים אפילו באתאיזם בוטה ומלחמה בדת (למשל, במשטרים הקומוניסטיים בברה"מ ובסין). * לאום: o הימין מייחס משמעות רבה ללאום ולמורשת הלאומית, ומתייחס אל הלאום כאל המסגרת המאחדת הגדולה ביותר. אי לכך, הימין נוטה להעדיף את בני לאומו על פני בני לאום אחר וטוען שמערכת של מדינות לאום בה כל לאום מסדר את ענייניו כראות עייניו ולא מפריע לאחר היא הפתרון האידיאלי. o השמאל דוגל בהומניזם כלל-אוניברסלי (קוסמופוליטיות) וגורס שהלאום זו לא עילה מוצקת להבחין בין בני אדם שונים. החזון של מהפכני השמאל הוא חברה ללא לאומים בהם אנשים מאוחדים מאחורי ערכי ההומניזם והקומוניזם. * שימוש בכוח לפתרון סכסוכים בינלאומיים: o הימין הוא לרוב יותר נצי ומאמין בחשיבות הכוח הצבאי כגורם חיוני לבטחון הלאומי. תנועות ימין בדרך כלל תומכות בפעולות צבאיות בעת הצורך ומאמינות במדיניות של תגובות קשות על תוקפנות מצד האויב. o השמאל הוא לרוב יותר יוני ומאמין בהדברות ומשא ומתן כאמצעי הטוב ביותר לפתרון מחלוקות וסכסוכים. תנועות שמאל בדרך כלל מתנגדות לפעולות צבאיות ומאמינות במדיניות של איפוק ושימוש בכלים דיפלומטיים. * יחס לצבא: o הימין לרוב מתגאה בצבא ורואה בו כלי לחיזוק הלכידות הלאומית שמחשל את אזרחי האומה. הימין רואה בשירות בצבא ערך לאומי ומהלל את אלה המתגייסים לצבא ומשרתים בו. o השמאל לרוב מתנגד לצבא ורואה בו ארגון מדכא ואלים. בדרך כלל, תנועות השתמטות וסרבנות שירות מוצאן בשמאל. חלקן באות על רקע פציפיסטי וחלקן על רקע פוליטי של התנגדות למדיניות הממשלה. * כלכלה: o לרוב הימין דוגל בקפיטליזם כשיטה המוצלחת ביותר לפיתוח הכלכלה והחברה, הוא מאמין בליברליזם כלכלי (שוק חופשי) ויוזמה חופשית ככלי לפתח את המשק. o השמאל דוגל בשוויוניות על חשבון היוזמה החופשית: משק ריכוזי,סוציאליזם, קומוניזם. o גישת ביניים היא מדינת רווחה שבה יש שוק חופשי, אך המדינה מסייעת לעניים ולאלה שלא שפר מזלם ולא הצליחו כלכלית. * סולידריות חברתית: o הימין מאמין בסולידריות חברתית על בסיס לאומי. o השמאל מאמין בסולידריות חברתית על בסיס כלכלי.

NKstuff

New member
תנועה חברתית - מתוך ויקפידיה

תנועה חברתית מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית. תנועה חברתית היא מושג רחב הכולל בתוכו תנועות העוסקות במגוון נושאים הקשורים לחברה ולפוליטיקה. העיסוק בתחום של מדע המדינה וסוציולוגיה בתנועות חברתיות הוא רב, תוך שימת דגש על שני סוגים עיקריים. הראשון, תנועות חברתיות פופולריות אשר רעיונותיהם זוכים לתמיכה של דעת קהל בקרב אוכלוסיות בחברה. ושנית, קבוצות חוץ פרלמנטריות הבאות להשפיע על פעילות פוליטית, כאשר יתכן ותנועות אלו יהפכו לאחר מכן למפלגות. תנועה חברתית כלשעצמה יכולה להיות ארגון ממוסד או לפעול באופן א-פורמלי, כאשר האמצעים הטכנולוגים (אינטרנט וכו') של ימינו מאפשרים גיוס מהיר יותר מבעבר בעת הצורך. לרוב, תנועות עבודה או תנועות סוציאליסטית בסוף המאה ה-19 נחשבות כמעין מודל ראשוני לתנועות חברתיות, כאשר תנועות אלו הובילו ליצירתן של מפלגות וארגונים דמוקרטים וקומוניסטים. מ1815 ואילך, בריטניה לאחר ניצחון במלחמות הנפוליוניות נכנסה לתקופה של שינויים חברתיים, אשר נגרמו כתוצאה מחזרת החיילים ואבטלה גואה. יחד עם מדינות אירופאיות אחרות, כדוגמת צרפת נצפו יותר ויותר תנועות חברתיות ופוליטיות במאה ה-19. תנועות אלו, הכינו את הרקע לחקירה רבה יותר של תיאוריות חברתיות, אשר אחת מהבולטות שבהן היא התיאוריה של קרל מרקס על המעמדות. ב1861 תנועת הרפורמות ברוסיה החלה לצבור תאוצה, עקב ביטולה של השיטה הפאודלית. איגודים או מועצות פועלים (Soviet) החלו להיווסד החל מ1905 על רקע התמוטטות המדינה וסיום מלחמת העולם הראשונה, ויצרו לחץ להמשך הרפורמות. ב1945 בריטניה שוב נכנסה לתקופה של מהפכים חברתיים שנבעו מסיום מלחמת העולם השנייה. מה שגרם, שתנועות חברתיות לזכויות עובדים הפכו דומיננטיות בפוליטיקה הבריטית עד לבחירתה של מרגרט תאצ'ר ב1979. בשנות השבעים של המאה ה-20 חלה פריחה נוספת בצמיחן של תנועות חברתיות, כגון תנועות שלום, תנועות לזכויות נשים והומוסקסואליות, או תנועות למען איכות הסביבה, שיצרו לאחר מכן גל של מפלגות ירוקות. יש המציינים את סוף שנות התשעים של המאה העשרים כתחילתן של תנועות חברתיות חדשות, שעיקרן הוא האנטי-גלובליזציה.

נופ123

New member
שאלה חשובה...

(לא בדיוק קשורה לפה אבל גם לא דורשת שרשור נפרד....) לפני שהוקמה חטיבת בני המושבים של הנוער העובד והלומד(לפני שהנוע"ל חולקה לחטיבות...)איזה תנועה פעלה במושבים שמחוברים לעמותת המושבים?...הנוע"ל או מה? אם יש פה אנשים מועידת הקמה,איפה ההתנגשות בין הקשר שלנו לנוע"ל לקשר שלנו לעמותת המושבים
התלבלבתי
יומטוב תודה מראש
נופר

kedeman

New member
בגדול - הנוע"ל

הנוע"ל חולקה לחטיבות (עירונית, ערבית, קיבוצית, מושבית - ייתכן שהחלוקה לא מדוייקת לחלוטין כי היא מהזיכרון) לכל החטיבות ישנה את אותה חולצה כחולה עם שרוך אדום, פעלו עם אותו דגל, סמל ומטרות לפני מספר שנים (לא יודע מספר מדוייק, יותר מ-30) חטיבת בני המושבים התחילה לפעול במסגרת עצמאית יותר אבל עדיין תחת הקשר לנוע"ל - מאוד בגדול זה המצב שבו אנחנו היום. אנחנו חטיבה עצמאית אבל עדיין תחת כנפי ומטרות הנוע"ל

נופ123

New member
תודה../images/Emo9.gif

בסוף אני אבין מה רציתי להבין... למרות שלאט לאט ובעזרתכם הנדיבה זה נעשה יותר ויותר פשוט
יומטוב
נופר

מושגים לכולם!!!

פוליטיקה- 1. מדיניות, הנהגת המדינה, יחסים בין מדינות. 2. שיטת ניהול של עינייני הכלל. 3. תכסיסנות, ערמה, תחבולנות. סוציאליזם-תורה מדינית, כלכלית-תרבותית הדוגלת בשיויון חברתי. פלורליזם- 1. מבנה חברתי שבו כל מיעוט שומר על מנהגיו. 2. משטר מדיני שיש בו קבוצות לאומיות, דתיות,או מדיניות שונות. 3. שיטה פילוסופית לפיה העולם מורכב מיסודות שונים. 4. אישור דברים וקביעתם לפי החלטת הרוב. ליברליות-שאיפה לחופש המחשבה ולסובלנות. מתוך מילון ספיר.

נופ123

New member
עוד כמה מושגים...

קפיטליזם-ראה ערך רכושנות-משטר כלכלי חברתי הדוגל ביוזמה פרטית ובקניין פרטי וכן בשליטה פרטית ברכוש. דמוקרטיה-שלטון העם,משטר שהעם בוחר את נציגיו,והשלטון כפוף להכרעת הרוב,ובו מובטחות זכויות האזרח להבעת דעה חופשית,זכות של אדם להשתתף בקבלת החלטות באופן פעיל ובעיצוב המסגרת שבה הוא פועל,או שיש לו בה עניין. שמאל1.צד הלב בגופו של אדם 2.כינוי למפלגות סוציאליסטיות,מפלגות הפועלים ימין1.צד שכנגד השמאל(שבו הלב בגוף האדם) 2.כינוי למפלגות שמרניות. מתוך מילון ספיר ועוד דוגמא יפה לבלבול בין אפוליטיות לאמפלגתיות (מתוך רב מילים המילון השלם-ערך אפולטיות) -בשל האפוליטיות שלה נבחרה הקריינית להיות מנחה בעימות טלוויזיוני בין מניהגן של שתי מפלגות. יומטוב נופר

יפעת נופר וניר

ממה שכתבתן (אפילו שאני לא אוהבת הגדרות של מילון) אפשר להבין ש: א. התנועה פוליטית. ב. התנועה שמאלנית. ג. התנועה מאמינה בדמוקרטיה ופלורליזם עדיין קיים בה, כמו שחלק חושבים שאם התנועה שמאלנית אז היא כבר לא פלורליסטית. ד. אני צודקת. כמו תמיד. ה. אני גם חמודה וצנועה. :)

למעלה