אילון זר

ה טמבל

New member
אילון זר

מצטער שלקח לי זמן להגיב פשוט לא תמיד יש לי מחשב זמין. קודם כל אני ממליץ לך לעשות קצת שיעורי בית לפני שאתה יוצא בהצהרות. קצת על התנועה שלנו- חטיבת בני המושבים היא חטיבת בתוך הנוע"ל, מקבלת תקציב דרך הנוע"ל, ומבוססת על אותה אידיאולגיה של הנוע"ל. מטרות התנועה יוצאות מנקודה שמאלנית. בעבר לתנועה באמת היה אופי יחודי של המושבניקים של פעם, שדרך אגב כבר כמעט ואין כאלו(אל תחמיא לעצמך). היום בתנועה יש הרבה קיבוצים וישובים קהליתים(עם הרבה יותר חניכים מבמושבים) והישובים האלו דרך אגב, שייכים לתנועת המושבים. היא מורכבת גם מהרבה מאוד "מושבים" שעקרונות המושב כבר מזמן נשכחו בהם. כך בגדול מורכבת תנועתנו. תנועת נוער, לא יכולה להיות תנועה בלי כיוון מסויים, ולהגיד שהאופי המושבי זה הכיוון זה בולשיט. תלמד קצת מה אומרת המילה "שמאל" ותבין שכבר היום אתה עושה פעולות על ערכי השמאל, ושנה הבאה תתעסק איתם הרבה יותר בתור גרעינר. כשאתה בוחר כיוון תמיד יש סיכון שלא כולם יתחברו לזה, ואם למשל התנועה תחליט שהיא תומכת בהתנתקות אז אני בטוח שיהיו בתים שיתנגדו לזה, אבל זה מה שיפה בדמוקרטיה. ושלא תבין לא נכון, אני לא מזלזל לרגע בחשיבות של העבודה במושבים והחינוך שאנחנו עושים. אבל אני מאמין שאם אנחנו באמת שואפים למטרה מסויימת, צריך לפעול הרבה מעבר ללדבר על סוציאליזם מדי פעם. ודרך אגב, אני אומנם מישוב קהלתי, אבל אני גרעינר בשני מושבים(וכאלו שאפילו עוד זוכרים מה זה מושב באמת)

כחילה

New member
תלמד לשרשר..

פעם הבאה אני מציע לך להיכנס לצוריאל עם שכפ"צ, כי לכלכת בענק..

כחילה

New member
ועכשיו ברצינות

קודם כל אתה טועה בזה שאתה אומר שאין כבר אנשים כמו המושבניקים של פעם, אתה לא רואה את זה כי אתה עובד רק עם נוער, אבל עדיין יש אנשים שקמים ב-5 בבוקר ויוצאים למטע, וללול, ומגדלים את הצאן והבקר שלהם, בדיוק כמו לפני 30 ו-40 שנה, בדיוק במושב הפרימיטיביים שאתה עובד בהם. דבר שני, אני חושב שזו דעה מאוד לגיטימית לחנך אך ורק לסוציליזם ולשיתוף, ולא לפוליטיקה, כדי לאפשר את חופש המחשבה, ואת היכולת להגיע לדעות מסויומות מתוך רצון והבנה ולא מתוך שטיפת מוח. אם היית מבלה קצת יותר זמן בבית-ספר ופחות זמן ברפת, היית רואה כמה רחוק הרוסים לקחו את התפיסה הסוציאליסטית שלהם, ואיך הם הפכו אותה לצורת שלטון. ממה זה בא? מתוך הבנה עמוקה של רעיון הסוציליזם השויון והשיתופיות. בדיוק אותו רעיון שעליו מתבססים המושבים, זה שזה פחות בולט כיום, זה לא אומר שצריך לוותר על זה.

מר טמבל יקר

אומנם ישנם קיבוצים בתנועת בני המושבים אך הם אינם חברים בתנועת המושבים דבר שני המושבים (גם אם לא המושבניקים) הם עדיין רוב בתנועה מבחינת מספר חניכים דבר אחרון אילון מושבניק!!! זהו ניר נ.ב לנו יש יותר חלב ויתקין רפתנים גאים

שחר נוי

New member
טעות נפוצה.

אני לא מרבה לכתוב פה אבל רק בשביל הויכוח. אתה טועה ניר ידידי הותיק. אני גר בישוב קהילתי שהוא חבר בתנועת המושבים. איך אתה מסביר את זה? וישוב קהילתי בלי כל זיקה למושבניקיות, אפילו לא ישוב עם אופי כפרי.

t h e windman

New member
חברים אבל...

אתם חברים בתנועת המושבים, אבל במה זה מתבטא??? בזה שאתם מקבלים קו למושב פעם בשבוע? מה הקשר בין היישוב שלך לתנועה ובתור מה אתם שם? דבר שני, אתם היישוב הקהילתי, לדעתי כמעט היחיד שחבר בתנועת המושבים, ובטוח שאין קיבוצים שחברים בה. וכמו שכבר אמרתי, לא משנה מי חבר בתנועת הנוער וכ'ו התנועה הוקמה לפני צרכי המושבים באתה תקופה ולכן הוחלטה כא-פוליטית. ולא לפי צרכים של יישובים שהגיעו כמה עשורים אחרי, ולכן, יהיה דבילי להכריז התנועה כשמאלנית. כי מה לעשות, מה שמאפיין את האנשים בתנועה הוא לא היותם בעלי עמדה זהה לכל התנועה, אלא היותם בני מושבים, או יותר נכון לימנו, בני יישובים שבהם פועלת התנועה.

t h e windman

New member
שימי לב למילה יצאה.

זה אומר שהיא לא מחוייבת כבר לאותו הדבר בדיוק כמו הנוע"ל וכנראה שהיא לא רוצה את אותו הדבר כמו הנוע"ל, אולי זאת סיבה נוספת לזה שהיא יצאה ממנה ולא נשארה בה??????????????????????????????????????????????????????????????????????????.....................................?????????????????

שחר נוי

New member
אני באמת לא רוצה להכנס לדיון הזה.

אבל.... בנוגע לחלק הראשון של ההודעה שלך. זה שהישוב שלי חבר בתנועת המושבים לא מתבטא בכלום (גם קו למושב אנחנו לא מקבלים). העניין הוא שמעל מחצית מהמושבים ששייכים לתנועת המושבים לא מרגישים שום זיקה אליה ו/או מתבטא איזשהו קשר אל התנועה... ככה שמה שאתה אומר זה שטות. אידיאל המושב כבר מת - בבדיוק כמו שהסוציאליזם בקיבוצים נפל מהר מאוד... הקידמה הורגת אידיאלים נושנים... ככה מסתבר.. וזה לא עניין של דעה אישית (כי אתה מכיר טוב מאוד את הדעות שלי ואתה יודע שאני חושב אחרת) זהו מבחן התוצאה. ולשאלה השנייה שלך... אנחנו חברים בתנועת המושבים, אני מניח לצורכי תקציב. בתור מה המושב שלך שם?! בתור כלום... שוב... תנועת המושבים כתנועה לאיחוד מושבים ארצית היא תנועה סתמית שת'כלס מלבד הפורמליות היא לא שווה כלום, ושנינו יודעים את זה. בנוגע לחלק השני של מה שענית.... אין קיבוצים שחברים בתנועת המושבים בגלל שכולם משתייכים או לתק"ם או לשמו"צ... אחרת הם לא היו מוקמים מלכתחילה. בנוגע לאופייה הפוליטי של התנועה... ואני ממש לא רוצה להכנס לזה כי זה כזה ויכוח טיפשי - כל מי שטוען שהתנועה שלנו היא שמאלנית מדבר שטויות במיץ!!! האימרה הזאת של מי שמחנך לסוציאליזם הוא שמאלני זה פשוט לא נכון... זה שתפיסת השמאל בתקופה האחרונה במדינה שלנו (מה שגם לא כל כך מדויק) היא גישה חברתית במקצת, לא הופך את התנועה שלנו לשמאלנית. התנועה היא א-פוליטית שערכי היסוד שעלייה היא בנויה הם ערכים אוניברסליים, חברתיים, סוציאלים שנועדו ליצור חברה טובה, בריאה ונכונה יותר ותו לא. אין פה יותר מדי על מה להתווכח... וגם אם יצאנו מתוך הנוע"ל ואנחנו עדיין חלק ממנה על מנת חלוקת תקציבים... והפלצנים הקטנים מהנו"על הולכים כל שני וחמישי להפגין על כל שטות אחרת אז יופי להם... וזה לא אומר בשיט שאנחנו כתנועה צריכים לעשות את אותם הדברים, וצריכים לחנך לכאלו פעולות. עצם כך שאנחנו מחנכים לדמוקרטיה, לקבלת השונה אנחנו מעודדים פלורליזם בתוך התנועה... שיש לי חניך שיאמין בכל ליבו במניפסט הקומוניסטי ומנגד לשם ההשוואה יש אחר שמאמין בדארוויניזים חברתי (באופיו הכלכלי), זה מספיק. ושניהם ימצאו את מקומם הלגיטמי בתוך התנועה כי זהו מקומם ואין הם צריכים להרגיש שהם לא רצויים בגלל דעותיהם הנוגדות כביכול את ערכי התנועה. אני מקווה שהסברתי את טענותי... עכשיו בטח יבוא ניר ויגיד שתנועת נוער לא יכולה להתקיים מבלי ערכים שנוקטים צד פוליטי (כן ניר, המיונים עדיין זכורים לי) אבל זה פשוט לא נכון... ערכים אמיתיים שמחנכים אליהם הם ערכים אוניברסליים שנועדו להפוך את החברה שלנו לטובה ובריאה יותר. לילה טוב...

אם מישו מדבר שטויות במיץ זה אתה!

כמובן שאני מצטרפת לנועה ואומרת שכדי לנהל שיח תקין צריך להבהיר מושגים כדי שכולנו נדע בדיוק על מה אנחנו מדברים. אבל בכל מקרה, קבל תגובה: נראה לי כתבתי את זה איזה 35 פעמים, אבל עוד פעם אחת לא תזיק. צד פוליטי מתאפיין באופי חברתי, כלכלי ומדיני! משמע, גם אם התנועה לא נוקטת צד בנוגע להתנתקות או לישובים מחוץ לקו הירוק (אפילו שבנושא השני היא כן נקטה עמדה, אבל זה לא רלוונטי לדיון...) לא אומר שהיא א-פוליטית. העובדה שיש לה דעה חברתית מאוד ברורה ודעה כלכלית, מעידה על אופיה הפוליטי. מה לעשות שיש דברים מסויימים שהתנועה מעודדת אותם והם שמאלנים?! אפחד לא אמר שאתה לא יכול להיות סוציאליסט ולבנות התנחלות בעזה, אתה יכול. אבל בגלל שהתנועה לא מגבשת דעה על המצב המדיני בארץ ומתבססת בעיקר על דעות כלכליות וחברתיות שמזוהות עם השמאל, משמע היא שמאלנית! ולידיעת כולם, התנועה מאז ומעולם הייתה שמאלנית. היא אפילו הייתה יותר שמאלנית ממה שהיא היום. אייל חפר לא עשה אותה שמאלנית, אם כבר הוא עשה משו זה להפוך אותה לפחות שמאלנית. ואם למישו יש ספקות הוא מוזמן לקפוץ לת"א לשיחה קצרה עם מישו מהצמ"ר שאני בטוחה שיוכל להסביר לו את זה יותר טוב ממני. התנועה בהחלט שמאלנית. זה שבזמן האחרון הגבולות בין שמאל לימין מטשטשים לא אומר שהתנועה לא יכולה לנקוט עמדה. היופי בתנועה הוא לא שהיא א-פוליטית (כי היא לא) אלא שהיא פוליטית ומוכנה לקבל לשורותיה כל חניך בעל כל דעה פוליטית שהיא, כל עוד הוא לא פועל נגד ערכי ומטרות התנועה. ויש לי גם דוגמה. התנועה מוכנה לקבל חניכים שמתנגדים להתגייס לצה"ל, ויותר מזה - גרעינרים שמתנגדים להתגייס לצה"ל. אבל ברגע שגרעינר מחליט שהוא לא מתגייס הוא כבר לא יכול להיות גרעינר בתנועה, או בכלל לעבוד בתנועה, וזה כי זה נוגד את ערכי ומטרות התנועה. אני מקווה שזה ברור לכם. ואם לא - תחפשו את ההגדרה של "פוליטיקה" במילון ותראו שאכן כך העניין.

NKstuff

New member
רק חסר לי המשפט

שגרם לי להבין את הטעות בטענה "תנועה - פוליטיקה". אין דבר כזה "לא פוליטי" יותר במדינה שלנו. כל מעשה שאנחנו עושים יתבטא בצד פוליטי כלשהו - לאו דווקא מדיני או כלכלי - אלא חברתי. לכן - התנועה פוליטית. מה שהתנועה שלנו היא לא - התנועה לא מפלגתית!!! ומכאן נובעת הטעות. זה שאנחנו, כתנועה בישראל, לא מזוהים עם אף מפלגה - לא מוציא אותנו מהמעגל הפוליטי. הממ... וזהו. תמצות: התנועה היא א-מפלגתית.

t h e windman

New member
אני לא יודע כמה אכפת לך מהיישוב שלך

אבל אם באמת אכפת לך ואת רוצה שהתנועה תמשיך להתקיים שם, את לא אמורה להיות בעד הצהרה על עמדה פוליטית בתנועה. מצפה עדי, יישוב שאני לא מכיר בו את האנשים אחד אחד, אבל אני מאמיםן שיש לכם משהו כמו 50% ימניים ביישוב, מה שאומר שחצי מהחניכים שלכם, כן כן, הפראיים האלה, באים מבתים ימניים, וברגע שיצהירו על זה שהתנועה שמאלנית, חלק מהם יחליטו שהם עוזבים, וכידוע לי, מצבכם גם ככה לא מזהיר. אז ולי זה נראה לך מאוד נוח, שפחות חניכים= יותר קל להעביר פעולות, ואם הם שמאלנים, אז בכלל, אבל זאת לא המטרה שלנו. ורק שאלה קטנה למי שהיה בצוות כלכלה, עמה אחוז ימניים ישבו בצוות???, אני מאמין שבערך כלום, מה שאומר, שההחלטות שלכם לא רלוונטיות, משום שהצוות הוא לא צוות שמייצג את כל האוכלוסיה בתנועה.

אילון, מה זו השטות הזו?

ממש עצבן אותי המשפט: "ולי זה נראה לך מאוד נוח, שפחות חניכים= יותר קל להעביר פעולות, ואם הם שמאלנים, אז בכלל, אבל זאת לא המטרה שלנו." נו באמת?! זה נראה לך דיון? באת להעליב פה?! זה ממש לא מה שאני אומרת וגם לא מה שאני חושבת, אם עוד לרגע תהית! דבר ראשון, זה צוות פוליטיקה שלא רלוונטי, אם כבר, ולא כלכלה. כי כמו שהחלטתם, אתה ודומיך כאן בפורום, שסוציאליזם לא קשור לדעה פוליטית, צוות כלכלה ממש לא עסק בפוליטיקה. בכל מקרה, צוות פוליטיקה לא קיבל שום החלטות. ההחלטות שלנו היו לקיים סמינרים בנושא פוליטיקה. לא הכרזנו שום דבר שכבר לא היה ידוע. על הדעה הפוליטית של התנועה אייל אמר ערב לפני זה. ואני לא מאמינה שהוא סתם יגיד, כמו שכבר נאמר כאן, שהצמ"ר ימלאו לנו את השכל בשטויות רק כדי שנשמע מה שאנחנו רוצים לשמוע מהם. ממש! בקשר לשאלה כמה היו ימנים, אז לי יש שאלה אחרת בשבילך: כמה ימנים בתנועה היו בועידת נוער? כמעט בכלל לא.. עזוב ועידת נוער. כמה ימנים בתנועה באמת לוקחים חלק בשינוי התנועה ובהשפעה על איך שדברים קורים? אחוז נמוך ממש.. אז חוץ מכמה גרעינרים ימנים שיוצאים פה ושם, אין ממש כאלו.. למסקנה, זה נורא נחמד לצאת בהכרזות שלתנועה יש מלאן חניכים ימנים. אני לא רואה את זה קורה בעדי. למען האמת, בעדי האנשים עד כדי כך אטומים שהם לא כל כך מתעניינים במה שקורה בתנועה. לא נראה לי שאכפת להם לאן הם שולחים את הילדים שלהם ומה עושים שם. הם יודעים שזה חשוב וזה מספיק להם. עוד משו שעיצבן אותי זה שאתה חושב שכשאני באה לפעולות אני ישר מטיפה להם על שמאל. דבר ראשון, בחיים לא עשיתי פעולה על פוליטיקה או משו שמתקשר ישירות לפוליטיקה. דבר שני, אני חושבת שאפשר לחנך לערכי השמאל גם בלי לגעת בפוליטיקה ישירות, כל עוד המדריך מודה שמה שהוא מחנך ישפיע על הבחירות הפוליטיות של המתחנך. זה ברור! כשעושים פעולה על סובלנות יש ערכים ברורים מאחורי הפעולה. אם החניך באמת יסכים עם מה שהעבירו לו, תאמין לי שהוא לא יילך ויצביע למפלגה שלא מזוהה עם מה שהוא מאמין בו, שזה במקרה הזה - סובלנות. ועוד משו שממש יפה בתנועה זה שהיא מקבלת את כל חניכיה, גם ימנים וגם קפיטליסטים. זו גם בעיה, אבל זה גם משו שהוא בהחלט יפה. מה שטוב בקורס מדצים הוא שבאו ואמרו לו לא להראות לחניכים דעה אחת וצד אחד, אלא תמיד להראות גם את הצד השני, להסביר יתרונות וחסרונות ולתת לחניך לבחור מה שהוא מאמין בו ומה שמתאים לו. יש לי שאלה אלייך. נגיד אתה עושה פעולת סובלנות על נכים. המטרה שלך היא להראות לחניכים שלנכים ממש קשה להסתדר בכוחות עצמם ולכן צריך לעזור להם, ללכת לקראתם ולא לצחוק עליהם. נגיד וחניך יוצא מהפעולה, אחרי שהסברת לו כל מה שצריך, במחשבה שזה כן בסדר לצחוק על נכים ושהם בכלל לא צריכים, סתם דוגמה, סיוע כספי מהמדינה, זתומרת קצבאות. באיזו הרגשה אתה תצא מהפעולה בידיעה שאלו המסקנות שהחניך שלך הגיע אליהן אחרי פעולה שלך? זה יפריע לך? מה תעשה עם מה שהוא חושב?

רק לתקן אותך במשהו אחד-

יש הרבה ימנים בתנועת בני המושבים. אולי בעמק יזרעאל זה לא ככה, אבל במועצה שלי לפחות יש בערך 5 מתוך עשרה יישובים שבתנועה שהם מוצהרים כימנים. והיא לא מיוחדת או משהו כזה מהבחינה הזאת. מישהו שהוא ימני לא חייב לבוא בהצהרות ולבוא ולשנות את התנועה לפי האידיאולוגיה הימנית שלהם, בדיוק כמו ששמאלני לא מנסה לשנות את את התנועה לפי האידיאולוגיה הפוליטית שלו (וכן, יש הבדל בין הדעות הפוליטיות שלו ובין דעותיו בנושאים אחרים). זה בגלל שאני, כמו אנשים אחרים, לא חושבת שמהות התנועה היא הבעת הדעה הפוליטית, ולא התעסקות עם פוליטיקה יותר מדי. יכול להיות שהבנתי אותך לא נכון, אבל לגבי חניכים ימנים- אין לי בכלל ספק שאם התנועה תבוא בהצהרה שהיא ימנית- חלק גדול מחניכי התנועה לא יהיו בה.

לא הבנת אותי נכון...

עזבי פוליטיקה כרגע. לפחות פוליטיקה כמו שמכירים אותה בארץ. אני יודעת שכרגע זה הנושא, אבל בואי נדבר על זה במונחים שכולם מדברים על זה כאן. כדי שנהיה באותו ראש. מה שנקרא יישור קו.. מההיבט החברתי - את יכולה להסכים איתי שאדם ימני ואדם שמאלני לא רואים עין בעין? ומההיבט הכלכלי? ומכל היבט אחר? אני מאמינה בהשפעה ובשינוי, בעיקר מבנים חברתיים שלא מוצאים חן בעיניי, לא משנה כמה עתיקים הם. אם אני הייתי ימנית וחניכה בתנועה היום, הייתי מנסה לשנות ולהשפיע בכיוון אמונותיי ותפיסותיי. כמו שאני עושה עכשיו, רק מהצד השמאלני יותר. זה לא מה שאני מצפה מכל החניכים בתנועה, אבל זה בהחלט משו שהיה מרצה אותי מאוד אם היה קורה. אז זה לא קורה שחניכים ימנים משתתפים באמת בתנועה. אני פשוט לא רואה הרבה כאלו. באמת שלא.. אני באמת חושבת שאם מישו ימני ייבחן באמת את הערכים והאידיאולוגיה של התנועה הוא יראה שהוא לא מסכים איתם ושזה סותר לו. אם הוא באמת יעשה את זה, בלי לשקר לעצמו. ובגלל זה אני חושבת שרוב החניכים בתנועה שמאלנים. לפחות אלה שבאמת אכפת להם מה התנועה מייצגת, לפחות אלו שייצאו לגרעין עודד. אצלי בעמק גם יש מושבים ימניים. זה ממש לא משנה. אני אומרת שכדי לצאת בהצהרות צריך לעשות הקרבות. אני באמת חושבת שהתנועה קצת "מסתירה" את זה שהיא שמאלנית ושהיא יצאה בהצהרה כזו, כי היא יצאה בהצהרה כזו ואני לא המצאתי אותה. היא תמיד הייתה כזו, זה פשוט קצת נשכח. וזה גם עוד עניין, שהמושבים הימניים שהצטרפו לתנועה הצטרפו בידיעה שהתנועה שמאלנית, כי לפני אייל חפר זה היה הרבה יותר ידוע שהתנועה שמאלנית, היא הרבה יותר זוהתה עם ערכי השמאל, ועזבי ערכי השמאל - היא זוהתה עם מפלגת העבודה. שזה יותר מסתם שמאלני. ואם המושבים הימניים היו בתנועה גם אז - הם ישארו בה גם אחרי ההכרזה.

t h e windman

New member
אני לא יודע כמה אכפת לך מהיישוב שלך

אבל אם באמת אכפת לך ואת רוצה שהתנועה תמשיך להתקיים שם, את לא אמורה להיות בעד הצהרה על עמדה פוליטית בתנועה. מצפה עדי, יישוב שאני לא מכיר בו את האנשים אחד אחד, אבל אני מאמיםן שיש לכם משהו כמו 50% ימניים ביישוב, מה שאומר שחצי מהחניכים שלכם, כן כן, הפראיים האלה, באים מבתים ימניים, וברגע שיצהירו על זה שהתנועה שמאלנית, חלק מהם יחליטו שהם עוזבים, וכידוע לי, מצבכם גם ככה לא מזהיר. אז ולי זה נראה לך מאוד נוח, שפחות חניכים= יותר קל להעביר פעולות, ואם הם שמאלנים, אז בכלל, אבל זאת לא המטרה שלנו. ורק שאלה קטנה למי שהיה בצוות כלכלה, עמה אחוז ימניים ישבו בצוות???, אני מאמין שבערך כלום, מה שאומר, שההחלטות שלכם לא רלוונטיות, משום שהצוות הוא לא צוות שמייצג את כל האוכלוסיה בתנועה.

fate spinner

New member
פוליטיקה.

1) פעילות של שלטונות מדינה בשטח הארגון והקשרים עם מדינות אחרות 2) יחסי מדינות 3)שיטת ניהול גוף ציבורי וכיוון פעולותו 4)[בהשאלה], ערמה ותחבלנות לפי המילון החדש של אברהם אבן שושן. שנת הוצאה 1987 מובן לכלונו שהגדרות 1,2 מדברות על פוליטיקה כדבר מדיני לא חברתי כמו התנועה. ואני מאוד מקווה שאנחנו פוליטיים לא כמו הגדרה 4 3. היא הגדרה קצת בעייתית כי היא מופשטת מדי. היא גם לא נוגעת בבירור בצד חבתרתי אבל גם לא בצד מדיני או כלכלי. ככה שלפי המילון אנחנו לא בדיוק פוליטים כפי שפורבם כאן. מעבר לזה לפי ההגדרה שלך אנחנו גם א-פוליטיים "צד פוליטי מתאפיין באופי חברתי, כלכלי ומדיני" לפי ההגדרה שלך צריך לביות לנו גם אופי חברתי, גם כלכלי וגם מדיני. בגלל שהתנועה לא בוחרת לקחת צד מדיני. שוב היא א-פוליטית. לפי ההגדרות שנתנו לי כאן בפורום אני יכול להסיק כמה דברים: 1) הצוות המארגן של ועדת פוליטיקה בועידת נוער בא מתוך כוונה ברורה. לצאת מהועידה עם בחירה בצד פוליטי. 2) המושג פוליטיקה לא הוגדר טוב ובצורה אחידה בועידה. למעשה חלק מהאנשים כאן עדיין משנים את הגדרתם כל יום. ומכאן אני מסיק את 3) כדאי (לדעתי) לקבוע שאנחנו תנועה א-פוליטית. ולארגן סמינר ברמה האזורית/מחוזית/מועצתית. על הנושא כדי שיהיה יותר נגיש לכמה שיותר אנשים ורק אחרי לעשות את הצבעה דמוקרטית ולהחליט לאן הולכת התנועה שלנו

למעלה