רגע רגע רק שניה
אולי אני זה שטועה, אבל אם תוכל להסביר לי למה, בלי לשלוח אותי "לספרים" אני אשמח מאוד. אני עושה ניסוי קצר, לוקח תמונה, פותח בפוטושופ, ועושה לה duplicate. עותק אחד אני משאיר ב-72, ואת השני אני מעלה ל-300 (בלי resample). אמנם המימדים הפיזיים המצוינים בתיבה קטנו, אבל על המסך לשתי התמונות אותו גודל בדיוק. ואם אני שומר אותן, גם אותו משקל על הדיסק. מה הסיבה? אני משער כי אין לי שליטה על הגודל של פיקסל (כך המסך שלי בנוי, מה לעשות), אבל למדפסת שלי כן יש אפשרות לשנות את גודל הנקודה שהיא מדפיסה, ולכן אותה כמות של מידע תודפס בשני גדלים שונים (הנקודות בעותק בו העליתי את הרזולוציה קטנות בהרבה. עכשיו אני עושה עוד ניסוי, ופותח את התמונה (בגודל 72) גם על המסך השני שלי. יש לי שני מסכים, אחד בגודל 17" ואחד בגודל 19". למרות שהרזולוציה והגודל, והכל שווים, במסך אחד התמונה גדולה בהרבה. אני משער שגודל הפיקסלים שונה ממסך למסך. אחד מהם הוא (אולי) באמת בצפיפות של 72 פיקסלים לאינטש, אבל השני בודאי לא. אני מניח שישנו מסך כלשהו בעולם שמראה בדיוק 72 פיקסלים באינטש (עד שבא הילד של השכן ומשחק עם רוחב התמונה ודופק הכל עוד פעם). אולי לפי זה קבעו את המידה הזאת. אבל היא לא נכונה לכל מסך אחר, ולכן אני חושב שהיא די שרירותית. לדעתי הוכחתי אימפירית שאני צודק, אבל אני מעונין לשמוע אם לדעתך אני עדיין טועה.