איכות תמונה ???

boobar

New member
איכות תמונה ???

איך בעצם נקבעת איכות של תמונה ? האם תמונות שאני מוריד מהאינטרנט יכולות לשמש אותי בדפוס ? האם ניתן לתקן תמונות בעלות רזולוציה נמוכה ?

boobar

New member
להתעורר שם...../images/Emo6.gif

זה אמור להיות פורום גרפיקה וד-פ-ו-ס חברים. האם מישהו יכול לענות על השאלות למעלה ? תודה.

uri_a

New member
הנה... ../images/Emo2.gif התעוררתי... שניה...

אז ככה: איכות התמונ נקבעת בעת הפיכתה לקובץ דיגיטאלי - כלומר, או בסריקה או בעת צילום בצלמניה דיגיטאלית... רזולוציה גבוהה אומר פיקסלים קטנים, כלומר יותר פיקסלים שנכנסים ביחידת שטח מסוימת (במקומותנו נהוג למדוד כמות פיקסלים לאינצ´). תמונות לנט יועלו בדרך כלל עם שיקול אחד - קלות התמונה להצגה מהירה, ולכן הן ברזולוציה נמוכה (רובן הגדול ברצולוציה של 72 PPI) לדפוס יש צורך בתמונות איכותיות בהרבה, לפי איכות הדפוס, הרזולוציה שתידרש להן היא בין 175 ל 300 PPI, ומכאן, לא תוכל להשתמש בתמונה מהאינטרנט לדפוס. בעיקרון אי אפשר לשפר איכות מבחינת רזולוציה לאחר סריקה, זו התשובה הרישמית, למרות שלא מזמן נתקלנו באיזו תכנה שמתיימרת לדעת לעשות את זה (העלתי לינק אליה כאן בפורום לפני כמה זמן), לא ניסיתי, ואני לא יודע עד כמה היא טובה, ולכן אני עדיין בדעה המקצועית שאחרי הסריקה, זה מה יש... מקווה שעניתי על כל שאלותיך... אורי

SCaToPHaG

New member
אני חושב שהניסוח שלך קצת לא נכון

"רזולוציה גבוהה אומר פיקסלים קטנים" - חשוב להדגיש שאין כזה דבר "פיקסלים קטנים" שמדובר בתצוגה על המסך. גודל פיקסל ברזולוציית מסך מסויימת (לדוגמא 1024X768) תמיד זהה, ולא משנה מה הגדרת התמונה. "תמונות לנט יועלו בדרך כלל עם שיקול אחד - קלות התמונה להצגה מהירה, ולכן הן ברזולוציה נמוכה (רובן הגדול ברצולוציה של 72 PPI)" - גם אם אציג באתר שלי תמונות ברזולוציה של 175, 300 או 600ppi זה לא ישנה את גודל הקובץ של התמונה. הפרמטר היחיד שמשנה הוא הגודל הפיקסלי ולא הגדרת הppi שמוטמעת בתמונה, ותמונה מסויימת בגודל קבוע, לא ישתנה גודלה אם תהיה מוגדרת להדפסה ב72ppi או ב600ppi.

uri_a

New member
מאיפה? מאיפה הבאת את זה???

מה הקשר בין מחט לתחת? מי דיבר על איך התמונה מוצגת על המסך? המסך קובע את רזולוצית התמונה? אין קשר בין גודל הפיקסל לרזולוציה????? רזולוציה שונה לא משנה את משקל הקובץ??????????? עד עכשיו חשבתי שאתה מבין משהו..... מציע לך לקרוא פרק ראשון של כל ספר העוסק בעיבוד תמונה....

matty

New member
דוקא סקטו צודק

אולי אתה זה שצריך ללכת לספריה. לפיסקלים אין גודל ממש, והמידה "72PPI" נקבעה די שרירותית. לדוגמא, קובץ של 720 על 576 פיקסלים עם 72PPI (הגודל של פריים טלויזיה) יתפוס גודל פיזי שונה על טלוויזיה של "14 ועל מסך פלזמה של "72 אתה קצת מתבלבל עם dot (מ-DPI). בקובץ דפוס המוגדר ב-300DPI כל נקודה תהיה זעירה, לעומת שלט חוצות ב 30DPI עם נקודות עצומות. כשאתה מציג תמונה באינטרנט, המידה של PPI לא ממש משנה, אלא רק גודל מספר הפיקסלים. קובץ של 1000x1000 פיקסלים המוגדר ב 300PPI יראה (וישקול) אותו דבר בדיוק כמו קובץ 1000x1000 פיקסלים ב 72PPI. כמובן שאם תדפיס את הקבצים הללו הם יצאו בגודל פיזי שונה לחלוטין

uri_a

New member
ולמה

ולמה אם אני אדפיס את הקובץ הוא יהיה בגודל שונה אם לגודל הפקסלים אין משמעות? אותו מספר פקסלים בהחלט שווה אותו משקל קובץ אבל ממש לא אותו גודל פיזי, ולמה? כי גודל הפיקסלים שונה ברזולוציות שונות... ולא.. אני ממש לא מתבלבל בין PPI ל DPI ול LPI... ו PPI זה pixels per inch ומה לעשות שבשביל להכניס 300 פיקסלים בכל אינץ´ הם צריכים להיות פיזית יותר קטנים ממצב בו אנחנו מכניסים 72 או 100 או 150 פיקסלים באותו אינץ´ ועכשיו לך גם אתה ללמוד קצת ולהבין קצת....

uri_a

New member
ועוד דבר

אפרופו "נקבע שרירותית" אין שום דבר שרירותי בגרפיקה ממוחשבת, הכל עם הרבה חשיבה... אבל סתם, בשביל הקטע, אני לא אסביר מאיפה דווקא 72 PPI (הסברתי בעבר בפורום הזה), רק בשביל שבאמת תלכו לקרוא קצת...

boobar

New member
מה קורה לכם ???

הלו חבר´ה לא צריך לריב, בסך הכל גרפיקה לא צריך להפוך את זה לויכוח דתי / פוליטי... תודה על כל התשובות עכשיו תנו לי רק לעכל את כל מה שכתבתם.

boobar

New member
אז רגע

איך בעצם אני יכול לדעת את הרזולוציה של תמונה שהורדתי מהרשת ? ואם יש לי תמונה שמימדיה 1500x1000 משקלה 2539kb ונראית איכותית לעין. בהנחה שהייתי רוצה להדפיס אותה למגזין ולא לאיזה שלט חוצות, האם ניתן להשתמש בה (כמובן לאחר תיקונים טונליים קלים) ?

uri_a

New member
זה מה שתעשה...

(אלא אם כן חברי המלומדים יגידו שאין בעיה... ואתה יכול להשתמש בכל תמונה מהנט, כי הרי לרזולוציה אין משמעות
) פתח את התמונה בפוטושופ כנס לתפריט image ובו לimage size בתחתית החלון דאג שהתיבה ליד resample image לא מסומנת עכשיו שנה את הרזולוציה לערך שבין 225-300 PPI (בדוק שמסומן pixels/inch ולא pixels/cm) (ראה דוגמא) שים לב שגודלה הפיזי של התמונה קטן.. עכשיו, קרא את הנתונים, ובדוק אם הגודל שהתקבל מתאים לך.. התמונה אמורה להיות בגודל אחד לאחד כאשר היא ברזולוציה המתאימה לדפוס... בהצלחה

matty

New member
רגע רגע רק שניה

אולי אני זה שטועה, אבל אם תוכל להסביר לי למה, בלי לשלוח אותי "לספרים" אני אשמח מאוד. אני עושה ניסוי קצר, לוקח תמונה, פותח בפוטושופ, ועושה לה duplicate. עותק אחד אני משאיר ב-72, ואת השני אני מעלה ל-300 (בלי resample). אמנם המימדים הפיזיים המצוינים בתיבה קטנו, אבל על המסך לשתי התמונות אותו גודל בדיוק. ואם אני שומר אותן, גם אותו משקל על הדיסק. מה הסיבה? אני משער כי אין לי שליטה על הגודל של פיקסל (כך המסך שלי בנוי, מה לעשות), אבל למדפסת שלי כן יש אפשרות לשנות את גודל הנקודה שהיא מדפיסה, ולכן אותה כמות של מידע תודפס בשני גדלים שונים (הנקודות בעותק בו העליתי את הרזולוציה קטנות בהרבה. עכשיו אני עושה עוד ניסוי, ופותח את התמונה (בגודל 72) גם על המסך השני שלי. יש לי שני מסכים, אחד בגודל 17" ואחד בגודל 19". למרות שהרזולוציה והגודל, והכל שווים, במסך אחד התמונה גדולה בהרבה. אני משער שגודל הפיקסלים שונה ממסך למסך. אחד מהם הוא (אולי) באמת בצפיפות של 72 פיקסלים לאינטש, אבל השני בודאי לא. אני מניח שישנו מסך כלשהו בעולם שמראה בדיוק 72 פיקסלים באינטש (עד שבא הילד של השכן ומשחק עם רוחב התמונה ודופק הכל עוד פעם). אולי לפי זה קבעו את המידה הזאת. אבל היא לא נכונה לכל מסך אחר, ולכן אני חושב שהיא די שרירותית. לדעתי הוכחתי אימפירית שאני צודק, אבל אני מעונין לשמוע אם לדעתך אני עדיין טועה.

SCaToPHaG

New member
ל-ס-י-כ-ו-ם

כנראה שהיו אי הבנות מצד כולם, ואני עדיין עומד מאחורי כל משפט שאמרתי (ובטוח שכך כולם). פיקסלים, שמיקסלים. ואורי - חבל להתלהם ולשלוח אנשים לקרוא ספרים בלי שום בסיס, תלמד להיות קצת יותר אדיש. ולסיכום: "רזולוציה שונה לא משנה את משקל הקובץ???????????" שאל אורי; "לא היא לא" עניתי.

boobar

New member
תודה.../images/Emo6.gif

תודה לכולם על כל התגובות. למדתי המון !

למעלה