איכות תמונה ונפח

rikardo191

New member
איכות תמונה ונפח

יש לי סרטים שהורדתי בגודל 700M. אם אני יכול לשפר את האיכות תמונה ע"י הגדלת נפח (להפוך אותו ל 2 דיסקים). אני נכון לעכשיו מתמיע את הכתוביות דרך VIRTUAL DUB. תודה על התשובות

kkdd

New member
כל המרה פוגעת באיכות התמונה

לא ניתן לשפר איכות של תמונה אפילו אם תחלק את הסרט ל 4 דיסקים.

MickName

New member
אהם אהם...נוב

אולי אם תפסיקו קצת להשאר במחשבות האלו...הייתי נותן לכם שיעור פרטי בקידוד

MickName

New member
לוי לאיזה פורמט על כמה ביטרייט

וכמה המקודד מוכשר בקידוד

Ncoder

New member
מה זה קשור? ...

ואם אני אקח DVD ואקודד אותו מחדש ל-50,000 KBit\s ב-10 מעברים אז לא תיהיה ירידה באיכות?

MickName

New member
תלוי כמה אתה מוכשר

אתה יכול לעשות אותו הרבה יותר טוב מהמקורי אם זה כבר עובר את הביטרייט המקורי

Ncoder

New member
אם תסביר לי איך הגעת לזה ...

אני אסביר לך איפה הטעות .

Ncoder

New member
איך הגעת לעובדה ש...

אפשר לקודד מחדש סרט באיכות טובה יותר מהמקור?

Ncoder

New member
טוב אל תסביר אבל ...

תמשיך להטעות אנשים ואני איאלץ למחוק לך את ההודעות .

Reborn1

New member
../images/Emo6.gif

למייקי אם תרצה אני אפנה אותך לראש המגמה שלי , הוא למעשה פרופ' בתחום המולטימדיה והתקשורת הוא העביר לי קורס על עיבוד תמונה בסיסי ומה מתרחש בזמן ההמרה למעשה בשיעור פיתחנו אלגורטים בסיסי לעבוד תמונה(חדות,בהירות וכיו"ב) השאלה הראשונה ששאלתי בתור חובב תכני הפורום אלא מה
האם ניתן לשפר איכות תמונה סטילס או וידיאו בהמרה התשובה היתה במילה אחת : לא !!! וזה פשוט , המקור הוא המאה אחוז ממנו ניתן לרדת בלבד במקרה האיכותי ביותר אתה יכל לשמור את אותה רמת מקור חדות ,בהירות, תהליכי עיבוד תמונה מתקדמים שונים קיימים בכדי שיהיה נעים יותר לעין softness sharpness ויתר העיבודים לא משפרים את כמות המידע ייתכן מאוד שרבים יגידו שהיא נראית טוב יותר וזה אכן החשוב ביותר אם תרצה חומר מדעי אחפש לך ברשת אבל אישית לי הספיק קורס סיוטי אחד לשיקולך

MickName

New member
שטויות

אם הוא פרופ' בתחום המולטימדיה והתקשורת זה לא מעניין אותי...תן לי את האימייל/איי סי קיו או ווטאבר שלו ואני ישפיל אותו נובים לא יגידו לי מה נכון ומה לא נכון הייתי יכול להדגים את זה לכם על ווב אבל זה יותר מידי עבודה (מינימום 30 שעות עבודה!לסרט) עובדה שעם כל המכשירים של "תחום המולטימדיה" שלהם אני מסתכל על הDVD שאנשים מקצועיים עושים העיניים שלי כמעט נשרפות מרוב שהאיכות מגעילה

Reborn1

New member
../images/Emo3.gif

חבל שאתה לא מבין את הבסיס לעיבוד תמונה אתה נראה לי בחור שנמצא בקומה ה-17 של עיבוד תמונה אבל לא זוכר את היסודות שקיימים בקומה הראשונה לראש המגמה שלי לא נראה לי שיש לו אי סי קיו
שמפיץ לכולם לפחות אני חושב שאתה באמת מאמין במה שאתה אומר ואני בטוח שיש לך יכולות ליצור תוצאות איכותיות במיוחד שאפילו אני אגיד לך שזה נראה פצצה עדין זה לא ישנה את העובדה הבסיסית אי אפשר לשפר את איכות התמונה
עיבודי תמונה מתקדמים משפרים את התצוגה הייתי מסביר לך את הלוגיקה אבל אני עייף היום בהזדמנות אחרת

MickName

New member
ת'אמת

אני בנאדם שנוטה לשכוח דברים בסיסים....אבל הפעם אתה לא צודק ברור שאפשר לשפר את איכות התמונה....איכות התמונה לא נקבעת אך ורק ע"י ביטרייט....מבחינה ויזואלית אפשר ליצור קידוד שמשפיל את המקור(DVD) אבל מבחינה מדעית זה לא מסתדר...אז תן לי להסביר לך שהלוגיקה לפעמים לא משנה בגרוש בגלל שהמקודד שקידד את הקידוד הזה הוא ממש תותח אם לא הבנת נכון..אני לא מנסה להגיד שאפשר להחזיר ביטים אבודים אני רק אומר שאפשר שהקידוד יהיה הרבה יותר טוב מהמקור בצורה ויזואלית ביטרייט אבוד אתה בחיים לא תצליח להחזיר אבל מצד שני ביטרייט זה לא מה שקובע...מה שקובע זה היכולת של המקודד מקווה שהבנת... בכל מקרה...תביא לי את האימייל שלו או ווטאבר...חחח...בא לי להשפיל אותו :)

Reborn1

New member
עזוב

הוא בקושי מדבר עם הסטודנטים שלו ,וזה לא העניין אני פחות מבין בוידיאו יותר בסטילס ועיבודי תמונה (עסקתי בצילום לפני כמה שנים) ולכן אני מבין טוב בתחום זה ופחות במולטימדיה בכל זאת ידעת שבזמן שאתה מקודד lossless בעזרת png ב 48 bit שזהו טופ היכולת של התצורה זאז למעשה אתה "מבזבז" חצי מקום אחסון האדם לא יכל לראות יותר מ 24 מליון צבעים ויש לך במחשב לדוגמה בהגדרות מסך 32 ביט אתה לא יודע לראות את זה בעיבוד תמונה ובעיקר בפורמט png אני מבין טוב כי זוהי ההתמחות שלי זה כמו שתיקח תמונה ב24 ביט תשמור אותה ב 48 ביט עדין לא שיפרת את התמונה האם אתה מבין את זה ? אי אפשר להוסיף מידע יותר ממה שהיה לפני זה אני בטוח שאתה מכין תוצאות טובות בתחום המרות סרטים בדרך איכותית שיכולה ליצור תוצאה מרשימה ונוחה לעין לעומת המקור אתה קצת מזכיר לי בחור נחמד שהיה בפורום בשם ספי שהיינו מתווכחים להנאתנו , אבל ספי לא היה אומר שהוא יכל לשפר תמונה
לילה טוב אני פורש לראות קצת ספורט

Ncoder

New member
Reburn פתרתי את הבעייה ...

התקנתי DirectX מחדש וזה לקח 2 שניות
.

Reborn1

New member
אחלה אני יותר רגוע עכשיו ../images/Emo13.gif

איכשהו נאמר לי שזה באג של מיקרוספוט direct x בגרסה המסויימת אבל אתה חייב לעשות גיבוי למחשב, למה לקחת צ'אנסים זה לא בריא ללב שלך ליצור גיבוי לוקח כ 10 דקות בלבד אם יש לך מערכת 98 זה ייקח אפילו פחות תוכנת ghost תומכת גם ב fat32 וגם ב ntfd פשוט חבל.. שמח שהסתדר

למעלה