איכות עוברים

אכן ICSI

אכן ICSI אבל למה זה חשוב? אמרו לי שאולי כדאי לנסות פרוטוקול אחר עם סילורל. שמעת על זה? אני חושבת שבדקו אינסולין גם בהקרש של סכרת. נשמע לך הגיוני? איך אני מבררת בנושא המדיום? זו פעם ראושנה שאני שומעת על זה. נתנו לי צילום של כל הטיפולים אבל לא ראיתי משהו שמדבר על זה. המון תוודת על עזרתך. זו פעם ראשונה מאז שהתחיל אצלנו הבלגן שאני מקבלת איזושהי תשובה שהיא לא "תעברו לתרומת זרע". דווקא בנושא של אין בעיה ידועה- הרופא שלי אמר לי שדווקא אז יודעים יותר איך לפתור את הבעיה כי אז מנסים שיטות שונות לטיפול באשה, בהקשר של השריית ביוץ אחרת. איפה את מטופלת?

דנה121

New member
במדיקל סנטר עובדים עם ברטוב

תנסי את פרופסור עמי עמית. הוא מלאך. פשוט כך. הוא עובד באיכילוב ובמדיקל סנטר. במדיקל כל הרופאים עובדים עם ברטוב.

ל א ו

New member
לפני בר טוב המהולל

ניסיתם את דר' מדג'ר? אנחנו אחרי כישלון של 2 הפריות החלטנו שעכשיו תוקפים מהצד של הבעיה (שהיא הזרע). כמו כן, שינויים בתזונה, הליכות ברגל, ליקופן, אבץ וסילניום בתוספת של ויטמין E, רפלקסולוגיה לבעל ואני חייבת להגיד לך שיש שיפור משמעותי גם באחוז ההפריות וגם באיכות העוברים ובכמות שהתקבלה. ואם אתם כן רוצים להגיע לבר-טוב ולא דרך דר' ברקוביץ, תתקשרו למעבדה בבר-אילן וכבר ידברו איתכם. שיהיה לכם הרבה בהצלחה!

ססוני

New member
לשאלותייך:

בנושא ה-ICSI, ישנה טענה שמשתמשים בזרע בצורה אקראית להבדיל מהפריה "רגילה" בה הטבע עושה את שלו (בצלוחית). יחד עם זאת, מדובר במלכוד, כיוון שאם הזרע בעייתי הוא עלול שלא להפרות ללא עזרה (לנו למשל אין הפריות ללא ICSI והזרע יחסית בסדר), האם ניסיתם להפרות חלק מהביציות ללא ICSI? האינסולין אכן נבדק בהקשר של סוכרת, אבל אני מתכוונת לבדיקה ספציפית בה לא נמדדים הערכים בנפרד אלא בודקים את היחס בין האינסולין לגלוקוז ישירות. לגבי הסילורל, לא יודעת, אולי למשהי אחרת יש נסיון. לגבי סוג המדיום: זוהי שאלה שרק הרופא שלך יכול לענות לך עליה. הוא חייב לדעת באיזה מדיום משתמשים, ייתכן ואותם עוברים היו מתפתחים לגמרי אחרת בסביבה אחרת. את אומרת שנאמר לך לפנות לתרומת זרע- על ידי מי? רופאים אליהם פניתם?? אמנם קטונטי מלהבין , אבל לדעתי יש בהחלט מקום לשינוי אופי הטפול שלכם. ונושא אחרון חביב: האם פניתם לד"ר מג'ר לייעוץ לגבי הזרע? שמו הוזכר כאן היום, תערכי חיפוש.

הייינו אצלו

היינו אצל מג'ר. הוא לא מצא משהו שיעזור לנו. תרומת זרע הומלצה לנו על ידי רופאים. לגבי ICSI, אין אצלנו ברירה בגלל איכות (או אי איכות) הזרע. תודה על העזרה. ׂ

לבנין

New member
הורמון אסטרדיול

הורמון זה נמדד בגוף והרמות שלו מרמזות על הביוץ. ככל שהזקיקים גדלים הם מפרישים יותר הורמון. לגבי רמות אני לא בטוחה. כשהרמות מגיעות לפיק מסויים ניתן לאבחן ביוץ קרוב. בתוספת אולטרא סאונד יש כבר אבחנה מדוייקת. לגבי רמות אולי מישהי אחרת יותר בקיאה ממני. יש הבדלי יחידות בין מעבדות של קופות חולים שונות אז יש להתייחס גם ליחידות המדידה.

אנה מ

New member
לא עבר - אז מעתיקה את הטקסט

כל הזכויות שמורות ל"סוכריה על מקל": E2 מופרש מתחילת המחזור באופן קורלטיבי לצמיחת הזקיקים. ככל שהזקיקים גדלים מופרש יותר E2, כשבסופו של דבר, זקיק בשל הוא שווה ערך לכ-200 יח' E2. תגידי - אז למה גם US וגם E2? כי ה-US בודק מה גודל הזקיקים הגדולים וכמה את קרובה לביוץ, והבדיקה של ה-E2 מוודאת שאת לא מתקרבת להיפרסטימולציה, ומאפשרת לשנות את המינון של הזריקות אם הוא עולה מהר מדי. LH הוא ההורמון שמופרש כשיש מספיק E2 בגוף ומגיעים לנקודה שבה צריך להתחיל הביוץ. כמות ה-E2 משדרת למוח שזהו, אפשר להתחיל בהצגה, ואז מופרש LH. הא הסימן שמתחיל ביוץ. כשה-LH מופרש ה-E2 מתחיל לרדת. פרוגסטרון הוא הורמון שנמוך (עד 1-2 יח') בשלב הפוליקיולרי (הזקיקי), ומתחיל לעלות כשמתחיל הביוץ. פרוגסטרון מעל 5 אומר שהביוץ כבר התרחש. פרוגסטרון מעל 15 ביום ה-21 למחזור אומר שהביוץ שהתרחש היה ביוץ טוב ומספק, ושהגופיף הצהוב (בעצם - ה"קליפה" של הביצית כשהיתה זקיק) עובד כמו שצריך ומפריש פרוגסטרון שיאפשר לביצית המופרית להשתרש ולהתפתח. כלומר: E2 עולה לפני הביוץ, LH מתחיל את הביוץ, ופרוגסטרון עולה אחריו.

בגלל ש...

בגלל שהוא תומך אחר כך בעוברוצ'יק, ואין אין ממנו מספיק באופן טבעי נותנים תמיכה. (למשל פרוגינובה)

I N K A

New member
E2=אסטרדיול

מראה על גודל הזקיקים ואיכותם, עולה עד לביוץ ואחר כך מתחיל בירידה. ערכים של זקיקים טובים לפני ביוץ הם 150-200 ביחידות ישנות, ו-600-800 ביחידות חדשות. שימי לב באילו יחידות עובד הבית חולים שאת מטופלת בו. ביום של ההחזרה לא בדקו לי אף פעם, אבל אולי הרופא שלך נוהג לבדוק שהוא יורד ואכן הגוף סיים תהליך דמוי ביוץ כראוי ומוכן לקליטת עוברים. אל תאמרי נואש !!!!!!!! ראיתי זוגות עם ספירת זרע 0% שהצליחו בסוף!!! מייאוש לא נכנסים להריון מתוקה, ואת נשמעת לי לגמרי אבל לגמרי על דרך הפסימיות והשליליות. צאי מזה ומהר, אחרת חבל על כל טיפול שאת עושה. שיהיה בהצלחה בהמשך, ותתנחמי שיש לך בעל נפלא :)

דנה אא

New member
לי נאמר חד-משמעית על ידי האחיות

באיכילוב שרמות E2 של 150-200 ביחידות חדשות לזקיק הן בסדר.

דנה אא

New member
ואני מדברת על IVF

שהרי לא מחזירים את כל הביציות שהתפתחו לעוברים... ועובדה שהיו לי רמות נמוכות של E2 ונוצרו מספר עוברים טובים.

דנה אא

New member
האחות בתיה באיכילוב

בטח יש לה וותק וראתה שזה בסדר, הרי היא יודעת מהניסיון. ושאלתי כמה וכמה פעמים וכל פעם אותה תשובה.

קלקסנית

New member
אז אולי לא הבנתי

ביום הכוריגון E2 צריך להיות כ 1000 יח חדשות לכל זקיק בשל. אני לא יודעת מה מודדים באיכילוב,לפי איזה ערכים. כמה היה אצלך ה E2 אז?

דנה אא

New member
מצאת זמן להעלות לי חששות

מחר הבטא. היה לי אסטרדיול של 1700 ביחידות חדשות על 6 זקיקים בשלים. והאחיות באיכילוב אמרו חד-משמעית שזה בסדר.

למעלה