איכות עוברים

איכות עוברים

האם מישהי יודעת משהו בנושא של איכות עוברים? הבעיה שאובחנה אצלנו היא אי פריון הגבר ואנחנו לא מצליחים להתגבר על כך גם בטיפול IVF.

עוברים מאיכות גרועה

עוישם לנו מיקרומניפולציה ואיכות העוברים המתקבלים גרועה. דווקא יש מספר הפריות יפה, אלא שההפריות איטיות ולא מתפתחות. הרופאים (והתייעצנו עם הרבה...) אומרים כולם שזה צפוי עם כזו איכות זרע. הבעיה שהם לא נותנים פתרון.

עינת ב6

New member
הי חמודה... לא להתייאש...../images/Emo140.gif

מה זאת אומרת רמה גרועה??? האם זה רק חוסר התפתחות של התאים? וכמה הפריות עברתם? אני אומנם לא ממש מכירה את שיטת ברטוב אבל מעתי שהיא יכולה לסייע במקרים בהם הזרע לא תקין... יש לך מושג מה תוצאות ב. הזרע ומה המורפולוגיה שלו? סליחה סליחה על מבול השאלות , אני בטוחה שלא בא לך לענות עליהן אבל זה בכדי שיהיו פה מספיק נתונים שהבנות המומחיות לעניין יוכלו לענות! בינתיים לא להתייאש!
לכעוס קצת... לחשוש קצת... וגם להיות קצת עצובה אבל לא להתייאש!
מאחלת בהצלחה!

נגמרו לי הדמעות

המון תוודת על העידוד אבל באמת שנגמרו לי כבר כל הדמעות. התחתנתי עם בעל מקסים מתוך אהבה גדולה ומהרגע שהתחלנו לנסות, לפני שנתיים, רק בעיות. את כל הפרטים כתבתי בתשובה הקודמת שלי. אין לי מושג איך מחזיקים מעמד וממשיכים להתעקש ולעבור את כל זה לשווא. שוב ושוב.

blessed

New member
ברטוב

קשה לי ליעץ כי אני לא יודעת מה בדיוק הבעיה אצלכם אבל אני יודעת שבמקרים שהבעיה היא בזרע שיטת ברטוב יכולה לתת מענה. למה קיבלתם רושם רע? הם מאוד נחמדים שם ולמיטב הבנתי גם מקצועיים.

blessed

New member
ברקוביץ

אני מתפלאה שזה הרושם שלך מברקוביץ, הרבה בנות פה יעידו אחרת (ובכללן אני). אבל בכל מקרה נראה לי שחבל לפסול את כל השיטה של ברטוב רק בגלל ברקוביץ. יש עוד כמה רופאים שעובדים עם ברטוב, שווה לפנות אליהם. בכל מקרה מה שלא תעשו מאחלת לכם המון הצלחה והכי חשוב: לא להתיאש!!!

blessed

New member
אין הרבה

אבל במדיקל סנטר בהרצליה עובדים איתו ונדמה לי שלפני כמה ימים הזכירו פה רופא נוסף שעובד עם השיטה. הכי פשוט שתתקשרי למעבדה בבר אילן ותשאלי אותם איזה רופאים עובדים איתם ואיך אפשר לבוא לאבחון. אם אין לך את מספר הטלפון תגידי ואני אמצא לך.

שירלי34

New member
על ברקוביץ...

למתחילה להתייאש, ממש פרצתי בצחוק כשראיתי איך כינית את ברקוביץ כי הרושם שהוא עושה הוא בדיוק כזה, ושמחתי לראות שלא רק אני התרשמתי ככה. גם אני בפעם הראשונה אצלו, פרצתי בבכי אחרי הביקור כי הוא נראה לי זחוח, וגם כי כל הממתינות בחוץ היו בנות דתיות בהריון. לצערי, לאחר הביקור אצלו, עשינו עוד ניסיון בתל השומר שלא הצליח ואז חזרנו אליו. בפעם השניה הוא כבר נראה לי יותר סימפטי, ופחות מרוצה מעצמו. הבנות כאן בפורום יחסית מרוצות ממנו, אז אני מאד מקווה שאני לא אתאכזב. הבעיה שלך נשמעת לי מוכרת כי גם אני אחרי 2 הריונות כימיים והפלה אחת ואצלינו הבעיה היא בזרע. תנסי אולי ללכת אליו שוב או לרופא אחר שעובד עם ברטוב. בינתיים בהצלחה!!!

את מכירה

את יודעת אולי על רופא אחר שעובד עם ברטוב? ברקוביץ מתעקש, מטעמים כספיים כמובן, שהוא יהיה הרופא שלנו. אין שום סיכוי שבעולם שהמפלצת הזו תגע בי. האם את יודעת אם אפשר להשתמש בשיטה של ברטוב בהרצליה מדיקל סנטר עם רופא השוא לא ברקוביץ?

פּוֹנְג

New member
את יכולה לומר את דעתך

אבל לומר על מישהו שהיית אצלו פעם אחת, שהוא שרלטן זה כבר גובל בהוצאות לשון הרע. אז בלי קשר לדעתי, אני מציעה להיזהר ומבקשת לשמור על לשון נאותה. הודעות שיש בהן חשש ללשון הרע ימחקו מהפורום.

טוליקי

New member
את רצינית ?? זה הרופא הכי נפלא

שפגשתי. אבל אם את מרגישה ככה באמת עדיף לחפש רופא אחר קראתי איפשהו על רופא בשם יגודה (אריה יגודה ?) שגם הוא עובד עם ברטוב

בוליקי

New member
אל תתייאשי../images/Emo24.gif

בטאגליינס למעלה את יכולה להגיע למדריך המלא לאיכות עוברים שכתבה שווערצה. כדי שנוכל לתת לך תשובות יותר קונקרטיות, צריך יותר מידע: מה הבעייה? כמה זמן אתם מנסים? מה עברתם? מה כן הצליח לכם? ובעיקר, מה זאת אומרת "לא מצליחים להתגבר"? כרגע, העזרה הגדולה ביותר שאני יכולה לתת, זה לשלוח לך חיבוק חזק ומעודד

תודה

תודה אבל אני מתחילה להאמין שאני מתעקשת לשווא. אנחנו מנסים כבר כמעט שנתיים. בכל הטיפולים תמיד אותה תוצאה: הכל נפלא (הורמונים, התפתחות, ביציות, איכות ביציות) עד הרגע שמגיעים לזרע. ואז- הכל רע. לא חשוב אם יש לנו 11 או 16 ביציות, תמיד העוברים בקושי מתפתחים (מקסימום 4 תאים) ואז מגלים גם שהאיכות גרועה. האם שינוי שיטת השריית הביוץ יכול לעזור (כרגע גונאל אף וסטרוטייד)

ססוני

New member
בנושא איכות העוברים

גם אצלנו איכות העוברים גרועה במיוחד, וזאת לכאורה ללא בעיה ידועה. אצלכם לפחות יודעים שהבעיה נמצאת בזרע. סליחה אם לא ראיתי, אבל האם ההפריות נעשות באמצעות ICSI? עקרונית נתן לנסות ולשפר את איכות העוברים על ידי שינוי בפרוטוקול, אכן ישנם רופאים שמאמינים ששימוש במדכא כמו צטרוטייד מסייע ביצור ביציות איכותיות יותר. שנית, אפילו שהבעיה היא בזרע, האם בדקת את תנגודת אינסולין? לעתים סביבת אינסולין עודפת פוגמת גם היא באיכות הביציות. אלו אופציות "קלות למימוש". אופציה נוספת, שהיא בהחלט זכותך, הנה מעבר לבית חולים אחר ולמעבדה אחרת. מרכיב נוסף אליו נחשפנו לאחרונה הנו המדיום עליו גדלים העוברים שלכם. מסתבר שלכל עובר ישנו מדיום "מועדף" בו הוא עשוי להתפתח לתפארת. לרופא שלכם יש דף מעקב שישפוך אור על השלב בו החלה ההתדרדרות בעוברים. בדף גם רשום באיזה מדיום המעבדה השתמשה, חשוב שתהיו מודעים לכך. בהצלחה!

למעלה