איכות הסביבה

shmuelin

New member
איכות הסביבה

במצע הרישמי של שינוי נאמר "שינוי מתייצבת מאחורי מאבקים חברתיים למען איכות הסביבה, להגנת החי והצומח, למניעת צער בעעלי חיים, לשימורם של אתרים ארכיאולוגיים וליצירת ישראל יפה יותר. שינוי חוקקה את חוק " נציב הדורות הבאים" שבה להגן מפני קלקולים סביבתיים שאין מהם חזרה." איך זה מסתדר עם העובדה ששינוי תמכה בהקמת כביש חוצה ישראל, שפוגע בסביבה, במי השתיה שלנו(אקוויפר ההר יזדהם), גורם לזיהום אוויר, פוגע בחי ובצומח, פוגע באזרחים שחיים לצידו, לא יוצר "ישראל יפה יותר", ובעיקר - כן גורם ל"קלקולים סביבתיים שאין חזרה מהם", וכן פוגע בדורות הבאים, שכבר לא יזכו לראות נוף ללא כבישים. כולנו יודעים, שאם תקציב חוצה ישראל היה מושקע ברכבת, היו יכולים היום תושבי י"ם להגיע לת"א בחצי שעה, תושבי דימונה ואופקים, ואפילו תושבי כפר-סבא יוכלו להגיע לעבודה מהר, בלי לזהם את האוויר, ובעיקר להרוויח זמן אם הילדים(חינוך...) מישהו יכול לענות לי על זה?

איכות הסביבה

חוצה ישראל לא פוגע בסביבה יותר מכל כביש אחר שהיה נבנה במקומו. כמו כן, זיהום האוויר נגרם בשל הרכבים ולא בשל הכביש, שרק מרחיק את הרכבים מריכוזי האוכלוסין. אכן, יש בעיות מסוימות עם הכביש אך לא עם עצם קיומו, וצריך להיזהר לא לזרוק את התינוק יחד עם המים. שינוי בעד השקעה מאסיבית בתשתיות, ובעיקר ברכבות. ברגע שתהיה לה אפשרות להשפיע, הדבר ייתר סלילת כבישים כדוגמת חוצה ישראל. בינתיים, אי אפשר להתעלם מהצורך. אחרי הכל, כולנו רוצים לחיות כאן. ואם להיות הוגנים, הסביבה ניצבת בפני איומים קשים הרבה יותר, ולכן שינוי התמודדה ברשויות מקומיות רבות ברשימה אחת עם הירוקים, ובבחירות הקודמות אף היה לה הסכם עודפים עם הירוקים (שהתבזבז כי הם לא נכנסו לכנסת).

shmuelin

New member
בתגובה ללביא

מחקרים רבים מהעולם כולו וגם מהארץ, מראים כי הוספת כבישים רק מעלה את כמות כלי הרכב, וברור שככל שיש יותר כלי רכב יש יותר זיהום. אני אסביר - תחשוב על זוג שחי בכפר סבא, הבעל עובד בת"א והאישה בהרצליה. היות ויש פקקים , ולא משנה איך נוסעים, אם הם יסעו יחד באותו הרכב, יקח להם שעה וחצי להגיע לעבודה, שלא לדבר על התלול שלהם זה בזו, ועל כך שבד"כ אחד ההורים צריך לחזור הביתה יותר מוקדם להיות עם הילדים. בגלל התלות, והעומס, ומה שמקובל, והפקקים, בסופו של דבר הם ירכשו רכב שני. עכשיו - נניח וקיים קו רכבת בין כפר-סבא לת"א ולהרצליה... לגבי היות חוצה ישראל כביש אורך - שמת לב איפה מתרכזים הפקקים? צדקת! בכניסות לערים. עיקר התעבורה היא זו הנכנסת ויוצאת מגוש דן, ולא זו החולפת ע"פ גוש דן. את הכניסות לערים אי אפשר כ"כ להרחיב(אפשר על-חשבון הרס שכונות מגורים), אבל כן מריבים את דרכי הגישה. איפה ההגיון??? אם לתושב גדרה היה קו רכבת שיוביל אותו לחדרה, הוא לא היה משתמש ברכבו הפרטי. ועוד - גם חלק מתנועת המשאיות בכבישים היתה נמנעת. היו משתמשים יותר במשאיות קטנות חניוד סחורות בין הרכבת לפנים הערים, מונעים עומס מיותר בכבישים, ושוב, מקטינים את זיהום האוויר. לגבי העובדה שכל כביש מזהם, זה נכון, אבל הוספת כביש חדש, עם תשתית חדשה, ופיצול שטחי מחיה של בע"ח, במקום לחזק ולשפר תשתית כבישים קיימית של כביש 444, זה נקרא הגברת הזיהום. אל תשכח שכל גוש דן שותה את המים שמתחת לכביש חוצה ישראל, ואם תבדוק טוב, הכביש לא נבנה נכון, ומי נגר עילי מחלחלים ממנו לאקוויפר. ודרך אגב - זה שהסביבה עומדת בפני בעיות גדולות יותר, לא אומר שלא צריך לטפל בכל בעיה ובעיה. אותו אדם שחי לו בשלווה בכפר, ועכשיו כביש מהיר עובר 50 מ´ מפתח ביתו, שסובל מרעש ומזיהום, ומסתכן בכך שהילדים שלו ידרסו, בשבילו הכביש הזה יותר חשוב מכל תחנה פחמית שתוקם הי פעם באשקלון!!!

meirkl

New member
יש איכות סביבה ויש איכות חיים

וצריך לחתור אל שביל הזהב, מכסימום איכות סביבה עם מכסימום איכות חיים. אי אפשר בחסות המאבק לאיכות סביבה לסגור את כל המפעלים, להשבית את כל הרכבים, לחזור למערות ולהתפלל לטוב.

shmuelin

New member
נהפוך הוא!!!

צריך לעודד הקמת מפעלים ידידותיים לסביבה. אלו יהיה מפעלים שהעובדים בהם והחיים לידם לא יסבלו מנזקי בריאותיים כמו שדורה בכל מפעלי התעשייה בארץ. אלו יהיהו מבפעלים שלא מזהמים נחלים, לא מזהמים את הסביבה, ולא פוגעים בראותית בעובדיהם. יש לך מושג כמה כסף יחסך במניעת טיפולים רפואיים? רק השבוע פורסם שכ-1100(!) איש מתים בשנה מזיהום אוויר בגוש דן. יותר זול לא לטפל בזיהום מלטפל באנשים - כולנו נרוויח!!! אני בעד קידמה, אני בעד תעשיה, ואני בעד פיתוח. ההבדל הוא שאני בעד פיתוח נכון בגישה האירופאית, ולא פיתוח מכלה בשיטה האמריקאית. שינוי בעד כלכלה מערבית-אמריקאית שמעודדת ביזבוז, צרכנות יתר ופגיעה בסביבה, במקום לקדם כלכלה נכונה ובריאה. יותר נכון לפתח תחנות כוח סולריות בארץ מאשר לאשר עוד תחנה פחמית באשקלון. יותר נכון לחשוב על העתיד ולא לפתור בעות נקודתיות בפתרונות קצרי תווך.

shmuelin

New member
אכן כן

רק לראות את התנהלות שינוי בכנסת בנושאים סביבתיים. למען האמת, עד כמה שאני יודעת, הנושא הסביבתי כלל לא היה בראש מעיניה של שינוי עד הקדמת הבחירות, כשהיא נוכחה לגלות שזה נושא שמטריד אנשים רבים. פתאום, על הנייר , זה נהיה נושא חשוב. בואו ניהיה כנים - איזה מושג יש לטומי לפיד בכלל האיכות סביבה? האם הוא העלה איזו שהיא הצעת חוק בנושא? האם הוא תמך בהצעות חוק בנושא? האם הוא בעצם התנגד? אולי הוא לא טרח כלל להגיע להצבעה?????

meirkl

New member
מתנצל, לפעמים אני עובד ../images/Emo3.gif

עדיין לא הבנתי למה את חושבת שהם נגד כל מה שכתבת קודם. זה שהם לא נלחמו נגד כביש חוצה ישראל, כי יש דברים שאין ברירה, הצורך המיידי גובר על חלומות העתיד, אבל בגדול הנושא כן חשוב, וחושבים עליו, וחוק נמציב הדורות הבאים בא במיוחד לשם התייחסות לנזקים העתידיים העלולים להיות כתוצאה מפעילות בהווה. צריך לזכור כי למרות חשיבות הנושא, יש במדינתנו הקטנטונת כל כך הרבה נושאים דחופים יותר וחשובים אולי כמעט כמו איכות סביבה, וצריך להיזהר שאיכות סביבה תהיה אבל מדינה לא כל כך. יודע, לא להתנפל, למי שאיכות הסביבה בדמו זה נשמע לא לעניין, כך גם לאלה שהמלחמה בתאונות הדרכים, לאלה הנלחמים בעישון בכלל ובסמים בפרט, ויש עוד דוגמאות. אז אנא ממך, קבלי זאת בהבנה, ואם כולנו נזכור שהנושא חשוב, ולא ניתן לו לגווע מיד אחרי הבחירות, אפשר לתרום לקידומו לדרגת חשיבות גבוהה יותר. אני אעזור לך.

shmuelin

New member
אני פשוט חוששת שטומי לפיד יקדם ...

אני פשוט חוששת שטומי לפיד יקדם דברים אחרים כשיגיע לכנסת הוא ישקיע את כל המאמץ במאבק בחרדים, וישכח שיש עוד עניינם חשובים. ראה את תשובתי לרונן

גם אני חושש

בגלל זה חשוב שיהיו כמה שיותר נציגים של שינוי בכנסת, כדי שאפשר יהיה לטפל בכמה שיותר נושאים.

snea

New member
אבל זה ידוע

שהכביש עצמו יהרוס הרבה מאוד איזורי טבע בארץ, או שמורות...(אל תתפסו אותי במילה:)

ר ו נ ן3

New member
שמירת הנוף היא משימה חשובה ../images/Emo142.gif

כמה אמירות מלפיד בענין איכות הסביבה "שמירת הנוף היא משימה חשובה. הצרה מתחילה כאשר רעיון חיובי לובש אופי כפייתי. .. אני חסיד גדול של חלזונות ואינני יכול לתאר את חיי בלי גיריות. אבל קשה לי להשתחרר מהרושם מהרושם שחבורה של נודניקים בלתי נלאים הכריזה בשם האקולוגיה, מלחמת חרמה נגד האנושות" ("עוד אני מדבר", הוצר´ כתר, עמוד 108-9). "אני אלרגי לאנשים היסטרים הגורמים פאניקה בציבור לאחר שקראו באיזה מקום שקרינה מאנטנות או גז רדון במרתף או כלור במים או ממתיק בגלידה או קצף הגילוח באטמוספרה יכולים לגרום לסרטן. יש, כמובן, נזקים מעישון או מאסבסט שאין חולקים אליהם. העובדה שיש נזקים כאלה הצמיחה תעשייה של הפחדה הגובלת בטרור. פוליטיקאים ניזונים ממנה, אנשי מדע מתפרנסים ממנה ואזרחים תמימים משתגעים ממנה" ("עוד אני מדבר", הוצ´ כתר, עמוד 225).

shmuelin

New member
משימה חשובה אבל לא לדעתו של לפיד

האמירות המתנשאות המצוטטות פה, הן רק דוגמא לכן שלטומי לפיד אין מושג ירוק בלהיות ירוק. לא מדובר פה בחבורה של מזי חוטם מתלהמים, מדובר בעשרות ומאות אנשי מקצוע, רציניים, אחראיים, שפרסמו מחקרים מקיפים וחשובים בדבר השפעת הסביבה על האדם. אנשי הסביבה ברובם אינם פנאטים קיצוניים, כפי שטומי לפיד פנאט בנושא החרדים. אנחנו אנשים מאוד רציונאליים, מכל הקשת הפוליטית, חילוניים ודתיים, אנשי עבודה, שמשלמים מיסים, משרתים בצבא, ורוצים עתיד טוב לנו ולילדינו. אם טומי יפסיק לזלזל בבוחרים ויתחיל להתייחס ברצינות גם למי שאינו חרדי, אז גם הדעות הסביבתיות שלו אולי סוף סוך ישתנו !!! ודרך אגב - לרובינו אין כסף, אין קשר לבעלי ממון, ואין לנו אף חבר קבלן!

yakul

New member
אז למי תצביעי? למרצ תומכי מצנע המזה

אם תצביעי למרצ, אתה גם מצביעה למפלגה שתומכת למצנע. בתור תושב חיפה, מצנע הוא סמל הפגיעה באיכות הסביבה, הטבע ואיכות החיים. מצנע שנה מלון על חוף הים, מלון שהיה מיועד אך ורק לשנת 2000, שהייתה אמורה להיות עלייה רבה של מבקרים. היום המלון הזה נמכר בתור משרדים, והוא עדיין חצי ריק. והחוף, אחת ההנאות הגדולות הגדולות שלנו בחיים נפגע בגלל שיקול אינפנטילי של רווח מיידי לטווח הקצר.

מרצ התומכי מצנע האלה?

אם מרצ היו תומכי מצנע, היו מחליטים להפסיק את ההתמודדות לכנסת בשביל שמצנע ינצח. אנחנו לא שפוטים של אף מפלגה, ואנחנו המפלגה המובילה בחקיקה למען איכות הסביבה בישראל, אנחנו ו´עם אחד´ שתי המפלגות היחידות שהתנגדו נחרצות לכביש חוצה ישראל, ויוסי שריד עשה גדולות כשר לאיכות הסביבה בממשלת רבין. ומה דעתך על הציטוט של טומי?

../images/Emo41.gifמרצ בלי עבודה...

זה כמו חומוס בלי פיתה

שינוי בלי ש"ס...

זה כמו חומוס בלי פיתה. וההתחזקות של שתי המפלגות בזמן האחרון רק מוכיחה את זה.

../images/Emo41.gif ממש לא.

אין ספק שהבהלה מ17 המנדטים של ש"ס נתנה לשינוי פוש רציני כי הציבור יודע שבזמן שיוסי שריד יקשקש (ע"ע ציטוטו של רבין ז"ל) טומי לפיד יעשה. מה שבטוח שכל ההודעה שלך מסתמכת על הסקר האחרון שפורסם בהארץ. עד עכשיו כל הסקרים הראו היחלשות של ש"ס והתחזקות הדרגתית קבועה של שינוי (פונקציה לא יורדת). ההתחזקות של ש"ס נובעת מסיבות פנימיות ובעיקר מכתבו של אריה דרעי ומסיבות חיצוניות כמו נטישת הליכוד. אבל אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.

למעלה