מנין לך כל זאת?
האם למדת את כל התורה על מפרשיה?! כמה מסכתות בש"ס סיימת עם ה"ראשונים" ועם ה"אחרונים"? לאט לך להגיע למסקנות מעין אלה. נראה, שמצפה לגאולה למד משהו מעט יותר ממך (ואולי אף ממני). אני מציע לך להיכנס ל"ראש יהודי" בתל אביב ולהתחיל ללמוד. לא! אינך צריך לחזור בתשובה. יש שם מסגרות לאנשים כמוך בדיוק. לפחות כך תדע מעט יותר. חוץ מזה בוודאי לא יעלה על דעתך, שאני אתחיל להתעסק ברפואה או בהנדסה או בכל מקצוע אחר, שאני בור ועם הארץ בו. אם כן, מדוע אתה מסיק מסקנות, שהן ההיפך מדברים מפורשים? כברא השבתי לך אי פעם בעבר... בכל זאת אעורר את זכרונך מעט. יוסף שאל שאלה עניינית. מותר לשאול וגם בריא. הוא לא הסיק שום מסקנות אלא שאל בתמימות ועל כך הוא ראוי לתשובה מכובדת. התורה נתנה לאדם זכות בחירה. לפני האדם יש 2 דרכים: האחת מובילה לגן-עדן והשנייה לשאול. באיזו מהם יבחר? תלוי בו. הקב"ה ברא את העולם כך. אם יש לך טענות אליו, שלח אותן באימייל ובקש תשובה. הצע גם דרכים יעילות יותר. לגבי עצם העונשים המשנה במסכת "מכות" מציינת: "איזוהי בי"ד חובלנית?..." 4 תַּנָּאִים השיבו על כך: הראשון - בי"ד שהורגת פעם בשבע שנים; השני - בי"ד שהורגת פעם בשבעים שנה (!); השלישי - אילו היה בי"ד בימיי, לא הייתה הורגת מעולם (!!!); הרביעי - אם כך, היו מרבים שופכי דמים... אז הנה לך סתירה לכאורה על דברי התורה... ולא כן היא. התורה מצווה את הדיינים לדרוש ולחקור היטב. אומנם בי"ד שטעו פטורים מעונש גלות אבל ניתן להבין את האחריות המוסרית הכבדה, שרבצה על כתפיהם. לפיכך לא כל אחד ראוי היה להיות דיין. לדיינים ניתנו כללים ברורים ורק אם התקיימו כל התְּנָאִים, ניתן היה להוציא להורג. עם זאת ע"פ הקבלה מי שנתחייב מיתה בידי אדם, מצא את מותו לבסוף, גם אם לא נעשה בידי בית דין. גם כיום אתה יודע, ש/ישנם סכנות רבות. איננו יודעים, מדוע קיימות הסכנות האלו, אבל זה דרך הטבע. אז לא נותר לנו אלא להיזהר. בדרך אגב, אם לא ידעת, בתורה יש גם עונש מלקות וגם זה לא כל כך נעים... לא אחת הנענשים היו "מתקלקלים" כלשון הגמרא (עושים את צרכיהם לעין כל...) ולפעמים אפילו מתים ואין לך עונש גדול מזה עד כדי כך, שזה כשלעצמו היה פוטר אותם משאר המלקות. בקיצור: קשה להיות יהודי! אה??? אבל גם שם הייתה צריכה חקירה ודרישה, כי למרות שהנענש נשאר בחיים, הוא היה נבזה לכל ימי חייו. חוץ מזה יש לנו אצלך היסטוריה. אתה משחזר את אותם דברים, שכתבת בכינויך הקודם. כיוון שהוותיקים כבר מכירים אותך, מדוע לך לחזור על אותם דברים חסרי טעם? מדוע לא תחדש משהו חדש? מקורי? טרי? dkey! אופס! סליחה! מה פתאום dkey!... לא אלא konito! תהיה בריא ותמצא לנו חידושים מקוריים.