איך תדעו למי הצבעתם

אריק, מאחר והכל ספקולציות

אני מעדיפה שניזהר ולא נשפוט מעשים שאנחנו יודעים מעט עליהם. כ"כ - גם בעידנא ד'ריתחא - לשמור על התייחסות מכבדת לאיתן גינסבורג ולכל מושא אחר של הדיון.

omnicom1

New member
חנה צודקת, כדאי מאוד להיזהר, מדובר בחשד חמור

ולא כדאי לקפוץ למסקנות נחפזות. אם חו"ח ידבק רבב באיתן גינצבורג- מה ראש העיר יעשה? כיצד יתנהל? זה לא פחות חשוב.

ariklev5

New member
המעשה אינו ספקולציות ואני מאמין לתמי שמזדהה

כאן בשמה. אינני מכיר את הגולש השני,אך הבנתי ששמו ניסים והוא מוכר ואמין. שניים-לא טועים. העתקתי את השירשור הזה, ואני מתכוון למחות על כך. אשר להתייחסות לאיתן גיזבורג,אפעל לפי בקשתך מתוך כבוד אליך! בברכה אריק

omnicom1

New member
אם כך, לפני הכל- ראש העיר צריך להתנער ממנו

בקשר להתייחסות לאיתן גינצבורג- תודה, אני לא הצבעתי לו (אלא לפולישוק), אבל זו זכותו של כל אדם, שמפנים אליו כזה חשד. עדיין מוקנית לו חזקת החפות. כמובן אמינים עלי עדויותיהם של ניסים ותמי. ובעיני- המעשה חמור כמובן, ככל שהתרחש. אני מקווה רק שחופרי מודע לעניין ויידע להתנער ממנו וכמובן לא למנותו למיופה כוחו בניהול השיחות הקואליציוניות.

חבר'ה, נו די...

כל בסיס ההמרצות הוא הבאת מצביעים לקלפי על מנת שיצביעו עבורכם. ככה זה עובד במדינת ישראל במשך עשרות שנים. אני מסכימה שזה משאיר טעם לא טוב בפה, כשמביאים אוטובוס ואף יותר אם נותנים לנוסעים פתק, אבל זו השיטה. למרות שזו השיטה, יש כאן דמוקרטיה יציבה. אין טוב בלי רע, ואפשר ורצוי לבקר את הרע ולהציע חלופות - מכאן ועד העליהום הפרסונלי הזה שמתרחש פה, המרחק גדול.

אני הצבעתי למפלגת העבודה ואכן התאכזבתי

אם הייתי רוצה להצביע ל' הייתי מצביע ל'. חשבתי שהדברים השתנו... מסתבר שזה אותה הגברת בשינוי אדרת. אבל אתם יודעים, קרדיט מקבלים פעם אחת.

רענן39

New member
לשאלונת וכולם מרצ חייבת דחוף ללכת לאופוזיציה

ואני אומר את זה כמישהו שנמנה על התומכים והפעילים שעבדו . אמרתי את זה פעם אחר פעם וככל שהימים עוברים אני מתמצק בדעתי רונית וינטראוב עם חמישה מנדטים תהיה מלכה באופוזיציה היא תעשה נפלאות יש לה כושר רטורי מדהים, ויכולות מדהימות בתחומים הדרושים אם היא תלך לקואליציה בפעם הבאה היא ראש העיר . אם היא תלך לאופוזיציה היא תעבוד קשה ולא תוציא מעצמה רבע מהפוטנציאל הציבורי שלה . די נמאס לי מפשרות שתמיד יוצאות לטובת הדתיים. ואני לא חושב שחמישה מנדטים צריך לבזבז על גיבוי לראש העירייה שלא סופר את מרצ ואני מתכוון להתעקש על עמדתי זו . אני סומך על רונית שתתעשת ותלך לאופוזיציה עם ראש מורם זה לטובתה וישקף את תוצאות הבחירות.

רענן39

New member
סליחה הפוך אם היא תלך לאופוזיציה תוכל להיות

ראש עיר ובקואליציה היא תחוויר לגמרי

ariklev5

New member
מרץ לא פוחדת מישיבה באופוזיציה.

נשאלת רק השאלה האם ראש העיר יוכל לחיות עם זה? מרץ באופוזיציה=ציפצוף/ביטול/שיבוש תוצאות הבחירות באופן לא דמוקרטי. ביטול הדמוקרטיה,לא יכול להתרחש בעיר כמו רעננה אני מאמין שראש העיר לא יייתן ידו לכך כך ששוב אני לא חושב שצריך להריץ בשלב זה ספקולציות. וחוץ מיזה הבנתי שמי שמנהל שם מו"מ זה המוביל זקנות ולא הוא בברכה אריק

ארזS

New member
כאן אני דווקא לא כל כך מסכים איתך.

אם רונית וינטרוב תחליט להשאר באופוזיציה [וסביר שהיא לא תחליט כך] הרי שאין כאן כל צפצוף על הדמוקרטיה. זאת זכותה הלגיטימית. אבל אם ראש העיר לעומת זאת ישאיר אותה באופוזיציה ולא יקבל את רצון הבוחרים הרי שזה כבר משהו אחר [וגם הוא לא יעשה זאת לדעתי]. בקיצור ולעניין, חכו ותראו איך היא תהיה סגנית בשכר בקרוב מאוד ללא ניחושים והשערות...

ariklev5

New member
בוקר טוב. אני דווקא מאוד מסכים עם מה שאמרת.

מכיון שחופרי הוא ראש העיר,הוא אחראי בעצם למימוש תוצאות הבחירות בעירו כלומר- רצון הבוחרים בעיר הוא שמרץ תקבל ביטוי כמפלגה הגדולה. זה תפקידו הבלעדי בהקמת הקואליציה. ואני בהחלט מאמין שפניו למימוש החלטת הציבור ברעננה על פי ההליך הדמוקרטי ששמו -בחירות יום טוב אריק

רענן, אתה טועה ואולי מטעה בכך את מרצ

חשיבה ושיקול דעת האם להיכנס לקואליציה ולאיזו קואליציה להיכנס, ניזונה מראיית היעדים הרחוקים, האסטרטגיים - ולא מראיית מהמורות עכשוויות במו"מ. אם מרצ תלך לאופוטזיציה מובטחים לה מנדט עד שניים לכל היותר בבחירות 2013, אם בכלל - וודאי שאף אחד/ת מאנשיה לא י/תהיה אופציה לראשות העיר. באופוזיציה אפשר רק לדבר. הצלחות נמדדות בעשייה. אני מציעה בחום לנתח את המצב דרך מסננות אחרות.

ariklev5

New member
צודקת,יש למצוא את הנוסחה ולממש את רצון הבוחר

ורצון הבוחר,הוא שמרץ תשב בקואליציה ותשפיע. זוהי חובתו של חופרי לקיים את רצון הבוחר. יש לנהל מו"מ עד שיצא עשן לבן. *רענן,כמי שנמצא בקשר עם נציגי מרץ,עליך לכוון אותם לכך. יום טוב אריק

אני מקווה שחופרי יתעשת

השיטה ששמעתי עליה כאן (אם היא נכונה) היא שיטת ניהול משא ומתן של אנשים חסרי כל הבנה פוליטית. למה להקים צוות משא ומתן אם מרווח ההצעות הוא אפס??? יש לי רעיון לחופרי לצמצם עלויות בעירייה. קודם כל משנים את השם של הצוות ל "צוות משא ומשא" ואז, דוברת העיריה מוציאה הודעה לעיתונות מטעם ראש העיר בה הוא מודיע לכל ראשי הסיעות כי החליט לא לתת כלום לאף אחד, לכן, מי שמוכן להצטרף לקואליציה בלי כלום מוזמן לשלוח SMS עם הספרה 1 מי שרוצה להיות באופוזיציה ישלח SMS עם הספרה 2 עלות משלוח SMS היא 10 שקלים (כך העירייה מרוויחה קצת כסף) מי שרוצה לחסוך כסף שלא ישלח כלום. וכך חסכנו את הזמן של צוות משא ומתן, חסכנו את זמנן של הסיעות, וביטלנו את תוצאות הבחירות. במידה והמידע שנמסר כאן שצוות המשא ומתן הציעה למרצ להצטרף לקואליציה ולקבל כלום היא נכונה זו בדיחה עירונית שראויה לפרס נובל. ובאופן רציני יותרת נראה לי שחופרי מאוד כועס על הציבור שלא נתן לסיעת "ל" 8-10 מנדטים ולכן החליט להעניש את "הבוחרים חסרי האחריות" שלא שיתפו פעולה עם רצונותיו ולבטל את כל הבחירה של הציבור בשיטת הדיקטטור הנאור. אני אחליט,,,, אני אנווט,,,, אני אקבע,,,, ואתם תעמדו דום ותצדיעו לרצונותי. ובפעם הבאה, שאני רוצה 10 מנדטים אתם תצביעו בהתאם. סלאח שבתי כל כך חי ונושם ברעננה שזה פשוט מעליב את האינטליגנציה.

ATAF151

New member
תלמד מש"ס

ש"ס תמיד משתדלים להיכנס לקואליציה כדי להוציא את המקסימום עבור הציבור שלהם. מרץ צריכה להתנהג אותו הדבר. מקסימום מרץ יכולה לפרוש מהקואליציה כמה חודשים לפני הבחירות הבאות כאילו על רקע כניעה לדתיים באיזשהו עניין, וכך לנסות לעורר סביבם פרסום ומומנטום לבחירות.

אין כזה דבר בפוליטיקה

לא קיים דבר כזה להיכנס לקואליציה כסיעה הגדולה ביותר בתנאי "אפס", בפוליטיקה לא עושים טובות ולא ג'סטות כי אחרת אתה מתנהל באסיפת הקיבוץ . ולמה אף אחד מכם לא פונה לחופרי ומסביר לו שהוא צריך לפנים את רצון הבוחרים ברעננה שמעדיפים את ניהול העיר בידי מרצ ולא בידי ל / העבודה / דן ברוך או הדתיים?? אם אתה מבטל את רצון הבוחר למה הלכת לבחור בכלל בחברי מועצה? זו פוליטיקה ויש לה כללים במערכת הדמוקרטית - אחרת זו היתה דיקטטורה.

ATAF151

New member
מה הרצון של מרץ?

לא הבנתי איזה דרישות יש למרץ שראש העיר לא מוכן להן? הרי מרץ ישבו בקואליציה איתו ולא שמעתי שהיה ביניהם חילוקי דעות משמעותיים. ובכל מקרה אף אחד לא יבטל את רצון הבוחר, ברגע שיש קואליציה בעלת 10 חברים או יותר זה אומר שרצון הבוחר בוצע גם אם מרץ שמהווה 26% מחברי המועצה תשאר באופוזיציה.

רענן39

New member
אני ואנשים חכמים כמוני כבר נדאג שמרצ

תמלא תפקיד מכובד באופוזיציה כבר בעצם המשא ומתן מרצ מאבדת מכוחה ולא לשם כך הציבור תמך בה. אין דבר אני לא מתייאש הפורום הזה הוא לא הגוף שאותו אני צריך לשכנע וכבר יש לי בעלי ברית הגברת וינטראוב תגלה תא אופוזיציוני חזק מאוד אצלה בבית אם היא תמשיך לתת למפלגה שלה להתבזות אני פשוט רותח כי אני מגלה כמה האינסטינקטים שלי היו בריאים וראיתי את הנולד..

ATAF151

New member
במשא ומתן כולם מאבדים מכוחם

זוהי המהות של משא ומתן, אתה גם מקבל דברים וגם מוותר על דברים. וגם מבחינה פוליטית מרץ תצא מחוזקת אם כעת תצטרף לקואליציה בכל מחיר, ובשנה האחרונה תצא מהקואליציה כאילו על רקע של ויתור לדתיים.

רענן אני מאוד לא אוהבת את הנימה

האלימה, המאיימת והכוחנית בדבריך, בבחינת משהו על הציר של My way or no way, אני ואפסי עוד ובריונות לשמה. ליבי על רונית ויינטראוב שצריכה להתמודד עם כזה סגנון מבית. רונית ויינטראוב פוליטיקאית משופשפת וגם אם אתה לא מסכים עם סגנונה - עצם בחירתה הדמוקרטית לעמוד בראשות הרשימה משמעותו שעליך לקבל את הסגנון הזה או לנהל עימו מו"מ פנימי בדרכים מכובדות. מצער אותי לראות שהאלימות הפוליטית והבריונות האישית הגיעה גם למרצ. אם בארזים נפלה שלהבת. אני מקווה שאמרת את דבריך כאן ברגע של כעס, שתתנצל עליהם בפני רונית ובפני חברי מרצ שמאמינים בדמוקרטיה המתנהלת בדרכי שלום ומתוך כבוד לפרט באשר הוא, ובפני הבוחרים שבחרו מרצ כי זו פוליטיקה אחרת - וקוראים כאן שזו פוליטיקה כמו כל האחרות.

למעלה