איך קוראים ?

shelly98

New member
איך קוראים ?

שלום ........... מי יודע איך קוראים לנקבה של התיש ? תודה

f u f u

New member
באותו עניין.. ../images/Emo107.gif

הכלב נובח החתול מילל החמור גוער הסוס צוהל וכו וכו.. ומה עושה הגמל??

והחמור? החמור אינו גוער ../images/Emo6.gif

הוא נוער, למיטב ידיעתי... אה, כן, ולגור של הגמל והנאקה קוראים בכר.

f u f u

New member
הי! תודה! העברית שלי בזמן האחרון...

(שלא נדע)
ואני אפילו לא יכולה לומר שזו טעות הקלדה כי ג ונ רחוקות זו מזו. אוףףףףף

נעה גל

New member
את בטוחה?!../images/Emo12.gif (לגבי קול הגמל)

מכיוון שזו פעם ראשונה שאני שומעת שהגמל נואק חיפשתי במילון (רב מילים ברשת) את פירוש המילה נואק - והמילה לא מקושרת בשום אופן לגמל. כתוב רק שזו צורה דקדוקית נדירה של המילה נאנק (to moan, to groan)

אין לי פה אבן שושן אבל ניסיתי לבדוק

בפורום "תרבות עיברית", ואחרי שהם התחכמו קצת וזרקו כמה מונחים, מהם תלושים ומהם פחות, נזכרתי שזה באמת יכול להיות שזה "גמל חונב". עכשיו, קודם כל כדאי לבדוק אם זה נכון במילון מכובד כלשהו. הם היו מאוד משועשעים שם. שנית, מה אפשר לעשות עם המונח העיברי הזה? כי הוא קצת תלוש ולא "מרגיש". בעלי הציע את המונח "צונף". למרות שגם סוס עושה את זה לפעמים (כשהוא לא צוהל...). עיברית שפה קשה. שרון

לאה_מ

New member
חונב זו לא הפעם הראשונה שאני שומעת

אבל למען האמת גם בפעם הקודמת חשבתי שזו המצאה של פורום תרבות עברית.

נו, מה יהיה?

מישהו מתרבות עברית ינסה להשיג תשובה מוסמכת למחר. אויש, זה כבר נהיה מצחיק...

נעה גל

New member
../images/Emo124.gif הכבש חונב, אבל לא הגמל

חונב (מתוך רב מילים ברשת) - בלשון ימי הביניים (נאמר על כבש) פעה, געה. תשמעו! אנחנו מגדלים דורות שלמים במדינה שלא יודעים "איך עושה גמל?" (אגב, האופן בו מנוסחת השאלה הזו היא אחת הסיבות, לדעתי, לחוסר הבקיאות שמראים אנשים רבים בצלילים שמפיקות החיות).

f u f u

New member
את יכולה לפרט למה לדעתך השאלה הזו

"איך עושה גמל?" מהווה סיבה לחוסר בקיאות?

נעה גל

New member
זה לא רק "איך עושה גמל?" אלא גם

"איך עושה חתול?" ו"איך עושה כלב?" ו"איך עושה חמור?" השאלה בעברית צריכה להיות "איך חתול מילל?" "איך כלב נובח?" "איך פרה גועה?" ו"איך חמור נוער?" כך את גם מלמדת איזה צליל עושה כל חיה וגם איך קוראים לצליל הזה...

לאה_מ

New member
ואם לא יודעים, אז לפחות

"איזה צליל/קול משמיע...", משום ש"איך עושה" לא ממש ברור מה הוא אמור לעשות.

f u f u

New member
עכשיו הבנתי אותך.. ../images/Emo163.gif

אני רציתי לכתוב שפשוט לא משתמשים במילים הללו ולכן הן נכחדות.. עכשיו הבנתי גם למה אנחנו לא משתמשים בהן..

יש מוצא.

קיבלתי את המספר של האקדמיה ללשון עברית, אבל פיספסתי את שעות הקבלה: 02-6493507 הם עונים לשאלות הקהל בימים א'-ה' בין השעות 11:00 ל-14:00 אני לא בארץ, ומכיוון שזו עלולה להיות שיחה ארוכה, מישהו/י יכול ליצור אתם קשר מחר ובכך להביא לציון גואל? התיאור "חונב" אכן מיוחס כפי הנראה לטלה (שזה הגור של הכבש והכבשה), או לגדי (צאצאם של העז והתיש ) לפי תיקון שקיבלתי. צריך לסגור גם את הפינה הזו. וזאב, למי שבאמת רוצה לדעת - זורד. עד כה קיבלתי לגבי הגמל כל מיני תשובות: נואק, נוהק, נוער, אחד אמר שהוא פשוט "נותן קולו", ואפילו היה מי שאמר שהגמל מחרחר. נקווה שהגמל ישאר בחיים עד שנגיע לתשובה מוסמכת...

למעלה