איך קוראים ל"זה"?

• פותח הנושא kby
  • פורסם בתאריך

שרון123

New member
../images/Emo45.gifאני הכי אהבתי את התשובה הזאת

גם דומה לשם האמיתי, אבל הרבה יותר קליל, וגם נישמע כמו שם חיבה לאיבר, ולא כמו משהו שיש להתבייש בו. אימצתי

שי ז.

New member
מקריאת השירשור עד כה אני מגיע

למסקנה שהבעייה לא בשם אלא באיבר. קרן, את כותבת שלציצי לא היתה לך בעייה לקרוא ציצי אבל כשהיא הגיעה לפות ("זה" בשפתך, אפילו פה יש לך בעייה לקרוא לילד בשמו) נתקעת. למה לא לקרוא לזה פשוט פות? למה יד, רגל, עין ואפילו ציצי וטוסיק זה בסדר אבל פות לא? אל תעבירי לה את העכבות שלך (כשאני אומר שלך אני מתכוון לשלנו. זו בעייה משותפת לכולנו) ותקראי לילד בשמו.

kby

New member
אני מסכימה איתך לגמרי, ולכן השאלה..

בפן החינוכי- אני חושבת שנכון לקרוא לאברים בשמם, וחושבת שנכון להשתמש באותה מילה שאני והבעל משתמשים בה באופן טבעי. ככה ציצי הוא ציצי. היות והיא משתמשת בו הרבה זה בא יותר מוקדם ויותר טבעי... אשר ל"זה"- כתבתי "זה" כי |אייקון של קרן נשכבת על ספת הפסיכולוג| אצלי בבית קראו ל"זה" "פיפי" ואם אני צריכה להתייחס לזה אז זו המילה שקופצת לי לראש ואני מאוד לא אוהבת אותה. אני חושבת שהיא מעבירה לאשה קונטוציה "מלוכלכת" על איבר יפה בגופה... פות אף פעם לא קראתי לזה ולכן גם לא מתחברת... אם אין לי ברירה אלא להתייחס מפורשות, ולא עם תומר אלא עם בוגרים, אני אומרת "כוס" ושונאת את עצמי על השימוש במילה המכוערת הזאת... בקיצור- אקרא לילד בשמו, ברגע שאחליט מה שמו של הילד, וזה נכון לא רק מול תומר, אלא לגבי עצמי... שהרי זו כל הבעיה- נכון? אם הייתי שלמה עם שם מסוים לא הייתה לי בעיה... פות נשמע לי כל כך לא מתאים... ואני ממש ממש ממש לא רוצה להעביר לתומר שום עכבות... אחרת לא הייתי כל כך מוטרדת מזה...

עמית@

New member
בהתאם-ובהסכמה

אני חושבת שכדאי לך לקרוא לזה פות- למה שיוצא מזה - פיפי- ולמה שעוד יוצא משם : תינוק (היא הרי תשאל מאיפה האח יצא..) הכי פשוט- בלי לעורר עכבות (ובטח לא להגיד לה שזה פויה או לשדר לה שזה פויה)

שי ז.

New member
זה לא משנה למה אנחנו מחוברים

אלא מה המילה הנכונה. גם אם היית מחוברת לאחת המילים שצויינו פה (מנוש,מנוע וכו') אני בטוח שלא היית מאפשרת לתומר להשתמש בה. חשוב שהיא תלמד את השם הנכון והמקובל ולא שם מלאכותי. ברור שהשם משתנה עם הגיל (אף אישה בוגרת לא תבוא לרופא ותגיד "שורף לי בפיפי") אבל כרגע הם צריכים את השם שמקובל בקרב בני גילם. פיפי בהחלט לא מקובל גם עליי. זה איבר כמו כל איבר אחר ואין שום סיבה לקרוא לו בשם של הפרשה. זו הסיבה לדעתי שהמילה "פות" הכי מתאימה לילדים בגיל הזה.

Rשף

New member
אז למה "בולבול" זה בסדר ?

לי נראה מוזר להשתמש ב"פות" אבל אין לי בעיה עם "בולבול" (ולא בגלל שיש לי אחד). למה לא להשתמש ב"פין" ?, פשוט המילה "פות" לא נשמעת טוב ואין לה חלופה טובה.

שי ז.

New member
זה עניין של מוסכמות חברתיות

לי אין בעייה עם אף אחד מהכינויים אבל השאלה היא איך הסביבה תקבל ילדה בת שנתיים שמשתמשת במילה כוס או ילד בגיל כזה שמשתמש במילה זין. במסגרת החלופות הקיימות לי נראה שלגיל הזה הכי מתאים פות.

יהלי100

New member
צודקת, באמת נשמע רע גם פיפי וגם פות

בגלל זה אני קוראת לזה ווג'ינה עם מבוגרים, והקטנה קצת קטנה מידי (רק מתחילה לזחול...), אז עוד לא היתה את ההתמודדות הזאת... לילדים זה נראה לי שם ארוך מידי, לא?

kby

New member
את והבעל שלי... ואני אגיד לך מה

שאני אומרת לו- וגינה, למיטב ידיעתי, נקראת בעברית "נרתיק". זה החלק הפנימי ולא האיבר עצמו...

zimes

New member
נכון, וגם -

אנחנו מתיחסים לאיבר שכולל את פתח הנרתיק, אבל לא רק. (איך קוראים בכלל למאיפה שיוצא השתן?)

דבורי

New member
המקבילה האנגלית לפות

למיטב ידיעתי זה "וולבה" (VULVA). הוגינה היא הנרתיק.

odeia

New member
אצלנו קוראים לזה פות, וגם בגן

ככה הם למדו. אפשר לקרוא לזה ווגינה, נשמע לי פחות מוצלח.

פות ופין

היה קשה בהתחלה אבל התרגלתי. למה פות? כי אין שום מילה אחרת שהיא טובה יותר. לאחרונה הבן "הביא" מהגן את "בולבול".

ציפי ג

New member
אין לי מושג

מיום לידתם לערך, בני לא נתקלו באיבר מין נשי. אף פעם לא הזדקקתי לכנותו בשם. השם הפורמלי מאוד לא לטעמי, והשם העממי דוחה אותי. אבל, כאמור, זה אף לא נבחן במבחן המציאות.

דבורי

New member
אצלנו

יש בולבול ופות. לא עקבי, אבל עם "פין" לא היה לי נוח, כך שבולבול בא באופן טבעי, ולבנות לא היה לי שם אחר, אז ברירת המחדל היא לקרוא בשם הרשמי. איכשהו זה גם לא נשמע לי כ"כ מוזר כמו פין, או אולי פשוט כבר התרגלתי. כשאביחי היה בן שנתיים וחצי או משהו כזה הוא פעם סיפר לאחותי: "XXX היא חברה שלי (XXX היתה איתו במשפחתון). היא ילדה ויש לה פות". הייתם צריכים לראות איך אחותי החליפה צבעים. מזל שהוא בחר לספר לה ולא להורי, שם התרחש הגילוי הזה.

מיכלקו

New member
אצלינו פושפוש

ולפעמים פושפושון. ציטוט מפי הדר: "סבא בן. הוא לא בת. יש לא בולבולון, לא פושפושון"

למעלה