איך קוראים לחומר

baka1

New member
איך קוראים לחומר

הזה: C12H25OSO3H? (אם מצאתם את השם באינטרנט תוכלו להדביק את הלינק בהודעה?).
 

Rockamora

New member
מבחינת האורך זה נראה כמו

אלכוהול.
שניה נריץ חיפוש בגוגל. במחשבה שניה. יש פה משהו לא הגיוני. OSO? אם כבר אז O2S..........
 

DIKZ

New member
דודקן....

שלום . דומה שבנוסחה שהועתקה ישנו חמצן אחד מיותר. באם השערתי זו נכונה אזי המול'קולה היא DODECANE SULFONIC ACID = C12 H25 S O3 H. חומר זה , לאחר סתירה עם סודה קאוסטית ( NaOH ) , משמש כדטרגנט \ פעיל שטח. שנה טובה, dikz.
 

baka1

New member
אז איזה תהליך מתרחש בעת

הכנת Sodium dodecyl sulfate לפני הכנסת הבסיס(NaOH) זה C12H25OH+H2SO4===>C12H25SO3H או זה C12H25OH+H2SO4===> C12H25OSO3H (אם התהליך הראשון מתרחש כיצד נוסף עוד אטום חמצן בין הS לשרשרת הפחמנים?)
 

DIKZ

New member
שתי הראקציות

שלום. בספרות אכן מופיעה גם הראקציה השניה שרשמת, דהיינו ROH +H2SO4 > ROSO3H +H2O כאשר R במקרה זה הוא = C12H25 והגופריתנית = ח. מרוכזת. המוצר מכונה ALKYL SULFURIC ACID. ----------------------- הראקציה המקובלת בתעשית הדטרגנטים נעשית באמצעות ח. גופריתנית מרוכזת או \ ו ע"י SO2 \ SO3 ובמקרים אחדים ע"י אולאום שהינו SO3 + H2SO4 והתוצר ( כמו במקרה "שלנו" ) RSO3H מכונה ALKYL SULFONIC ACID. בראקציה זו , האי נקיונות הינם H2SO4 כשארית שלא הגיבה והיא אינה רצויה מסיבות אחדות.שנה טובה.
 

baka1

New member
האם תגובה זו היא תגובת חימצון חיזור

האם תגובה זו היא חימצון חיזור ROH +H2SO4 > ROSO3H +H2O? אם כן האם התוצר הוא אלדהיד? אם לא, מה בעצם התגובה? נ.ב. תודה על תשובתך הקודמת.
 

DIKZ

New member
( S ( +6 & +4

שלום. אלדהיד אין בראקציות אלה. ALDEHYDE הוא כידוע:- H R C=O . ============================ באשר לחיזור הגופרית (S ), מ +6 ל 4+ ערכי, הרי בראקציה "שלך" בה מתקבל , לפי הספרות, אלקיל סולפוריק אסיד, אין למעשה תהליך חיזור\חימצון משום שהגופרית נשארת בערכיותה. ------------------------------------ בראקציה השניה בה מתקבל אלקיל סולפוניק אסיד RSO3H , הגופרית הינה בערכיות +4 . במידה והסולפונציה מתבצעת ע"י SO2 אזי אין שינוי בערכיותה. במידה ואולאום ( SO3 + H2SO4ׂ ) מגיב, אזי הגופרית מתחזרת: מ +6 , ל +4 .בהצלחה.
 

baka1

New member
אז איזה סוג תהליך מתרחש

בעצם בתגובה עם הH2SO4?
 

DIKZ

New member
ראקציות כימיות

שלום. ישנם מספר סוגים של ראקציות כימיות שאינם דווקא תהליכי חימצון-חיזור. דוגמאות- פירוק כימי, סיפוח (חיבור ישיר) , התמרה, סתירה, סיבון, פילמור (פולימריזציה), ... , ובמקרה שלנו- סולפונציה , שבאחת הוורסיות שתוארו ,קיימת האפשרות של חימצון -חיזור. חתימה טובה, dikz.
 
למעלה