איך קוראים בעברית ל-flash fire

איך קוראים בעברית ל-flash fire

לא הצלחתי לגגל את זה. יש "נקודת הבזק" או "נקודת הבזקה" - איזו מהן נכונה? אבל לא תיאור של סוג הדליקה.
מי כאן משחק באש?

trilliane

Well-known member
מנהל
התלקחות מהירה? לפי ויקיפדיה

A flash fire is a sudden, intense fire caused by ignition of a mixture of air and a dispersed flammable substance such as a solid (including dust), flammable or combustible liquid (such as an aerosol or fine mist), or a flammable gas. It is characterized by high temperature, short duration, and a rapidly moving flame front.
http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_fire

udilir

New member
נראה לי שמה שאתה מתכוון הוא "הבזק אש" ראה דיון ...

כאן שבו מוזכר גם "נקודת הבזק" ומסמך רשמי של מדינת יראל עם אותו המונח (חפש flash).

נדמה לי שזה תרגום שגוי למשהו כמו התלקחות פתע, אבל

מכיוון שזה השתרש - צריך לאמץ בחום (פאן אינטנדד).

פרקשיקה

New member
מסכימה עם סוס. פשוט שריפה פתאומית, כמו...

flash flooding שזה פשוט שיטפון פתאומי. לקרוא לזה הבזק זה תרגום מכאני של כל מילה בנפרד, לדעתי.

מסכים עם הדיאגנוזה אבל לא עם התרופה

נכון שהתרגום שגוי, אבל מכיוון שהוא השתרש במסמכים - צריך ללכת איתו.
יש בעולם הטכני עשרות מונחים כאלה ואין מה לעשות.

udilir

New member
ע"פ ההגדרה שמובאת בויקי זו יותר מהתלקחות סתם

אלא משהו קרוב ל- ובמקרים מסוימים זהה לפיצוץ. גם גפרור יכול להתלקח באופן בפתאומיות אבל אין להתלקחותו את אותם מאפיינים (ראה את ה- Definition).

כך שלסוג מסוים של אש/התלקחות צריך שם מסוים בנפרד.

ייתכן שאני טועה, אבל לי ברור שה פלאש הוא שם תואר ובעברית

זה הפך לשם עצם. זה גם לא מתאר את האירוע כפי שהוא מתואר בהגדרה באנגלית. אז אם אני צריך "לשים כסף" על אופן היווצרות המונח בעברית, הייתי מהמר ללא היסוס על האפשרות שמי שטבע את המונח תרגם מילולית מאנגלית ולא טרח להתעמק בהגדרה.
כפי שאמרתי לעיל - אין לי בעיה עם זה וצריך לזרום עם המונח שכבר נקבע.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא בהכרח מסכימה עם התרופה; השאלה באיזה טקסט מדובר

ועד כמה באמת "השתרש במסמכים".
אם מדובר בטקסט מדעי או תרגום טכני שבו יש חשיבות לשימוש בז'רגון המקובל זה דבר אחד; לעומת זאת אם זה לא המצב, הייתי מתקנת ומתרגמת לפי ההקשר כדי שהקורא (שבלאו הכי לא בקיא בז'רגון) לפחות יקבל את המושג הנכון ("מושג" במובן תפיסה, לא במובן מונח מקצועי).

פרקשיקה

New member
אולי שריפת בזק (כמו שיטפון בזק) כדי לשלב...

את המונח שהשתרש, אם השתרש, ואת התאור המשמעותי?

יש הבדל מהותי בין flash fire - flash flood

השטפון הוא כזה שמגיע במהירות הבזק HABAZAK (כמו שיש אצלנו בערבה).
הדליקה נוצרת מהבזק/רשף של אש (HEVZEK) שהוא אכן התלקחות פתאומית של דלק, גז וכו' (שמגיעה במהירות HABAZAK)
זה כמו ההבדל בין פיל ופסנתר

פרקשיקה

New member
Sorry, I beg to differ

(ביטוי שלא במקרה חסר בעברית כי אנחנו דווקא אוהבים לא להסכים, ככלל
)
בהגדרה בוויקיפידיה לא מוזכר רשף אש כזה, למיטב קריאתי (כאן ).
Flash fire, על פי ההגדרה הנ"ל, היא שריפה מאוד מהירה. לא נאמר שם מה מצית אותה, אלא שהיא מתרחשת כאשר חומר מאוד דליק כגון אבק, רסס או גז מרחף באוויר, ומסיבה זו או אחרת מתלקח. ההתלקחות גורמת לשריפה שהחזית שלה מתקדמת במהירות רבה. אז נכון שהיא יותר מהירה מהשיטפון, אבל עדין מדובר, לעניות דעתי, ב bazak (ב-b רפה, כמובן
) ולא ב hevzek
'הבזק אש' בדרך כלל משמש לתאר את מה שנפלט מקנה של כלי נשק לאחר ירייה.

נכון שיהודי לא צריך להתחנן כדי שיחלוק על מישהו אחר.

וייתכן מאוד שאתה צודק. אני נוטה לקבל את ההסבר שלך השאלה היא אם במונח באנגלית מתייחסים למהירות ההתלקחות או לרשף שנוצר (כי למעשה זה פיצוץ).
אשן על זה (מקווה לא להישרף או להיסחף בלילה) ואחליט.
מכל מקום נהניתי מאוד מהדיון.

למעלה