איך צולחים את זה?

• פותח הנושא lol65
  • פורסם בתאריך

lol65

New member
איך צולחים את זה?

זהו, תקופת הראיונות מתקרבת בצעדי ענק ואני מתה מפחד! איך מתכוננים לזה? לקבל זימונים זה החלק הקל, איך עוברים את הראיון?
אז להיות חמודה וחייכנית ולספר על התכונה הכי רעה שלי אני עוד אצליח, אבל כל החלק המשפטי נורא מפחיד אותי. כשיש לי זמן לחשוב, להזכר וללמוד בדיוק לנושא שאני יודעת שאני נבחנת עליו, אז הכל יופי טופי, אבל איך מתמודדים עם שאלה משפטית שמתקילים אותי איתה? משהו שאני לא יודעת מראש שישאלו אותי עליו? אולי אפילו משהו שלא למדתי?
יש נושאים או הלכות שכדאי לי לחזור עליהם?
מישהו יכול לספר לי על חווית הראיון שלו?
טיפים ועצות יתקבלו בברכה רבה!
יש לי הרגשה שאני פשוט אהיה משותקת שם

נכון שזה נשמע מלחיץ אבל

תמיד יש אבל ;)
אין באמתחתי הרבה עצות, אבל כנראה שבמשרדים ישאלו אותך הלכות מרכזיות של התחום בו עוסק המשרד. במקומך, הייתי עושה קצת שיעורי בית וחוקרת על המשרד [וזה הרי גם הגיוני, במידה ותרצי להתמחות שם - או כיוון שהגשת מלכתחילה בקשה לשם]. במידה וישאלו אותך משהו שלא למדת, תודי בחיוך שלא למדת על זה ותבקשי בנימוס אם הוא יוכל/היא תוכל לומר לך מה נקבע שם, ותנסי לחוות את "דעתך המקצועית" באותו עניין. נראה לי שיותר משהם מחפשים אנשים ש"ישפכו את הידע שלהם", הם מחפשים אנשים רציניים, בקיאים, וכאלה שיודעים על מה הם מדברים, וגם אם אם את לא מכירה את סוגיה א', תנסי לעשות אנלוגיות מסוגיה ב' לסוגיה א' ולומר את "דעתך המלומדת בעניין". זה נראה לי במקרה קיצון כדאי שתעשי. מלבד זה, שווה פשוט לעבור על הלכות מרכזיות [לא יודעת, סילבוסים של מוסדות אחרים, תשווי - אני מניחה שזה לרוב יהיה אותו דבר, למעט שינויים פה ושם] ותדעי אותם.

המון בהצלחה

shiray

New member
כמה עצות

קודם כל- אין לי מושג איפה את לומדת ומה ממוצע הציונים הנוכחי שלך, אבל זה גורם שמשפיע לא מעט על אופי הראיון ועל השאלות המשפטיות שנשאלים. לפחות מהנסיון שלי, ביריד ההשמה של העברית, שמתי לב שבתור מישהי עם ממוצע גבוה, בקושי נשאלתי שאלות משפטיות (למעט משרד אחד, ששאל את כולם הרבה שאלות משפטיות, הירת לרוב הסתפקו בסוגיה משפטית אחת שהעליתי/ שאלות על עבודה שהגשתי). לעומת זאת, חברים שלי עם ממוצע פחות טוב נשאלו יותר שאלות משפטיות, גם על-ידי אותם מראיינים בדיוק.
שנית, לגבי הטיפים עצמם:
1. כאמור, נשאלתי כמה פעמים על עבודה שכתבתי. אני התראיינתי בתחילת שנה ב', ככה שלא ממש היה לי מגוון לבחור מתוכו, אבל כרגע יש לך את הפריבילגיה הזו, אז מומלץ לבחור עבודה שאת שלמה איתה כמה שיותר. לא הייתי ממליצה לבחור בעבודה שעוסקת יותר מדי בתחום העיסוק העיקרי של המשרד, פשוט בגלל שבשאלות על העבודה היתרון הגדול ביותר הוא שאת זו שיודעת את החומר הכי טוב, ויכול להיות שאם יש לך טעויות או אי-דיוקים בעבודה, בתחום שהמשרד מתמחה בו, את סתם נכנסת לצרות. מצד שני, אם את שלמה איתה 100% ובטוחה שזו עבודה מדהימה, זה גם יכול כמובן להוות יתרון משום שאז רואים שאת מבינה בתחום. בכל מקרה, כמובן לעבור על העבודה ברפרוף לפני הראיונות, ע"מ לרענן את הזכרון, ולחשוב על אופן הצגה תמציתי של העבודה.
2. סוגייה משפטית - שוב, בהרבה ראיונות לא שאלו אותי שאלה משפטית קונקרטית, אלא ביקשו ממני להעלות סוגיה שמעניינת אותי. לכן, כדאי לחשוב מראש על סוגיות שבאמת מעניינות אותך ושאת מרגישה שלמדת אותן כהלכה במהלך התואר. מומלץ לא לבחור משהו נדוש מדי, אבל כן משהו שלמדת לעומק ולא באופן שטחי בלבד. חוץ מזה, אם לקחת חלק בסדנאות עיוניות או כתבי עת, תמיד נחמד להעלות משם סוגיות (אני נשאלתי אז לא מעט על המאמר האחרון שביקרתי לכתב עת שהייתי בו).
3. שאלות קונקרטיות - שוב, אולי הראיונות שלי לא היו הכי מייצגים, אבל ממה שזכור לי, מעולם לא נשאלתי על פסק דין קונקרטי, אלא אם העליתי אותו בעצמי בהקשר מסוים (מסקנה- אל תזרקי בראיון שם של פס"ד לאוויר, אם את לא מוכנה לספר עליו). לרוב נשאלתי שאלות מדיניות או שאלות של ידע בתחום מסוים, אבל לא ברמה מעמיקה מדי, ולרוב באמת על הסוגיות הכי בולטות באותו הקורס. פה אני מניחה שהעובדה שאתם מתראיינים באמצע שנה ג' מלחיצה, משום שיש יותר קורסים לבחור מביניהם. אותי באותו ראיון שאלו בעיקר על קורסים שלקחתי באותו סמסטר, אבל זה כמובן לא מחייב. ככה שהייתי ממליצה לעבור ממש ברפרוף על הסוגיות המרכזיות בקורסים הגדולים שלמדת, שקשורים לתחומי העיסוק של המשרד.

בהצלחה.

lol65

New member
מה למשל

יכולים לשאול במשרדים המסחריים הגדולים?

shiray

New member
לא התראיינתי לממש גדולים

ממה שזכור לי, חברים שהתראיינו לש' הורוביץ ולהרצוג, פוקס נאמן סיפרו שנתנו להם איזשהו קייס.
ואני התראיינתי בעיקר למשרדים מסחריים פחות גדולים, כי לא רציתי את המשרדים העצומים... בכל אופן, שם, כאמור, הרוב לא ממש שאלו שאלות משפטיות ספציפיות שבחנו ידע, אלא הסתפקו בשאלות כמו"מה את יודעת על תובענות ייצוגיות? מה היתרונות והחסרונות של הכלי לדעתך?" (במשרד שבולט מאוד בתחום...).
בראיון שכלל יותר שאלות משפטיות, שאלו אותי בין היתר מה העילות להרמת מסך (למדתי תאגידים באותו סמסטר); סיפרתי על קורס שאהבתי ואז התקילו אותי קצת בשאלות על פס"דים שהעליתי; קצת שאלות מדיניות על דיני עבודה (לקחתי 2 קורסים בתחום). היה ראיון אחר שפשוט שאל אותי קודם על המאמר האחרון שביקרתי לכתב עת, ואז נתנו לי קייס בנושא שהיה להם במשרד ממש לאחרונה (קייס יחסית פשוט, שעניתי עליו במשפט אחד קצר, בנושא שלחלוטין לא חזרתי עליו קודם אלא זכרתי מלמידת החומר במסגרת כתיבת החוו"ד).
בקיצור, יש באמת אינסוף אפשרויות של שאלות, ככה שאי אפשר להתכונן להכל, וגם לא באמת צריך. אמנם לפעמים מרגישים שאחרי המבחנים המח עושה ריסטרט, אבל אני גיליתי כמה אני כן זוכרת וכמה צורת החשיבה שלי הפכה להיות משפטית יותר, ואת זה הם בעיקר מחפשים. אין טעם לנסות ללמוד הכל, אלא שוב- להכין סוגיה משפטית אחת או שתיים שעניינו אותך בתואר (שוב, אם את מתראיינת למשרדים מסחריים עדיף שזה יהיה בקורס אזרחי-מסחרי כלשהו), לחזור קצת על עבודה שכתבת שאת אוהבת ודי זהו.
אני גם לא יודעת מה הנתונים שלך, אבל אני יודעת שבגלל שהגעתי ליריד ההשמה בנקודת פתיחה טובה, היה לי גם ברור שמשרדים שייהנו לשאול אותי מליון שאלות משפטיות קטנוניות (סעיפי חוק או התקלה בפס"דים איזוטריים לדוגמה), אלה פשוט משרדים שנראה לי שאני פחות ארצה בעצמי. אפילו יצא שבסוף באמת סגרתי עם משרד שבקושי שאל אותי שאלות משפטיות, אלא יותר רצו להכיר אותי במהלך הראיון ולבחון כימיה בסיסית, מאשר אלו שתקפו אותי בהמון שאלות משפטיות (למרות שלשניים מהם התקבלתי במקום, בראיון הראשון שנערך בפקולטה).

באתי לכתוב "דע את עצמך" כעצה

ואז תהייה מחודשת במשפט העתיק הזה, שהיה חקוק על מקדש האורוקול בדלפי של ימי יוון העתיקה, הביא אותי לפירוש הבא שלו:
"http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/763/627.html"

MMMOOSH

New member
אני הלכתי לראיון אחד במטרה לסגור וסגרתי

המשרד שבו אני מתעתד להתמחות לא מפרסם את עצמו יותר מידי, ולמרות זאת הצלחתי להפתיע את המראיין בכמות הפרטים שאני יודע.
הראיתי לו שיש לי ראש על הכתפיים ואני מבין עניין.
בנוסף היות ואני עובד במכירות כבר כמה שנים, היכולת שלי לקרוא את הצד שני והיכולת הורבלית שלי מאוד חזקה ולכן אני אמרתי למה אני טוב, מה אני אהבתי ולמה הציונים שלי במגמה מעורבת קיצונית.

בראיון השני כתבתי מכתב תגובה לאיזשהו קייס שהציגו לי.
וגם שם ירדתי לפרטים שאני מניח שהבליטו אותי מהמתמודדים האחרים. בכל מקרה עודד אותי שהוא בחן עוד 6 ובסוף הראיון שאל אותי אם אני עדיין פנוי לעבודה...
אף משרד לא זימן אותי לראיון דרך קודקס לאור הממוצע שלי מלבדם באותה תק'. והצלחתי לעבור את זה בשלום.

אבל בגדול משרד מסחרי, אני הכי אהבתי חברות וקניין, וידעתי את החומר בע"פ, חזרתי על מחברות בחינה וקוויתי לטוב.
בסופו של דבר הם מחפשים שני סוגי אנשים, את אלה שיישארו שנה ויעזבו ואת אלה שיהיה אפשר להשאיר אותם במשרד.
סה"כ מחפשים משקיענים עם ראש על הכתפיים ומוסר עבודה, את כל השאר בוחנים בזמן העבודה.

sacrament

New member
עשיתי הרבה ריאיונות

חלק עברתי מאוד בקלות וחלק נפלתי ממש חזק, פעם אחת אפילו קמתי וטרקתי את הדלת אחריי מרוב שעיצבנו אותי (לא תאמיני כמה נהניתי לעשות את זה לאותם מראיינים סתומים).

אני יכולה להגיד לך שהריאיונות שכן עברתי היו כאלה שהייתה לי כימיה טובה מההתחלה עם המראיין וכאלה שהבעתי בהם רצון לעבוד באותו משרד וחיבה רבה לתחום בו המשרד מתעסק (אגב, הייתי כנה לחלוטין). עוד עצות:

1. להתלבש בצורה מכובדת ומרשימה. לא חייבים חולצה לבנה ומכנסיים שחורים עם ז'קט אבל חובה להגיע בצורה מושקעת ולא מרושלת. זה מעיד על רצינות.
2. לעשות מחקר רציני על המשרד ותחומי העיסוק ואם ידוע מי המראיין לבדוק גם עליו באיזה תחום ספציפי הוא מתעסק ולהתכונן בהתאם. אם המראיין שואל אם יש לך שאלות על העבודה או המשרד - אפשר להתעניין באיזה סוגי לקוחות מטפלים וכיו"ב, בשום פנים ואופן לא לשאול אם עובדים שבתות ומה המשכורת. הם לא אוהבים שאלות כאלה.
3. לנסות לשדר חביבות ונעימות ופתיחות. לפעמים יש אנשים שהם סבבה, אבל בריאיונות הם נורא סגורים ולחוצים ומסתכלים בחשדנות לכל עבר. קחי בחשבון שהמראיין אמור לעבוד איתך שנה שלמה וגם אם יש לך אחלה ציונים, הוא יעדיף לעיתים עובד אחר עם ציונים טיפה פחות טובים, אבל שהרשים יותר בריאיון מבחינת יחסי אנוש. את לא עומדת מול כיתת יורים, אפשר ורצוי לחייך.
4. אם הבאת איתך עבודות/סמינרים ואת מראה אותם למראיין - שבשום פנים ואופן לא יהיה מצב שלא עברת על הכל קודם. באופן כללי - את צריכה להיות מסוגלת גם לשיר מתוך שינה את כל מה שכתוב בקורות חיים שלך.
5. מראיין אומר משהו לא נכון - אל תתקני אותו ואל תתווכחי איתו.
6. נסי להכין לעצמך תשובות לשאלות נפוצות (איפה את רואה את עצמך בעוד 10 שנים וכו'). הרבה מראיינים פותחים במשפט הטיפשי: "ספרי לי על עצמך". לא באמת איכפת להם ממך, הם פשוט רוצים לראות איך את מתנסחת והרבה פעמים אין להם מושג מה לשאול אז הם מחכים לאיזה משהו שתגידי כדי שיוכלו להמשיך משם. לכן זה הזמן להגיד מה שהכי חשוב לך. השיחה תתפתח משם.
7. נסי לשבת עם חבר/ה או קרוב משפחה שאת סומכת על דעתו/ה ובקשי מהם לראיין אותך כשקורות החיים שלך בידיהם. סוג של סימולציה. הם יתנו לך פידבק לגבי צורת הדיבור, תוכן התשובות וכיו"ב. ולדעתי זה גם יוריד ממך את הלחץ מהראיונות הראשונים. זה מאוד חשוב.

והכי חשוב - קחי את זה בקלות. כולנו עברנו את זה. הרוב המוחלט מוצאים התמחות, וכל עוד הנתונים היבשים הם בנקודת פתיחה טובה (מוסד לימוד, ציונים, צבא, פעילויות בפקולטה והתנדבויות שונות), אז סביר שתמצאי התמחות לא רעה.

lol65

New member
תודה רבה

מה עם הפן המשפטי? מעבר לעבודה שהבאת, את זוכרת איזה שאלות משפטיות נשאלת?

MMMOOSH

New member
זה מתחיל ב ספרי לי פס"ד מעניין בו נתקלת

וממשיך בשאלות כמו מהי הרמת מסך מדומה, מהו מיזוג משולש הופכי...

lol65

New member
אז נראה שאני בצרות...

הייתה לנו מרצה מאוד חביבה בדיני חברות, אבל פסיקה לא ממש עניינה אותה.
אולי תתרום לי איזשהו פס"ד לדבר עליו?

MMMOOSH

New member
זו הייתה אך ורק דוגמה... את ידידה שלי שאלו

באחד הגדולים על הרמת מסך מדומה והיא לא ידעה, ואפילו לא הגענו לזה בחומר הלימוד, אז הם שאלו אותה על מהו מיזוג, ענתה והתקבלה.

פס"ד שמעניין אותך בלי קשר לחברות, אבל אני זוכר את פנידר נגד קסטרו, גליקמן נ' ברקאי (עושק המיעוט מול זכויות בעלי השליטה)
בנוסף - על תורת האורגנים - הטלת אחריות על התאגיד.

בתור חפרן, ראיתי שהמשרד התעסק בהתנתקות, ואמרתי שגם מצאתי
פסק דין שבו המשרד זכה כביכול, אך טענתי שהתוצאה לדעתי הייתה צריכה להיות הפוכה, ולו מן הטעם שעובד שהסתמך על מקום עבודתו והא הופסקה בפתאומיות זכאי לפיצוי.
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000623513

הוא הסביר לי את הבסיס לחוק ההתנתקות, שגובר על טענה זאת, בקיצור צריך לדעת לדבר יותר מלדעת את החומר על בוריו, רוצים לשמוע אותך ולראות מי את, ולכן לפי דעתי גם אם מתקילים אותך את תמיד יכולה לצאת מזה...

lol65

New member
דווקא כל ענייני הרמת המסך למדנו

למרבה הפלא, מה שלא למדנו זה מיזוגים. נראה שאעבור על זה עצמאית.
תודה!

Atenolol

New member
אל תדאגי

זה שאת יודעת לכתוב נכון "פן" (ולא "פאן") מבדיל אותך בבירור מ- 95% מהמתחרים.

sacrament

New member
זה משתנה ממראיין למראיין

בריאיון שבו התעצבנתי ממש וקמתי והלכתי עשו לי כיתת יורים של חמישה אנשים, כל אחד שאל שאלה מאוד מאוד מאוד מאוד פינתית וספציפית ועשה פרצופים כשלא ידעתי או לא דייקתי (מה אומר פס"ד שולי כלשהו, מה אומר סעיף 14 לחוק החוזים האחידים). על הרבה שאלות לא ידעתי להשיב ובשלב מסויים התעצבנתי מהקטנוניות והשבתי בחוצפה. ההתנהלות הזו היא מאוד נדירה. בד"כ השאלות המשפטיות הן ברמה מאוד שטחית של הכרת מושגים בסיסיים והלכות מרכזיות. אם רואים שאת מבינה על מה את מדברת או שאולי למדת איזה קורס ממוקד שהמראיין מכיר (למשל משפט ימי) אולי ישאלו שאלות ממוקדות יותר. הרבה פעמים המראיין ייתן לך יד חופשית לבחור נושא או פסק דין לדבר עליו ואם הגעת עם עבודה כלשהי - הם יעיינו בה ויבקשו שתסבירי בה דברים. לכן חשוב להכין מראש 2-3 פסקי דין ולדעת אותם טוב ולקרוא באופן יסודי כל מסמך שהוגש להם. זה תלוי במשרד, אבל רצוי לשלוט ברמה בסיסית במחברות בחוזים/קניין/נזיקין/תאגידים(בהתאם למה שהמשרד מתעסק בו).

אגב, קחי בחשבון מעבר לעניינים המשפטיים, שאם מדובר במשרה שמצריכה רמה גבוהה של אנגלית - עלולים לבחון אותך גם על זה. או שחלק מהריאיון יתנהל בשפה האנגלית או שבסוף הריאיון ישלחו אותך לכתוב חיבור באנגלית על נושא כלשהו...

lol65

New member
לעניין ההלכות המרכזיות

לכל נושא בתוך הקורס עצמו יש הרי הלכות מרכזיות, והאוסף של אותן הלכות מרכזיות מרכיב את הסילבוס. אני לא באמת יכולה לחזור עכשיו על סילבוסים של קורסים.
איזה הלכות הכי כדאי להתמקד בהן בחוזים, תאגידים וקניין?
פשוט מרגישה קצת אבודה.

שאלה לגבי נקודת הפתיחה

(רק שנה א', אבל זה מעניין..)

אני יכולה להבין למה את מתכוונת ב'מוסד לימודים', אבל מה הכוונה ב'ציונים', איזה ממוצע נחשב טוב? (באונ' טובה, העברית/ת"א נגיד), כמה חשוב השירות הצבאי (ואם הוא לאומי?), באיזה פעילויות והתנדבויות מדובר? מלגות? ועוד נקודות אור שאפשר לשפוך בכיוון הזה...?

sacrament

New member
מה הכוונה

הכוונה שלי היא שבריאיון סטנדרטי עדיף לסטודנט שהשיחה תעסוק בדברים חיוביים בלבד, הן מבחינת הרושם שהוא משאיר והן מבחינת הלחץ שלו בזמן הריאיון שמושפע מהאיזור אליו הולכת השיחה. המצב האופטימלי הוא קורות חיים שמופיעים בהם כל הדברים הבסיסיים שמראיינים מחפשים וגיליון ציונים משעמם בלי פערים בין הקורסים.

מדוע? "בעיות" בקורות החיים ובגיליון הציונים מזמינות שאלות, וככה השיחה מוסטת לאיזורים שפחות מתחשק לך לדון בהם, וההסטה הזו מאוד מלחיצה את המרואיין ושמה אותו במצב של מגננה, מה שגורם למראיין להתעמק בזה עוד יותר. לצאת מהפינה הזו ולהמשיך הלאה מאוד קשה.

דוגמאות - ציון של 60-70 מזמין שאלה בנושא, בייחוד אם הוא חריג בנוף הציונים. היעדר צבא מזמין שאלה בנושא (למה לא התגייסת, על איזה סעיף יצאת, מה זאת אומרת סעיף רפואי-אתה חולה במשהו? מה לא בסדר איתך? יש לך בעיה לעבוד במשרד כל כך הרבה שעות ביום?), ממוצע מתחת ל-80 מזמין המון הערות (אולי אתה לא משקיע מספיק, אולי המקצוע הזה לא בשבילך, אולי אתה לא יודע להתמודד עם עומס), היעדר התנדבויות בהחלט מזמין שאלה אם לא ציינת שעבדת במהלך התואר בקורות החיים-כלומר, עקרונית היה לך "זמן" אבל אתה לא טיפוס חברתי וחברותי. אגב, גם היעדר ניסיון תעסוקתי הוא נושא שיכול להטריד את המראיין.

ברור שאנשים עם ה"בעיות" שציינתי מתקבלים כל הזמן למשרדים, וגם לגדולים ביותר. פשוט נקודת הפתיחה שלהם בריאיון מעט בעייתית כי הדברים האלה קופצים לעיניים של המראיין ולפעמים יכולים לקחת חלק ניכר מהריאיון.

alonpro

New member
היי לול65

הדבר החשוב ביותר הוא להיות עצמך.. אל תנסי לחשוב על להיות נחמדה יותר/עדינה יותר או לנסות להתנסח טוב יותר..
פשוט תהיי את.. חשוב להבין שהבוחנים מכירים כבר את כל סוגי האנשים ויודעים לקרוא את האשים שמולם
יש לך פה מאמר שיכול לעזור לך בהכנה ללימודים
http://www.tostudy.co.il/maamar.aspx?id=2103

המון בהצלחה
אלון צוות פורטל ToStudy

למעלה