איך צובעים שטח גדול?

שרון123

New member
איך צובעים שטח גדול?

גם לי יש שאלה
לבנים שלי(תאומים), יש יומולדת שנתיים ביום חמישי. אני רוצה להכין עוגת פו הדב אחת, ועוגת מיקי מאוס אחת. יש לי תבניות תבליט שבהן אני אכין את העוגות, ואני רוצה לצפות אותן בבצק סוכר צבוע בצבעי הגוף של מיקי ופו. הבעיה היא שעדיין נישאר חלק גדול למא מהפנים של מיקי, שהוא שחור - האזניים, והחלק העליון של הפנים. מה הדרך הכי טובה לצבוע את החלק הזה? חשבתי על שתי אופציות : 1. להכין בצק בצבע שחור, לרדד, ולהניח מעל הבצק בצבע גוף שמכסה את העוגה 2. לצבוע בשחור, בעזרת מכחול או טוש (אף פעם לא עשיתי משהו כזה, האם זה יצא ממש שחור? האם זה דורש כמויות גדולות מאד של צבע?) יש אופציות נוספות? מה האופציה העדיפה?

Nיכל

New member
בשביל שטח כזה שחור צריך כמעט

את כל השחור בשביל להגיע לצבע שחור של ממשואת לא רוצה שהילדים שלך יאכו מזה גם... עדיף לצבוע עם מכחול טבול בוודקה או ברנדי או אלקוהול אני בכלל הייתי הולכת עם תבניות כאלו על קרם ולא בצק סוכר- יותר קל לצבוע והעבודה תהיה יותר קלה ונוחה. אני בטוחה שאת לא מחפשת הנחות ביומולדת של הגוזלים שלך אבל... להנדס בצק סוכר בהתאם לתווי הפנים של התבנית כל אזור פנים בצבע שונה (אצל מיקי) עלול להיות בעייתי. אם בכל זאת RFM אז צביעה ולא חומר שבוע.

שרון123

New member
תודה רבה מיכל. רעיונות נוספים?

אני מעדיפה כן לצפות בבצק סוכר, אבל כשכתבת לצפות בקרם, חשבתי על הרעיון למלא את כל השטח בשוקולד מריר מומס. יש דרך לצבוע כך שטח גדול? עם הקונוסים לא כ"כ הסתדרתי
יש לי שאלה נוספת. מה הכי טוב לפזר מעל לשמן. חמאה כדי שהעוגה לא תדבק לתבנית - קמח, קקאו, או סוכר?

שרון123

New member
רגע../images/Emo62.gif

אולי בצק שוקולד לחלק העליון של האזניים? מי יודע איך מכינים?

בצק שוקולד זה הפתרון שלך, מתאים

בדיוק למטרה ולצבעים, תנסי לערוך חיפוש בפורום מתכונים זכור לי שיש שם, אם לא תסתדרי אנסה לחפש אצלי את המתכון.

brownie65

New member
פעם היה RFM שוקולד, לא מייצרים

אותו יותר? (נדמה לי שקראו לו RFM אותלו).

מירבלי

New member
../images/Emo41.gifבבקשה הינה מתכון לבצק שוקולד

שניתן לי לפני כמה זמן מאם החיטה בפורום מתכונים מתכון מעולה ומולץ נוסה על ידה בהצלחה מירבלי, בבקשה בצק שוקולד "פלסטי" לעיצוב. מתאים לכל סוגי השוקולד כשהיחסים משתנים בין סירופ סוכר לשוקולד. לפי סוג השוקולד. הכנתי משוקולד לבן כדי שאוכל לצבוע ולעצב פרחים ועלים. המתכון: 200 גר' שוקולד להמיס על אדים. ולהסיר מהחום. לצנן מעט תוך עירבוב. לשוקולד לבן להוסיף 1/2 1 או 2 כפות סירופ תירס לשוקולד מריר 60 מ"ל סירופ לשוקולד חלב 1/2 2 או 3 כפות סירופ. לבחוש לתוך התערובת. השוקולד מתגבש מיד לא לוותר ולהמשיך לבחוש או לעבור מייד ללישה ידנית. לאחסן בשקית ניילון להקפאה ולקרר שעתיים. הבצק מוכן לשימוש ונשמר חודשים במקרר, אם מתקשה מדי אפשר ללוש עם מעט סירופ נוסף. השתמשתי בשוקולד לבן פושטי של עלית והוא הפריש המון שומן (כנראה צמחי ולא חמאת קקאו). ונשאר גרגרי, לא ויתרתי המשכתי ללוש ושפכתי את עודפי השומן. הוספתי עוד 2 כפות סירופ והפלא נוצר. קיבלתי מסה לבנה במרקם של פימו. כעת הוא מאופסן במקרר ונראה איך יתנהג אחרי קירור מקור המתכון:אם החיטה

מירבלי

New member
ממליצה לך לנסות את הטיפ שטלטלים

נתנה לשמן עם מרגרינה להקפיא ואז לקמח

שרון123

New member
תיכננתי להשתמש בשיטה הזאת

התכוונתי בשאלתי, אם אפשר במקום קמח, לפזר קקאו או סוכר?

חנהפ

Active member
אם את מתעקשת על בצק כדאי לחתוך

את הניר ל"גזרות " לפי הצבעים שבציור ואז לחתוך את הצורה הרצויה מבצק בצבע הרצוי

מירבלי

New member
שרון ממליצה לך לצבוע בשוקולד מריר

וכך יתקבל צבע האפקט הכהה לא ממליצה לך לצבוע משטח גדול מאוד בצבעי מאכל ראי דוגמא של הסוכריות שוקולד שהכנתי יש שם את מיקי מאוס ובמקום לצבוע בצבע שחור עשיתי עם שוקולד מריר

שרון123

New member
וואו מירב זה מקסים../images/Emo47.gif

את זה עשית עם בצק שוקולד, או עם שוקולד מומס? איפה קונים את הסירופ שבמתכון בצק השוקולד? איך טכנית, צובעים עם שוקולד מומס? סליחה על מבול השאלות

מירבלי

New member
תשובות../images/Emo39.gif

עשיתי אותם עם שוקולד לבן רגיל מומס וצבוע במקום הצבע השחור שמתי שוקולד מריר את הסירופ ניתן לקנות בתבליני הכפר או אצל מר קייק או בגרובשטיין צובעים באותה השיטה כמו בצק סוכר בעת ההמסה מוסיפים צבע מאכל מערבבים טוב טוב ומזלפים לשבלונות בעזרת קונוס מנייר אפיה

שרון123

New member
המון המון המון תודה מירב

הבעסה היחידה היא שכבר עשיתי היום את הקניה בתבליני הכפר, ולא תיכננתי לחזור לשם. אין ברירה, אני אצטרך ללמוד להכין את הקונוס הזה. בסדנה פישלתי, וכל הזמן ביקשתי מפנינה או מחברות שיכינו לי
ושוב המון המון תודה

יש לי עוד רעיון, להשתמש ברויאל

מעורבב עם קקאו שיכהה את התערובות ואז להוסיף צבע מאעכל שחור ככה כמויות הצבע מאכל יהיו הרבה יותר קטנות. זה טיפ שיפה האופה נתנה בסדנא שלה והוא עובד נהדר. אני עשיתי את המיקי עם קרם חמאה ואת השחור עשיתי כמו שתארתי למעלה ועם ממש מעט צבע מאכל.

למעלה