איך פותרים את סעיף ב´?

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

תסתכל בתשובות, ותגיד לי אם יצא להם: x=75+120k x=105+120k סביר להניח שלא, אבל אם במקרה כן, אני אצרף פיתרון ~~

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

לי אין עוד תשובות, ה cos8x הצטמצם אצלי בדרך עם האגף השמאל
כשמישו יצרף פיתרון נורמלי, אני אבין

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

לי אין עוד תשובות, ה cos8x הצטמצם אצלי בדרך עם האגף השמאל
כשמישו יצרף פיתרון נורמלי, אני אבין

תשובה ../images/Emo107.gif

אבל דווקא בגלל שהוא הצטמצם, צריך לבדוק את האפשרות שהוא עשוי להיות שווה לאפס ! אם לא הבנת - תרשי לי להציע לך לעשות דבר פשוט : במקום לצמצם - תעבירי הכל לאגף אחד, ותוציאי את הקוסינוס כגורם משותף מחוץ לסוגריים. את כבר תראי בעצמך את מה שפיספסת וגם תביני ! ואז, אני מציע שתצרפי את הפתרון שלך, כי חוץ מהעניין הזה הוא כנראה נכון לגמרי.

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

טוב עוד כמה דקות אני אכתוב מה שעשיתי, אני בקושי מבינה על מה אתה מדבר איתי, אז תסביר לי אחר כך, טוב ~~ אני בכלל לא מבינה איך הגעתי לתשובה נכונה חלקית

אני יוצא עכשו ../images/Emo107.gif

אני הולך לסרט (דרקון אדום אם זה מעניין מישהו), אז אני מקווה שמישהו אחר פה יוכל לבדוק לך את זה, ואם לא - אז כשאני אחזור אני אסתכל.

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

סבביש, תהנה בסרט
מצורף מה שעשיתי, הייתי אמורה גם לעשות cos2xcos6x-sin2xsin6x שונה מאפס

הבעיה היא

שכאשר את חילקת בביטוי המאיים ששכת לבדוק מתי הוא שווה לאפס [שכן אסור לחלק ב-0]... יתר על כן, כאשר הביטוי המאיים שווה ל-0 אז גם הביטוי המאיים בצד ימין שווה ל-0, פועל יוצא שכל x שמאפס את הביטוי המאיים פותר את המשוואה. את בפתרוניך לא לקחת בחשבון אפשרות זו והעלמת את הדברים המאיימים! אגב, כדאי לזכור ש:
sin 6x sin 2x - cos 6x cos 2x= -cos 8x​

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

לא הבנתי משו
תסביר בבקשה מה הכוונה ב"כאשר הביטוי המאיים שווה ל-0 אז גם הביטוי המאיים בצד ימין שווה ל-0, פועל יוצא שכל x שמאפס את הביטוי המאיים פותר את המשוואה" ~~ תודה

.........

משמעות הביטוי היא: עבור כל x שמאפס את הביטוי המאיים שנמצא באגף הימיני הוא גם מאפס את אותו ביטוי מאיים שנמצא גם באגף השמאלי, לכן קיבלנו שעבור אותו x יתקיים:
0=sqrt(2) * sin 3x *(0) 0 = 0​
ולכן אותם x-ים פותרים את המשוואה...

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

טוב ~~ אני פשוט לא אחלק במה שאני לא יכולה להבטיח שהוא לא 0, וזהו ~~

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

טוב ~~ אני פשוט לא אחלק במה שאני לא יכולה להבטיח שהוא לא 0, וזהו ~~

נראה לי ששכת אינסוף פתרונות נוספים

או נוסחה אחת לאינסוף פתרונות... בכל מקרה, למה את פסימית?

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

כי אני לא יודעת טריגונומטריה
אבל למי איכפת, אם אני אשאר בביצפר, אני אלמד את זה רק שנה הבאה ~~

כל מה שצריך, זה לא למהר.

שמתְ לב ש:
sin(2x)sin(6x)-cos(2x)cos(6x) = -cos(2x+6x) = -cos(8x)​
אז בהמשך פשוט יש לך:
-cos(8x) = sqrt(2)sin(3x)cos(8x)​
וכמו שהחבר´ה הסבירו, מסוכן סתם לחלק ("לצמצם") למשהו שאנחנו לא יודעים מה הוא, וכדאי פשוט להעביר הכל לאגף אחד, ולראות מה יהיה הלאה:
sqrt(2)sin(3x)cos(8x) + cos(8x) = 0 cos(8x) * (sqrt(2)sin(3x) + 1) = 0​
ובכן, באגף אחד קיבלנו מכפלה, ובאגף השני 0. מתי מכפלה יכולה להיות שווה 0? כאשר אחד המכפילים שווה 0 ! במתימטיקה בכלל, לא רק בטריגונומטריה, כאשר יש משוואה, בה אגף אחד הוא מכפלה של מספר מכפילים, ובאגף השני 0, אפשר (וצריך!) להפריד את המשוואה למספר משוואות: המכפיל הראשון שווה 0, המכפיל השני שווה 0, וכו´! כל הפתרונות הללו יהיו נכונים, כי כאשר מכפיל אחד שווה 0, אז כמובן גם המכפלה כולה שווה 0. לא כך? במקרה שלנו קבוצת פתרונות אחת מתקבלת:
cos(8x) = 0 8x = (п/2)(2k+1) x = (п/16)(2k+1)​
וקבוצת הפתרונות השנייה, כמו שכתבת:
sqrt(2)sin(3x) + 1 = 0 sin(3x) = -1/sqrt(2) 1. 3x = -(п/4) + 2пk x = -(п/12) + 2пk/3 2. 3x = (5п/4) + 2пk x = (5п/12) + 2pk/3​
או כמו שכותבים ילדים גדולים:
3x = пk - (-1)^k * п/4 x = пk/3 - (-1)^k * п/12​
לשם המחשה אפשר לראות כמה זה יוצא במעלות: קבוצת הפתרונות הראשונה (מקוסינוס 8 איקס):
11.25 + 22.5k​
מהקבוצה השנייה (שלך):
-15 + 120k (105 + 120k או) 75 + 120k​

למעלה