איך עושים קרח שקוף?

toperan

New member
איך עושים קרח שקוף?

יוצא לבן כל פעם... זה בגלל בועות אויר קטנות שהאור לא עובר דרכן אלא נשבר. אז מי יודע איך עושים קרח שקוף?

פשוט מאד, משתמשים במים נקיים ../images/Emo13.gif

במקום להשתמש במיי ברז (שמלאים באבנית ודברים נוספים) נסה להישתמש במיי עדן מבקבוק, הקרח יצא לך צלול ושקוף
משתמש בצלילים

1415926

New member
תסתכל בכל קוביות הקרח "המסחריות"

יש להם שקע באמצע כך שהם נראים כמו קערה כזאת ואז עובי הקרח דרכו אתה רואה לא מספיק עבה כדי להיות אטום ניחוש מלומד

כנס טמבל

אתה יכול להגיד שטויות עד מחרתיים
אבל אני ניסיתי להקפיא קוביות קרח גם ממיי ברז וגם מבקבוק של מיי עדן (או שזה היה מבקבוק של מים מינרליים מהריי האלפים?
אני כבר לא זוכר) קוביות הקרח ממיי הברז יצאו לבנות ואטומות לגמרי, לעומת זאת קוביות הקרח מבקבוק מיי העדן יצאו צלולות ושקופות להפליא. בקיצור, עדיף שלא תגיב על דברים שאתה לא מתמצא בהם
משתמש בצלילים.

אחמס1

New member
מוזר

לא ניסיתי עם מים מינראלים, אבל ניסיתי עם מים מזוקקים וזה יצא לבן ממש כמו מי ברז. אני מודה שלא ערכתי מחקר מעמיק או הקפדתי על תנאי ניסויי. יש לי תחושה שזה המקפיא הביתי שלא מאפשר ליצור קרח צלול. לפי התיאוריה שלך, למה האבנית שבמים עוכרת את המים רק במצב המוצק? למה הנוזל צלול יחסית?

סליחה ../images/Emo140.gif

פשוט עיצבן אותי שהוא אמר "שטויות" בצורה כל כך מזלזלת לגבי התשובה שלי, יש דרכים קצת יותר מתורבתות לדעתי להגיב, החזרתי לו באותה מטבע (של חצי שקל). משתמש בצלילים.

FearThis

New member
צודק, אולי התגובה שלי הייתה מזלזלת.

שלך הייתה מעליבה. בכל אופן מים מינרליים מלאים במינרלים שהם מה שיוצר את ה"לבן". נכון מים מינרלים הם פחות "קשים", ואולי זה יוריד מכמות הלובן, אבל, עדיין לא יצא משם קרח שקוף לחלוטין. דניאל. - פעם הבאה שאתה חושב שאני טמבל, צעק את זה חזק חזק בכל רכבי הבית אבל אל תלכלך את דפי הפורום הנהדר הזה -

2_be

New member
ברוכים הבאים שי ו- FearThis ../images/Emo140.gif

זה לא עיניין של לקחת קשה אלא עיניין של אוירה נעימה, הרבה יותר נעים ללא הכרזות שיכולות לפגוע, גם בלעדיהן אפשר לנהל דיון. תודה על ההבנה
ומקווה לראות אתכם ממשיכים להשתתף בפורום.

mandela22

New member
קראתי פעם שיש להרתיח את המים

במשך כמה דקות ואז להקפיא אותם. זה אמור להוציא את האויר המומס במים, כך שבקרח לא יהיו בועיות אויר שגורמות לעכירות.

toperan

New member
מה שאמרת נשמע הכי הגיוני

כי אני יודע שמה שגורם ללבן זה למעשה בועות. אם אתה אומר שהרתחה תוציא אותן אז זה נשמע לי הכי הגיוני

Mr GK

New member
בעיקרון (ורק בעיקרון)

זה אמור לעבוד עם מים מזוקקים (ניתן לרכוש בבתי מרקחת, אני חושב...)

joeher

New member
מים מסוננים היטב - לי יש מסנן

אוסמוזה הפוכה - יוצא שקוף לגמרי. זה תנאי הכרחי יכול להות שגם למהירות ההקפאה יש חשיבות

redox

New member
המים לא משנים

כל המלחים יוצאים החוצה בעט ההקפאה. זה נובע ממהירות הקפאה, או לפחות ככה נדמה לי.

netzach

New member
מהירות ההקפאה חשובה מאוד

ארטיק למשל עשוי מסיבים סיבים. זה נובע מכך שמקפיאים אותו במהירות וגבישי הקרח שנוצרים הם קטנים מאוד יחסית. על כן ארטיק לא יהיה שקוף (מעבר לצבעים בו הוא נצבע). במקפיא הביתי מהירות ההקפאה נמוכה מאוד באופן יחסי ולכן היא מאפשרת התגבשות של גבישים גדולים. לכלוך ומלחים נמצאים על שכבת הקרח העליונה ולכן לדעתי הם משפיעים פחות על הצלילות של הקרח. בועות האויר לעומת זאת, עשויות לגרום לעכירות, לא רק בקרח אלא גם במים עצמם.

toperan

New member
אז רגע

למעשה מה שאתה אומר זה ארטיק לא יהיה שקוף בגלל הגבישים הקטנים שנוצרים עקב הקפאה מהירה משמע הדבר הוא שהקפאה איטית טובה יותר....

למעלה