איך עושים את זה?

habubnik

New member
אני שוכרת דירת חדר ב-2,600 כולל כל החשבונות

ו-90% מהדירות שראיתי היו בטווח הזה (כשהמחיר כבר כולל משהו מלבד השכירות). איזור החיפוש שלי היה ר"ג- גבעתיים. הבעיה מתחילה תקציבית רק כשעולים מעל דירת חדר.

מתי שכרת את הדירה שלך?

כי יצא לי לשמוע דיווחים שבשנה האחרונה בגלל עלייה בביקוש המחירים עלו, אני מכירה לא מעט אנשים שמשלמים 3,000 והסביבה על דירות חדר וקצת, ואני מדבתר על 30 מ"ר ולפעמים קצת פחות. זה נשמע מטורף ואני לא חושבת שהייתי מוכנה לשלם סכום כזה גם אם הוא כולל את כל החשבונות (וכמה כבר חשבונות מייצר אדם בודד?!)

habubnik

New member
לפני חודש נכנסתי לכאן

3000 זה מעל התקציב שלי, אז אני מסכימה שזה יותר מדי. ב-2500 אין שום בעיה למצוא דירת חדר בר"ג וזה בד"כ גם יכלול ארנונה/מים וכד'. ראיתי מלא כאלה.

אישית לא חיפשתי דירה יותר משנתיים וחצי

אבל שמעתי זמירות אחרות על רמת גן מאנשים שחיפשו דירה ואני שמחה לשמוע שזה לא המצב, אם כי אותם אנשים דיברו לרוב על דירת חדר וחצי לפחות עם עדיפות לשני חדרים.

באיזו אזורים ראית דירות כאלו? הן היו ראויות למגורים? בזמנו כשחיפשתי דירה ראיתי מספר כוכים באזור רמת עמידר שהוצעו ב-1,800-2,000 וגם בחינם לא הייתי גרה בהם, קופסאות גפרורים שבאחד מהם המקלחת הייתה ממש מפחידה (הזכירה שירותים ציבוריים שלא שופצו מאז קום המדינה). מה הגודל של הדירה שלך אם אפשר לשאול?

אישית אני לא אוהבת דירות מחולקות בגלל מכלול סיבות, אבל במצב הנוכחי אין ברירה כי כמעט ואין דירות שהן לא כאלו, אנשים חוטפים שוק תמיד כשמגלים שאני גרה בדירה שהיא לא מחולקת.

habubnik

New member
תראי יש הכל מהכל

ראיתי רק דירה אחת שלא הייתי מגדירה אותה ראויה למגורים, ואחת שהייתה עצומה אבל השירותים/מקלחת נראו כמו סצינה מסרט אימה. כל השאר היו מצויינות ונפסלו רק בגלל שלא התאימו לצרכים/דרישות שלי. ראיתי קרוב ל-20 לפני שבחרתי בזו (סביבות 25 מ"ר, לא כולל חדר אמבטיה ושירותים). אני דווקא התרחקתי מאיזור עמידר, למרות ששם בפירוש זול יותר. והעדפתי את האיזורים המרכזיים יותר.
כמו שכתבתי למעלה, כשקופצים לדירת 2 חדרים המחירים משתנים באופן משמעותי.

וכן, הרוב המוחלט הן דירות מחולקות. ראיתי גם כמה מקוריות, אבל הן בד"כ מעט יקרות יותר.

אני לא יודעת מה הולך היום

אבל אם בתקופה שחיפשתי, שנחשבה לפחות מבוקשת היה מבחר מצומצם ודירות זוועת עולם, אני לא רוצה לחשוב מה הולך היום. גם אני העדפתי להתרחק מרמת עמידר, מלכתחילה לא הייתה לי שום כוונה לגור שם כי ידעתי פחות או יותר מה אני הולכת לראות שם ואיכשהו הצליחו לשכנע אותי לראות שם כמה כוכים. ראיתי משהו דומה גם על אצ"ל עצמו, מישהו שכנראה ירש בית פרטי והחליט לחלק אותו, התוצאה לא הייתה סימפטית.

הדירה שלי 45 מ"ר ואני משלמת פחות ממך, אמנם לא כולל כלום כי זו לא דירה מחולקת אבל עדיין זה יוצא משתלם. יצא לי לראות דירות נחמדות של 20-30 מ"ר שמושכרת ב-3,000 והסביבה כשהטענה למחיר הגבוה זה שהוא כולל את החשבונות, אבל לי יש תחושה שבעל הדירה מרוויח כאן כי כמה ארנונה כבר נדרש לשלם על שטח של 25 מ"ר?

אם רק היו חושבים במדינה שלנו, תחשבי איך מגדלים של דירות 2 חדרים ברמת גן היו מקלים על מצוקת הדיור... אבל יותר קל לקנוס את אלו שמחלקים דירות במקום למנוע את הבעיה.

אין ספק שהמצב על הפנים

ואם לא מוכנים לשלם את מה שדורשים, אין ברירה אלא להתפשר.

להתפשר אפשר בגודל הדירה ובמצב שלה (בלי מזגן, קומה גבוהה בלי מעלית וכדומה), אפשר במיקום - מיקום לא אומר בהכרח עיר אחרת או אזור מסוכן, אפילו דירה שממוקמת ליד בית ספר לרוב תהיה זולה יותר מאחרות וגם דירות שסמוכות לבית קברות (למרות שאלו השכנים הכי טובים - שקטים...).

קחי בחשבון גם שהדירות האטרקטיביות יותר, כולל אלו בעלות שכ"ד סביר (שנובע לרוב מבעלי בית לא מעודכנים) לרוב לא מפורסמות ביד 2 אלא מועברות מפה לאוזן, אם עוד לא נרשמת לקבוצות בפייסבוק אני ממליצה מאוד ורצוי גם ליידע את החברים שאת מחפשת דירה כי בימינו מי שמחפש מחליף לדירה לרוב רק מצייץ (ולא בהכרח בטוויטר) לחברים וכבר יש לא מעט קופצים.

ונשמח לשמוע עדכונים

noga ke

New member
כמו שכתבתי בהודעה שלי

אני חברה בכל הקבוצות בפייסבוק, עושה חיפושים על בסיס כמעט יומי בכל הלוחות (לרוב מתפרסמות אותן מודעות בכל הלוחות), למרות שיש לי כמעט עוד חודשיים עד שאוכל לעבור.

אני תוהה איזו מוטיבציה יש לעבור מהבית של ההורים לדירת חדר מסכנה, מלבד הקרבה לעבודה.. כבר גרתי בחוץ, אבל זה היה בדירת שותפים או יחידת דיור בבית פרטי, ככה שהמחיר היה סביר. אבל די, רוצה דירה נורמלית.

ומכל מה שרשמת, דווקא מחפשת דירה בקומה גבוהה יחסית (3-4), ככה חייתי כל חיי עד לפני 3 שנים, ואין לי שום בעייה עם זה. גם אם זה בלי מעלית. עם מזגן אפשר להסתדר. אין לי בעיה לגור ליד בית ספר, אני רגילה ואגב, זאת ההשכמה הכי טובה שיש.. אבל ליד בית קברות? לא תודה..

ברמת גן מה שאני מוצאת זה בעיקר באזור עמידר/הרואה, מה שאומר שייקח לי שוב שעה וחצי להגיע לעבודה, לא תודה. תל אביב אין בכלל על מה לדבר ופ"ת זה רק בעיר ואני לא מכירה את האזור כזה טוב..

זו בעיה

נתחיל עם זה שאם ברמת גן עסקינן, יש פער מחירים דיי משמעותי בין מערב ומזרח העיר - ככה שהגיוני שאת מוצאת דירות בטווח מחירים נמוך יותר באזור רמת עמידר והרא"ה (על הרא"ה עצמו לרוב יותר זול בגלל הרעש). כעיקרון ככל שאת קרובה יותר לת"א המחירים עולים וגם השכונות במערב העיר (הגפן ושיכון ותיקים) יותר מטופחות וקרובות יותר לאזורים המרכזיים של רמת גן בעוד באזור עמידר והסביבה רדום ושקט.

דווקא לגור ליד בית הקברות של בני ברק (שממוקם בגבול עם רמת גן) זה לא כזה נורא לדעתי, זה בית קברות לא פעיל ככה שזה לא שיהיו לך הלוויות ליד הבית (וגם אם כן - היות שאת עובדת את לא תדעי...). דווקא לגור ליד בית ספר נחשב יותר בעייתי כי ילדים באים לשחק בחצר של ביה"ס גם אחר הצהריים ומרעישים מאוד ומי שלא עובד בשישי זוכה לרוב להשכמה ומספיק שתהיי חולה פעם אחת ותרצי לנוח בבית ותגלי שמעיר אותך צלצול ורעש של ילדים משחקים... וזו בדיוק הסיבה למה דירות כאלו פחות מבוקשות.

לגבי המרחק מהעבודה - איפה את עובדת? כי יש כל מיני קיצורי דרך וקווי אוטובוס שאנשים לא מקומיים לא בהכרח מודעים אליהם.

noga ke

New member
עובדת בפ"ת

אזור הרא"ה לא ריאלי לי, למדתי בתיכון באזור, ככה שאני מכירה אותו טוב. למרות שעכשיו אולי עם כל השינויים בתחבורה הציבורית, יכול להיות שיש איזה קו נורמלי משם, אולי שווה לבדוק.

אבל בשעות הבוקר זה בכל מקרה יכול להיות שעה וחצי נסיעה עם הפקקים, ככה שלא נראה לי שזה אזור טוב בשבילי. כי גם היום לוקח לי שעה וחצי להגיע.

וכמו שאמרתי, גרתי כל חיי ליד בית ספר, ככה שאני יודעת בדיוק מה זה אומר. וכשאני אומרת קרוב- אני מתכוונת לאותו רחוב שבו שכן בית הספר..הייתי רואה את הילדים משחקים בחצר מהחלון.

גם אני עבדתי בזמנו בפ"ת

וגרתי לא ברמת עמידר אבל לא רחוק בהרבה. בשביל להגיע לעבודה הלכתי כל בוקר רבע שעה ברגל וחציתי את הגשר לצד של אונ' בר אילן, שם עוברים לא מעט אוטובוסים ומוניות שירות שמגיעים לפ"ת. נדיר שלקח לי יותר מחצי שעה להגיע (התנועה גם יחסית זורמת שם, לפחות ככה היה אז). מה עם גבעת שמואל? יש אזורים בהם רק נדרש ממך ללכת כמה דקות לכביש גהה בשביל אוטובוס לפ"ת. דירות ליחיד בגבעת שמואל עדיין פחות מבוקשות מדירות גדולות (רוב הסטודנטים לא יכולים להרשות לעצמם לגור לבד) ולכן המחירים יותר נוחים, למרות שהארנונה שם יחסית גבוהה.

אם אין לך בעיה לגור ליד בית ספר זה יתרון בשבילך, כי כאמור דירות שממוקמות בקרבת בתי ספר פחות מבוקשות והמחירים יורדים בהתאם.

olli3

New member
מנהל
רמת עמידר, גבעת שמואל וקרית אונו יתאימו לך.

מרמת עמדיר כמו שנאמר חוצים לצד השני של גהה ועולים על 164/165 אגד לפתח תקווה. הם לא אוכלים פקקים כי הם נוסעים על המת"צ בפתח תקווה...

מגבעת שמואל להגיע לפתח תקווה גם בתחבורה ציבורית זו לא בעיה, יש כמה קווים שנוסעים בתוך גבעת שמואל ומביאים אותך לבר אילן ויש גם כמה שבנוסף ממשיכים לגהה. משני המקומות לא בעיה לתפוס אוטובוס לפתח תקווה, במיוחד בשעות הבוקר כשהתדירות היא של כל כמה דקות אוטובוס.

מקרית אונו כלל אין בעיה להגיע לפתח תקווה, ממש כך. אם דרך צומת גהה ואם באמצעות 137 של קווים לציר ז'בוטינסקי עצמו (יש לו 5 נסיעות ביום, יכול להיות שהוא מתאים לך).

והכי הכי חשוב, מרכבת אם המושבות יש את קו 46 בבוקר (וגם החל מ15:15) שמביא אותך לז'בוטינסקי. קו 46 מופעל על ידי חברת קווים.

הרכבת שיוצאת מיבנה מערב, עוברת בראשל"צ, תחנות בת ים, חולון>>> ממשיכה לת"א ומשם עוברת למסילה לבני ברק ופתח תקווה. כמובן שאין כל בעיה לקחת רכבת מנתניה למשל ולהחליף לרכבת לפתח תקווה בתחנת תל אביב האוניברסיטה. מנגד, גם מתחנת הראשונים אפשר לקחת רכבת ולהחליף באחת מתחנות ת"א לרכבת לפתח תקווה.

בקיצור עם רכבת ואוטובוס מתחנת הרכבת לז'בוטינסקי (ותלוי מאיפה תעלי) זה ייקח לא יותר משעה (אלא אם כן מדובר על יבנה ואז זה ייקח ממש טיפה יותר משעה).

קיים גם חופשי חודשי ברכבת ויש גם חופשי חודשי המשולב עם אוטובוסים עבור גוש דן. בכל מקרה המעסיקים מחזירים לך הוצאות נסיעה...

noga ke

New member
גבעת שמואל וקרית אונו מחוץ לתחום

יש אנשים בעבודה שלי מהערים האלו, הם מספרים שזה לא כזה כיף להגיע. התחבורה בשעות הערב זה סיוט ואני צריכה גם נגישות לת"א.

רמת עמידר זה הכיוון כנראה.

olli3

New member
מנהל
זה שהם גרים, לא אומר שהם באמת מבינים בתח"צ.

קו 69 האחרון יוצא מגבעת שמואל לתל אביב בשעה 23:00.

יש קו לילה לגבעת שמואל בימים חמישי ומוצ"ש.

אם גרים קרוב לכביש גהה, לא חסר אוטובוסים לכל חור בארץ, ולת"א בפרט.

מקרית אונו קו 68 פועל עד חצות בשני כיווני הנסיעה והקו נוסע לת"א, הוא גם עובר בכביש גהה. יש גם קו מהיר יותר לת"א, קו 168, הוא פועל עד הערב המוקדמות.

בכל מקרה, בשיא הרצינות, כשמשווים בין רכב פרטי לתח"צ, אכן התח"צ איטית יותר ופחות אטרקטיבית, אבל זה נכון לכל מקום ומקום. אם את שוקל לגור ברמת עמידר על מנת להגיע לקווים 164/165 בכביש גהה, אין כל סיבה שלא תשקלי לגור בגבעת שמואל ליד כביש גהה. גם משם תוכלי לעלות על 164/165 לפתח תקווה. ובשעות שהם לא תדירים, תמיד תוכלי לבצע החלפת קווים בגהה, ממש לא חסר קווים שנוסעים בציר ז'בוטינסקי ויביאו אותך לגהה וממש לא חסרים קווים שנוסעים לאורך גהה.

Alm0st Happy

New member
רוצה דירה נורמלית?

תתפשרי- או על המחיר או על כל השאר.
כנראה שהמחיר שאת מוכנה לשלם נמוך מידי בשביל למצוא דירה שאת מגדירה נורמלית- או שתשלמי יותר, או שאל תעברי, או שתתחילי להתפשר.
המחירים במרכז מזעזעים אבל זה המצב כיום ואת לא בדיוק הבן אדם לשנות אותו, אז קבלי על עצמך את המצב ותחיליטי מה את עושה, כי להגיד "אני רוצה דירה נורמאלית ב-2500" כנראה לא יביא אותך רחוק מידי.

olli3

New member
מנהל
במקום כל הלוחות, היכנסי לאתר www.zvz.co.il

זה אתר שמרכז את כל המודעות מכל הלוחות במקום אחד.

מעקב צמוד אחרי האתרים השונים-ברמת לבדוק כל

שעה, כי זה מתעדכן ומשתנה מאוד מהר.
וגם לחפש מידע על דירות במקומונים וכו' באיזורים שאת מחפשת..
אנחנו חיפשנו דירה באיזור השרון וגילינו כמה עוד יותר יקר שם,אבל תמורת עוד X נוספים-אנחנו מקבלים ועד בית בבניין, בניין נקי ומאורגן יפה ומאוד ייצוגי, מעלית ומקום חנייה ומבחינתנו זה שווה את תוספת המחיר.
שלא לדבר על כך שזה קרוב יחסית לעבודה של בעלי ברמה שהוא יכול לתפוס הסעה לעבודה והאוטו ישאר אצלי.

SleeplessBeauty

New member
2500 זה דווקא אחלה מחיר.

ממליצה לך לחפש בכל האזור של יהוד/קרית אונו. יש יחידות דיור יפיפיות, והמחיר הזה לרוב כולל את כל החשבונות (אגב, זה בדיוק מה שאני משלמת היום על חדר וחצי באזור).
יש לך משם גם תחבורה נוחה לפתח תקווה (זה ממש קרוב).

לא יודעת מה זה "דירה נורמאלית"

אני גרה במרכז ראשל"צ, איזור די טוב, בדירת חדר של 38 מ"ר ומשלמת 2,300 ש"ח כולל ארנונה. ובשביל דירת חדר היא בהחלט נחשבת מרווחת.
כמו שאמרו פה, אם אין תקציב, צריך להתפשר.
בכל אופן ספציפית לגבי הדירה שאני גרה בה זה דווקא לא נראה לי כמו "התפשרות" כי היא הרבה יותר טובה מהדירות הקודמות שגרתי בהן, גם אם היא לא מושלמת.

לליתות16

New member
יש לי טלפון של אדם פרטי, שמתעסק עם

חדרים להשכרה.
רפי 0522-782144

תנסי

בהצלחה.

לי, הוא עזר.

למעלה