איך עושים את זה?

noga ke

New member
איך עושים את זה?

איך בנדאם לבד יכול לשכור דירה במרכז במחירים האלו? אפילו פ"ת נהייתה יקרה, אלא אם שוכרים במרכז המזעזע. וכשעובדים על ציר ז'בוטינסקי, זה לא ריאלי עד כמה שידוע לי, הפקקים פשוט איומים.

איך מוצאים דירה נורמלית?

אני חברה בכל הקבוצות בפייסבוק, כל האתרים והמחירים פשוט גורמים לי להתייאש.

מזל שאני לא לחוצה, רק עוד חודשיים שלושה מתכננת מעבר.

איך עושים את זה? איפה יש דירה נורמלית ב2,500 ש"ח גג?

noga ke

New member
מן הסתם שאני עושה את זה

אבל רוב האזורים שאני מוצאת אלו לא אזורים שהייתי רוצה לגור בהם.

אז כנראה תצטרכי להרחיב את אזור החיפוש

כי לא נשמע שיש חיה כזו באזורים טובים במרכז של המרכז.

noga ke

New member
אזור חיפוש רחב יותר מפ"ת-גבעתיים-ר"ג-ת"א?

אני צריכה גם נגישות לעבודה, אחרי הכל.. אם כבר עכשיו אני מתעוררת ב7 כדי להיות בעבודה ב10, כבר עדיף שאשאר איפה שאני.

olli3

New member
מנהל
אם את קמה ב7 כדי להגיע לז'בוטינסקי ב10

ואני גר בבאר שבע ותוך שעה וחצי - שעה ו3/4 ואני מגיע לז'בוטינסקי בשעות הבוקר, זה אומר שתוותרי על הרכב שלך ותעברי לתחבורה ציבורית מהירה.

אני אל יודע איפה בדיוק בציר ז'בוטינסקי, אבל תמיד את יכולה לגור באחת הערים שיש בהן תחנת רכבת ולהגיע לתחנת הרכבת עם רכבך או באמצעות אוטובוס. את שאר הדרך תעשי ברכבת ומשם לעבודה.

אם את יוצאת בשעה 7 בבוקר ממקום כלשהו במרכז ומגיעה רק ב10 ואני יוצא מב"ש בשעה 7 ומגיע לכל מקום במרכז לכל היותר בשעה 9, משהו כאן ממש לא בסדר.

noga ke

New member
הכל טוב ויפה אבל למה החלטת שיש לי רכב?

נתחיל מזה שיהיה לי רישיון, אז נדבר על רכב..

היום אני גרה באזור השרון. ואני לא יוצאת ב7, אני רק קמה ב7. הבנת הנקרא..

olli3

New member
מנהל
קראתי שאת רק קמה ב7 ולא יוצאת ב7.

אבל עדיין כמה זמן להתארגן, חצי שעה, גג שעה? ועדיין שעתיים להגיע לעבודה? נשמע לי כמו משהו שעושים עם רכב (גם כשציינת פקקים). בשביל זה יש רכבת ואני לא יודע איפה את גרה בשרון, אבל אם יש רכבת באיזוריך, זה הכי נוח ומהיר שיש.

Deicider

New member
בחורה, אל תתפלא שלוקח לה שעה להתארגן

noga ke

New member
אוטובוס זה הכי נוח ומהיר. בדקתי.

ולוקח יותר מחצי שעה להתארגן, אם לא רוצים להגיע לעבודה ישר מהמיטה.

למי שלא מכיר את אזור גוש דן

כשנוסעים בתחבורה ציבורית לפעמים לוקח אפילו בתוך אותה עיר קרוב לשעה להגיע ממקום למקום ולפעמים אפילו יותר.בשעות בהן אנשים נוסעים לעבודה הנתיבים המרכזיים פקוקים, אוטובוסים לרוב מבצעים מסלולים שמאריכים את הדרך בצורה מעצבנת. בזמנו עבדתי באותה עיר שאני גרה בה - רמת גן, מרחק רבע שעה נסיעה ברכב, אבל הקו היחיד שהגיע לאזור בו עבדתי עשה מסלול שכלל סיבוב בצד השני של ר"ג + גבעתיים ככה שיצא שהנסיעה כשאין פקקים לקחה מעל לחצי שעה וכשיש פקקים זה גם עבר את השעה. אני העדפתי לנסוע בקו אחר וללכת חלק מהדרך ברגל, אחרים מצאו פיתרון בצורת נסיעה באופניים (מה שבעייתי מעט בעיר כמו ר"ג שלא כל כך ידידותית לרכיבה על אופניים).

olli3

New member
מנהל
רק שאני מכיר את גוש דן ומכיר את אשר תיארת.

כשאני בגוש דן, אני נוסע עם כל קו שבא, העיקר שהוא מקדם אותי הלאה לנקודת החלפה בה יהיו עוד אוטובוסים ליעד שלי. אין לי בעיה לעלות ולרדת מ4 אוטובוסים שונים.

אין קו שאני לא מכיר מחדרה ועד אילת, פשוט אין חיה כזאת. אני בקיא במרכז, בשפלה ובשרון יותר ממה שאנשים גרים באיזורים האלו. באחת העבודות שלי, כולם מכנים אותי GPS.

בקיצור, לנסוע בקו אחד מפותל, זה דבר שאני לא עושה. תמיד יש קווים שנוסעים על צירים מרכזיים או שיש להם מסלול ישר. השאיפה שלי, היא תמיד להגיע לציר המרכזי, אשר ממנו יש קווים בתדירות סופר גבוהה.

אם נניח אני יוצא מתל השומר ואני רוצה להגיע למרכזית בת"א, אז אומנם יש את קו 104 שיעשה את הדרך, אבל יעשה קצת סיבובים מיותרים בדרך. בבית גיל הזהב אני ארד ממנו ואמשיך משם עם מספר קווים של דן וקווים שמגיעים למרכזית בתדירות גבוהה.

אם אני נוסע למקום ספציפי בפתח תקווה אשר אליו מגיע רק קו 82 מרכבת מרכז. אני אעלה על כל קו שנוסע על ציר ז'בוטינסקי ואחליף בהמשך ל66/82 או שאם אני על 51 נניח, אז אמשיך עד תחנה לפני בלינסון ומשם אחליף ל10/66/82.

להמתין לקו ספציפי יכול להיות עונש, במיוחד אם מדובר בשעות העומס מה שגורם לקווים לא מעטים להגיע בזוגות או בשלשות, אבל במחיר של המתנה שיכולה בקלות להגיע ל20-30 דקות.

כל מה שאמרתי זה שאם עליי להגיע לציר ז'בוטינסקי מבאר שבע, גם בשעות פקקים זה לוקח לי שעתיים לכל היותר, עם אוטובוסים. כמו שבדיוק עכשיו. בשעה 8:07 עליתי על הישיר לרכבת מרכז שיש לו תחנה מאד קרוב לבית שלי. עוד כמה דקות אני מגיע כבר למחלף נשרים (האוטובוס נוסע על כביש 6 ומשם יורד לנתיב המהיר בכביש 1). בשעה 9:25, אולי טיפה לפני אני כבר ארד ברכבת מרכז, אעבור לקו כלשהו לציר ז'בוטינסקי ואגיע לרמת סיב בפתח תקווה תוך כחצי שעה לכל היותר.

אם היינו פנים מול פנים, הייתי מזמין אותך לזרוק מספר של קו לאוויר ולבחון אם אני יודע לאן הוא נוסע ומאיפה, מה התדירות העיקרית שלו ואפילו כמה זמן לוקח לנסוע בו. ואל רק עירוניים, גם בין עירוניים ופרבריים.

טוב כבר עברנו את נשרים, עכשיו בבן שמן, לא שמתי לב... יש וייפיי באוטובוס, יש לפטופ ואת הזמן אני מנצל היטב במהלך הנסיעה.

זו הייתה אחת המטרות של הרפורמה

לאמץ את המודל של הרכבת התחתית, כך שאנשים יחליפו קווים ויגיעו "יותר מהר". בפועל זה לא עובד כל כך טוב. השעות שאתה מתאר הן שעות קצת פחות עמוסות (עיקר העומס מסתיים בסביבות 9 וחצי 10:00, כשרוב האנשים כבר נמצאים בעבודה), וזמן ההמתנה בין קו לקו לפעמים יוצר את המצב הזה ליותר מעצבן (לא חסרים קווים שמגיעים פעם ב-20 דקות). כאמור אני מצאתי את עצמי יותר מפעם אחת במצבים כאלו מעדיפה ללכת ברגל חלק מהמסלול, גם מרחק של 20 דקות כי עדיין הגעתי יותר מהם מאשר הזמן שהיה דורש ממני להמתין לאוטובוס + לנסוע.

olli3

New member
מנהל
השעה שתיארתי הייתה דוגמא של אותו הרגע.

בפעול אני מגיע למרכז גם ב8 בבוקר, 8 וחצי...

לגבי ההחלפות, אני יודע... אבל ברצינות רבה, מספר האנשים שבאמת יודעים את כל מספרי הקווים שעוברים בז'בוטינסקי למשל, שואף לאפס. אנשים מכירים את מה שמגיע קרוב אליהם, החלפה במקרה הטוב מתבצעת באמצעות שני קווים ולא יותר. אני מחליף 3-4 קווים בלי בעיה כי אני יודע לאן כל קו מגיע והאם הוא יכול להביא אותי לנקודה נוספת בכיוון הנסיעה שלי שממנה יש עוד יותר קווים ליעד שלי.

אם אני אסתמך על שני קווים בלבד להחלפה, גם אני אמצא את עצמי ממתין כ-20 דקות לקווים לא מי יודע מה תדירים.

olli3

New member
מנהל
דר"א עוד חוויות תח"צ מאתמול...

יצאתי ממטלון והלכתי למת"צ. משום מה בפתח תקווה הקווים מסודרים על פי חברות ופחות על פי יעדים. כך יוצא שקו 51 דן נמצא בתחנה אחת וקו 641 אגד נמצא שתי תחנות קדימה יותר. יש במקום מספר תחנות ברצף...

מבלינסון קו 51 וקו 641 חולקים מסלול משותף לחלוטין. יחד עם זאת, בשל תדירות של כל חצי שעה לקו 641, רבים ממתינים אך ורק לקו 51. המתנתי כמה דקות, הגיע 66. מכיוון שידעתי ש641 צפוי להגיע בזמן הקרוב, העדפתי להמתין לו, מאשר לבצע החלפה במכון מור או נקודה אחרת בז'בוטינסקי (היעד שלי היה רכבת מרכז או מרכזית ת"א, תלוי בשעת ההגעה לרכבת).

אחרי 3 דקות הופיע קו 51 ברמזור לפני התחנה ותוך חצי דקה נדבק אליו מאחורה קו 641. אני עמדתי בין שתי התחנות והלכתי לתחנה של 641. הנהג עצר לי ומשם נסענו. תחנת העצירה הבאה שלנו הייתה בפרדס כץ. בדרך בכל התחנות במת"צ של פתח תקווה היו מספר נוסעים בכל תחנה של קו 51, אף אחד מהם לא חשב לעלות על 641... כך גם במכון מור ובשאר התחנות (בבני ברק ורמת הגן, התחנות של אגד ודן משותפות והקווים שעוצרים בתחנות, הם על פי יעד הקווים). במכון מור כבר נצמדנו ל51 אחר (שהיה כרגיל עמוס מאד עם נוסעים בעמידה), בתחנה הבאה, למרות ש641 עצר בתחנה, כל מי שהיה בתחנה, הלך לקו 51 שעצר מאחורינו.

כאן שאלתי את הנהג, אם לאחר כמעט שנה מהרפורה, אנשים עדיין לא קלטו שהם יכולים לעלות על 641 במקום להידחס ב51. הוא אמר לי שבבוקר ואחה"צ עולים יותר. טוב זה לא היה מפתיע, היוממים לרוב יודעים הרבה יותר.

הקטע שמאז ומתמיד קו 641 נסע בדיוק כמו 51, רק שאז לא היה כרטוס משותף בין החברות.

בקיצור, נסיעה בין מטלון לרכבת מרכז, ארכה 17 דקות בלבד. הספקתי להגיע לרכבת מרכז בשעה 12:08 ואת האוטובוס לבאר שבע של שעה 12:15 כמובן הספקתי. בעוד אם הייתי עולה על 51 הדחוס זה היה לוקח לפחות חצי שעה.

לגבי הרפורמה וההחלפות, זה לא ממש שינה למשתמשי החופשי חודשי (למעט אלו שיכולים להשתמש עכשיו גם באגד ומטרופולין, אבל אלו לא כל כך רבים, תמיד היה חופשי חודשי משותף אגד+דן רק שעלה הרבה יותר). ועדיין, רוב האנשים משום מה יעדיפו להמתין 20 דקות לקו ספציפי, כאשר בנתיים עוברים 4 קווים שמביאים אותם לנקודת החלפה נוספת, ממנה כבר יש 3 קווים שונים ליעד שלהם, שתדירותם המשותפת היא כל 6-7 דקות. אני לא הייתי ממתין 20 דקות, אני הייתי ממשיך הלאה...

כל הליך הרפורמה נעשה בבלאגן

העברת המידע על השינויים נעשתה בחובבנות ועבור הרבה אנשים התוצאה הייתה בלאגן. לגבי המידע על קוי חברות שעושים מסלולים דומים או זהים - רבים וטובים לא מודעים לכך, וכשהם פונים למודיעין דן בשאלות הם יקבלו תשובות שלא כוללות את הקווים האחרים.

פעם שאלתי איך להגיע מגבעת שמואל לגני תקווה, נעניתי ע"י מוקדן שחוק שצריך לקחת מגבעת שמואל אוטובוס לרכבת מרכז ומשם לעלות על קו לגני תקווה. עניתי לו שזה חסר היגיון ושיהיה יותר מהיר ללכת ברגל והוא נאנח ואמר שזה מה שיש. בירור של שנייה עם מישהי שגרה בגבעת שמואל העלה שיש קו של קווים שעושה מסלול קצר ונוח.

olli3

New member
מנהל
בשביל זה יש מוקד שלא תלוי בזהות המפעיל

ונותן מידע על כל החברות יחדיו.

www.bus.gov.il מספר הטלפון מופיע שם

חוץ מזה שמשרד התחבורה שיחרר כבר את כל הנתונים על כל הקווים בפורמט העולמי של גוגל. כשמפתחים שונים פיתחו אפליקציות ואתרי אינטרנט שאומרים לך איך להגיע מנקודה לנקודה. את גם יכולה לחפש קו ספציפי ולדעת תוך כמה זמן הוא יגיע לתחנה שלך...

דיילים גייסה חברת טרגט, היא הביאה בעיקר בני נוער ממקומות שונים בארץ כאשר חלקם לא היו בכלל בגוש דן. נתנו להם חוברות שנותנות מידע אך ורק על הקווים שהשתנו באיזור שלהם ולא עוזרות לאנשים בלנסוע בין ערים או בכלל לשכונה אחרת באותה העיר.

למשל המוקד של אגד יושב בבאר שבע. כל מה שהמוקדנים עושים זה חיפוש באתר האינטרנט של אגד. אי אפשר לצפות ממי שאין לו יד בתחבורה ציבורית של ממש, לדעת איזה קו יותר כדאי לך לקחת מרכבת מרכז למרכזית הישנה בראשל"צ. תוכלי לעלות על 274 הסופר מהיר ועל 83 הסופר מאסף. אם תשאלי מה הקו הבא שמגיע למרכזית ראשל"צ, הם יתנו לך את זה שהכי קרוב.

ועוד דוגמא, אם תשאלי מוקדן של אגד איזה קו נוסע מת"א לנתניה הוא יפנה אותך לקו 641 המאסף (דרך כל ציר ז'בוטינסקי, פתח תקווה, הוד השרון וכביש 4). אף מוקדן לא יעלה בדעתו שזה ארוך, אני מניח שחצי מהם לא יודעים בכלל איפה נמצאת נתניה ביחס לת"א ושמעולם הם לא ראו את ציר ז'בוטינסקי בכלל. הם לא יידעו להגיד לך שהקווים הישירים בין ת"א לנתניה מופעלים ע"י נתיב אקספרס ואם כבר, מאד סביר להניח שהם לא יגידו לך ש852/872/910 אגד מגיעים דרך כביש החוף במהירות ויעילות למחלף נתניה (כי במערכת הם יחפשו למרכזית נתניה והמערכת תציג את קו 641).

יש מן קביעה כזאת בציבור שאם זו נסיעה בין עירונית אז מחפשים באתר אגד או מתקשרים לאגד ואם זה קו בגוש דן, אז פונים לדן. יש אנשים שגרים בגוש דן וכלל לא יודעים שבפתח תקווה והאיזור פועלת בעיקר חברת קווים. יש תושבים בראש העין שלא יודעים שקווים פועלת בה וזה לא כזה מעניין אותם עד שהם נתקעים בלי הרכב ואז מחפשים משהו בדן ולא מוצאים...

יש גם מן קביעה שכזאת שבכל פעם שמגיעים למרכז, נקודת ההחלפה הטובה, היעילה והמהירה ביותר היא מרכזית תל אביב. על אף שזו תקועה בחור, עם קישור זניח לכל ערי גוש דן והאבסורד הוא שרבים שמגיעים מהצפון/שרון וצריכים להגיע למקומות צפוניים בת"א, רמת גן, פתח תקווה וכו', במקום לרדת ברכבת מרכז/סמינר הקיבוצים, ממשיכים עד המרכזית כדי לחזור את כל הדרך חזרה... גם כשמסבירים להם שהמרכזית מאריכה להם את הדרך בשעה שלמה, הם מתעקשים עליה ואח"כ מקטרים שהתח"צ על הפנים ושלוקח שעות להגיע ממקום למקום.

אני לא אומר שהתח"צ בישראל היא הכי טובה בעולם, אבל היא גם לא כזאת גרועה. אנחנו לא חיים לפני עשור שמידע על כל קו וקו היה מאד קשה להשיג. היום הכל זמין, אבל עדיין אנשים מתעקשים ללכת לפי ההרגלים שלהם, להידחס לקווים שגם ככה דחוסים ולקטר ולקטר ולקטר כשיש חלופות, אבל הם מרוב כל הקיבעון הזה, פשוט לא מסתכלים על שום דבר אחר, מלבד הקו המסורבל שבא פעם בחצי שעה ונוסע בדרך ארוכה, אבל מביא אותם ליעד שלהם. והנה מקרה שלא הבנתי אף פעם, הכרתי מישהו בצבא שהתעקש לנסוע עם 369 מבאר שבע לצומת חולון כי הוא גר בחולון. קו 369 מוגדר כקו אקספרס, אך זמן הנסיעה בו עומד על כשעתיים ורבע ובשעות עמוסות מגיע ליותר מזה. קו 370 לעומת זאת היה מגיע בזמנו למרכזית ת"א תוך שעה ו20-30 דקות (היום עושה את זה בפחות), מרכזית ת"א נמצאת ממש קרוב לצומת חולון, אז גם היה ממנה קישור נפלא לכל מקום בחולון (לפני הרפורמה) אבל הבחור הזה התעקש לנסוע עם 369, ולא כי הוא לא מכיר את המרכזית, אליה הוא נסע לא פעם והסתובב בה לא פעם ולא שהוא פחד מהאיזור... אבל הקטע הזה שהקו מביא אותו לצומת חולון וזה שהוא גר בחולון נשמע לו הדבר הכי הגיוני שיש. למה? כי חוש כיוון לא היה לו בשיט, לא משנה כמה ניסו להסביר לו שהמרכזית וצומת חולון ממש קרובים, זה היה לדבר לקיר. מבחינתו חולון ות"א זה מרחק עצום (כיאה לאחד שנסע לסנטר עם קו 1 ז"ל, מבחינתו הסנטר היה ת"א וכל מה שלפני לא ממש, לא יודע מה הוא חשב שזה).

ונתקלתי במקרים הזויים רבים. לא כל האנשים באמת יודעים לאן הם נוסעים, לא באמת מחפשים את המידע ובואי נגיד את זה ככה, לא באמת מעניין אותם שום דבר. הם רוצים שיהיה להם שירות דור טו דור וזהו. הם לא רוצים לדעת מה יש בדרך, יש אנשים שנוסעים יום יום, אבל אם תשאל אותם איפה זה רחוב X כדי לרדת, הם יגידו לך שהם לא יודעים. מה שהם יודעים זה איפה הם עולים ואיפה הם יורדים וזהו, ככה יכולים לחיות שנים. מעטים האנשים (נוסעים קבועים) שמסתכלים בכלל על מה שכתוב בתחנה על דגל התחנה (אולי השתנה משהו? אולי יש קו חדש?), מסתכלים על המפות או רשימת התחנות שמוצבים בתחנה או בכלל מסתכלים על הצג שליד מספר הקו המודיע לאן הקו נוסע.

אם הנוסע הממוצע יתחיל להבין שדברים משתנים כאן ויש שיפורים ושהם לא יגיעו לו לתוך השכל בלי שהוא יחפש אותם, יפתח את העיניים, יסתכל על המפות ורשימת התחנות שמוצבות בתחנות האוטובוס, יסתכל על השילוט האלקטרוני המציג מתי יגיע האוטובוס הבא ואפילו יתעניין בהאם קו שאף פעם הוא לא ראה, מגיע ליעד שלו ע"י שאילת הנהג... והדוגמא הקלאסית היא 51 ו641. אוטובוס עוצר בתחנה של הקריה (סככה ספציפית שממנה יש קווים רק למרכזית). התחנה עמוסה בכ-20 נוסעים ורק אחד או שניים (כדרך קבע) עולים על 641 שבחזית שלו כתוב שהוא מגיע לת"א תחנה מרכזית. פתאום מגיע לו איזה 51/60/160 מאחורה וכולם מזנקים עליו, למה? על התחנה כתוב: "641 תחנה מרכזית תל אביב", על האוטובוס כתוב אותו הדבר. תפתחו את העיניים שלכם, לא בטוחים? תפתחו את הפה שלכם ותשאלו את הנהג. אף אחד לא יצא בהצהרה כזאת או אחרת ש641 זה כמו 51. יש מידע בדגל התחנה? יש! יש מידע על צג האוטובוס? יש! תפתחו את העיניים שלכם ותעלו על האוטובוס.

אני דיברתי כאן בעיקר על נוסעים קבועים. אלו נוטים שלא להסתכל מה חדש בתחנה בה הם ממתינים כל יום. נוסעים מזדמנים מחפשים מידע, מחפשים את התחנה הספציפית לקו שהם צריכים (אם הם יודעים איזה קו הם צריכים). כל המידע הזה לא מעניין את הנוסע הקבוע, יש נוסעים שימתינו חצי שעה בתחנה ורק אז ישימו לב לשלט גדול בתחנה שמודיע שהיא הועברה עקב שיפוצים או שינוי קבוע במסלול הקו.

אני לא רואה דרך להביא לציבור את המידע, בלי שהציבור יתעניין. אם הציבור רגיל במשך 10 שנים לנסוע בקו ספציפי ופתאום מסתבר לו שכבר חצי שנה פועל קו שעושה את הדרך יותר מהר, למרות שפרסמו מידע על הקו החדש במקומונים, במודעות בתחנת האוטובוס כולל שילוט רלוונטי וכולל מודעות בתוך האוטובוסים. מה כבר אפשר לצפות שיעשו עוד? יתלו שלטי חוצות ענקיים בשכונה שמודיעים על קו חדש?

לטעמי, לא משנה כמה תח"צ תהיה יעילה ונגישה, תמיד יהיו אנשים מקובעים שלא ממש יזוזו ממה שהם מכירים ולא ירצו ממש להכיר דברים חדשים, גם אם הם לטובתם. יש שיגידו שהרפורמה נכשלה. אני חושב שיש בה בעיות, אך בראיה כללית יש שיפורים והרבה.

עוד דבר קטן, קווי הלילה חזרו לפעול בכל לילה (רובם), לא רק בחמישי ומוצ"ש. נוספו קווים חדשים, שונו מסלולים ונעשו הרבה שיפורים. ועדיין אנשים מתפלאים לראות אוטובוסים עם נוסעים, עם מספר קו ויעד בשעות הקטנות של הלילה. כל זאת למרות פרסום דיי מאסיבי שנעשה בשנים האחרונות וגם כיום. מעטים ידעו על הקווים החדשים, מעטים ידעו על השיפורים, על הוספת תדירויות, על שינויים במסלולי הקווים וחלקם יגלו אותם במקרה...

1Shir

New member
בגדול צודק, אבל יש לי הערה אחת.

יש אנשים שירידה מאוטובוס, המתנה לאוטובוס אחר (בין אם בת חצי דקה או חצי שעה), עלייה לאוטובוס - אלה דברים שמאוד מתישים אותם ולא נוחים ולא נעימים להם. הם רוצים נוחות, ומבחינתם נוחות זה לעלות על אוטובוס פעם אחת בלבד לכל היותר
זה כמו הסיוט של להחליף רכבת (אולי בשבילך זה סבבה אבל יש אנשים שבשבילם זה סיוט מכל מיני סיבות).
אתה תענה שזאת בעיה שלהם ושאם הם לא מוכנים להתאמץ ולהחליף אוטובוס/רכבת, מגיע להם לבזבז עוד שעה בדרכים, אבל לדעתי בשורה התחתונה לגיטימי לומר שזה לא פיתרון מספיק נוח. אתה לא חייב להסכים.

olli3

New member
מנהל
נוחות זה לא לנסוע שעה בעמידה באוטובוס דחוס.

נוחות זה לרדת מהאוטובוס הדחוס, כי אתה נוסע בציר מאד מרכזי ויכול להחליף לשפע של קווים שלא תמתין להם יותר מדקותיים שגם יגיעו ליעד שלך.

אני בהחלט מבין את הרצון שיהיה אוטובוס דור טו דור, ללא כל צורך בהחלפה וכך גם ברכבת. אבל דבר כזה לא קיים בכל מקום בישראל והפלא ופלא גם לא באירופה. ההפך באירופה מאד נהוג להחליף אמצעי תחבורה, בין אם רכבת, לרכבת פרברית-עירונית לבין אוטובוס.

עכשיו נדבר קצת ריאלי. זאת תהיה בעיה של ממש לייצר תחבורה ציבורית שהיא גם תדירה וגם לוקחת אותך מביתך ועד לנקודה שאתה צריך בשכונה אחרת. כאשר, שתי המקומות הם שכונות של מגורים בלבד, ללא כל איזור תעשיה, איזור מסחר או איזור ציבורי מרכזי אחר.

יש קווים שמחברים בין מקומות רבים אל מקומות מרכזיים כאלו ואחרים. יש גם קווים שמוגדרים קווי יוממים (פועלים בכיוון מסויים בבוקר בלבד ובכיוון הנגדי צהרים-אחה"צ בלבד).

אם בן אדם ירצה לנסוע מפתח תקווה לקניון איילון, יש לו 3 אופציות:

1. קו 366 החדש יחסית והמהיר דרך גשר אם המושבות (בוקר בלבד).
2. קו 92 דרך בני ברק הפקוקה (תוככי בני ברק, לא ציר ז'בוטינסקי).
3. כל קו למכון מור והחלפה ל7/33/40/52/92 דן מדרך בן גוריון הצמודה.

מי שיסע ב366 יגיד, הופה, איזה שירות נפלא.
מי שיסע ב92 יגיד שתח"צ זה דבר גרוע ומייגע.
מי שיסע עם החלפה, יגיד שזה סביר, לפחות מגיעים מהר (זה ייקח דיי דומה לנסיעה ברכב פרטי דרך אותם הצירים).

ודוגמא קצת יותר קיצונית. אדם שגר מרחק הליכה קצרצר מציר ז'בוטינסקי ברמת גן. אותו אדם חפץ בנסיעה לקרית שמונה. במרחק הליכה קצר יש לו קו אוטובוס 841 (המכונה ע"י חיילים רבים שמונה ארבע נאחס או שמונה ארבע תחת) אשר יביא אותו בסופו של דבר לקרית שמונה. הנסיעה תימשך 5 שעות, ללא פקקים. מנגד הוא יכול לנסוע לרכבת מרכז ומשם לקחת את 842/845 לקרית שמונה. אלו יעשו את הנסיעה ב3 וחצי-4שעות.

אז אפשר לעלות על אוטובוס אחד ולהתייגע, אבל אני חושב שאי אפשר לצפות שיהיה לך קו אוטובוס או רכבת מהבית שלך ועד לכל היעדים שיש. וגם אם יהיה, אז מדובר בקו מאסף, בין אם מדובר על עירוני, פרברי או בין עירוני.

olli3

New member
מנהל
ואני דווקא מסכים איתך, שכחתי לציין זאת.

אבל רק כשיש באמת צורך רציני בשירות שכזה, גם אם מדובר על שירות יוממים.

אחרת זה יגרום לאוטובוס להיות ריק למדיי על חשבון קווים אחרים שהתדירות בהם היא כל 5 דקות ועדיין יש בהם נוסעים בעמידה.

למעלה