איך עושים "איש סוסים"?

אצלנו בחווה...

אצלנו בחווה כל אחד שמתחרה גם מקבל יום התנדבות באורווה. ככה מי שבנבחרת של החווה גם עוזר בחווה, מכאן שהוא יודע את העבודה עם סוסים. אפשר להציע להם יום בחווה שבו הם ילמדו לאכף, ילמדו לנקות תאים, "ישתפשפו" בעבודת חווה כמו שאומרים. הם יראו איך זה, אולי זה יגרום להם חשק. הדבר ההפוך הוא שזה יכול לגרום להם לא לרצות להתעסק עם ל הגועל במקרה והם נגעלם מגללים של סוסים. הרכיבה עצמה לא מספיקה, לדעתי צריך שהם ידעו דברים מעבר. כתבת שהם כמעט גרמו נזק כשהם האכילו- אז אני ממש מסכימה עם דיקסי. לא צריך להתחיל ולנסות לשכנע ולשכנע עד שהם יסכימו. לא רוצים, לא צריך. ואם הם עושים שטויות- שקודם ילמדו לא לעשות שטויות ואחר כך יתחרו.

נקודת מבט קצת שונה

בזמן האחרון יוצא לי לרכב די מעט,וכשאני כבר מגיע לאורווה בדרך כלל מבקשים ממני לעבוד עם סוסי בית ספר שעושים בעיות או סוסים "קשים" יותר שממעטים לרכב עליהם.התוצאה-אני מגיע לאורווה ומבלה את רוב הזמן שלי ברכיבה,רק מיעוטו בהאכלה וטיפול. עכשיו גדלים הסייחים הצעירים באורווה,ואני מוצא את עצמי עם "שתי ידיים שמאליות",תמיד עבדתי בעיקר עם סוסים בוגרים בעייתיים או לא,וללמד סייח להרים רגליים,נגיעה בכל הגוף וכו' אני עושה בצורה מגושמת כשילדי הקיבוץ שצעירים ממני בכמה שנים טובות עושים את זה בצורה חלקה ויודעים יותר ממני על השגרה היומית באורווה ,מה יש למי ולמי לתת יותר שעורה.זה לא שאין לי מוטיבציה אלה שנוצר מן מצב באורווה שבו אני מגיע "רק" כדי לרכב על הסוסים ה"חמים" ולא עושה הרבה מעבר לזה. אולי הילדים האלה שאת מדברת עליהם כן מעוניינים וכן רוצים,אבל איכשהו הם התרגלו שהם באים,רוכבים והולכים הביתה.כשהם כבר מקבלים עבודה קצת שונה הם עושים אותה בצורה מגושמת וזה נראה כמו "חוסר גישה". לעניין-אני לא חושב שצריך לדחוף אותם לתא ולאמר "תנקה",אלה להתחיל שיעור מהאיכוף או אפילו מהוצאה של הסוס וניקוי התא.אם השיעור לקראת סוף יום העבודה או בזמני האכלה לתת להם לעבוד קצת.אף אחד לא בא לעבוד עם סוסים ללא מוטיבציה,צריך רק לתעל את זה לכל הכיוונים ולא למקום אחד.

fliperit

New member
זה בכלל לא עניין של מוטיבציה...

הבעיה היא שיש להם אפס יכולות תקשורת עם הסוסים, גם ברכיבה וגם בעבודת קרקע

סליחה על הגסות

אבל האם את נולדת עם היכולת הזאת? או שפספסתי או שלא אמרת,בני כמה הילדים? כמה זמן הם רוכבים? כמה זמן מתעסקים עם סוסים (שעות ביום,ובשנים)? התקשורת זה דבר שמתפתח עם הזמן ולא "קופץ" פתאום,יכולים לא מר מה שרוצים אבל לא אחרי חודש לא אחרי חודשיים ולא אחרי חצי שנה של עבודה עם סוסים מבינים את שפת הגוף שלהם (מעבר ל"אוזניים אחורה"),חלק מהתפקיד של המדריך זה לגרום לילד להפתח ולראות את הדברים האלה-לא לצפות מהילד שידע את זה בעצמו ולהסתפק אך ורק בלימד תכניקת הרכיבה.

למעלה