איך עומדים בלחץ?

איך עומדים בלחץ?

אני חמשושית מחולון ושנה הבאה אני מתכננת להדריך. אבל נורא מלחיץ אותי כל הקטע שאין זמן. אני צריכה לעבוד, להדריך ולהיות הרבה בשבט ושנה הבאה מתחילות הבגרויות והרבה לימודים. מה עושים? איך עושים את זה? הרי לא יקבעו לי את העבודה לפי הלו"ז שלי, ואני צריכה את העבודה תודה=)

YogevLevi

New member
אז ככה

תמיד יש זמן...........רק צריך למצוא אותו........לארגן את הלו"ז כמו שצריך חוץ מזה שישיבות צוות קובעים מתי שהכי נוח לכולם..... ישיבות שכב"ג זה כבר משהו אחר אבל גם עם זה אפשר להסתדר

gorck

New member
את באמת לא צריכה להיות לחוצה...

חודש תהיה משופשפת בנושא כדי להתאים את עצמך ללו"ז הכולל שלך-השבטי והאישי....

ליזיגי

New member
אל תדאגיי !!

אני גם מדריכה, במגמת מחול בביה"ס- שזה בערך 12 שעות שבועיות (ועוד מקצוע מורחב), רוקדת אחרה"צ, ועם ממוצע 92 ! חחחח אז באמת שאם תרצי אין זו אגדה- וזה ידוע שמי שעושה הרבה דברים מצליח בכולם ! כמובן שאל תגזימי ואל תקחי עלייך יותר מידי עומס בכוונה, ואל תדאגי- מסתדרים ואין כלכך הרבה לחץ כמו שאומרים.. יש תקופות יותר לחוצות ויש פחות (והנה אני נכנסת לאחת כזאת בללעע) וגם אל תשכחי שאת תהי בצוות, ואני בטוחה שאם יהיהלך לחץ תמיד יהיה לך צוות שיעזור לך ! וכנ"ל את כלפי חברי הצוות שלך .. קיצר, יהיה טוב :)))

Ana Lyn Newkirk

New member
לדעתי..

ברמת העיקרון, זה כמעט תמיד אפשרי למצוא את השילוב והאיזון בין ההדרכה ללימודים, עבודה ושאר הדברים.. אני אישית אמנם הגעתי השנה למצב של חוסר זמן טוטאלי (4 מקצועות מורחבים, עבודה, יציאות כל הזמן ומערכות יחסים שהיו לי בתחילת השנה והייתי צריך להשקיע בהן) ולכן המקרה שלי הוא מיוחד, ואני בספק אם הייתי מצליח לעמוד בלחץ של תפקיד בצופים בלי להפסיק לעבוד או לרדת בלימודים בדרך.. אבל בעיקרון, לפחות בכיתה י', שאין לך עוד הרבה בגרויות, וכל הציונים שאת תקבלי בלאוו הכי לא ייכנסו לך לבגרות (או שייכנסו באופן אפסי, של נקודה או שתיים בציון הסופי במקצוע מסוים) אז לדעתי זה אפשרי, מה גם שתמיד אפשר להתחיל ולרדת מזה באמצע.. ובכל מקרה, כמו שנאמר, את הישיבות צוות קובעים בד"כ לפי מה שנוח לך.. ובסופו של דבר, מתמודדים עם זה בד"כ..

noa705

New member
לא ממש..

"מה גם שתמיד אפשר להתחיל ולרדת מזה באמצע" פרישה זאת לא אופציה!!!!! זה כל כך גורם לצלקת אצל חניכים שצריך לקחת בחשבון את העיניין שאני בא להדריך שנה שלמה ולא פחות.. ואני בטוחה שגם לצוות זה כואב שמישהו מהצוות שלהם מחליט לפרוש... בקשר לזמן... משו חשוב שלמדתי - יש זמן להכל! לממש הכל! פשוט לארגן אותו נכון מבינים את זה עם הזמן זה שווה את זה:)

Ana Lyn Newkirk

New member
אני חולק עליך..

בלי ההימור של לקחת תפקיד.. גם אותם מדריכים שחשבו בהתחלה שיפרשו ובסוף התגלו כתותחי על, לא ידיעו למעמדם.. אין מה לעשות.. כמו במקרים אחרים בחיים.. בלי להמר אי אפשר להצליח.. ונכון.. מתוך אותם אנשים שלוקחים תפקיד בלב לא שלם, אז יש את הכמה שפורשים ויש את הקבוצות והחניכים שנפגעים מזה.. אבל באותה מידה.. אין את האנשים שמתגלים בסוף כאלה שראויים להנהיג את השבטים שלהם.. לדעתי, גם אם מישהו לא סגור על עצמו בעניין של לקחת תפקיד, שייקח, ומסקימום, במקרה הרע, אז החניכים יישאו בתוצאות (וזה לא שזה עד כדי כך משפיע עליהם ושהם באמת יזכרו את זה שנתיים שלוש אחרי זה כשהם כבר יהיו בעצמם לקראת הכניסה לשכב"ג) גם לגבי העניין השני אני לא מסכים איתך.. כפי שאני רואה מכרטיסך האישי.. את בת 16, כלומר, בכיתה י' או י"א.. גם אני בשלב שלך חשבתי בדיוק אותו דבר, שתמיד אפשר למצוא זמן לכל דבר.. ובכל זאת להצליח בהכל עד כמה שאפשר... אבל זה לפעמים פשוט לא נכון.. ובמקרים מסויימים הסטירה כ"כ קשה וכואבת.. ואני אישית הרגשתי את הסטירה הזו בחודשיים-שלושה האחרונים. היו לי 5 בגרויות חורף (2 השאלונים הקשים במתמטיקה, הסטוריה, אזרחות, ותנ"ך) ובמהלך התקופה הזו, אני קרסתי מלחץ, ואיבדתי את כל מה שהיה לי, מרוב הייאוש והדיכאון שהעומס הזה יצר לי.. קיבלתי ציונים נמוכים ממה שציפיתי במתכונות... ניתקתי קשר עם חצי מהחברים שלי, כי לא היה לי זמן להיפגש עם אף אחד... לא יצאתי מהבית... הייתי במצב לחץ עצום שגרם לזה שרבתי כמעט עם חצי עולם... עשיתי תאונת דרכים שגרמה לאובדן האוטו שלי.. היתה תקופה שאפילו התחלתי לעשן מרוב הפאניקה.. לא פחות מ-3 בחורות זרקו אותי בתקופה הזו.. התקרה קרסה לי בין הזרועות.. אני אומר את זה מתוך עצה.. פשוט לא להסתמך על המשפט הזה.. קחו מראש בחשבון את המעמסה שאתם לוקחים על עצמכם.. שימו לב שההחלטות האלה יכולות גם להתנקם בכם אם לוקחים אותן לא בזמן..

amit641

New member
תאמין לי שהחניכים זוכרים ../images/Emo129.gif

אם מדריך עזב אותם גם הרבה שנים אחרי. שהייתי בכיתה ד' [היום אני בח'] אז הייתה לנו קבוצה של בנים בגדוד שהיה להם שני מדריכים-בן ובת, ובאמצע השנה המדריכה עזבה. זה היה להם ממש קשה ועד היום לא נעים להם לחשוב על זה. לפי דעתי לפני שמדריך לוקח את התפקיד שלא יגיד 'אני אנסה ונראה מה יהיה', שיהיה בטוח במאה אחוז שהוא לא פורש כי אז זה פוגע בחניכים.

noa705

New member
סבבה לגמרה:)

ב2 המקרים הראתה לי צדדים שלא חשבתי עליהם... בקשר לפרישה.. ישש משו במה שאתה אומר.. באמת יש את אלה שמתגלים כתתותחים... אבל אם יש כאלה שיודעים שבשניה שקשה להם הם לא נמצאים (ובאים מתוך הנקודה הזאת) אז "ניקח הדרכה כי אני יגם ככה יכולה לפרוש באמצע" לא מסתדר כי כן הדרכה זה יוצר עומס ומשברים... ומי שלא מתכוון אפילו לנסות להתמודד איתם..... בעיה... וחניכים תאמין לי זוכרים לך הרבה ( אולי זה רק אצלנו כי השכבה שלי נפגע אלפי פעמים ממדריכים עברנו 15 מדריכים (16 עם מדריכת שכבה) עד כיתה י' שאצלנו זה מדריך 1 מכיתה ד'-ו' ו2 מז'-ח') ולחץ... סבבה אני יקח את העצה שלך... תודה:) אני מקווה שבאמת תמיד יהיה לי זמן לכל מה שאני יעשה... כמו עכשיו... בהצחלה בבגרויות שיהיה לך (או שכבר היה?)

Ana Lyn Newkirk

New member
תראי..

ממש לא התכוונתי לקטע של 'לקחת תפקיד מתוך כוונה לפרוש באמצע על כל בעיה קטנה'.. ברור שאני מתנגד לאלה שלוקחים תפקיד רק מתוך אינטרסים של 'לא להיות שונה מהחברים שלי שגם הם מדריכים' או של 'לקחת את ההדרכה בתור משחק ולא לייחס חשיבות רצינית לקטע של התמדה ואכפתיות מהחניכים' אבל מה לעשות, שלרובנו, גם למדריכים הגדולים שבינינו, היו את הרגעים שחשבנו לפרוש, והיו את הרגעים שהיינו בטוחים שאנחנו הולכים לקראת כשלון, ושנמאס לנו מהכל... אבל אין מה לעשות.. זה חלק טבעי.. וברור שזה קורה, במיוחד שההדרכה היא משימה שנמשכת במשך שנה.. ולכן.. כדאי לקחת תפקיד גם במקרים של חששות וגם אם מדובר בסוגמסוים של הימור, כל עוד זה לא משהו מוגזם.. וכל עוד אותו מדריך לא בא מראש עם מחשבה לפרוש על כל בעיה קטנה. ולגבי הבגרויות.. אז למזלי, זה כבר מאחוריי..
אני רק מחכה לפסח כדי לדעת את התוצאות..

למעלה