איך נראת השבת שלכם ?

השבת שלי

מתחילים בקידוש בערב החג/שבת ואחר כך קצת TV בבוקר השבת יש תוכניות נהדרות ברדיו ובחג יש בית כנסת תפילה ארוכה כי יש מוסף ואז ארוחת צהרים והולכת לישוו קצת , מנסה לקרוא קצת חומר כתוב במיטה הרדיו מנעים לי את היום מכניסת השבת עד יציאת השבת ובערב יש צט בתפוז וכתיבה בפורמים , ולפעמים באה האחיינית שלי לבלות עם דודה זה השבת והחג שלי , אולי קצת משעמם אבל זו המסגרת לפעמים חברים קופצים בשבת כי יודעים שאני לא נוסעת בשבת , אז באים אלי וזו הפתעה טובה לשבת

לקשמי

New member
תלוי מתי

פעם בשבועיים אני נמצאת בשבת במרכז ליוגה שבו אני לומדת. אז יש סעודות שבת, קידוש וקבלת שבת (ביום שישי בערב) ובשבת עצמה גם שיעור יוגה והמשך של סעודות שבת כמיטב המסורת היהודית.
אבל בשבתות שאני לא נמצאת שם (כי הפעילות הזאת מתקיימת רק פעם בשבועיים) האמת שאני משתעממת ורוב הזמן סתם גולשת באינטרנט ומורחת את הזמן...

יפה שזה משולב בשבת יהודית

פעילות רוחנית יפה שמשולבת ביהדות אהבתי מה קשה לקדש גם בשבת שאת בבית ולתרגל את תרגילי ביוגה לבד בשבת שאת בבית ? האם זה ניתן?

לקשמי

New member
לגבי קידוש לבד

זה נראה לי מוזר. אני לא ממש בקטע של דת ואוהבת את הסעודות שבת במרכז ליוגה בעיקר בגלל האווירה ותחושה של משפחה. כשאני לבד בבית אני מתרגלת יוגה אבל בערך שעה ביום, מקסימום שעה וחצי. לא כל היום
בהמשך היום כאמור, לצעריך אני משתעממת.

efriend

New member
יש לי הרגלים קבועים.

ביום שישי בבוקר אני הולך לשתות מיץ גזר וקפה ליד הבית. כן, אני יודע ש"מיץ גזר וקפה" נשמע כמו אינפורמציה מיותרת - אבל זה בדיוק העניין - זה טקס כניסת הסופשבוע בשבילי, ולכן אני מקפיד עליו באדיקות. בבית הקפה אני יושב וחושב מה בא לי לעשות בסופשבוע. ברגע שהמחשבות התיישבו היטב, ומגיעה איזו תחושת צלילות, אני יוצא מבית הקפה ומתחיל לבצע. ואז יש שתי אפשרויות: אחת לשבועיים אני נוסע לעיר בה גדלתי, ונפגש עם ההורים שלי ועם חברי ילדות (אלא שעדיין שם). ואז יש את הזמן הנותר, כלומר בסופ"ש האי-זוגיים ובזמן שנותר מסופ"ש הזוגיים. לפעמים אני מוזמן לארוחת צהריים אצל חברים או מזמין אלי. לפעמים מציעים לי ללכת לסרט, מסעדה או איזה בילוי אחר. ואם אף אחד לא הציע לי שום דבר, אני מתחיל לעבור על ספר הטלפונים שלי ולהציע בעצמי לעשות משהו. ואם מתברר שאף אחד לא רוצה לראות אותי, אני קורא הרבה, לפעמים רואה סרט מספריית הDVD לבד, וגם לצערי קצת נמרח מול הטלויזיה - שהיא מקור בלתי נדלה של זבל.

אני גם נמרחת המיטה מול הTV

שלמה ארצי באאחד השירים שלו קורא לה מכשיר הטימטום שיש כוכב נולד אני נהנת מהשירים או ארץ נהדרת עכשיו שינו את הימים ואת התוכניות אבל לרוב מקשיבה בשבת לרדיו ברשת ב יש משדרים נהדרים פעם ישבתי במחשב, כיום עם הדרדרות הראיה מעדיפה להקשיב לרדיו

השבת שלי ../images/Emo48.gif

השבת שלנו מוקדשת בעיקר לביקורי הורים- הולכים לארוחת צהריים או אצל ההורים שלי או אצל שלו, ופעם בחודש מוותרים לעצמנו ולוקחים שבת חופשית כמו השבוע שהיה, שהיינו ביום שבת בייתי לגמרי- בעיקר אני הכנתי דברים ללימודים והוא נח, שיחק במחשב, בדק מיילים וראינו ביחד טלויזיה. בד"כ אנחנו רואים טלויזיה ועושים מרתון של מופע שנות השבעים ב-VOD, מבשלים משהו מיוחד, אני אופה עוגה כמעט כל יום שישי או שבת.

למעלה