איך נכון להגיד ?

4תאיר

New member
מתנצלת אבל איפה בדיוק ההסבר?

הבנתי ממך שאומרים קוראת ולא קוראה אבל מה לגבי מקנאה או מקנאת? מה נכון להגיד? ולגבי לבית / הביתה מה נכון ?(מישהו פה למעלה שירשר הודעה שמשתמע ממנה ששינהם נכונים) מתנצלת על ההתעקשות פשוט התערבתי עם ידיד...

גנגי

New member
אני חושבת שהייתי ברורה מאוד:

לגבי קוראה / קוראת - זה מה שכתבתי. ולגבי הביתה - אני חושבת שכתבתי ברור ביותר שנכון לומר "אני הולכת הביתה". זה כתוב בדיוק מתחת להודעה הראשונה שלך.

or99

New member
שוב, אין בעיה...

לומר קוֹרְאָה או מְקַנְּאָה אם מבטאים את הא'. אם לא מבטאים את הא' (קורה, מקנה) - זה לא תקני.

זה לבסוף

אני נוסע לבית(le bayt) - לא מיודע אני נוסע לבית(la bayt) - מיודע אני נוסע ביתה(bajtah) - לא מיודע עם ה' הכיוון אני נוסע הביתה(ha bajtah) - מיודע עם ה' הכיוון אני נוסע לבית ספר(le bejt sefer) - סמיכות, לא מיודע אני נוסע לבית הספר(le bejt ha sefer) - סמיכות, מיודע אני נוסע ביתה ספר(bejtah sefer) - סמיכות, לא מיודע עם ה' הכיוון אני נוסע ביתה הספר(bejtah ha sefer) - סמיכות, מיודע עם ה' הכיוון וכמו שכבר אמרתי, הבחירה באחת הצורות היא לטעמי עניין סגנוני.

אני הולך הבית?

באיזו שפה זה "אני נוסע ביתה" או "אני נוסע בית הספר"? או אולי אחרת, מי בחמישים השנים האחרונות דבר כך?

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

אנשים אולי לא משתמשים בצורה עם הה"א שהשתמרה בכמה ביטויים שכיחים, כמו "הביתה" ובכמה שמות מקומות, כמו "נס ציונה" ומעדיפים את הצורה עם הלמ"ד, אבל זאת הצורה ככלל ואלו אפשרויותיה. דרך אגב "ללכת הבית" זהו אחד העיוותים....זהו משפט חסר משמעות שאינו מביע דבר, אין בו לא למ"ד ולא ה"א, זה יכול להיות רק "ללכת הביתה" או "ללכת לבית" אף פעם לא "ללכת הבית".

AdiDaS012

New member
../images/Emo26.gif תשובות...

1) אני הולכת/נוסעת/בדרך הביתה 2) אני קוראת

or99

New member
אז זהו שלא.

נראה לי קצת לא מנומס להגיב ככה ועוד עם זה:
, בלי לקרוא את השרשור.

למעלה